Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre? (beszélgetős fórum)
Zabliszt?
Szerintem semmilyen bolti tortilla nem letezik, amiben ne lenne valamilyen liszt mert ezt nem tudod leutanozni magvakkal stb. Barmilyen gabona, nem paleo. Maga a fajitas sem, mert ott a bab.
Csak adtam egy alternativat a boltira, mert en sokallom, hogy 4db tortillat tobb mint 3 euroert adnak, es olyat mint a bolti, en is tudok csinalni.
Persze, fel lehet csavarni salatalevelbe vagy atkins palacsintaba is a cuccot, szoval nem elengedhetetlen, hogy kiserletezned kelljen (az atkins palit en talaltam ki, csak egy fevert tojas, amit rantottakent megsutsz es feptekerheted barmilyen toltelekkel minha palacsinta lenne, csak ugye ennek tojas ize lesz, nem tortilla ize)
Bocs, azt akartam irni, hogy en kihasznaltam az epitkezest, nem azt, hogy en is:)
De megertem azt, akit nem erdekel a spajz, nem vagyunk egyformak
Igen, en spajz parti vagyok!:) En is kihasznaltam, hogy epitkeztunk es kivivtam magamnak egy olyan spajzot, ami nekem gyakorlatilag a masodik konyham: ott tartom az osszes haztartasi konyhagepemet, van egy pici villanytuzhely, ha a konyhai nem lenne eleg, ha sokra fozok, egy mosogato es minden kaja alapanyagot ott tartok, szoval egy igazi raktar es mellekkonyha jellege van, hogy a konyhaban ne legyen rendetlenseg es ne kelljen mindent a munkalapon tarolni.
Elotte, amig lakasban laktunk, termeszetesen nekem is csak 1 spajz szekreny jutott es "kamra" gyanant egy polcos a garazsban, ahova a befottjeimet tehettem. Most a boseg zavara, de van, aki meglatja es csak annyit mond, hogy nem tudna vele mit kezdeni, nem tudja kihasznalni mert ritkan foz, befozni egyaltalan nem, szoval nem tud a megdobbanni a szive ezert a spajzert:DDD
Kukoricalisztbol is ugy kellene csinalni, hogy a fele buzaliszt, vagy olyan kukoricalisztet hasznalni, ami nem dara, hanem finomliszt. Ha tul "kukoricas", akkor kesernyesse is valhat az ize.
A receptet kiprobaltam es jo. Ami a boltit illeti, nem gyoz meg a "hidrogenizalt novenyi zsiradek" kifejezes, ami " jo kis" palmaolajat vagy hasonlokat takar szerintem.
Mivel nem kelttesztarol van szo, mert sutoport hasznalunk, kemiai uton "keleszt", ugyhogy barmilyen, alacsony sikertartalmu lisztbol is jo kell, hogy legyen, talan elsore nem biztos, hogy a viz mennyiseget eltalalod, de csinaltam mar tonkolylisztbol es jo lett. Ha nem bizol benne, esetleg csinalj egy kisebb adagot, es meglatod:)
Egyszerűnek tűnik, de valami azt súgja, hogy mégsem az ;o))
Kukoricaliszt van itthon, abból is jó?
és köszi!
Piadina (tortilla) hazilag:
400g liszt ("00")
2 teaskanal sutopor
1 teaskanal finom tengeri so
4 evokanal extraszuz olivaolaj (van, ahol egyenesen disznozsirt hasznalnak, lenyeg, hogy egy zsiradek, ami osszetartja)
2,5 deci nagyon meleg viz
Osszekeverem a szaraz osszetevoket majd az olivaolajat is bele, ezutan villaval elkeverem a vizet is benne, osszegyurom, fel oraig pihentetem folpackba csavarva
Miutan pihent, 10 dekas labdakat csinalok es egyenkent sodrofaval 24 cm-es korongokka. Ez a tokeletes meret, ezert muszaj lemerni mindent a centiket es a labdak sulyat is.
Ekkora piadinaknak 1 perc sutes kell forro serpenyoben mindket oldalon, nem kell ala tenni semmilyen zsiradekot. Ha tul vannak sutve, nem lehet feltekerni benne a fajitast, szoval ugyelni kell a sutesi modra, ha sonkas szendvicshez kell, olyankor pedig az a lenyeg, hogy felbevaghato legyen es kicsit kemenyebbre sutve
En az olasz piadina receptjet hasznalom, mert igaz, a tortilla kukoricalisztbol van eredetileg, de letezik buzalisztes tortilla is, az a feher, es ez jobban izlik mindenkinek amikor csinalom. Probaltam kukoricalisztbol is, ropogosabb lett, nekem jobban bejott ez, de mivel csak fajitashoz szoktam csinalni es abbol en csak a csirket eszem korettel, tortilla nelkul, a tobbiek izleset veszem inkabb figyelembe a tortillagyartasnal:)
Irom mindjart a receptet, pofon egyszeru es finomabb mint a bolti, mondjuk nem paleo, de ha mar csinalsz, akkor erdemes hazilag, nem? Adalek es tartositoszermentes:)
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Csajok ti mennyit költötök egy hónapban szépségápolásra, ruhákra és miket hol vesztek?
- Mennyit költesz egy hónapban élelmiszerre?
- Nagyjából mennyit költ egy fő élelmiszerre 1 hónapban? (ha próbál egészségesen táplálkozni, de nem mindenből a legdrágábbat veszi)
- Mennyit keres egy ruházati eladó, vagy élelmiszer eladó?
- 4 vagy 6 órás munkarendben, mennyit lehet keresni ruházati, vagy élelmiszerbolti eladóként?