Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája? fórum

Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája? (beszélgetős fórum)

56. khajni87 (válaszként erre: 51. - Channa*)
2016. ápr. 10. 16:57
Ha 32 éve dolgozol akkor kb 54 körül vagy, talán nem kéne összehasonlítani a két világot, te a 80-as években szültél, én meg még 1 éve se....Miért ne írhatnám le hogy élvezem....Viszont nagy különbség hogy mi kis anyagi igényűek vagyunk, sose motivált a sok pénz vagy a gazdagság.....amikre kell arra van, beparázni meg nem fogok olyanon amit nem látok előre....ennyi erővel fejemre eshet egy tégla vagy zongora is.....Nem vagyok annyira anyagias mint te, nem aggódok a még meg sem történt dolgokon, és mivel nincsenek drága autóink ( egy sem) sem drága ékszerek stb, igy jut arra hogy legyen még 1 gyerekünk.....Meg amennyire emlékszem nem kértem tőled sem pénzt a megélhetésünkhöz, de köszi hogy kiosztasz kb 30 éves gyerek mellől , a mai világ mükődéséről.....Nem én osztottalak ki, te meg unom ugrottatok nekem mert másképp gondolkodom a dolgokról......
55. unom (válaszként erre: 54. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 16:37

Nem akartam visszamenni. Ez szerinted azt jelenti, hogy egészségügyben dolgozom? :D

De, kapsz pénzt tőlem, ugyanis a családi pótlék, és a gyed is a befizetett adókból van. Szívesen...

54. khajni87 (válaszként erre: 50. - Unom)
2016. ápr. 10. 16:35
nem is tudtam hogy verseny van.....Azt hittem hogy ez a fórum másról szól.....lejjebb azt írtad nem akartál visszamenni egészségügybe és ehhez még főiskola sem kell...Egészségügyben mindenkinek van főnöke......Amúgy meg nem vitatkoztam ti estetek nekem a választott és akart életmódom miatt, az pedig hogy mit teszünk ha lejár a gyedem ahhoz a férjemen és a munkahelyemen kivül,senkinek semmi köze.....Amennyire emlékszem még nem kértem pénzt tőled ahhoz hogy megéljünk,sem mástól......
2016. ápr. 10. 16:28

GYES vagy hasonló a legtöbb európai országban nincs is. Ezt erején felül adja az állam, szerintem. Részidős munkával és más kedvezményekkel ki lehetne váltani, csak persze nincs az a kormány, amely utólag el merné venni. Meg lehet nézni országonként, ABC-sorrendben. És ahol nincs több éves otthon maradási lehetőség, ott is boldog gyerekek nőnek fel.


[link]


Tehát, aki otthon marad és meri vállalni (hogy esetleg ha a férj kiesik a munkából valami miatt, nem omlik össze minden), az maradjon. Szíve joga. De azt sem kell lekiabálni, aki a gyerek mellől is visszamegy dolgozni, mert hadd döntsön ő maga. Nyilván megvannak az okai.

Ettől függetlenül, az nem árt meg egy nőnek sem, ha alapvető technikai ismeretekkel rendelkezik, ne kelljen egy biztosítékcserével is a férjére várnia a sötét lakásban, hideg ételen. :D

2016. ápr. 10. 16:18

Lehet, hogy én másképpen vagyok összerakva, de soha nem készítettem elő a férjemnek a másnapi holmiját. Tudta, hol van, sőt ha akarta, ő vasalta ki azt az inget.

Mivel érdekes módon ritka az a férfi, aki egy mosó- de mégis GÉP-et kezelni tudja, a mosást általában én készítettem elő (esetleg a férjem kapcsolta be később), de ettől még nem vagyok hajlandó elismerni a "hagyományos" szerep-megosztást. Éppen elég az, ami a gyerekekkel kapcsolatos, bőven elég.

Én utálnám, ha kérés nélkül autóztatna a férjem, és volt sikerületlen kapcsolatom, ahol ott ásta el magát végképp a partnerem, hogy kivette a kezemből az ütvefúrómat.

Később a férjemmel együtt és teljes megosztásban bütyköltünk bármit.

Ő varrta fel a leszakadt gombokat, én viszont megforrasztottam, ha kellett valamit. Nem mintha bármi leesett volna rólam, ha gombot varrok, de ő szívesebben és szebben is csinálta. Forrasztani viszont nem volt türelme. :D

A fiunkat kis korában az tette tisztába, aki éppen közelebb volt, és főzni az főzött, amelyikünknek nagyobb kedve volt, vagy ketten együtt.


Az marad otthon, aki ezt szeretné, de én szívesen is dolgoztam általában, és otthon sokszor tiszta lakás és meleg étel várt, nem rám hárult még az is.


Utána, amikor már ápolási díjon voltam a férjem mellett, nem éreztem áldozatnak magam. Igaz, akkor is még szereltünk együtt villanyt, csak ő ülve.

Most itthonról dolgozom,és tanulok mellette. Azt szeretném elérni, hogy ne szoruljak nyugdíjra.


Mellékesen súgom csak: a Gyes és az anyasági is valamiféle segély, és a családi pótlék is az.

51. Channa* (válaszként erre: 48. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 15:03

Én tényleg csak egy általános véleményt írtam a 15-ös hozzászólásomba, amit rendesen kiforgattál, illetve azóta itt bizonygatod, hogy bezzeg te mennyire élvezed a helyeztedet, stb. Másokkal ellentétbe?


Senki nem beszél kényszerről és nem kényszerről, csak arról, hogy pl. szerintem nem jó, ha a társunkra vagyunk utalva teljesen, hiszen bármi beüthet, ahogy írod a férjed nem talált munkát, és ez esetben is meg kell élni valamiből, ezért jobb ha a nő is dolgozik, mindazok ellenére, hogy élvezi az otthonlétet. Ki ne élvezné? csak ugye ezt az élvezetet fel kell adni, ha szükséges vagy épp a megelőzés miatt....

50. unom (válaszként erre: 48. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 15:00

Én vagyok a saját főnököm, ezzel nehezen tudsz versenyezni.

Mi a terved akkorra,mikor már nem kapsz gyedet?

49. töprengő (válaszként erre: 47. - L.luiselotte)
2016. ápr. 10. 14:34
Jó hogy leírtad...
48. khajni87 (válaszként erre: 46. - 0c1986a06c)
2016. ápr. 10. 14:16
Köszi, végre valaki nem úgy állít be mint valami lusta,szánnivaló , érdekhajhász embert.....Hiszek a hagyományos családmodellben bizonyos mértékig, szeretem hogy itthon lehetek , 10 év után jólesik, és még a következő években is jó lesz, mert ez a legfontosabb dolog amit tehet vki, de ez a férjem és az én együttes, közös véleményünk-döntésünk hogy legyenek csak ketten és legyek itthon....volt hogy ő nem dolgozott mert nem talált, most pedig én vagyok itthon ugye a kicsi miatt.....Minden ami az elmúlt 8 évben történt 1000 % ig közös döntés volt...minden kényszertől mentes.....Szeretek itthon lenni, hiszen még nincs 1 éves a kicsi.....Hihetetlen ha vki élvezi az anyaságot??? Hogy a " főnöke" cuki és mosollyal , öleléssel fogadja reggel-délben -este???? Melyikőtök főnöke ölelget titeket naponta tucatszor???? Amúgy meg milyen nyugdíjról van szó??? Hol lesz itt bárkinek nyugdíjja 20-30-40 év múlva?????
47. l.luiselotte (válaszként erre: 46. - 0c1986a06c)
2016. ápr. 10. 14:14

talán nem is ez a forma a legszsrencsésebb módja az ilyen jellegű elszámolásnak. Az a fél, aki a házasságból adódó kötelezettségei miatt önhibáján kivül nem tudott munkát vállalni, jövedelemhez jutni, un. házastársi tartást kérhet a másiktól.

Minden bontóperben kell nyilatkozni arra vonatkozóan, hogy a felek kérnek-e egymástól házastársi tartást.

Általában nem jellemző, de indokolt esetben megitéli a biróság.


Az " önhibáján kivül nem tudott munkát vállalni, jövedelmet szerezni" ezen van a hangsúly. Ha csak úgy otthon vezeti a háztartást, amikor eü állapota, a család viszonyai mellett akár el is helyezkedhetne, de Ő mégis inkább háztartásbeliséget választja, arra általában nem jár térités.

2016. ápr. 10. 13:59

Nos, kicsit elkanyarodott a fórum és átment személyeskedésbe, amit nem szerettem volna.


Nem arról szólt a mise, hogy a nő évtizedekig nem dolgozik és a férje tartja el holtáig, habár ez sem lenne ördögtől való. Mindig is volt, jelenleg is van és lesz is még ilyen család modell.


Mindenkinek szíve joga, hogy éli az életét. Egyik sem jobb, vagy rosszabb vagy elítélendőbb a másiknál. Nem vagyunk egyformák. Mindenkinek más a fontos.


