Mi a véleményetek vasárnapi boltzárról? (beszélgetés)
Sokan azzal érvelnek, hogy a vasárnapi vásárlásra is van igény, ezért kell. Ilyen alapon a hivatalokra is, nem?
Egyébként nem értek egyet a nyitvatartással. Főleg tudva, a bolti alkalmazottak milyen helyzetben vannak a munkaadójukkal szemben.
Egy frászt, megyek, shopingolok, ha már szegényeket kötelezték a nyitva tartásra, legalább értelme legyen ;)
Egyébként ledolgoztam már bőven ezt a kis délelőtti lazulást :)
Bosszantó, hogy a magánvállalkozó árulhat cigit, de azért az nem érv, hogy miatta a többi is dolgozzon.
Morálisan mindenesetre nem jó helyzet.
A vásárlók véleménye egy dolog. A kereskedelmi dolgozók véleménye nem jön valós információs csatornákon, csak szóbeszéd. Ezt hiányolom.
A másik, hogy valóban olyan kevés pénzből élünk, hogy kénytelenek sokan feláldozni szabadidejüket. Ez sajnos kényszerűség és nem önkéntesség.
Ez az!
Ebben lehetne szerepe a szakszervezeteknek, melyek nálunk nagyon kificamodtak. Elég pesszimista vagyok ilyen téren.
Nekem elég sok ismerősöm van, aki a kereskedelemben dolgozik. Többek között olyan is, aki úgy lett kedves ismerősöm, hogy nála vásároltam. Ők azt mondják, nehogy rossz, de egyenesen jó, a vasárnapi zárvatartással kevesebb volt a bére, 15-25.000 forinttal. Ráadásul nem kötelező, aki kéri, azt egyetlen vasárnapra sem osztják be, mert mindig van jelentkező, aki szívesen dolgozik plusz pénzért.
Az már csak a kis magánkukacoskodásom, hogy aki azért pattog, hogy én dögöljek meg, mert neki miattam kell vasárnap dolgoznia, azt cseppet sem zavarja/ta, hogy a cigijét vasárnap is meg tudja venni. Mert a trafikokban nem emberek dolgoznak, akik szintén szabadságra vágynának.
a hétvégére dupla pénzt adnék, és az dolgozna, aki ezt így vállalja. aki nem, az dolgozzon normál munkaidőben, kevesebb pénzért.
hallottam olyanról, hogy a sógoroknál a gyárban az éjjeles műszak sokkal jobban fizet, és vállalhatja, aki akarja. vállalják.
Ez sajnos tényleg így van.
Sok embernek a munka mellett az utazással megy el az ideje, örül, ha munka után hazaér. Megváltozott az életritmusunk.
Azt viszont nekem visszatetsző, hogy sokan csak a saját jogaikra hivatkoznak és a másiké nem érdekli.
Az orvos, a tűzoltó, a rendőr stb. hivatkozási alap említése butaság.
A munkarend szabályozásával kellene megoldani, hogy mindenkinek jusson egy hónapban legalább egyszer, egy kétnapos hétvége és a hétvégi munkát megfelelően díjazzák. Itt nem csak a kereskedelmi dolgozókra gondolok, hanem minden munkavállalóra.
További ajánlott fórumok:
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- A vasárnapi vendég
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Érdekelne, hogy szolgáltató egységekre is vonatkozik-e a vasárnapi zárva tartás?
- Mennyit árt a diétának, egy 'normális" szombati v. vasárnapi ebéd?
- Advent vasárnapi nyitva tartás