Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre? (beszélgetős fórum)
Én a csirkét mikor szétszedem ,minden deka zsírt leszedek róla meg a felesleges zsíros bőrt és kisütöm.Ezt a zsírt meg elhasználom főzéskor,pörcöt meg párom megeszi.Így semmi nem megy kárba.Nem dicsekvésképpen,de húsleveskockát se használok,hanem a kertben van úgynevezett delikát növényem amit leszárogatok összemorzsolok és üvegben tárolok.Na ez a maggi alapja amit a boltban árulnak,igaz dúsítják szárított zöldségekkel-dehát zöldséget meg répát úgyis teszek bele frisset.
Sorolhatnám mi mindent rakosgatok el...de könnyen teszem itthon vagyok meg kertes házban.Sajnos nem mindenki teheti meg a szöszmötölést az elrakásokkal,befőzésekkel
Milyen húsleveskockát használsz? Én már azt nem teszek a levesbe, magam fúszerezem, mert rettenetesen zsíros lesz tőle a leves. Annyira, hogy rátapad a zsír a kanálra, mindenhova.
Alaplének sem tudom már használni. De ha tudtok jó fajtát ajánlani, megköszönném!
Csak ez esetben lehetünk abban biztosak, hogy a saját sütésű kenyér egészséges.
Ha nincs saját malom, akkor a fene tudja, hogy mit veszünk meg lisztként....
"Saját malom?"
:DDDDDDDD
Sütiben én is szeretem.
A liszt honnan van? Saját malom?
Amit a zacskóban veszünk azért nem biztos hogy mind liszt. Vajon ezt is dúsítják valamivel?
A barna kenyér, rozskenyér szintén nem azért olyan, mert valóban rozsból van, hanem azért, mert színezik. Ha megvesszük a rozslisztet, akkor vajon tényleg azt vettünk, vagy csak színezett valamit?
Pedig milyen klassz is ez a tartósítás. Halálunk után még évekig nem rohadunk el, sőt!
Ez kicsit morbid....
Egyszer olvastam, hogy egy temetőben történt valami és sok holttest a felszínre került éééés, ezek a holttestek annyira jó állapotban voltak, mintha néhány napja lettek volna eltemetve, de nem így volt, sokkal régebbiek voltak, csak annyi tartósítószert ettek életükben, hogy még ekkorra is tartósították magukat....
Tényleg nagyon jó dolog mást vendégül látni. Én nem vagyok valami nagy szakács, de csodálom azokat, akik igen. Egy volt oszttársam Anglia egyik legjobb szállodájában vezeti a konyhát, nézni is imádom ahogy főz. Nemrég volt itthon és irigylem (rossz szó) azért, ahogy főz. De nekem pl nincs türelmem 6 órát főzni egy marhapofát, hogy olyan omlós legyen hogy rágni se kelljen. És bevallom nem is vagyok annyira gourmet, hogy 400 kilométert utazzak egy hentesért, ahol 10000 Ft/kgért árulják a steak húst... hát ő ezt simán megteszi és belátom, hogy "megéri" mert döbbenetesen finomakat ettem eddig mindig nála, de magamnak én már nem tenném meg, pedig a különbséget látom, de sajnálom rá az időt, energiát, ha viszont hív szívesen szaladok :)
Ja fent említett cimborám viszont tőlem tanult spenótot főzni :D
Teljesen egyetértek a csokival kapcs.
Most éppen egy adag muffint készülök csinálni finom étcsoki darabkákkal:)
Szerintem is abban van a jövő, hogy az ember amit tud, állítson elő magának - zöldség,gyümölcs a kertből, kenyér saját sütés, házi szárnyas stb.
Csak így lehetünk biztosak benne, mit is eszünk...ez persze rengeteg munkával, lemondással jár, és nem árt, ha a háziasszony jól tud főzni, ami ma kevés korombeliről mondható el - én igyekszem, szerintem rettentő fontos tudomány.
Hát abban egyetértünk,hogy a Milka nem jobb másik csokinál,de a minőségi csokoládé nem is a Milkánál kezdődik,hanem a magas kakaótartalmú étcsokoládéknál,amik viszont igen drágák.
Tejet soha semmilyent nem iszom(nem elvi okokból,hanem mert a szagától is rosszul vagyok pici korom óta)így ebben nem tudok nyilatkozni.
Mi négyen vagyunk. A gyerekek még viszonylag kicsik, (7 és 5 évesek) de néha baromi sokat tudnak enni. Persze ennek inkább örülök. Szinte minden nap főzök, inkább mindenből kevesebbet, de akkor minden nap friss kaja van az asztalon. Van azért olyan kaja, amiből nem lehet keveset főzni, olyankor jut másnapra is, de nem hiszem hogy attól még szar lenne. Lásd képoszta, minél többször melegíted, annál finomabb. Na persze nem hetekig :-) Sőt amit este főzök, abból a férjem és én is viszünk másnap a dolgozóba.
Viszonylag szerencsénk van, mert szülőktöl hozzuk a húst, zöldséget, gyümölcsöt stb. így jóval kevesebbet költünk élelmiszerre, mint az, akinek mindent meg kell vennie a boltban.
miért? egy főzeléknek mondjuk másnap mi baja lehet??
a másnapi kaja nem romlott kaja!
Én sem eszem meg a több napos kaját, de a fiúkat nem zavarja. A férjem azt szereti ha nagy adagokat főzünk, hogy ne kelljen minden nap. Hét végén szoktam főzni levest, ami több napra elég, esetleg pörköltet, valamint főzeléket. Sült és rántott húst frissen szoktuk enni és hozzá a köretet is. Salátát is frissen készítem, illetve tettem el savanyúságot, lecsót, lefagyasztottam paprikát, paradicsomot, zöldségeket.
Nem hinném, hogy a krumpli csak héjában sütve megfelelő tápanyag, ha már tápanyagként beszélünk róla. Azt sem hiszem, hogy a milka csoki egészségesebb, mint a sport szelet. Én ezeket sznobizmusnak tartom. És azt sem hiszem, hogy a piacon vásárolt zöldség-gyümölcs minőségibb, mint a boltban vett. Azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy a zöldség-gyümölcs már nem olyan egészséges, mint 30 évvel ezelőtt volt. A magyar gazdák is mindent bevetnek azért, hogy több és küllemre is szebb legyen az általuk termelt növény. És arról is olvashatunk sokat, hogy egyes gyümölcsökben mennyi méreg van. Vezető helyen van az őszibarack.
Én pl. sosem innám meg a friss tehén tejet. Sosem ittam még, de ha veszünk 2,8%-os zacskós tejet, már attól rosszul vagyok vagy a tea vajat sem bírom megenni, mert nekem zsíros.
Nem tudom ki-mit hív egészséges ételnek, amit drágábban megvesz? Nekem pl. a tenger gyümölcsei sem kellenek. Max. jó kis rántott ponty vagy sült hekk, esetleg sült keszeg, de polip, kaviár, rák kagyló, nem kell.
Tehát arról el lehetne vitatkozni, hogy ki mit gondol az élelmiszerekről.
Mi szinte sosem eszünk rendelt kaját, mert szerintem azok rosszak és ki tudja milyen körülmények között készítik és mit tesznek bele. Nem eszünk mekis kajákat, ha pizzát akarunk, akkor én csinálom, nem eszünk kész leveseket, de használok húsleveskockát és fűszereket is, bár a pirospaprikát a nénikém csinálja, de erős pistát én.
Na, szerintem már itthon is mennek a különbözőkezelések a termelésben, tenyésztésben....
azért néha-néha belefér; nálunk nagy sláger a gyerek is, apja is imádja; viszont nagyiméktól van a krumpli és mellé a savanyúságot is piacról szerzem be.
Ha rajtam múlna a multik éhenhalnának
Hááát nem tudom, nálunk valahogy sosem téma barátnők között, hogy ki mennyiből él
Viszont ha szegény barátnőid "szemetet" esznek akkor az a minimum, hogy néha meghívod őket hozzátok enni, hogy lássák a különbséget; legalábbis én így tennék
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Csajok ti mennyit költötök egy hónapban szépségápolásra, ruhákra és miket hol vesztek?
- Mennyit költesz egy hónapban élelmiszerre?
- Nagyjából mennyit költ egy fő élelmiszerre 1 hónapban? (ha próbál egészségesen táplálkozni, de nem mindenből a legdrágábbat veszi)
- Mennyit keres egy ruházati eladó, vagy élelmiszer eladó?
- 4 vagy 6 órás munkarendben, mennyit lehet keresni ruházati, vagy élelmiszerbolti eladóként?