Mi a véleményed arról, ha valaki öregségi nyugdíj mellett dolgozik? (beszélgetés)
Mutass egy cukrászt,aki 45 év robot után még tud a szakmájában dolgozni.Egyetlen egy sincs!
Ez a szakma amúgy is elhasználja az embert még 20 év alatt is.
Hát ez az: a nyugdíjas szülők vesznek cukrászdát?Hogy a gyerek elindulhasson az életben?!
A minimálbér most, szakképzettnek, bruttó 85.000Ft.
Mer van neki!
Én meg irígy vagyok, hogy nekem nincs!!!:))
Jajj, hát veled egyetértek!:)
cskata véleménye nem jön át elsőre, neki próbáltam meg magyarázkodni...
Hagy írjak még a motivációmról csak hogy olvassatok!:)
Én olyan szívesen dolgoznék olyan helyen, hogy apám is büszke lehessen rám. Ő a közszférában szerencsére jól bedolgozta magát, szeretik, nem lett áldozata a leépítéseknek. az ő támogatása sokat segít rajtunk is. meg a nagymamám hadiözvegy nyugdíja.
Csakhogy jelenleg csak úgy tudtam elhelyezkedni, ha az önéletrajzomból kihagytam a diplomámat. Ehhez képest már a másodikat is megcsinálom nemsokára (remélem).
Az önbizalmamat ne tudjátok meg, hogy milyen szinten rombolja az, hogy nem tudok megfelelni, apámnak, aki egyfolytában azt szeretné látni, hogy jól megállunk a lábunkon. Igaza van.
Csakhogy olyan szembeszéllel kell sokszor megküzdeni, hogy mindjárt átmegyek miatta valami depizős fórumra.:)
Ezt hagy ne részletezzem már. (esetleg külön kérésre, ha valaki nem értené :))
szóval jó, hogy a nyudgíjból a fiatalokat segítik ki az idősek, de mint más szociológiai problémánál:
a megoldás nem az lenne, hogy halakat osztogatunk, hogy ne haljon éhen a szegény ember, hanem meg kellene tanítani halászni! (hálót adni, hálót fonni tanítani etc..)
Szóltam, uff.
mindenkinek további szép napot!
A.
Szó nincs arról, hogy szidnánk a nyugdíjasokat! Csak úgy általában.
Egy jól körülhatárolható jelenséget (egyenlőtlen helyzetet) tárgyaltunk ki, aminek következtében én is és Viki is jól kipanaszkodtuk magunkat!:)
Mi rossz van ebben?
Tessék előrébb is olvasni, ne csak a közepét.
Nem teljesen kidolgozott a hozzászólásom, de az a gyanúm, hogy azok akik miatt én felháborodtam, nem alacsony nyugdíj mellett dolgoznak!
Valószínűleg, akik betegek, egyedülállók és gyógyszerre sem futja néha, azok otthon ápolják-kímélik magukat, és ugyanúgy nem találnának munkát, mert a képzettségük, kapcsolataik sem "megfelelő" (hagy ne keressek már jobb szót.)
Szvl nem végeztem átfogó kutatást, és sztereotípiáim is vannak, nyilván, de asszem érthető vagyok.
Nem tudom ki dönthetné el. De lehet, hog én szivesen megpróbálnám kidolgozni a módszert, megfelelő honoráriumért!!!:) Sokkal gázabb döntési szitukat is bevállalnak mostanában a poltikában, jogban, egyéb hasonló helyeken...
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek az öregségi nyugdíjkorhatár felemeléséről?
- Ha a rokkantnyugdíjas eléri az öregségi nyugdíj korhatárt, milyen nyugellátásban részesül?
- Kinek jár az öregségi nyugdíj?
- Két ovis gyermek mellett, szerintetek hol tudnék dolgozni 4-6 órában?A férjem dolgozik reggeltől estig, én nem találok munkát érettségivel.
- Igaz az, hogy csak 15 napig jár táppénz annak, aki rokkantnyugdíj mellett dolgozik?
- Öregségi nyugdíj melletti munkavégzés - Van erre korlátozás?