Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája? (beszélgetős fórum)
Na az enyémet nem éleznéd :) ma reggel is lett egy nyisszantásom , nem is éreztem , mikor elvágtam , csak a véremet láttam brrrrrr
bár veszekedhetnék még vele ilyen hülye dolgokon, meg azon, hogy milyen autót vegyünk. De már nem lehet... meghalt ugyanis :(
Urizálás?:D Világosítsd fel, hogy kevesebb vizet és kevesebb energiát fogyaszt, mintha ugyanazt a mennyisèget kézzel mosnád. A sógornőmék csak ketten vannak, nem használja mindennap, hanem amikor megtelik, ilyenkor egy gyors (szintén takarékos) áztatóprogramot lezavar előtte. De azt hiszem, nálatok is simán megtelik, mint nálunk ha 5-en vagytok:)
Enyém 10 éves, ma ehhez képest már modernebbek is vannak vagyis még takarékosabbak, még hatékonyabbak. Azért amíg jó, nem veszek újat, csak mondom, hogy ennyit simán kibír, behozza az árát.
Nálunk mindig meg voltak osztva a feladatok, a gyerekekkel is. Ha valaki háztartásbeli, az más, de ha nem, akkor mindenkinek be kell segíteni.
a mosogatógép egy nagyon hasznos eszköz :) Amikor régebben erről vitatkoztunk a párommal, mindig urizálásnak nevezte. Mondjuk nem is ő mosogatott :P Ha erre az érvre megkérdeztem, hogy hajlandó lenne-e ő mosogatni, arra nem tudott mondani semmit.
Amíg teázunk-kávézünk-nasizunk, addig áll a kazal, ráérek utána nekiállni :)
a szükség nagy úr :) ha nincs más, aki megcsinálja, akkor muszáj
:) bakker ! akkor nem lehet ? h túlzottan önálló vagy ? azért vagy egymagad mindenre ?! / mint a lányom , magad uram ..... /
Nálunk takarítónő csinálja a nagytakarítást, az alapokat meg a férjem meg én is.
Főzés előtt teszek egy kis mosószeres vizet a mosogatóba és főzés közben oda dobálom be a koszost. Mivel úgyis le kell öblíteni a mosogatógépbe való dolgokat, legalább a kajamaradékot kidobni és egy minimális hideg vizes öblítés amúgy is kell, így nekem bejött ez, hogy mindent beledobok a mosogatós vízbe de aztán azokat, amik a gépbe mennek, át is teszem a gépbe és azok, amiket nem szabad beletenni a gépbe, így már elő vannak áztatva egy pillanatra így azonnal elmosom őket még főzés közben. Nem sok ilyen van de pl a fa dolgok ilyenek, vagy azok az evőeszközök, aminek olyan a borítása, hogy nem viseli jól a hőt, ami a gépben van, vagy ami túl nagy, vagy réz, stb. A késeket sem szoktam mert csont nyele van és ezt nem szabad. Van pár kedvenc ilyen eszközöm, amiket nem cserélnék le, teljesen oké, hogy azokat még így is kézzel mosom, nem visz el annyi időt. ha úgy adódott, hogy valamiért a gépet nem lehetett használni (alacsony volt a víz nyomása), olyankor kb 45 perc volt mindezt kézzel, mert mi többen vagyunk. Na tuti, hogy ezt napi 2x nem csinálnám huzamos ideig akkor hideget ennénk:D és így elhiszem, hogy sokan vannak, akik ezt így csinálják mert munka mellett marha sok idő ez naponta. Más az, ha csak ketten, hárman vannak, akkor pikkpakk
Na igen, én a mosogatást az utált házimunkák közé sorolom. Na meg persze én is néztem jó pár adást a 30 perces műsoraiból, nagyon jók, de a mosogatásra szánt idő bizony nincs benne. Mondjuk attól a nézők tuti elaludnának :D
Nekem az olyanok mint Jamie Oliver 15 perces, vagy 30 perces 3 fogásos vacsorái, a manna!:))))
Igaz, mi nála tisztábban dolgozunk, a férjem is mindig tisztán hagyja a konyhát, és közben sem az van, hogy vagdosunk mindent mint Jamie. De sokat tanultam a videóiból, holott ő is főleg olasz vagy mediterrán kajákat főz, de egy kicsit gyorsabb, praktikusabb, átdolgozott formában. A thai cuccai is nagyon finomak, a felesége pedig vegán, így van abból is a menüjeiben.
És tényleg nem abból áll a fél óra alatt összehozott menüje, hogy zacskós leves meg készétel, hanem "igazi" kaja, sok zöldség, gyümölcs, friss fűszernövények, friss alapanyagok. Én az ilyen konyhát szeretem, ezzel tudok azonosulni leginkább mert így főzök, minél kevesebb sallang, egyszerű és gyors kaják.
Nem mondom, biztos sokaknál jól jön egy-egy konzerv kaja vagy zacskós leves időnként, de mi rosszul vagyunk a glutammátos izéktől, vagy a babkonzerv helyett is a babot szívesebben főzöm meg én, vagy a paradicsomot én főzöm be nyáron, de a befőzés is évente 1x van. Olyankor 3 napomat elveszi, aztán egész évben van passata.
Igen, nálam van külön személyzet. Takarítónő, szakács, kertész, mosónő, bébisintér, ápolónő, varrónő, animátor, logisztikus, titkárnő, adminisztrátor.Mind-mind én vagyok egy személyben :)
Én is, de azt igazán macerás megpucolni. A férjem el szokott tölteni vele 1-2 órát. Én inkább meghalnék :)) De ő megpucolja és meg is főzi. Na így az igazi :)))
....abból 1 is bőven elég ! már hiányozna néhány ujjam , ha minden kés túl lenne élezve :)
......mosogatni is szoktál ? v a csatatér marad ? a személyzetre :) kéne már újítani ! csak kicsi a konyha , nem fér be egy mosogatógép , hátrafelé kiljebb kéne tolni a falat :)
de igen, gondolkodtunk rajta :) Én arra jöttem rá, hogy te szereted az időigényes vacsorákat, ahogy írtad is, de hát kinek mi a passziója :) Én szeretek főzni, de nem szeretek egy óránál többet rááldozni, kivéve a bableves és marhapörkölt, szilvásgombóc. Nem szeretem az időrabló ennivvalókat
A jó éles kés is sokat számít. :)
Igazad van ! többnyire ez a nők " házifeladata " ! de láttam már olyat is , ahol fordítva van ! / na nem sokat ! és nem nálunk ! /
....és amikor az ember lánya kicsit csóróbb és ideje van több , mint pénze , akkor bevethető 1 házi tészta is :)
sokat,nagyonis sokat hiszha mi nem foznenk,takaritanank...stb ki csinalna?sok parkapcsolatban a pasik is besegitenek,de zommel azert mi nok fozunk a mai napig is.
Én azt lefejtem róla , de 1 csontlevesbe nyugodtan bele lehet főzni , a kutyusoknak nagy nagy örömére :)
A haziteszta a leghalasabb, hamar kesz van es fincsi is! Nagymamam, anyum is mindig gyurta, nem annyira idoigenyes
Ezert jo,hgy van neki tobb resze is :)
Mintahogy a barinom mta: 3x foztem , idezem :
eloszor, utoljara es soha tobbet.
Nekem sem es a ferjemnek sem jon be az az inas izeeeee...
Azért a tészta se egy olyan hű de nagy meló / szerintem / begyúrtam régebben , odaraktam a vizet és mire felforrt , addigra kinyújtottam , összevágtam , jó nem egy akármilyen hatalmas adagot , csak 50-60 dekányi lisztből , viszont finomabb volt az kétségtelen ! én főleg spagettit vagdostam belőle , az jó volt mákosnak is , milánóihoz is .......
Marhapörköltnek csak a marhalábszárat szeretem , az az igazi / nekem / de akkor főzök 1 nagyobb adagot . Végülis 1 husilevest is főzök 5-6 órán át .
További ajánlott fórumok: