Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre? fórum

Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
226. forrest2010 (válaszként erre: 225. - Andi6020)
2014. ápr. 5. 13:31
Azért , mert ha ma még nincs is rá szüksége , még lehet !!! senkinek se sétagalopp az élete ! jöhet még car világ mindenkire !
2014. ápr. 5. 13:29
Minek spóroljon, ha nincs rá szüksége?
2014. ápr. 5. 13:05
Én rettenetesen sajnálom , h fiatalon így fogtam fel / mert spórolni akkor kell , amikor van miből / aztán nagyon keservesen tanultam meg , amikor már kevesebbet kellett beosztanom , milyen jól jött volna tartalék abból a sokból , ami addig kifolyt a kezeim közül !!!!
223. forrest2010 (válaszként erre: 222. - 5efe7a0abf)
2014. ápr. 5. 13:03
Kár , h nem akarsz spórolni , kár ennyi pénzt kajára költeni , annyi okos dologra lehet !
222. 5efe7a0abf (válaszként erre: 220. - CsillagTM)
2014. ápr. 5. 09:57
Mindig rendelek kaját. Nem zavar és végképp nem fogok spórolni, amikor nincs rá szükségem.
221. timycat
2014. ápr. 5. 09:01
Jobb nem tudnom
220. CsillagTM (válaszként erre: 215. - 5efe7a0abf)
2014. ápr. 5. 09:01
ha ennyire zavar, miért nem spórolsz?
219. forrest2010 (válaszként erre: 217. - 3d5ab022e2)
2014. ápr. 5. 08:13
nahát ! a 215 + a 217 a két véglet ?
218. andi6020 (válaszként erre: 217. - 3d5ab022e2)
2014. ápr. 5. 07:51
?
2014. ápr. 5. 02:23
Havi 3ft.ot
216. forrest2010 (válaszként erre: 215. - 5efe7a0abf)
2014. ápr. 5. 02:16
Jézusom !!! ez rengeteg !!! ennyiből 1 főre ? lazac + kaviár ?
2014. ápr. 4. 23:35
200.000 körül. :S 1 fő
214. michelle.r (válaszként erre: 213. - Gribedli***)
2014. febr. 7. 18:37
Palacsintában eddig a gesztenye liszt tűnik a legjobbnak, kenyeret már sütttem szezámmag lisztből, mogyoróliszttel keverve. Zablisztből a nokedli nagyon klassz. 3 euró?? :S. Mindenféle dolgokkal szoktam tölteni, nem csak fajitassal. Csirkecombfilé darabokat sütök, paradicsom, paprika, uborka, avokádó kockákkal - attól függően, hogy mi van otthon. Ezt a tojáspalacsintát láttam már több helyen, rántottaként imádom, de....... ;))
213. gribedli*** (válaszként erre: 212. - Michelle.r)
2014. febr. 7. 17:29

Zabliszt?


Szerintem semmilyen bolti tortilla nem letezik, amiben ne lenne valamilyen liszt mert ezt nem tudod leutanozni magvakkal stb. Barmilyen gabona, nem paleo. Maga a fajitas sem, mert ott a bab.


Csak adtam egy alternativat a boltira, mert en sokallom, hogy 4db tortillat tobb mint 3 euroert adnak, es olyat mint a bolti, en is tudok csinalni.


Persze, fel lehet csavarni salatalevelbe vagy atkins palacsintaba is a cuccot, szoval nem elengedhetetlen, hogy kiserletezned kelljen (az atkins palit en talaltam ki, csak egy fevert tojas, amit rantottakent megsutsz es feptekerheted barmilyen toltelekkel minha palacsinta lenne, csak ugye ennek tojas ize lesz, nem tortilla ize)

212. michelle.r (válaszként erre: 208. - Gribedli***)
2014. febr. 7. 15:33
Köszi, eltart egy darabig majd, amíg kikísérletezem a tutit, mert a finom búzaliszt a lábát nem teheti be a konyhámba :o)). Az igazi az lenne, ha sikerülne megalkotni a paleo változatát.
211. forrest2010 (válaszként erre: 209. - Gribedli***)
2014. febr. 7. 13:43
Én biztosan díjaznék egy nagyobbat , mint ez a lik-luk , dehát annakidején egy fillér nélkül álltunk neki az építkezésnek 2 gyerek mellett , így az egész ház alapterülete nem volt még 50 m2-se , így aztán nem jutott nagyobb spájz , igaz , h a kazánházba kaptam egy ficakot pótlásként , dehát ez van , ennek kell örülni .
2014. febr. 7. 13:38

Bocs, azt akartam irni, hogy en kihasznaltam az epitkezest, nem azt, hogy en is:)

De megertem azt, akit nem erdekel a spajz, nem vagyunk egyformak

209. gribedli*** (válaszként erre: 204. - Forrest2010)
2014. febr. 7. 13:34

Igen, en spajz parti vagyok!:) En is kihasznaltam, hogy epitkeztunk es kivivtam magamnak egy olyan spajzot, ami nekem gyakorlatilag a masodik konyham: ott tartom az osszes haztartasi konyhagepemet, van egy pici villanytuzhely, ha a konyhai nem lenne eleg, ha sokra fozok, egy mosogato es minden kaja alapanyagot ott tartok, szoval egy igazi raktar es mellekkonyha jellege van, hogy a konyhaban ne legyen rendetlenseg es ne kelljen mindent a munkalapon tarolni.


