Mi a véleményetek vasárnapi boltzárról? (beszélgetés)
Az országhatárra már tervezik a táblát!
Vasárnap zárva!
Röviden és tömören:
ostobaság.
Engem különösebben nem érint.
Nekem a csütörtök, a nagybevásárlási napom!
Ez irónia volt! Tuti!
És igaza van! Valamelyik nap elmentem a Tescoba a wc-re és ott is pont erről beszéltek, hogy mi van szombatonként. Mintha a világvége lenne.
Mi kérdezgettük a dolgozókat is , nemcsak Tescosokat és kb 2 max 3 ember mondta, hogy örül. tehát a dolgozók többsége sem ért egyet ezzel.
Szomszéd a Tescoban dolgozik 30.000 kevesebb a fizetése! Azt mondta most otthon ablakot mos ilyesmiket csinál vasárnaponként ergo dolgozik így is. Ovis gyereke is van pedig!
Újpesti barátnőm szintén Tescós , ő is hülyeségnem tartja. Ő is kérdezgette a kollegáit egy azaz egy kolléganője mondta, hogy örül , mert a férje is ilyen helyen dolgozik és nehéz volt megoldaniuk hétvégén a gyerekek felügyeletét. Tőle hallom is vásárlók véleményét. Pl, hogy pont Adventkor lehetnek nyitva mikor épp akkor kéne legjobban együtt lennie a családoknak. Egy kolléganője éhen dolgozott, mert 6-ra osztották be és úgy számolt, hogy, mielőtt kezd vesz reggelit, csak, hogy mivel 6-kor nyitnak nem tudott.
Ausztriában megcsinálták ugyanezt . Ott már nyitják vissza állítólag. A turizmus látta kárát! Igaza van a barátnőmnek. Majd itt is az lesz hogy inkább hozzádobnak még valamennyit és elmennek Horvátországba, Bulgáriába a Balaton helyett.
Múlthéten én is úgy jártam, hogy szombat este kezdtem el kitakarítani a sünimet és akkor derült ki nincs fogács mikor raktam össze a ketrecet. Na hétfőig szegény állat forgács nélkül maradt.
A barátnőm azt is mondta, hogy sokan jártak ám későn vásárolni vagy azért mert úgy lett vége a munkaidejüknek vagy azért , mert pont azt szerették, hogy nincs tömeg olyankor.
Egy kollaganője mondatával zárom soraimat: Aki ezt kitalálta sose vásárolt.
Ezt tudtommal egyetlen országban játsszák el.
Az pedig Izrael.
De rendőr, mentő, tűzoltó és katona ott is van olyankor is.
Nem szoktam vásárolni vasárnap.
Sőt, szombaton és hétfőn sem. Ennyi idő elég a készletek elhasználására. Tartós fogyasztási cikkeket, ruhaneműt, cipőt ritkán veszünk, meg lehet szervezni.
Remélem, ezt nem gondolod komolyan.
Magyarország zárjon be hetente egy napra?
Így igaz ! Rendörnek,orvosnak,boltosnak,vasutasnak
...stb. mindenkinek jár a vasárnap!
Minket például nagyon "zavar" hogy nincs semmi nyitva vasárnap. A férjem az építőiparban dolgozik, hétfőtől szomatig 7-17-ig, mire hazaér 17.30-18 óra, hullafáradtan... Van egy 20 hónapos kislányunk, aki már legkésőbb 20 órakor fürdik, alszik, szóval nem érkezünk már sehova elmenni vásárolni, akár 1 pár cipőt is a férjemnek, főleg mivel 20 km-re lakunk a várostól. Eddig vasárnap mentünk ide-oda, ruhát, cipőt venni, vagy akár bevásárolni.
Én egy hatalmas butaságnak tartom ezt az egész vasárnapi zárvatartást....
További ajánlott fórumok:
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- A vasárnapi vendég
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Érdekelne, hogy szolgáltató egységekre is vonatkozik-e a vasárnapi zárva tartás?
- Mennyit árt a diétának, egy 'normális" szombati v. vasárnapi ebéd?
- Advent vasárnapi nyitva tartás