Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre? (beszélgetős fórum)
Én sem eszek meg kétszer egymást után ugyanazt:)))
Egyesek szerint ez baromi nagy luxus.
Én úgy vagyok vele,hogy szart nem fogok enni,inkább megveszem a drágábbat,mint hogy a különbözetet majd pár év múlva gyógyszerekre költsem.
hát én inkább eszek egészségeset :P
nem a sok mű kaját:P. igyekszem jól összeválogatni hogy mindenből legyen az asztalon. Sajna sem én sem a párom nem eszünk olyan ételt amit tárolni kell napokig a hűtőben :P. így minden nap főzök.
JÓ a húsleves az 2nap oké, de a többi nem :P
Viszont a barátnőim nem értik h költünk mi ilyen sokat :D
Szerintük sok.
Nem tudom.
De olyan 150-200 körül.
Kérdező,szerintem nem sok a 70-80 ezer,ha az ember valóban minőségit akar enni. AZ egészséges étkezés - a napi gyümölcs/zöldség,tojás,fehér húsok,halak,teljes kiőrlésű pékáru,durumtészta,minőségi csokoládé stb. - ez mind-mind drága.
Olcsóbban is ki lehet jönni,persze,de akkor az már megalkuvás,és nem biztos,hogy jut elég vitamin és értékes a tápanyag a sok krumplis tésztából meg hasonlókból.
Mi kb. 50 ezret költünk havonta és 3-an vagyunk, ebből 2 férfi.
Hétvégente 5-10 ezer forint a bevásárlás (kenyér, tej, hús, zöldség, gyümölcs, köretnek való, esetleg sütihez), amit hétvégén főzők azt esszük kb. szerdáig. Ha olyanunk van akkor csütörtökön főzünk valamit, de ez nem túl jellemző, inkább hideget eszünk vagy melegszendvicset, rántottát vagy semmit. A fiúk otthonról visznek kaját én venni szoktam (kiflit). Hét közben csak kenyeret veszünk, esetleg tejet.
Már nem nagyon főzök. Leszoktattam magam róla. Imádok főzni, de anyagilag nem bírnám, pazarolni meg rühellek. Vagy rendelek, vagy anyu hoz/tól hozom a kaját, mert ő naponta főz.
Amúgy szokott adni sok mindent. Húst, tojást, zöldséget, savanyút, és minden olyan élelmiszert, amit télire rakott el. Mostanában nem költöttem 10 e ft-ot kajára. De sokat mondok. Örülök, hogy segít, és elfogadom.
sokan azt mondták h ez sok, de nem tudom h spórolhatnék.Nem szoktam felesleges dolgokat venni,
zöldség, hús, sajt, gyümölcs.:D
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Csajok ti mennyit költötök egy hónapban szépségápolásra, ruhákra és miket hol vesztek?
- Mennyit költesz egy hónapban élelmiszerre?
- Nagyjából mennyit költ egy fő élelmiszerre 1 hónapban? (ha próbál egészségesen táplálkozni, de nem mindenből a legdrágábbat veszi)
- Mennyit keres egy ruházati eladó, vagy élelmiszer eladó?
- 4 vagy 6 órás munkarendben, mennyit lehet keresni ruházati, vagy élelmiszerbolti eladóként?