Elotte, amig lakasban laktunk, termeszetesen nekem is csak 1 spajz szekreny jutott es "kamra" gyanant egy polcos a garazsban, ahova a befottjeimet tehettem. Most a boseg zavara, de van, aki meglatja es csak annyit mond, hogy nem tudna vele mit kezdeni, nem tudja kihasznalni mert ritkan foz, befozni egyaltalan nem, szoval nem tud a megdobbanni a szive ezert a spajzert:DDD

208. gribedli*** (válaszként erre: 206. - Michelle.r)
2014. febr. 7. 13:25

Kukoricalisztbol is ugy kellene csinalni, hogy a fele buzaliszt, vagy olyan kukoricalisztet hasznalni, ami nem dara, hanem finomliszt. Ha tul "kukoricas", akkor kesernyesse is valhat az ize.


A receptet kiprobaltam es jo. Ami a boltit illeti, nem gyoz meg a "hidrogenizalt novenyi zsiradek" kifejezes, ami " jo kis" palmaolajat vagy hasonlokat takar szerintem.


Mivel nem kelttesztarol van szo, mert sutoport hasznalunk, kemiai uton "keleszt", ugyhogy barmilyen, alacsony sikertartalmu lisztbol is jo kell, hogy legyen, talan elsore nem biztos, hogy a viz mennyiseget eltalalod, de csinaltam mar tonkolylisztbol es jo lett. Ha nem bizol benne, esetleg csinalj egy kisebb adagot, es meglatod:)

207. forrest2010 (válaszként erre: 192. - Ubi pretium)
2014. febr. 7. 13:22
Baccus !!!! akkor már megint sehol se vagyok ! pedig cefetül igyekszem spórolni !
206. michelle.r (válaszként erre: 203. - Gribedli***)
2014. febr. 7. 13:19

Egyszerűnek tűnik, de valami azt súgja, hogy mégsem az ;o))

Kukoricaliszt van itthon, abból is jó?

és köszi!

205. forrest2010 (válaszként erre: 191. - Gribedli***)
2014. febr. 7. 13:18
Háááát , ha valami hiányzik időnként mikor valamit főznék , v helyettesítem , v főzök mást , mert a hozzánk közeli bolt árai olyan Rózsadombi lakosok pénztárcájához való , nem egy nyögdíjasnak , de hetente 1x adom fel a csekkeket , akkor egy mini pótlást még megkockáztatok , mert iszonyatos árak vannak itt a cba-ba , de a maszek kisboltok még drágábbak .
204. forrest2010 (válaszként erre: 193. - Gribedli***)
2014. febr. 7. 13:12
Azt hiszem , ha ma építkeznénk , akkor nem 1 m2 es spájzot csinálnánk , bár ne szóljak egy kukkot se mert a kolleganőm ki volt akadva , mikor a lányáék építkeztek , nem lett se spájz , se padlás , háborgott , h milyen az ilyen vidéki ház , ahol se ez , se az nincsen !!!
2014. febr. 7. 13:01

Piadina (tortilla) hazilag:


400g liszt ("00")

2 teaskanal sutopor

1 teaskanal finom tengeri so

4 evokanal extraszuz olivaolaj (van, ahol egyenesen disznozsirt hasznalnak, lenyeg, hogy egy zsiradek, ami osszetartja)

2,5 deci nagyon meleg viz


Osszekeverem a szaraz osszetevoket majd az olivaolajat is bele, ezutan villaval elkeverem a vizet is benne, osszegyurom, fel oraig pihentetem folpackba csavarva

Miutan pihent, 10 dekas labdakat csinalok es egyenkent sodrofaval 24 cm-es korongokka. Ez a tokeletes meret, ezert muszaj lemerni mindent a centiket es a labdak sulyat is.


Ekkora piadinaknak 1 perc sutes kell forro serpenyoben mindket oldalon, nem kell ala tenni semmilyen zsiradekot. Ha tul vannak sutve, nem lehet feltekerni benne a fajitast, szoval ugyelni kell a sutesi modra, ha sonkas szendvicshez kell, olyankor pedig az a lenyeg, hogy felbevaghato legyen es kicsit kemenyebbre sutve

202. gribedli*** (válaszként erre: 198. - Andi6020)
2014. febr. 7. 12:45
Timi a pácban nevű blogról: Mit rejt a kamra című poszt
201. gribedli*** (válaszként erre: 197. - Michelle.r)
2014. febr. 7. 12:43

En az olasz piadina receptjet hasznalom, mert igaz, a tortilla kukoricalisztbol van eredetileg, de letezik buzalisztes tortilla is, az a feher, es ez jobban izlik mindenkinek amikor csinalom. Probaltam kukoricalisztbol is, ropogosabb lett, nekem jobban bejott ez, de mivel csak fajitashoz szoktam csinalni es abbol en csak a csirket eszem korettel, tortilla nelkul, a tobbiek izleset veszem inkabb figyelembe a tortillagyartasnal:)


Irom mindjart a receptet, pofon egyszeru es finomabb mint a bolti, mondjuk nem paleo, de ha mar csinalsz, akkor erdemes hazilag, nem? Adalek es tartositoszermentes:)

200. Puncska (válaszként erre: 196. - Agis)
2014. febr. 7. 12:40
Nalunk az etterem havi 20 kb. Talan ketszer ha megyubk, nem surun.
199. c4851bb5de (válaszként erre: 198. - Andi6020)
2014. febr. 7. 12:21
Hiányolsz belőle valamit? :)
198. andi6020 (válaszként erre: 193. - Gribedli***)
2014. febr. 7. 12:19
Ki állította össze ezt a listát?
197. michelle.r (válaszként erre: 194. - Gribedli***)
2014. febr. 7. 12:12
Hogy kell házilag tortillát csinálni?
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook