Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Lányok!már bő egy hónapja nem szedek fogigátlót. a vicc az egészben, hogy valamivel kevesebb hajam hullik és legutóbb nem is volt annyira zsíros.
Basszus, annyira jó lenne, ha 2-3 hónap múlva is így lenne. de be vagyok tojva, hogy mi lesz néhány hét múlva:( tudtok itt valakiről, akinek az elhagyás után nem erősített be?
Szia!!
Ha már kiltászik a fejbőröd, az már nem túl szuper.
Mindenképp szükséges lenne egy vérkép, hormonprofillal. Pajzsmirigy is!!
Addig külsőlegesen kezelheted, pl Ilzsu hajszesz, Varga csepp, és valami hajhullás elleni sampon. Pl Babe, Vichy.
De az ok általában belső, így vérképet mindenképpen nézess.
Szia!!!
Még most sem jött meg..:(
Eddig úgy volt, hogy a 24. napon elkezdtem pecsételni, a 26. napon megjött.
Pénteken kezdtem pecsételni, az volt a 26. nap, pedig eddig napra pontosan a 24. en már pecsételtem.
Szóval szerintem már meg kellett volna jönnie, de szombat este meg tegnap este bevettem a metet és semmi. Nagyon még pecsételés is megszűnt. Ma van a 29 nap...
Még a hasfájásom is elmúlt, pedig mindig érzem ha ott történik valami, ergo nemsokára megjön...nem tudom mi történhet..
Sziasztok. Majdnem 11 ezer hsz-t nem akarok végigolvasni, így rögtön a lényeget kérdezem.
Hajhullás ellen kinek mi vált be?
Most jutottam el odáig, hogy kezd érdekelni a dolog, mert szerintem már nem normális az a hajmennyiség, ami elhagyja az okos fejemet :D
kb. egy hónapig ittam zöldteát, napi 1 litert. Nem tudom, hogy az befolyásolta -e, de talán utána kezdtem felfigyelni a hajhullásra. Nem szárítom soha, kb. 2 havonta festetem. Sötét padlizsán most a hajam, és sajnos már kilátszik a fejbőröm. Laborban még nem voltam ezzel kapcsolatban.
Valakinek valami jó tanácsa, bevált terméke?
Ok, köszi!!!Akkor megnyugodtam..
Nem szeretem a gyógyikat, mindig rémeket látok! :)
Nekem pozitív irányban volt rá hatással. Eddig se jött vmi össze-vissza, de azóta, hogy szedem, még jobban kiszámítható.
Főleg, hogy tegnap kezdted, hát az még nagyon kicsi mennyiség lenne ahhoz, hogy be tudjon kavarni!
Ez nem hormon, a szedésének nincs köze hozzá.
Betsssy mi a véleményed...?
A met hatással van a menstruációra?
Ugyanis most kellene megjönnie, és már napok óta pecsételek. tegnap kezdtem a metet (senki nem mondta, hogy esetleg vérjam meg míg elmúlik a mensi, bár ez hülyeség nem?), és szóval ma már pecsételés sem volt...
Be vagyok carva, hogy elcsesződik a beállt ciklusom. Szerinted?? Most akkor várjam meg míg megjön és elmúlik és utána szedjem a metet vagy folytassam ma is?
A Diane meg trombózist/kopaszodást...
A metet nekünk nem kell 10 évig szedni, ha rendeződnek az értékek, akkor elég a diéta is.
Viszont egy Diane, az ördögi kör... Csak addig hat, amíg szedi valaki.
Hát ez igazán jó hír volt, kössz a bíztatást..:(
Akkor az összes cukorbeteg aki évek óta szedi, apró léptekkel közelít a rák felé???? Király.
Na látod, akkor ne félj a Mettől!
Ha már én is be merem szedni, akkor az körül van járva rendesen. :)
Sziasztok!
A szokásos story. Régóta festem a hajam, k.b. 15 éve. Egyszer volt dauer.-olva is, az egyébként is hullámos hajam. Hah! Na az aztán tönkre vágta rendesen! De szépen lassan rendbe jött. Festenem muszáj sajnos, mert erősen őszülök. Mindig is hullott a hajam, de igazából nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, mivel igaz a hajam alapvetően vékony szálú, a végei is elvékonyodtak, és törékenyek sajna, de még így is dúsnak látszik. Szóval a fodrászom kérdezte, hogy nem hullik- e hajam a szokásosnál jobban, mert akárhányszor mentem, hozzá az elmúlt 1 évben, a fejem mindig tele volt/van, pici babahajakkal.
Erre felkerekedtem és csináltattam egy nagy labort, külön pajzsmirigyre is. Kiderült, hogy a TSH-m folyamatosan magas szintet mutat, ami lehet akár kezdődő hipotireozis is. Fincsi. A hormonszint teszt most van folyamatban, eredmény januárban.
Közben elmentem egy ingyenes hajvizsgálatra. Egy hölgy, megvizsgált és közölte, hogy dermitiszes a fejbőröm, és zsíros a korpám. Ami nem mindig okoz látható tüneteket. Nos, nekem volt, hogy korpásodott, viszketett, de mindig akkor amikor nagyon stresszes voltam, és ált. magától elmúlt, v. mérséklődött. Aztán megpróbált rábeszélni egy bizonyos termékcsaládra, ami szerinte a leghatásosabb a világon,és felajánlotta, hogy lejön velem a patikába kiválasztani a termékeket. Persze, mondtam neki, hogy köszönöm nem. Erre még ő sértődött meg. :D. Megígérte, hogy átküldi nekem emailban az eredményt, azóta is küldi. Persze, a szóban forgó termékek egy kisebb vagyonba kerültek volna. Szóval mielőtt bárki kisebb vagyonokat adna ki mindenféle csodaszernek beharangozott termékre, és össze vissza kenegetné a haját mindenfélével, csináltasson labort, és nézessen hormonszintet.
Üdv: A.
MOst volt a hírekben pár napja, hogy egy angol 2 gyerekes csaj befestette a haját, és kómába esett utána. Tök jó, mi?
A kezelés abszolút hatásosnak tűnik, pár napja napi 50 hajam hullik ki, ma reggel is pl. 18 szál hullott összesen a fésülésnél, este még egy fésülés lesz. Egy hete 70 körül volt a napi átlagom, 2-3 hete ez 80-85 volt, a kezelés kezdetekor 100-110-130. A mosásom lement 150-re, ezt nagyjából stabilan tartom 2-3 hete, (akkor inkább 170-180 volt) de folyamatosan csökken (ugye, 500 felett is voltam a kezelés előtt) 4 naponta mosom.
A fejviszketésem is javul, de még van hova, ill. érzetre már jó, de rózsaszínnek még mindig rózsaszín, bár nem annyira. És nőnek a babahajak!!:) Remélem, hátul is.
A festés nekem is gond, mert kb 8 centi a saját színem, alatta meg vörösesbarna, ami megmaradt a festékből. Szépen néz ki:) De én nem merem befesteni.... Gondolkozom a henna+indigó keverésen, sötétbarnára, de nem tudom, olyat is hallottam, aki arra volt érzékeny. Egyelőre nem nyúlok hozzá, majd ha teljesen eláll a hullás, átgondolom, de lehet, hogy hagyom lenőni az egészet. Még szerencsére egyáltalán nem őszülök.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!