Mi a véleményetek vasárnapi boltzárról? (beszélgetés)
Majd kiderül, megéri-e még:
A héten intersparban vásároltam és kaptam egy levásárolható kupont a pénztárnál, mely kizárólag vasárnapra szól.
Így toborozzák a vevőket. A kupon értékét majd a dolgozókon hozzák be. :(
Szerintem arra várhatsz! :(
Amíg ilyen magas a bérteher, ezen nem tudnak és nem is akarnak változtatni...
Mert ebben is mi vagyunk a legjobbak! :(
Elméletileg a havi órakeretet dolgozzák le, csak más leosztásban.
Éppen tegnap panaszkodtak: 3-an dolgoznak egy üzletben reggel 5-tôl este 7-ig, + 1-1 óra nyitás elôtt és zárás után. Egyetlen egy hónapban nincs meg nekik az elôírt szombat-vasárnap szabad.
Az sem mindegy, hogy milyen a munkarend.
Erre van az Mtv. és a KSz.
Igazából eddig nem variáltunk mi se ezen. De ezen a boltzáras-boltnyitásos cirkuszon elgondolkodtunk: a boltosok se a heti 5 napjuk felett dolgoznak hétvégén, mégis kapnak bérpótlékot.
Sőt, aki gyárban, több műszakban dolgozik, az is kap műszakpótlékot délutánra, éjszakára, holott a 40 óra nekik is 40 óra.
De nézzetek utána pontosan.
Ti szabadnapban kapjátok.
Ez így rendben az mtv. szerint (ahogy én ismerem).
A legújabb változásokkal már nem vagyok képben.
kinek két nick?
nekem? Éncsak nem akartam zavarni a nickem látványával egy kényszerrokont... de reménytelen... totál ráér, így tökfölöslegse volt újat regelnem.
viszont a plavalaguna jelent is valamit, a kilimcs meg semmit. így ez lett.
a blogbejegyzést idereklámozni, meglepő... pont ezért regelni egy külön nicket.. vannak "rajongóim" úgylátszik... pedig nem vagyok ilyen érdekes, hogy ennyire követni kéne....
Sziasztok!
Úgy látom, néhányan rendesen belelovalták magukat a témába, hátha nekem is tudtok segíteni :-)
Én ugyan nem a kereskedelemben dolgozom, de rendszeresen végzek munkát hétvégén. A munkaszerződésemben az szerepel, hogy kötetlen munkaidő. Se a szombati, se a vasárnapi, se az ünnepi munkáért nem kaptunk még soha egy fillért sem, a szombati 8 óráért 8 óra csúsztatás jár, a vasárnapi és ünnepnapiért pedig dupla órányi.
Elvileg tehát a heti 40 óra stimmel. Igaz, 2008 óta nekem még senki nem nézte meg a jelenlétimet :-)
Szerintetek ez így ok, vagy van min reklamálnunk a kollégákkal?
Mitől sikeres?
Egyébként két nick már kevés volt?
Kilimcs írt egy sikeres blogbejegyzést a témáról.
akiserlet.cafeblog.hu
Gratulálok neki! ;)
További ajánlott fórumok:
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- A vasárnapi vendég
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Érdekelne, hogy szolgáltató egységekre is vonatkozik-e a vasárnapi zárva tartás?
- Mennyit árt a diétának, egy 'normális" szombati v. vasárnapi ebéd?
- Advent vasárnapi nyitva tartás