Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája? fórum

Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája? (beszélgetős fórum)

2016. ápr. 11. 09:18

Nekem még megvan a "munkakönyv"-em. És abban bizony benne van feketén-fehéren minden.

Másképp nem is lehetett volna.


Visszatérve a fórum kérdéséhez.

Sokat. Igen sokan ebbôl egészítik ki a nyugdíjukat vagy munkanélküliek, hogy eljárnak fôzni-sütni-mosni-mosogatni-vasalni-takarítani-bevásárolni akár rendszeresen, akár alkalmanként.

85. fehérke111 (válaszként erre: 83. - L.luiselotte)
2016. ápr. 11. 09:13
Igen, ez így van! Meg is lepődtem, amikor láttam, hogy majdnem három hónappal "megnőtt" az időm - akkoriban a szünidős gyerekeket is bejelentették.
84. fehérke111 (válaszként erre: 80. - 5c54c8b1c1)
2016. ápr. 11. 09:10

A mi időnkben még nem kellett nagykorúnak lenni - jó, hát 15 év alatt nem kezdhettem a gyors- és gépíró tanfolyamot (2 éves volt), de amikor végeztem, utána még abban az évben kezdhettem estin a közgazdaságit.

Ehhez azért nyilván hozzájárult a demográfiai helyzet is: valamit kellett kezdeni ezzel a nagy létszámú korosztállyal. (Akkor is sokan voltunk, nem csak most :-)))

83. l.luiselotte (válaszként erre: 82. - 5c54c8b1c1)
2016. ápr. 11. 09:07
Én is dolgoztam minden nyári szünetben, talán ezek egy picit leröviditik a 40 évet.
82. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 81. - L.luiselotte)
2016. ápr. 11. 09:03
Ezek bizony rendesen bejelentett munkaviszonyok voltak.
81. l.luiselotte (válaszként erre: 80. - 5c54c8b1c1)
2016. ápr. 11. 09:01
még szerencse, hogy a gyerekkori munkákat is beszámitják a szolgálati időbe. Én 12 évesen zongoráztam balettosoknak, közel egy évig, és benne van az időmbe. De hogy a 40 évbe beszámit-e, az nem valószinű.
80. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 78. - Fehérke111)
2016. ápr. 11. 08:56

A korosztályom fele-3/4 része júniusban végzett a nyolcadikban, egy hónap múlva beállt dolgozni;

tsz, konzervgyár, keltetô, állami gazdaság, erdészet, útépítés, házgyár, építkezések.

Amikor nagykorú lett, szerencsés esetben esti vagy levelezô tagozat.

79. globus
2016. ápr. 11. 08:54
Akkor derülne ki, amikor nem csinálja meg senki :))
78. fehérke111 (válaszként erre: 76. - 5c54c8b1c1)
2016. ápr. 11. 08:50

Vicces lenne... :-)))

14 éves koromtól dolgoztam - volt olyan főnököm, aki derűsen megkérdezte, hogy "Te mindent sötétben csináltál"?

2016. ápr. 11. 08:48

ez a különbség a szakirányú középiskola és a gimi között.

Én sima gimibe jártam,majd nappalin egyetemre, egyik sem számit a 40 évbe.

23 évesen kezdtem dolgozni, tehát emberi számitás szerint 63 évesen mehetek nyugdijba, ( 2031.ben ) ha nem jön közbe semmi, vagy 65 évesen ha nem emelik addig a nyugdijkorhatárt.

Bár ha visszagondolok anyukámra, 65 évesen igen strammul tartotta magát, úgy járt dolgozni.( igaz, nydj mellett )

76. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 74. - Khajni87)
2016. ápr. 11. 08:26
Csak az a valaki, aki 24-26 éves koráig nappalin nyomja a fôiskolát meg az egyetemet?
75. Channa* (válaszként erre: 74. - Khajni87)
2016. ápr. 11. 06:01

Megint te mondtad, hogy szánalmas az életem, és amikor megismétlem kiakadsz:D

1984-ben kezdtem dolgozni. Igen, épp csak elmúltam 17. Szakmunkásba jártam, majd leérettségiztem, majd kijártam a főiskolát, közben nyelv vizsgázgattam, de semmi közöd hozzá.

Na, remélem meg van:D

Vannak akik az év közepén születnek, ahogy én is. Gondolom ez nehezíti a számolást.


Látod? te beszélsz arról, hogy nem ebben a világban élek, pedig te nem tudod, hogy mentek a dolgok régebben. És ez csak néhány évvel történt előbb a születésednél....


És, hogy jobban összezavarjalak, én már elmehetek nyugdíjba 54 évesen, mert akkor meg lesz a 40 éves munkaviszonyom. És ez, hogy lehet?

2016. ápr. 10. 22:24
Ha már ott tartunk hogy ki milyen szinten van és ki a szánalmas és ki nem mond igazat.....Ha 32 éve dolgozol és 48 éves vagy akkor ez most hogy is van?????Akkor ezek szerint 16 voltál mikor elkezdtél dolgozni????Milyen végzettséged lehet ha ilyen korán kezdted a munkát!! Na akkor most ki nem őszinte????? Ha itt vkinek a hozzászólásaiból kiderül bármi akkor az az hogy te marhára életunt vagy és besavanyodott.....Engem a 10 év munka nem csinált annyira ki mint téged ez a délután.....És velem van értelme beszélgetni ha értelmes ember ír nekem......Azért nem vagy velem egy szinten és azért nem értesz engem , mert te bőven szintekkel lejjebb vagy mint én, még ha nem is korban.....Egyébként amíg nem ismered az életemet és azt hogy mit éltem át idáig leszel szives nem kritizálni...Ezzel ÉN fejeztem be....nem is értem miért beszélgetek én, vagyis írok, nem érdemes mert mint tudjuk nem szabad vitatkozni olyanokkal akik nem egy szinten vannak veled , mert lehúznak a saját szintjükre.....
73. Channa* (válaszként erre: 71. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 21:46

Hát akkor elemezzünk....

Ezt írtad a 15-ös hozzászólásomra, amit nem neked írtam, hanem csak úgy, de te rögtön magadra vetted és el kezdtél kiosztani. Akkor kinek nagy az arca?


"Akkor a magam és más nem normális anyák nevében millió csók és hála neked"

Hol írtam,hogy normális vagy nem normális? Te kezdted ezzel a hozzászólásodat.


"nem vagyok karrierista sem, de azt hogy itthon lehetek, 7 évet vártam erre, imádom ha lehetne abba se hagynám és bár tesót nem akartam a lányunknak , most mégis hogy vissza ne kelljen mennem"

Te írtad, hogy imádsz anyuka lenni és nem akarsz visszamenni dolgozni. Nem én. Nem mintha érdekelne, hogy otthon vagy, vagy nem....


"Neveltél már gyereket otthon hogy ennyire tudod kényelmes????Hogy ennyire tudod ez egy világtragédia ahogy jellemzed az életemet és még sok ezer nőét?????"

Hol jellemeztem a 15-ös hozzászólásomban a TE életedet? Hol olvastál ilyet. Ja, hogy magadra vetted? Arról én tehetek?


Tehát, én azt hiszem, hogy a te életed szánni való és nem az enyém.

Ez kitűnik az összes hozzászólásodból, de ahelyett, hogy bevallanád,mármint abba hagynád, könnyebb másra mutogatni, amikor már nem tudsz mit írni.


Részemről lezárva a téma, mert te nem vagy azon a szinten, akivel érdemes lenne bármiről is beszélgetni

72. khajni87 (válaszként erre: 69. - 4c1a787e8f)
2016. ápr. 10. 21:05
Nem azt írtam hogy nem szerettem dolgozni mielőtt gyerekem lett, pusztán csak megváltozott a fontossági sorrend...ma már nem választanám a rengeteg munkát a családom helyett.....Fogok dolgozni amikor a gyerekeim 6 ill 3 évet betöltik, de akkor már értelemszerűen nem látástól-vakulásig, heti 7 napból 6 napot, 12 órában + 1 óra utazás hogy alig lássam őket....Ez miért értelmezhető úgy hogy arra hajtok vki eltartson....Sose tartott el senki mióta dolgozok, most sem tart hiszen a kicsim jogán vagyok itthon, teljesen szabályosan és az is lesz amíg kicsi a második is....Utána visszamegyek, könnyebb, közelebbi, másfajta munkára eü-n belül....
2016. ápr. 10. 21:01

unom, nagyon jól tudom mire megy a tb...de köszi a felvilágositást....


