Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
A tegnapi hajmosás után eléggé elgondolkoztam, hogy érdemes-e magamat IR diétával is szivatni.
Egyrészt nem hiszem, hogy a közel 10 évvel ezelőtt kezdődött hajritkulásomat ez okozza, mivel a terhelt értékem 1 egésszel magasabb, mint a felső határ.
Ha ettől lenne már durván cukorbeteg lennék.
Persze más lenne a helyzet, ha 100 körül lenne a terhelt inzulinom, akkor lehet számolgatnám a ch-kat, de így asszem nem fogom...
Nálam szerintem ez az IR nem sok vizet zavar.
Csak az a baj,hogy már nem bízom abban, hogy bármi javulást hozhatna..((((
Valamivel drágább.
Semmi javulás nincs, szakad a hajam. Nekem eddig amelyik gyógyszer segített, az egy hónapon belül mindig megállította a hullást.
És mennyiért adják recept nélkül? Ugyanannyiért, mint receptre?
Én arra gondoltam, hogy pofátlan leszek, visszamegyek, és megmondom, hogy a múltkori ötezres fejében cserélje ki a Dienille receptet Cypromix-re! Ha nem, akkor nem megyek hozzá többet. Ha felírja, akkor oda megyek majd feliratni. Nem rossz doki egyébként, de a hajhulláshoz nem sok lövése van szerintem.:-(
Azért adta ezt a tanácsot, mert azt mondtam, hogy nem szívesen kenegetem szeszekkel, mert a masszírozgatástól is rengeteg szál kijön, egy bekenésnél kb. 80, másnap reggel 40-50. Erre mondta, hogy ne nagyon masszírozzam, még mosásnál se. Most aztán végképp tanácstalan vagyok...
Bár nekem tuti nem azért hullik, mert nem jó a vérkeringésem. Ennyi erővel a mozgás is segíthetne, nem?
Sziasztok, hát csatlakoznék én is.
A lányomnak (15 éves) olyan hajzuhataga volt, hogy Sissy megirigyelhette volna. (Hosszú, göndör, vékony szálú de sok-sok-sok).
Most kb. egy hónapja tűnt fel, hogy amikor lófarokba tesszük, középen szabályosan "elválasztódik", vagyis látszik a választás vonala, és ahogy megbogarásztam, a fejtetőn igencsak megritkult:((((
Viszont a menzesze is rendetlenkedik mostanában, kb pár hónapja.
Ez ugye, össze is függhet akár?
Ha összefügg, az jó, mert megvan az ok?
Endokrinológusnál kezdeném, az jó?
Bemész pár gyógyszertárba és valamelyikbe simán fognak neked recept nélkül adni, én minden fogigátlómat így veszem recept nélkül.
Most vettem yadint mert ez a belara nem jó, az arcom is azóta szép mióta szedem a merckformint az tisztította le. A belaratól úgy vetten észre , hogy nagy gümők jöttek az arcomra, a hajam meg szakad.
Nekem régen a diane 35-től is gümők jöttek az arcomra.
Kíváncsi vagyok, hogy a cypromix hatni fog neked.
ice kuszi, ezekhez a szerekhez nem értek, nem tudok hozzájuk szólni, de az hogy ne masszírozgasd a fejbőröd, nekem még laikusként is idiótaságnak tűnik. azt nem mondta ez az ember, hogy miért ne tegyél ilyet? talán okosabbak lennénk, ha tudnánk az indokot. talán volt rá valami értelmes magyarázata. vagy nem?
továbbra is ajánlom a kefével - ami műanyag tüskéjű és ezek a tüskék gomb-végződésűek - való masszírozást, ütögetést. naponta percekig, ha lehet, többször.
Sajnálom. Ha már fizet az ember, sajna nem keveset, adhatnának értelmes tanácsot is, nem ilyen ökörségeket, hogy ne maszírozgasd annyit a fejed...vagy fölírhatná azt ami használ.
Reggel én is magam alá kerültem nagyon. A fejem 2 oldaláról a fülemre már nem tincsek lógnak le, hanem szálak és szétállnak mint a drót. Undorító..:(((((((((( Mi lesz ennek a vége...
Ezt bőrgyogyó írta fel? Csak a pattanásokról ír a betegtájékoztató. A szőr/hajról szó sincs benne.
Te szegény, próbálj váltani orvost és gyógyszert
is. Fel a fejjel!!
Visszamentem tegnap a dokihoz, bár ne tettem volna. 5000 Ft fejében azt a tanácsot kaptam, hogy szedjem tovább a mit sem érő gyógyszert, és hogy ne masszírozgassam annyira a fejbőrömet amikor mosom vagy kenem, és akkor nem fog annyira hullani. Köszi...
Azt mondta, ha a Dienille nem használ, a Diane-nak, Cypromix-nak esélye sincs. Nem hiszem el. Cypromixet kell szereznem valahogy, mert én már többet nem fizetek a felírásért, így is 30 ezrembe került, hogy kísérleti nyúlnak néztek.
Egyébként jobban hullik a hajam, mint amikor elkezdtem a gyógyszert.
Ha nő helyette akkor nincs gond,csak ha nincs utánpótlás.
Tőlem mind a 2 bőrgyógyász akinél jártam megkérdezte,szempilla,szemöldök nem hullik foltosan,vagy egyéb testszőrzet.
Ezek szerint te eleve egészségesen táplálkozol.
Én csinálom most a diétát, mert nagyon-nagyon egészségtelen életet folytattam. Én is vékony alkat vagyok, sajna fogytam is a diéta miatt, de nekem muszáj csinálni, mert a hormonális gondjaim is ezzel a diétával kezdtek el javulni.
Egyik barátnőm agykontrollal fogyott le. Addig nem tudott fogyni, aztán kipróbálta az agykontrollt, és ő erre esküszik. Szerintem hajhullásra is érdemes megpróbálni. Veszteni nem vesztesz vele semmit. n
Szia!!)))
Köszi megnéztem.
Ez is Ceres kenyér, a szabadon vetett kenyerek közül a rozsos-négymagvas, amit most vettem. Ez egész finom, igaz nem összehasonlítható a még majdnem meleg fehér kenyérrel... :S
De ezzel kibékülök.)))
Sziaaa!
Én egyszerűen nem bírom megenni azokat a nehéz sötétbarna kenyereket. Én a Ceres bakonyi barna kenyerét eszem, vagy a graham kenyerét. Ezekben is van búzaliszt, de azt mondta a doki ezt ehetem, mert a szénhidráttartalma elég jó. 2 szeletet eszek egyszerre.
Ezek azok:
És is láttam hasonló sötétbarna kenyeret, de azokat meg sem néztem, pedig lehet pont az a jó???
Most valami négymagvas rozskenyeret vettem.
Valamennyivel gondolom jobb, mint a sima fehérkenyér. Majd keresgélek én is tovább...
hát ez az! nekem a kecskeméti doki, akitől eljöttem, az akkori 3-as TSH-ra is írt letroxot, a mostani szerint meg még a 4 is jó, benne van a tartományban. majd még most akarok mégegyszer csináltatni TSH-t, kíváncsi leszek.
Vannak búzaliszt nélküliek, pl. kimondott gluténmentesek, ezekben egyáltalán nincs se búza, se árba, se rozs. Mondjuk nem tudom milyen diétát folytatsz, az IR-es diétára jó a teljes kiőrlésű kenyér is, a durumlisz, stb, az a lényeg, hogy teljes kiőrlésű legyen. Ha lisztérzékeny vagy, arra gluténmentes cuccokat kell venned.
Ez a TSH szint is érdekes kérdés, úgy látom.
Mikor nekem nézték szülés után 9.96 volt és én 50 mikrogramm Letroxot kaptam rá.
De nem is ez a legérdekesebb, hanem nekem a 0,3-2 tartomány volt megadva. Ezek szerint ez mindenhol más. Most a kontrollon viszont 2 volt a TSH és mégis emelte a doki a gyógyszert 75 mikrogrammra, mert a tüneteim nem múltak.
Van egy barátnőm, aki a 4 körüli TSH-jára 100 mikrogramm Letroxot szed. Ki érti ezt???
Még azt akartam kérdezni, azoktól akik diétáznak:
Ti tudtok venni olyan kenyeret, péksüteményt amiben nincs búzaliszt?
Én akárhány kenyeret néztem végig mindegyikben van bizonyos mennyiség.
Nem lakom nagy városban, nincs spéci pékség így egy mezei Spar-ban kell beszereznem ezeket.
Ti is ilyet esztek??
A diétás kérdésedre meg elfelejtettem válaszolni. Nem próbáltam diétázni, de alapjában véve is nagyon kevés szénhidrátot eszem, fehér lisztes dolgokat nagyon keveset, cukrosat meg szinte soha. Vékony alkatú vagyok, fogyni nem igazán akarok, mert akkor az izmaim fognak leépülni, amikért rengeteget dolgoztam. Na nem mintha olyan nagyon izmos lennék, csak szeretnék formában maradni.
Egyébként nálam minden kétséget kizáróan hormonális oka van, erre a terhesség a bizonyíték, terhesség és szoptatás alatt semmi gond nem volt a hajammal.
Lehet, hogy kiröhögtök, de agykontrollal próbálkozott már valaki hajhullás ellen? Én egy időben csináltam (vagy legalábbis próbálkoztam), akkor nem is hullott ennyire a hajam.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!