Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Köszi, még adok pár hónapot az új gyógyszernek, így a cukkerbetegég küszöbén, aztán elkezdem a yadint.
Miért zárnak be? Nem kérdezdted ?
Igen köszönöm nagyon megvagyok vele elégedve.
Igen az antitesteket is megkel nézni.
Merckformin xr retarder. Azt mondta ettől nem fogok fogyni csak a hasam megy le.
A yadint nyugodtan szedheted mert az androcur mellet kell szedni fogamzásgátlót is, nem szaban teherbe esni.
Az androcurba egy erős anti androgén szer van.
Ez van a diane 35 ben is csak kevesebb.
Azt mondták azért jobb mert ebben nincs ösztrogén a diannéba pedig van jó sok, és ez bekavar.
A fene se érti, mert nekem azt mondták, hogy a belara mellet szedhetem majd az androcurtot.
De kérdezd meg a dokidat kíváncsi vagyok mit mond rá, lehet tényleg jobb lenne csak az androcurt szedni fogigátló nélkül.
Szerintem teljesen természetes a hajhullásod.
Nem is az a lényeg mennyi hullik, hanem mennyi nő vissza.
Jaj, tök örülök, hogy megvagy elégedve a dokinővel!
Gondoltam én, hogy nem oké vékony, fiatal nőnél a 6-os éhgyomri vércukor.
Pm hormonoknál gondolom az antitesteket kell megnézni, nem csak a pm hormonokat.
Mit írt fel ? Sima Merckformint ?
Inkább fél év, 8 hónap az eddigi fórumos tapasztalataim alapján, mint 3 hónap, amíg eláll a hajhullás.
Androcurról hallottam, de nem nagyon tudom mi az.
Nekem sajnos az inzulin sem rendeződött eddig.
Megjött közben a Yadin receptem az MM-ből. Dokimmal csak telefonon konzultálok, nekem nem fogamzásgátlás miatt kell valami, hanem a hajam miatt, úgyhogy nem kezdem el. Rákérdezek erre az androcurra majd. Bár jó lenne ha végre rendeződne az inzulinom ettől az új gyógyszertől ( Eucreas )
Betsssy. Azt mondta, hogy az arcomat tuti, hogy szépen rendbe teszi, és ennyi idő alatt a hajamon is kell majd változást tapasztalnom, de csak akkor ha hatásos lesz a hajamra is. Mivel nem mindenkinek mulasztja el a hajhullást, ahogy írtam.
Ha nem hat, utána jön az androcurt.
A diéta ugyan az mint nektek, adott egy kis könyvet, hogy mit lehet, és mit nem.
Tilos cukor, fehér liszt, szőlő, banán, tej csak egy bögre azt is vacsira és csak ha aznap sportoltam.
Minimum heti kétszer futás 30-40 perc vagy valamilyen kardio edzés.
Rosszcsontka. A pajzsmirigyem minimálisan van megemelkedve, régen nem volt magas, de a doktornő azt mondta, hogy nem az értékhatárokat kel nézni, hanem saját magunkhoz kell igazítani a pajzsmirigy hormonokat is. Lehet régen a közép érték is már sok volt az én szervezetemnek.
A lényeget nem is mondom azt mondta tuti, hogy a diane 35 okozta a szervezetembe a változást és a hajhullás kezdetét. Sajnos az én szervezetem sokkot kapott a diane 35-töl. Valószínű, hogy a hajhagymáim genetikailag érzékenyek a dht-ra,de ha nem hozza előre a diane csak öreg koromban kezdett volna hullni a hajam a hormonváltozás után :-(
Lányok voltam a Mensmentisbe. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Jelzés értékű inzulinrezisztenciám van gyógyszert kell szednem rá, plusz diéta és torna. A cukrom is magas.
Kis sulyomhoz képest magas az inzulinom.
3 hónapig szedem a gyógyszert, és megnézzük mit segít a hajamnak.
A doktornő lehetséges problémát lát a pajzsmirigy hormonjaimban is, megyek vérvételre megint utána meg megyek vissza a mensbe mert lehet, hogy a pajzsmirigy a ludas, és arra is majd gyógyszer kell ha olyanok az eredmények.
Sajnos azt mondta a doktornő nem mindenkinek állítja el a hullást a mercformin, még ha az inzulin rendeződik is :-(
Ha nem segít akkor az androcurt kell majd szednem.
Voltam nőgyógynál is, cisztám nincs peteérésem van, ő is a merckformint és az androcur szedését ajánlotta egyszerre. De a mensbe a doktornő mondta, hogy egyszerre csak egyet szedjek mert ha segít valamelyik és szedem mind a ketőtt nem fogjuk tudni melyik az.
Szóval ez van,a remény hal meg utoljára :-)
Aki még nem volt a Mensbe menjen el nagyon értenek hozzá. Legalább is a doktornő akinél voltam, nagyon profi, nagy tudású ember, pluszban kedves, és megértő is:-)
Sziasztok. Szerintetek természetes ez?:
Félhosszú (szűk vállig érő) hajam van. Szárazon alig hullik ki valamennyi hajam, még ha fésülöm akkor sem.
Eddig mikor heti egyszer mostam, akkor hajmosáskor és az utána lévő fésülködéskor (vizes hajjal) kb 120-150 szál hajam hullott ki; enyi volt szombat este is.
Vasárnap este ismét megmostam kíváncsiságból, akkor csak 60 hajszálam volt.
Most az előbb mostam hajat, kb 60 hajszálam lett hajmosás után a szűrőben és további 40 szálam lett a fésűben mikor megfésültem még vizesen. Azóta megszáradt, most már a fésű is üres, semmi nem marad benne.
Ősszel volt szeptemberbe, októberbe és novemberbe egy labor vizsgálatokkal egybe kötött haematológiai kivizsgálásom, ahol is minden leletem teljesen negatív lett.
Lehetséges ez hogy ennyi kihullik hajmosáskor?
Egyik orvos szerint a videoklinikán igen.
Ja, én is szeretnék olyan 3 szál hajat...
Csempeszájú..:D:D:D:D
Nem túl szimpi az a csaj, már 19 évesen szilikoson a szája?
Hál Istennek tegnap kivágta Alekosz azt az útszéli stílusú nőt is..ideje volt..
Köszi szépen, kipróbálom ezt a hőmérőzést....elkezdem írni, aztán majd meglátom mit mutat..
Igen, pont ternap figyeltem föl én is, (illetve már rögtön, de tegnap nagyon föltűnt) hogy Alekosz haja milyen dús.Sztem neki nem szórva van, mert az ennyit nem dúsít rajta, hanem azzal a dúsító sprayyal van befújva.. Az képes ennnyit dúsítani rajta. Nagyon kipróbálnám én is, csak félek, hogy az teli van minden szarral, kőolajjal stb..ez a szórós csak látom, hogy természetesebb anyag..
Asszem ezt használják nála:
Alekosznak olyan matt így a haja, szerintem az egész be van fújva...tegnap röhögtem azt a hullámot, kicsit Jávor Pálos volt..:)
kori, nem Veled emlegettük a lányok fórumát akik voltak Lengyelországban?
Nem tudod hogy lehet bejelentkezni hozzájuk?
Regisztrációt nem láttam, csak belépést és valami blogot akar velem létrehozatni....
Nekem is ez volt az első, amit észrevettem Alekosz fantasztikus műsorában.))
Kicsit hosszabb a haja, és szerinem be van szórva valamivel.
Szerencsére a kislányom miatt csak pár pillanatot kapok el, de ebből az is elég.
A csempeszájú tegnap azt mondta: kitépem Olga 3 szál haját..
Szeretnék én olyan 3 szál hajat.. :O
Én meg azt néztem Alekosznak is megcsinálták a haját a primkó műsorához, nem volt ennek ennyi haja, ez is valami dúsító por, v spray.
Hőmérés:
Reggel ágyban szoktam mérni, lehetőleg ugyanabban az időpontban.
Ciklus 10 napjától szoktam elkezdeni a mérést, ekkor eléggé megy lefele a hő, ilyenkor nálam 36,6, 36,5 körül van. A pé. mostanában a 17-18 napon szokott lenni, van hogy még később. Ekkor érzem a szurkálást a pf. nél, meg a folyékonyabb, nyúlós váladékot. Sokszor fejfájás, izomgörcs is kíséri.
Amikor elkezd a reggeli hő felfele menni, néhány tized fokkal megugrik, akkor az előző nap volt a pé. A hő folyamatosan megy felfele, nekem mielőtt megjön már 37,1. Ha ez fenntmarad és nem jön meg akkor figyel be a terhesség. Már egész jól belövöm a pé. napját, mert pont 14. napra megjön.
Mostanában már nem mérem.
Barnázás sárgatest elégtelenség, na ez az egy nincs nálam.
Tényleg nagyon durva... És egyre több olyan embert látni, akinek gondja van a hajával...
Szemétség!!!!
Betsssy, azt nem mesélte a fodrászod, hogy mennyi idő alatt kopaszodott meg az a csaj?
Elképesztő dolgok ezek...(((
Betsssy, akkor ez végülis jó hír...:) Vagyis inkább jó mint rossz..:)
Nem tudom én se mér van annyi fiatal csaj, aki kopaszodik..ez egy ilyen világ..ilyen az életritmus, rohan, kapkod, stresszel mindenki, plusz amiket eszünk, iszunk...Lassan csoda ha valaki megéli a nyugdíjat.:(
Képzeljétek el, nem tudtam mit csináljak a múltkor. Minden hónapban járok az egyik bankba pénzt befizetni a hitelekre. a pénztáros csajnak, igaz már idősebb, de nagyon ritka a haja. Párszor már mustrálta "észrevétlen" a fejemet.Tudjátok ott is olyan undormány erős neon fény an, aminél még jobban rikít az ember feje.....és most mikor mentem befizetni, jól be volt hairmaxozva, láttam a csodálkozást a szemében.. (ismer már arcról, lassan 7 éve járok be havonta)..Szóval nézettm, egyre többször a fejem tetejére, de nem szólt semmit. Viszont már majdnem kiböktem, hogy hairmax. De inkább csöndbe maradtam és csak rámosolyogtam kínomba. Mégse mondhatok egy hivatalos helyen a pénztárosnak ilyeneket....de annyira éreztem, hogy legszívesebben megkérdezné mi lett a hajammal...
Meg tudnád mondani, mikor kell hőt mérni? Kivi vagyok van e pé-em.
Mert olvasgattam ezt azt, hogy ha mensi előtt több napig barna pecsételés van, akkor gond lehet a sárgatesttel, nem biztos, hogy kielégítő a pé stb. Elkezdeném mérni a hőm, hátha okosabb lennék kicsit.
hát nincs teljesen rendben. Mindig késik, meg 1 napig tart.
De van pé a tünetek meg a hőm alapján.
Régen nem volt, mindét pf. tele cisztával, tipikus pcos.
Akkor ez tényleg nem valószínű, hogy androgén alopécia..
A legtöbben itt hosszú évek óta küzdünk.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!