Mi a véleményetek vasárnapi boltzárról? (beszélgetés)
Te aztán tiszteletben tudod tartani más véleményét,gratulálok!
Lököd a dumád,aki meg nem úgy gondolja azt fikázod.Minden elismerésem az ilyen észosztóknak!
Mármint anyagilag kérdezed,hogy miből?
Ohh,hát tele vagyunk hitelesekkel...ha valaki nagyon akar vmit,akkor megszerzi,és sajnos általában kap is kölcsönt hozzá.
"Pénz beszél, mi meg csak ugatni tudunk, mert ez marad ;)"
Erről van szó.De mivel a tőzsde és hozománya a világra szín psziché,ezért még ebben sincs teljes szabadság...
Hát igen,te vagy a tudatos vásárló,szerencsés vagy:)
De a magyarok 80%-a nem ilyen,hanem ösztönvásárló.Ezt pedig ki is használják keményen...nem véletlen,hogy a marketing pár évtized alatt mekkora tudománnyá fejlődött.
Egyetértek:)
Hadd döntse el már minden család,hogyan érzi jól magát...
Amúgy mi mindig az amerikai fánkos bódét szoktuk megtámadni ha arra járunk:))tudjátok,azok a pici,olajban sült karikák:)imádom:)
ja,és hol van a makói hagyma meg a magyar alma?
Sok ízetlen sz@rt árulnak.
Meg sokan bedobnak akkor a helyben nyitva tartó cukrászdába, leülnek és ott is fogyasztanak.
A férjem régen dolgozott egy hipermarketnél üzemelő étteremben. Sok családnak program volt, hogy elment bevásárolni, aztán beültek hozzájuk és még ott beszélgettek egy órát. Ez miért rombolja az ideális családod? Csak azért mert neonfény volt?
Szerintem komplett családok nem érnek rá hétköznap délutánonként. legalábbis a mi családunkban /5-en/mindig csak 7végén voltunk ilyen multiknál vásárolni.
Pont erre játszanak amúgy,ha az egész család megy,az nagyobb kiadás lesz,és ezt vesztik most el a vasárnapi zárvatartással.
Nem sajnálom én őket,ne értsetek félre:) de nem vagyok naiv,tudom hogy ezt a hiányt a dolgozókon verik le...
Hát pedig nagyon nyomják,hogy ennek ilyen-olyan közgáz oka van,de én bizony hiába kutakodom szerény elmémben,hogy cáfoljam ezt a tényt:
"Földrajzilag ez egy olyan hely, ahol a legtöbb az 1cm^2-re jutó másokat hülyének nézni, palira venni, átvágni szándékozó egyed."
Ellenben egy valami mégis eszembejutott szerény tudásomból...
Előzmény:már egyszer volt magas ára,és visszanormalizálódott egész elfogadhatóan,méghozzá akcióban felejtés által...(é:addig akciózták,hogy úgy maradt)Komolyan mondom.Eredetileg is ez volt a terv.Mert miért volt megemelve mondjuk (csak mondok valamit) 150-ről 300-ra?Mert akkor elviszel 10kilót egyszerre 250-ért!Ez átmenetileg egy nagyobb bevételt ad a befolydogáló 150-es ár helyett,méghozzá nagy dózisban.(na,már keverednek bennem a terminológiák,bocs érte...)Vagyis a 150-hez képest hajlandó leszel 250-ért 10x annyit venni,mert az a 300-hoz képest olcsóbb...Hát tömény hülyének néz...Apellál a régi ('80-as évek)kommunista cukor-vásárlási rohamokból megmaradt maradék feelingre,amikor talán 10kilós zsákban vitték alkalomszerűen a cukrot,lisztet,stb.Az árak valószínűleg most is visszanormalizálódnak majd valamelyst,szintén beragadt akciók által...Így emelték meg (majdanra nézve) enyhén a cukor árát úgy,hogy közben extra bevételt is teremtettek maguknak.Szemét húzás.Ha továbbra is felülünk a "de ha 10kilót viszel,megkapod 250-ért" dolgoknak,akkor ez majd legközelebb is így lesz,ha majd cukorárat akarnak emelni.És mondom itt az áremelés nem a 300-ra való emelést jelenti,hanem azt az értéket,amire majd visszanormalizálódik később.Ez esetben valószínűleg a 250 lesz az.(kb)
További ajánlott fórumok:
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- A vasárnapi vendég
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Érdekelne, hogy szolgáltató egységekre is vonatkozik-e a vasárnapi zárva tartás?
- Mennyit árt a diétának, egy 'normális" szombati v. vasárnapi ebéd?
- Advent vasárnapi nyitva tartás