Channa de képzeld nem csak egy gyorstalpalóm van szakközépiskolában tanultam az egészségügyet 3 évig és utána még 3 évet( ezt a 3 évet már munka mellett csináltam)....ez összesen 6 év....képzések közül az egyik legkomolyabbat kaptam , jogi alapokkal együtt.....Nincs nagy arcom és nem mutogattam másra, éppen akkora arcom van amekkora kell , közel 50 évesen te kezdtél leosztani engem, ez az egész tőled és unom-tól indult ki, én leirtam amit gondolok.....összesen annyit írtam hogy lesz összesen 2!!! gyerekem mert az még belefér és a férjem is pont ezt szeretné, nálunk demokrácia van ( és mielőtt unom elmagyarázná a jelentését, köszi, tudom mit jelent....) Ha már a szövegértelmezésnél tartunk, azt írtam hogy még max 1 gyereket szeretnénk, azután pedig visszamegyek dolgozni, ez tehát azt jelenti hogy amint a kisebbik is betölti a 3 évet és utána letellik a szabadságom , visszamegyek, sehol nem írtam azt hogy eddig itthon ültem és hogy azután itthon fogok.....EZT hol olvastad???? DE ha ezt nehezen lehet értelmezni a sok " végzettségeddel " akkor szólj szívesen elmagyarázom...A mostani végzettségemmel és tapasztalatommal főnővér lehetnék, ha akarnék....Ha vki 50 évesen itt tart hogy kötekedni jár fel,az szánalmas .....Nem az én életem szánnivaló, az nagyon is tökéletes.....

70. 4c1a787e8f (válaszként erre: 25. - L.luiselotte)
2016. ápr. 10. 20:19

Hát azért ennél meg jóval többet ér... Ahogy Vendég is mondta, felbecsülhetetlen.. :-))


Azt meg, hogy ki mire kényszerül sohase lehet tudni..


Én pl. nem vagyok a férjem cégében, és bizony jutottak eszembe jogi kérdések egy esetleges válás vagy haláleset esetére, mert valójában sok munkám van nekem is a cégben... Kell ezeket majdan rendezni..

2016. ápr. 10. 20:16

Jaj, hagyjátok már.


Igazából mindenki tudja, hogy az megy dolgozni elsősorban, aki szeret is dolgozni..


Én nagyon szeretem a szakmámat, élvezem a házakkal való foglalkozást, azt, hogy kijön egy számítás, hogy kijárok terepre, hogy nézek, hogy látok, hogy számítanak rám, hogy kollégáim vannak. Én ezt imádom, pedig megtehetném, hogy néhány évet még maradjak..


Ennek semmi köze ahhoz, hogy imádom a gyerekeimet.


Egyébként az a vicc, hogy amíg otthon voltam, sokkal kevesebbet vittem őket hétvégén. Most meg minden hétvégére múzeumos, elmenős programok vannak. Múltkor pont az Aquincum Múzeum volt nagy szám, azt élvezték a kicsik is, az autista is, mert régészkedős, a nagylányom meg éppen erről tanult, csináltunk egy szuper előadást még az összeszedett anyagból, amire két ötöst kapott..


Érdekes, nekem otthonlévőként erre kevesebb energiám volt.


Valahogy más dinamika..


Ettől még nyilván nem csak ez lehet a jó, de azért valójában sejtjük, hogy aki gyerekek előtt szeretett tenni, dolgozni, az utána is fog, aki meg ugye előtte se... annak ez jó ürügy.


Egyébként meg pont jó lehetőség a tanulásra is a gyes, lehet egy-két tanfolyamot elvégezni, és jobb helyen kezdeni...

2016. ápr. 10. 20:01
kár ezért a fórumért.
67. timycat (válaszként erre: 1. - 0c1986a06c)
2016. ápr. 10. 19:40

Ebben nincs semmi novum. Régóta számításba veszik a házimunkát mint munkát.

Nem is emlékszem olyanra hogy ne így jártak volna el, bár tény még gyér a tapasztalatom

66. unom (válaszként erre: 60. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 19:28
Nem tudod, hogy a tb nem csak a GYED-re megy? Az orvosi költségek, táppénz, és minden egyéb is benne van. Nézz utána egy szülés kórházi költségeinek például.
65. unom (válaszként erre: 61. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 19:27
nem a gyerekszülés miatt vagy tájékozatlan, előőte is az lehettél. A szülés meg senkit nem tett se okosabbá, se butábbá.
64. Channa* (válaszként erre: 61. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 19:23

Tájékozott vagy?

Most elmegyek nevetgélni:DDDDD

63. Channa* (válaszként erre: 56. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 19:20

Olvas már vissza!

Te nem tudod értelmezni azt amit valaki ír és azt sem, amit te írsz (pedig te írtad). Ez elég szomorú ennyi idősen. Ha jól gondolom, akkor te most épp 29 éves vagy és ha úgy akartam volna, igen, lehetne ekkora gyerekem is, bár még nem vagyok 54 éves. 48 éves vagyok, és lehet, hogy már 27 éve szültem, de a világ nem változik. Mindig meg kell keresni azt a pénzt, amiből megéljünk, akkor is, ha nem nagyok az igényeink. Nem drága autóról beszélek, hanem egy kényelmes életre, amit minimálbérből gyedből és családiból elég nehéz finanszírozni.

Lehet, hogy nem aggódsz a jövő miatt, mert nem látod előre, de érdemes lenne felkészülni rá, hiszen sosem tudhatjuk, hogy mikor betegszik le a férjed (ne adja isten), vagy mikor unja meg, hogy nem dolgozol. Persze most nem arról a néhány évről beszélek, amikor otthon van a nő vagy a férfi gyeden/gyesen.

Teljesen félre értetted, amit írtam. Épp ezért írom, hogy az értelmező olvasás messze elkerült, hiszen én azokról beszéltem, akik sosem dolgoztak, hanem a férjük tartja el. Érted? Érzed a különbséget? Nem az a 2-3, esetleg 6-9 év a bibi, amikor a kicsivel otthon van az anya, hanem arról az időről, amikor ezen már túl van és még mindig nem megy bármilyen okból dolgozni.

És szerinted, azért mert nem most szülök, nem ebben a világban élek? És elhiheted, hogy te most valami nagyon menőnek érzed az anyaságtól magad, de mások meg anyák és még dolgoznak, ahogy én is. És abban is biztos vagyok, hogy neked max. az arcod nagy, de ismereted közel nincs annyi mint nekem, annak ellenére, hogy fiatalabb vagy nálam. Sőt! megkockáztatom, hogy neked van egy gyorstalpalós nővér képződ esetleg vagy az is lehet, hogy még az sincs, mert mint tudjuk sokan szakképzettség nélkül is dolgozhatnak az egészségügyben, nekem meg, hát igen...nem csak 8 évet ültem az iskolapadban....

Remélem, hogy anyukádról kb. olyanokat gondolsz, mint a nálad idősebbekről, és nagyon bízom benne, hogy rólad meg sokkal rosszabb lesz azoknak a véleménye, akik nálad fiatalabbak lesznek, amikor eléred azt a kort, mint én pl.

Csúnyán viselkedsz, aztán másra mutogatsz. Nagyon gáz vagy és nem számít, hogy fiatalabb vagy nálam, mert ettől nem vagy jobb, sőt!

2016. ápr. 10. 18:43

Azért szeretném tudni : Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?

Mert hogy ki, miért, és mennyi ideig marad otthon, az nem igazán tartozik szorosan a témához.

( kapcsolható hozzá, de mégse a téma )

61. khajni87 (válaszként erre: 59. - Unom)
2016. ápr. 10. 17:46
Nem vagyok tájékozatlan, pontosan tudom hogy mennek a dolgok.....Amúgy a Gyed is gyes is a gyerek után jár, így értelemszerű nekem hogy nagyrészt rá költöm....Elég tájékozott vagyok sok mindenben , ebben is.....Nem lobotómiám volt, csak gyereket szültem
2016. ápr. 10. 17:39
Guruljka és unom hát lássuk csak...először is GYED mint már írtam.....10 éven át dolgoztam , havi 12-14 ezret fizettem ez évente kb 168 ezer, szorozzuk 10 évvel......Gyedet 2 évig kapok....szóval kb igen, befizettem közel annyit....
59. unom (válaszként erre: 57. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 17:28

Kicsit nézz utána, ez hogyan működik, mert eléggé tájékozatlan vagy. Meg esetleg számolj.

Mikor gyed-en, gyes-en voltam, én is mások adójából kaptam a pénzt, mint mindenki más. Egyébként a GYES nevében is benne van, hogy segély...

2016. ápr. 10. 17:19

Annyi TB-t fizettél vajon, amennyit most gyesként kézhez kapsz?


Nem mintha a járulékfizetés valamiféle előtakarékosság lenne, csak kérdezem. És a kórházak fenntartása is közös ügy, ahol szülünk, ahol a gyerekeinket kezelik és beoltják, stb...

57. khajni87 (válaszként erre: 55. - Unom)
2016. ápr. 10. 16:59
Amíg dolgoztam fizettem adót és tb-t is úgyhogy köszönöm......magamnak :D Hacsak nem te vagy a miniszterelnök nem hinném h érdemben befolyásolod azt a pénzt amit kapok a munkahelyemtől amit én termeltem ki magamnak a korábbi munkámmal....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook