Menyek és vejek, a segítségeteket kérném (beszélgetés)
Én ezzel nem értek egyet. Nincs első és második, teljesen különböző érzelmek kötik a fiút a két nőhöz, lehet szeretni a feleséget is és az anyát is egyszerre, ragaszkodni hozzájuk.
Amúgy meg: azt szoktam mondani, hogy férj jöhet-mehet, de a szülőnk és a gyermekünk az minden köteléknél erősebb. Ez vonatkozik a feleségre is.
Természetesen amint megnősül vagy gyermeke lesz annak a fiúnak, teljes felelőssége a felesége és a gyermeke iránt. Itt már felülírja a fontossági sorrendet sok eset, amikor igen, a kis családja kell, hogy fontosabb legyen , ezt minden szülőnek meg kell értenie, sőt!!!!!!! legyen boldog, ha jó férjnek és apának bizonyul a fia.
Macs, én értelek és tudom azt is, hogy van ilyen, tényleg érzelmi intelligencia kérdése az ilyenfajta viselkedés. Ha olyan az anyós, akkor csak úgy lehet kezelni, hogy igen, ez a párom anyja, ő hozta világra, ő nevelte, ez meg a mi életünk. Valóban vannak olyan fiús anyák, akik irányítani akarnak mindenben, rövid időn belül tisztázni kell az erőviszonyokat. Természetesen jobb esetben egy fiúgyermek akkor is az anya kisfia marad , ha hatvan éves, de persze, ehhez úgy is kell viselkedni, hogy boldogan találkozzon a mamával az a gyermek. Ezt persze nem mindenki tudja kezelni.
Van, hogy az anya nem ért egyet a fia választásával, de ha azt akarja, hogy a fiát ne veszítse el, akkor el kell fogadni a választottat és szép csendben tudomásul venni a döntését.
Van nekem is babás ismerősöm, akire szinte "rászállt" az anyósa, mindent ő akar megmondani, teljesen padlóra tette szegény kismamát, sajnos nem zavarhatja el, mert az ő vállalkozásukban dolgozik(hogy legyen munkaviszonya) és egész nap tömi a fejét a fiának. Szegény kis anyuka teljesen kész, csak fogy és fogy az idegtől, párszor kinyitotta a száját, de mindíg duzzogás lett belőle, aztán úgy jött le, hogy ő a hibás, hogy megmondta neki. Sajnálom nagyon, egyszer nála is betellik a pohár és hazamegy anyukáékhoz. Ilyen esetekben nincs jobb megoldás, de azért próbálkozni kell először a békés megoldással.
Ez a hozzààllàs, ez verseny? Kinek a tulajdona a fiú?
Eddig az anyjàé volt, mostantòl a pàrjàé? Szegény pasik.
Nem, nem ezt írtam.
Vannak vidéki rokonaim, bár náluk sem szokás anyóst utálni, de tény és való, hogy ott jobban belefolynak egymás életébe.
:DDD
feddhetetlen logika ;)
Hallani halottam, de ismerni nem ismerek ilyet.
Pedig nem kevés embert ismerek.
Elképzelhető, hogy ez inkább csak vidéki habitus?
További ajánlott fórumok:
- Pszihológus segítségét kérném!
- Valaki aki ért a mágiához és a szellemekhez....kérném a sürgős segitségét.
- Víz, gáz, villanyszolgáltatóknál dolgozók segítségét kérném
- Kismamák segítségét kérném!
- Rougj Hair Active terméket használók segítségét kérném!
- Miért nem érzik jól magukat a menyek és a vejek párjuk családjának körében?