Csak ha válásra kerül a sor, akkor nem igazán elegáns és etikus azt állítani, hogy a feleség "nem csinált semmit" hiszen a férfi e mellett és így tudott teljesedni, kiteljesedni, szakmailag fejlődni, anyagilag gyarapodni.


Mindenesetre az "megnyugtató" hogy ilyen estben van és létezik jogorvoslat erre a problémára.


Mindenkinek köszönöm az értékes hozzászólásokat:)

45. unom (válaszként erre: 43. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 13:56

te írtad, hogy nem akartál a gyerekednek kistesót, de lesz, mert nem akarsz visszamenni dolgozni.

Találd már ki, mit állítasz magadról.

Gerincbeteg a férjed, és te nem akarsz dolgozni? Na, ez gáz.

44. Channa* (válaszként erre: 41. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 13:50

Na látod!? A férjed gerincbeteg, és nem teheti meg, hogy ne olyan munkát végezzen, ami a gerincét kímélné. Szegény! Én tuti elmennék dolgozni, hogy ő könnyebb munkát tudjon vállalni. De nem vagyunk egyformák....

De azért, ha már betegség. Ugye tudod, hogy egy gerinc betegség túlélhető, a rákot viszont, ami a férjemnek volt, nehezebben. A kettő össze sem hasonlítható.


Egyébként te állítottad magadról, hogy nem is akarsz dolgozni. Nem mi találtuk ki!

43. khajni87 (válaszként erre: 40. - Channa*)
2016. ápr. 10. 13:47
Azt irtad nyugdijjig akarom kihúzni gyerekszüléssel...A tucatjával olcsóbb egy 2 részes film amiben a nő 12 gyereket megszült....én még egy gyereket szeretnék mert TÉNLEG szeretek anya lenni és itthon lenni.....még ha ez hihetetlen is, én valóban erre vágytam, ezt akarom, és a férjem is egyetért, támogat....az anyagi helyzetünk pedig nem a ti dolgotok, amíg nem kérek pénzt tőletek pelenkára vagy bármi másra ami a kicsink és a mi megélhetésünket szolgálja.....
42. Channa* (válaszként erre: 39. - Unom)
2016. ápr. 10. 13:46

Erről van szó, nem?

Ha valami nem tetszik, akkor teszünk ellene. Ki úgy, hogy nem dolgozik, ki úgy, hogy tovább/átképzi magát.

Én sosem végeztem nehéz munkát. Gyes előtt is irodában ücsörögtem, csak a jövőbeni munkám megkívánta a főiskolát.

2016. ápr. 10. 13:44
Tanultam és fogok is amint kitalálom eü-ben merre szeretnék visszamenni, mert idősápolásba már nem...Az én férjem is gerincbeteg , dolgozik, mikor nem is szabadna neki 5 kilónál többet emelni.....És azt se írtam hogy rakásra szülöm a gyerekeket, de miért baj ha van 2 gyerek?????Visszafogok menni ha úgy érzem készen állok mert már eleget meresztettem a seggem itthon mert lusta és kényelmes amit ti gondoltok rólam.....
40. Channa* (válaszként erre: 38. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 13:43

Semmi gond nincs vele, csak ne írd azt, hogy én aazt írtam nem normális, illetve ne állítsd azt, hogy aki dolgozik az nem szereti, akarja a gyerekét, stb.


"Nem azt irtam hogy a tucatjával olcsóbb egész stábja fog kijönni......"


Ezt nem értem. Ez nem az én nyelvemen íródott....

39. unom (válaszként erre: 36. - Channa*)
2016. ápr. 10. 13:40
Én se akartam visszamenni az egészségügybe, épp ezért tanultam az otthonlét alatt. Még csak főiskola se kellett hozzá :)
38. khajni87 (válaszként erre: 35. - Channa*)
2016. ápr. 10. 13:40
MIért tragédia ha szeretnék még 1 gyereket???Nem azt irtam hogy a tucatjával olcsóbb egész stábja fog kijönni.......
37. khajni87 (válaszként erre: 32. - Unom)
2016. ápr. 10. 13:39
Azért nem akartam szülni mert 4 babát elvesztettünk a kislányunk előtt és vele is veszélyeztetett voltam ő is nagy veszélyben.....Szerencsére egészséges lett és az orvos javasolta hogy lehet második ha szeretném.....Amúgy nem menőztem az egészségügyi munkámmal, csak írtam.....A menőzéstől nagyon messze vagyok, de tök mindegy....
36. Channa* (válaszként erre: 34. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 13:38

Jó lenne, ha nem oktatnál ki az olvasással kapcsolatban. Igen, elolvastam, hogy egészségügyben dolgoztál, de mit írjak erre? Miért nem tanultál mást vagy tovább? Akkor nem kellene neked sem beteg embereket emelgetned Az egészségüggyel ez is egy nagy probléma), hanem te is ülhetnél a kényelmes irodában.

Én is el kezdtem 18 évesen dolgozni, de tanultam, hogy ne kelljen nehéz munkát végeznem, így nincs szükségem arra, hogy mást hibáztassak azért, hogy ő könnyebb munkát végez. A tanulásra mindenkinek van lehetősége (és mielőtt az árát írod), én fizettem a főiskolámat és munka, gyerek, háztartás mellett. Ja, a beteg férjet elfelejtettem majdnem említeni.


De, nekem estél, mert te viszont nem tudod értelmezni a lényeget. Neki futhatsz újra a 15-ös hozzászólásomnak, hogy megértsd a lényegét.

A jövőről írok benne, amikor esetleg a nő, aki nem dolgozik magára marad...

35. Channa* (válaszként erre: 32. - Unom)
2016. ápr. 10. 13:32
Ha 87 a születési évszáma, akkor sokat kell szülnie még, hogy kihúzza nyugdíjig. Aztán ha elérte ezt a kort, akkor lehet majd nyafizni a kevés nyugdíj miatt, és nem fogja megérteni, hogy ő miért csak a minimál nyugdíjat kapja és nem annyit, mint az aki dolgozott.....
34. khajni87 (válaszként erre: 31. - Channa*)
2016. ápr. 10. 13:30
Gyedet kapok, nem gyest, csak hogy kiemeljem segélyért még SOHA nem álltam sorba....a munkahelyemről jöttem el , és én is dolgozó nő voltam mielőtt gyermekem lett és az leszek majd akkor is ha ő meg a testvére elég nagyok lesznek hozzá.....nem a seggem meresztettem soha...Egészségügyből jöttem el, mit azt már írtam is, és ezt a részt érdekes egyiktek sem olvasta el.....18 évesen elmentem egészségügybe és 16 hónappal ezelőttig folyamatosan dolgoztam....rengeteget keményen, több tonnát mozgattam-forgattam naponta.....Mivelhogy nem egy-két betegem 100-120 kilós volt...Azért kellett eljönnöm mert 6 év alatt 4 !!!! babát vesztettem el, és a kislányunkra 7 évet vártunk hogy megszülessen és ehhez tabletták-hormonok kellettek....A pofám se nagy és nem estem neki másoknak pusztán leírtam a tényeket....el kéne olvasni amit írok.....
33. Channa* (válaszként erre: 30. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 13:30

Szerinted, aki dolgozik, az nem szereti látni a gyereke fejlődését? Mert szerinted, akkor mit csinálunk, amikor épp ezeket csinálja? Bekötjük a szemünket? Attól, hogy dolgozunk még mi is élvezzük (a te szavaiddal élve) a gyermekünk fejlődését. A kettő nem zárja ki egymást:DDDD

Mindenki szeret otthon lenni, de pl. én felelősen tekintek a jövőbe sokakkal együtt, mert nem bízzuk a véletlenre a gyerekünk és saját megélhetésünket.

Érted? Azért dolgozunk, mert a pénz, amit megkeresünk a munkánkkal kell ahhoz, hogy a gyerekünket és magunkat a legjobb körülményekben tartsuk fenn, és ne kelljen kuncsorogni segélyért vagy kölcsönökért.

Ja, én 32 éve dolgozok, ebből 4 évig otthon voltam a gyerekkel, azaz egy így nem is igaz, mert a 4. évet tanulással töltöttem, hogy még jobb munkahelyem legyen, mint gyes előtt volt:D

32. unom (válaszként erre: 30. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 13:29

Én is dolgoztam egészségügyben, ezzel nem tudsz előttem menőzni.

Neked kényelmes, ha otthon vagy, eltartanak, ezért még szülni is hajlandó vagy. Te magad írtad, hogy nem akartál második gyereket.

Ha te nem érzed szánnivalónak, az a te dolgod. A GYED 2 évig jár, a gyerek otána kezd többe kerülni. Mit tervezel? Szülsz még egyet? Vagy többet is, csak dolgozni ne kelljen?

31. Channa* (válaszként erre: 26. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 13:23

Nem írtam, hogy normális vagy nem normális...


Egzisztencia alatt nem azt értem, hogy ezért ne szüljön egy nő és azt sem, hogy csúcsvezető legyen. Egy laza munkára gondolok, amivel pénzt keres a nő, és ha szükséges, akkor el tudja magát és esetleg a gyerekét tartani, hogy ne segélyért kelljen sorba állni, ha beüt valami probléma (a férj lerokkan, meghal, stb.)


Igen, van gyerekem és 4 évet voltam vele otthon. És ha valaki tudja mit jelent az, hogy családot kell eltartani, akkor az én vagyok. A férjem beteg volt, így nem igen tudott a kemoterápia mellett dolgozni, mivel ha megkapta a kezelést, akkor után 1-1,5 hónap kellett, amíg összekapta magát annyira, hogy ismét megkaphassa a következőt.

Szerinted ez idő alatt miből kellett volna megélnünk, ha én is inkább azt választom, hogy dolgozzon a fene? Pedig akkor még a segély is elég volt a megélhetésre. És ennek ellenére én az undok, nem vártam el, hogy a férjem 2 hetes hányás után és 41 fokos lázzal dolgozzon, hanem igen is én dolgoztam. Volt, hogy otthon varrtam, hogy legyen miből eltartanunk a gyerekünket és persze mellette háztartást is vezettem. Ezt sokan így csinálják és nem arra várnak, hogy valaki eltartsa őket.

És ha hiszed ha nem, semmi baja nincs senkinek attól, hogy nő létemre dolgozok, illetve, hogy mások ugyan így csinálják.

Nem lesz jobb az életed attól, hogy htb vagy. Nem lesz okosabb a gyereked, és nem is szereted jobban, mint mi, stb.


És mit fogsz csinálni, ha a férjeddel valami történik? Akkor ki fogja fizetni a számlákat? Ki fog kajára pénzt adni?

Én már felneveltem egyet, aki a jövő a részemről.

Én a gyerekemet imádom azt, hogy anya vagyok, csak ezáltal dicsőitem:DDDD

És igen, azért szülni, mert lusta vagy? Ez elég érdekes, és emellett még nagy pofával neki esel másoknak, olyanoknak, akik miatt megkaphatod a gyesedet, családidat, segélyedet, stb. Ha mindenki úgy állna hozzá a munkához, ahogy te, akkor nem tudom mit csinálnál, mert nem lennének ám szociális juttatások.

Tehát, ha lehet, akkor ne becsüld le a dolgozó nőket, mert ha mi nem lennénk, akkor lehet, hogy koldulhatnál már most valahol....

2016. ápr. 10. 13:15
Ja hogy már lusta is vagyok....nagyszerű.....Több mint 10 évet csináltam végig egészségügyben és nem könnyű irodai munkát csináltam 100-120 kilós betegeket emelgettem 50-et, napi 4-5 alkalommal....szerintem a lustaságtól nagyon messze állok.....Sajnálom hogy szánalmas vagyok a szemedben, de nem érdekel....A közepét viszont úgy látom nem olvastad....nem kényelemből-lustaságból maradok itthon, hanem mert szeretek itthon lenni, ez számomra csodálatos hogy egyáltalán erre lehetőségem van, 7 évig erre vágytam, most is.....mindennél jobban szeretek anyuka és feleség és háziasszony lenni, életem legjobb dolga történik éppen velem és nagyon örülni fogok ha lesz újra esélyem átélni egy első mosolyt, első kacagást, első átfordulást, első ülést, első hintázást stb átélni.....Miért olyan borzalmas, szánnivaló dolog ha valaki ezt élvezi-szereti csinálni, mert évekig erre vágyott és ez csak fokozódott azóta?????Köszi az aggódást de elfog igen, mert én is gyedet kapok , a férjem sem lusta, így igen, anyagi probléma sem lesz.....
29. unom (válaszként erre: 28. - Khajni87)
2016. ápr. 10. 12:56
Inkább szánalmas. nem a vágy miatt lesz gyereked, hanem lustaságból, ha ez nem is tetszik neked. A férjed el tud majd tartani négyőtöket?
2016. ápr. 10. 12:49
azért akarok tesót igen, hogy ne kelljen visszamennem , mert nagyon szeretek itthon lenni :)Sajnálom ha ezt szörnyű, rettenetes elitélendő rémálom számotokra.....
27. unom
2016. ápr. 10. 12:41
" és bár tesót nem akartam a lányunknak , most mégis hogy vissza ne kelljen mennem " Tudatos családtervezés? Amikor azért lesz gyereked, hogy ne kelljen dolgoznod, nem azért, mert vágysz rá? Na, épp jól példázod az, amiről Channa beszélt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook