Mi a véleményetek vasárnapi boltzárról? (beszélgetés)
Na, legyen!
A kedvedért leírom pozitívban is!
Milyen jó, hogy kb. 5 üzletben alig vannak, mert ha felváltva nyitnának ki, lenne több vásárló és meg is tudnák fizetni az eladókat!
Az gondom, hogy nem olvasod el mit kinek írok.
Az csak 1 válasz! Valakinek
A jól megfontoltságról annyit, hogy ezek az üzletek 2-3 percnyire vannak egymástól + közel egy Tesco.
Virág, nem hazabeszélek, mert álllatira nem vagyok érintett a kérdésben. Már leírtam, hogy a hábortóknak azt kellene végre megérteni, hogy az ország nagyon nagy részének okozott gondot, mert kisvárosokban, falvakban sok mindent egyáltalán nem, vagy csak nagyon drágán tud megvásárolni.
Hétköznap nincs alkalma bemenni vásárolni a szomszéd város hiperjébe, mert apa viszi az autót, ő gyereket.
Egy anya, aki egyik gyerekét összeszedi az oviban, másikat a suliban, összes kacatjukkal együtt, két nyikorgó gyerekkel még menjen el bevásárolni, és trolival, busszal cipekedjen hétköznap munka után?
Amikor iskolás volt a gyereked, lehet hogy négykor befejezted a munkát, és hatig bevásároltál. Ma nagyon sokan 6-ig örülnek, ha a kölyköket össze tudják szedni. A világ megváltozott, ami régen jó volt, az ma már nem elég jó.
Ebben mi a negatívum?
Az 5 üzlet minek nyit ki egyszerre, ha mind kong az ürességtől Ráadásul 3 ugyanaz a cég.
Minden héten másik nyitna, mindenki jól járna!
Apokalipszis idejen nsgyanyad sajat aramot is fejleszt a hutohoz? :))
Bocs telorol vsgyok..
én nem szeretek hétvégén vásárolni, rengetegen vannak, kényelmetlen. szerencsére olyan a munkám, h hétköznap délelőtt is el tudok ugrani némelyik nap, sokkal jobb, mindent meg lehet normálisan nézni.
kaját meg egyáltalán nem veszek minden nap. tőlem egy hétig is zárva lehetne minden.
Ez a rendszernek is köszönhető. Annak idején simán megvoltunk egyetlen egy magyar televíziós csatornával, úgy hogy hétfőn csak a hangyák háborúját nézhette az ember, vagy pedig a aki kreált magának antennát a cseh kettőn nem HD minőségben kerékpár vagy salakmotor közvetítéseket nézhetett. /Můžete vidět, jak Hruška nese na zádech na kole v kopcích/
Most, ha valamelyik televíziós szolgáltatónál 10 perc kimaradás van, az ember vöröslő fejjel vadul kéri számon a szolgáltatót, hogy mi ez a kimaradás, mi nem ezért fizetünk.
Ez a boltokkal is így van. Éveken keresztül megszoktuk, hogy belibbenünk a hét bármelyik napján egy üzletbe és vásárolunk.
En tobb helyen megjegyeztem jogok kellenenek... de komolyan szidjak a vevoket.. hudisparasztozzak aki hetvegen megy vasarolni. Ha a gyereked is viszed akkor plane unatkozo budosparasztoznak... bar nem tudom mit kene csinalni a gyerekekkel, szogre akasztani mig pobt a gyereknek vwszunk cipot is pl???
Egyszeruen akik utaljak a munjajuk veluk nem tehetsz jot. Akik utalnak a kereskedelemben dolgozni azok kiabalnak most nagyon hangosan. De azon hogy ok olyanban kenyszerulnek dolgozni amit tisuta szivukbol gyulolnek azon nem segit s zarvatartas. Viszont jo sok embert megszivat.
En pl kerultem olyan faramuci helyzetbe mar hogy vasarnap munka kozben szidta nekem kedves kereskedelemben dolgozo a vasarlokat... mondtam neki aha es en most mit csinalok??? Dolgozol. Es milyen nao van? Vasarnap... es te hol vagy? Ooooo.... rohej...
Fel se fogjak hogy nemcsak vasarolni kinyitni nem kotelezo. Ha utaljak a szolgaltatoipart akkor arra nem a vevok szidasa es pofara itelkezes a megoldas hanem az hogy kaparnak masfele munkehely utan.
De most jol be lettek etetve es fel se fogjak hogy a tobbseg ossuevissza munkarendben dolgozik ugyanugy. Szoval bizony mashol is sima nap a vasarnap.
A gyerekekkel kirandulni strand programok... azok meg suliszunetben vannak eleve. Akkor meg barmilyen bap lehet menni nemcsak vasarnap vagy szombat.
Tulelni az apikalipszist... haha mert apokalipsziskor fogod tudni tervezni a 6 bapos hetedet vasarlassal rajtarozassal meg vasarnapi pihenessel mi? :)))
:)
Én is megyek vásárolni vasárnap, ha már egyszer nyitva vannak!
Az én kreativitásom ihletője időnként a mélyhűtő tartalma!
Biztos még fejlődnöm kell a kreativitás terén is , de szerintem nem én vagyok az egyetlen lény a világegyetemben, akinek csütörtökön vagy pénteken még halvány lila segédgőze sincs arról mit is szeretne hétfő ebédre főzni.
Sőt nagyon sokszor a vásárlók rengetegében még szombaton is tanácstalanul álltam ennek kapcsán.
Simán elhiszem hogy a nagy többség nem élne túl egy apokalipszist...
Akinek annyi logisztikai érzéke sincs hogy át tudjon hidalni 2-3 napot ellátmányban, az mit tenne pl globális áramszünet esetén?
Nem csak szombatból és vasárnapból áll hét!
Mikor a gyerekeink még iskolások voltak, akkor is a hétköznapokon vásároltunk be a hétvégére is.
Szombaton, ha valami lemaradt, vagy egy kis piacozásra vágytunk.
Valahogy sikerült megoldani... :D
Ezzel kapcsolatban nem lehet jó döntést hozni.
Megértem azokat a bolti dolgozókat, akik felháborodtak, hogy újra elvették tőlük azt a lehetőséget, hogy családtagjaikkal együtt lehessenek, és kikapcsolódjanak vasárnap.
De az sem volt üdvözítő dolog, hogy szombaton három ebédre való élelmiszert kellett megvásárolni, zsúfolásig telt üzletekben. Vagy pedig esetleg vásárolhatott az ember olyan boltban, ahol az eladó tisztán látta, hogy ő az egyetlen opció és ezért az egekig emelte, emelhette az árait, mert tisztában volt vele, úgy is megveszi az ember az árúját, mert nincs más lehetősége, ha már szombaton nem tette meg ezt.
Tőlünk pár percnyire több nagy üzlet is nyitva volt vasárnaponként. Kongtak az ürességtől, főleg délutánonként.
Ez így szerintem fölösleges és ráfizetés is.
Az ésszerűség kéne, hogy vezérelje a boltok nyitva tartását. De agyatlanság van ebben is.
Mindig átesünk a ló túloldalára. Ennyi üzletre nincs szükség és akkor még önkénteseket is találnak.
Nemcsak azok "háborognak", - szavaiddal élve. Ennyire nem lehet leegyszerűsíteni!
Hagyni azt, aki plusz jövedelemért dolgozni szeretne és tolerálni azt, akinek ezzel szemben elengedhetetlen a családja.
Nekem visszatetsző, hogy mi vásárlók hiéna módra rávetjük magunkat a kereskedelmi dolgozókra. De ha már ilyen vehemenciával rávetjük magunkat, akkor ugyan ilyen összefogással azért is szót kellene emelnünk, hogy ők is megkapják a jogaikat.
Mindent csak összefogással lehet elérni, nem két ellentétes táborra osztott lakossággal.
Na ugye,hogy ugye!
:D
Én úgy vagyok vele, hogy legalább van pótlék vasárnapra, amúgy meg mindegy melyik nap a szabadnapom. Anno ( akkor még jómagam nem voltam érintett) mikor kérdeztük a dolgozókat 1-2 ember volt, aki örülta vasárnapi zárásnak. Most aláíráa5 gyűjtöttek, én is aláírtam, mert nem akartam, hogy kiutáljanak. Egy pénztáros nem írta alá (ovis gyereke van) őt le is árulózták állítólag.
Egy kolleganő mondta még, hogy rengeteg nőt látott elválni a vasárnapi munkavègzès miatt, de szerintem ott más probléma is lehetett. N3m tudom elhinni, hogy csak emiatt.
További ajánlott fórumok:
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- A vasárnapi vendég
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Érdekelne, hogy szolgáltató egységekre is vonatkozik-e a vasárnapi zárva tartás?
- Mennyit árt a diétának, egy 'normális" szombati v. vasárnapi ebéd?
- Advent vasárnapi nyitva tartás