Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája? (beszélgetős fórum)
sajnálom, hogy eddig senkinek nem jutott eszébe, de az időtartam attól is függ, hogy ki mit főz.
( a töltöt zsemle valóban az egyik leggyorsabban elkészithető 30-40 perces étel )
Napi két és fél óra nem sok??? De. Nem bableves, meg pacalpörkölt a menü minden nap... Rengeteg kaja van kész pikkpakk.
Kösz a bizalmat egyébként, 23 éve főzök, ahogy a férjem is. Ja és tésztát nálunk csak a fiam főz/eszik.
Holnap bakonyi húsgombóc lesz, az is hamarabb megvan.
Izzze... :) en 12 eves korom ota fozocskezem aktivan es folyamatosan, szval kell gyakorlat, d ez azert kicsit sok ido :)
Multkor kifogtam egy marhalabszarat, na az nem akarnam, mert pont azok a reszek nem kellenek nekem bele ,ami masnak igen :)
Vannak gyors kajak is, ill.gyorsabbak, csak ossze kell hangolni. Komplett kajakat keszitenek ultra rovid ido alatt (nemelyik olyan is) de kukk bele a hagyjal fozni-be :D Nemelyik jatekos egy vicc, amit eload, szval nem kell feltetlenul mindenki ek a topon lenni a konyhaban :)
Ez egyáltalán nem sok idő, ha ténylegesen főzés történik.
Az nem főzés, hogy veszek egy csomag száraztésztát, vízbe dobom, megszórom mákkal.
Húha :)
én abból a 2,5 órából cca 1 órát töltök ténylegesen a konyhába.
Azért nem zavar különösebben, mert végre itthon lehetek. Korán megyek, sokat utazom, sokat vagyok vidéken és nekem prémium ilkl. ajándék, amikor végre hazajöhetek.
Napi két és fél óra???? Jesszusom!
Tegnap túróval töltött zsemle, tojásleves volt, szerintem kb 45 perc volt cakpakk.
Ez igaz, egy rizottó kb 18perc alatt megvan, egy tészta pedig 15 perc alatt. Amíg fő a tészta, elkészül a szósz egy másik edényben, és ezalatt is nem kell folyton ott lenni, meg lehet teríteni, stb.
De aki szereti a fasírtot, nagyobb adagban el lehet készíteni és a pogácsákat lefagyasztani, adandó alkalommal megsütni.
A hüvelyeseknek hosszú a főzési ideje, én másfél-két órát szoktam főzni őket, de nem azt jelenti, hogy végig ott dekkolnék, én én ezekből is nagy adagot főzök, és lefagyasztom fasírtként, hús nélkül (falafel, feketebab fasírt). Kényelmesebb így:)))
Vagy hamis bolognait lencséből...
Hús is benne volt. 1,5 kg-nyi kb.
írtam...
Egyszem fiam válogat és igyekszem a kedvébe járni.
/ a méretei nem teszik lehetővé a hordott kaját, mert 210 cm, 90 kg körüli, és egyszer eszünk egy nap, de akkor jól kellene lakni, mert ha nem,az is csak az én bajom lenne
a gyorskajákat meg nem eszi meg, csak a házit.
Másfél óra a hagymára? Kicsit sok. Egy zsák hagymára talán nem az.
Szerezz be egy jó kis szeletelögépet:)))
Pont ezért szoktam le a főzésről. Amíg ketten voltunk, ímmel-ámmal főztem, de utáltam. Mire 4 tagú lett a család, mindenkit befogtam. Onnan fogba nem hámoztam, aprítottam zöldséget, pucoltam keménytojást. Már a 6 éves fiamat belevontam a palacsintatészta készítésébe, csak arra kellett vigyáznom, hogy meg ne lássa, bele-bekóstolok a nyers tésztába, mert azt mindig is kívántam, imádtam. :) (Féltem, ha meglátja, utánozni fog; nem tartottam egészséges dolognak.)
Mióta ketten vagyunk, jó, ha hetente egyszer főzök, maradt a munkahelyi főétkezés, ételrendelés.
További ajánlott fórumok:
- Régi idők praktikái a mai idők háziasszonyainak
- Én, a várandós, egygyermekes, lassan diákká váló élettárs és háziasszony
- Oszd meg kedvenc receptedet:) Kezdő és haladó háziasszonyoknak
- Kezdő háziasszony problémák!! Hogyan osszam be okosan a pénzt?
- ALDI háziasszony
- Gyakorlott háziasszony vagyok, mégis a csokiolvasztással gondom van, összeáll, nem folyós hogy csináljam?