Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gyakorlott háziasszony vagyok, mégis a csokiolvasztással gondom van, összeáll, nem folyós hogy csináljam? fórum

Gyakorlott háziasszony vagyok, mégis a csokiolvasztással gondom van, összeáll, nem folyós hogy csináljam? (tudásbázis kérdés)


1 2
33. szanád (válaszként erre: 29. - 64669b9c48)
2009. ápr. 8. 16:27

a csokiba biztos nem...

néhány házilag készített csokiba szoktak használni ecetet, olyanba amit kakaóból, tejjel főznek....


a fehér csoki az más lapra tartozik...a boltokban kapható fehér csokik alkalmatlanok az olvasztásra...

32. hettikem (válaszként erre: 29. - 64669b9c48)
2009. ápr. 8. 15:52
Én ecetet a tojásfehérje felveréseekor hallottam,mert fényesebbre szárad,de csak egy ici-picit szabad....
2009. ápr. 8. 14:17

Az összetördelt Katicát mikróban, közepes fokozaton szoktam megolvasztani. Mivel semmi nincs hozzákeverve ez elég sűrű.

Két dologra szoktam használni; gesztenyegolyót félig belemártani, ill. van egy rázott sütemény receptem annak a tésztájába teszem bele.

2009. ápr. 8. 14:08
én is pici olajjal szoktam olvasztani, de volt már így is, hogy csomós lett. Nagyrészben azért szép sima volt.
29. 64669b9c48 (válaszként erre: 26. - Szanád)
2009. ápr. 8. 13:53

Eddig szerencsém volt, nem ugrott össze a margarintól az étcsoki, de amit a fehér csokival művelt... az egy golyó lett :)

Most hétvégén kipróbálom, amit írtál mindenképp.

Hallottam valahol, hogy a cukrászok ecetet is használnak igaz ez?

2009. ápr. 5. 23:01
Nézd meg a receptjeim közt a Klári banánost.Ha jót akarsz gyorsan és természetesen csokival...
2009. ápr. 5. 22:28
Egy nagyobb lábast félig vizzel megtöltessz, amibe beleállítsz egy kisebb lábast. Ha alaposan felmelegszik a víz, a kicsi lábasban a darabokra tört csoki olvadni kezd. Vedd takarékra a gázt, s addig kavargasd a csokit, mig teljesen fel nem olvad, s közbe tegyél bele egy kávéskanál étolajat, sokkal jobb mint a vaj.Gyönyörő lesz a tortán, vagy süteményen így a csokimáz. Sok sikert!
26. szanád (válaszként erre: 23. - Emrus)
2009. ápr. 5. 22:03

Ez teljesen normális hogy összeugrutt a tej és a margarin hatáűsára...ugyanis mindkettőben sok víz van....amit viszont a csoki nem szeret...


gőz fölött ,olajjal.....

25. hettikem (válaszként erre: 19. - Rolvisa)
2009. ápr. 5. 21:49
Vitatkoznék az elronthatatlanságával...Tapasztalat,hogy sűrűn rá kell nyitni,keverni,de ez a leggyorsabb.Hasonlóan biztos a gőz fölött olajjal verzió.
2009. jan. 29. 15:55

így van:

gőz felett olajjal! (én az olajat akkor csurgatom hozzá, mikor már teljesen felolvadt.

És sosem használok tortabevonót, mert szerintem rossz minőségűek. Én Szerecsen étcsokit szoktam használni

23. emrus
2009. jan. 29. 15:48
Nekem is a gőz felett, olajjal jön be, ha tejet, vagy margarint tettem bele összeugrott.
2008. nov. 9. 17:09
Ha állandóan kavarod és 1 táblához teszel 2-3 kanál olajat, gáz felett is nagyon jól fel lehet olvasztani,de ne tedd rá a lángra, hanem nyeles edényben csak felé tartod, a tortabevonót tördeld össze,biztos hogy jó lesz
21. jolie
2008. jún. 24. 21:03
Gőz felett olajjal
2008. máj. 20. 16:24
Én forralok egy edényben vizet és a csokit egy másik tálban ráteszem,úgy hogy a csokis tál ne essen bele a vizes tálban,vagyis én gőz fölött olvasztom,és teszek bele olajat is.
2008. márc. 13. 19:53
én is étolajjal készítem , és mikróba olvasztom, elronthatatlan.Jól ki kell forralni, hogy a víz elpárologjon belőle, és jól ki kavargatni, simára.
18. df6bd29c3c (válaszként erre: 9. - Szanád)
2008. febr. 26. 07:00

IGEN!

Amióta én is így csinálom, azóta mindig tökéletes a csokimáz.

Én a TIBI étcsokit használom, nekem az vált be ízre is.

17. 54ec386d0c (válaszként erre: 15. - Szanád)
2008. febr. 22. 08:34

Más hibájából tanultam. Konyhán dolgoztam, ott láttam amikor meggrizesedett a nagy hőtől és már javítani se lehetett.

Nekem a micros olvasztás jött be ott nincs akorra hő. Beállítom közepes fokozatra, első a csoki és mikor már lágy bele a margarint.

Persze a csokin is mulik, ausztriába veszem 42% a kakaó tartalma.

2008. febr. 21. 19:50
Vegyél olyat amelyiket a csomagolásában kell felolvasztani meleg vízben vagy mikróban abban még sohasem csalódtam és mindíg jó. Több féle van sima, mogyorós, fehércsokis csíkos. Nem kell hozzáadni semmit.
2008. febr. 21. 16:25

itt írtad lejjebb ,hogy ha forró akkor összeugrik

akkor most mi van ? egyébként nem kell megfogadni egy cukrász tanácsát.

sajnos ezekben a receptújságokban is rengeteg hülyeséget leírnak ,van hogy pl.fodrásznál olvasgatok ilyen lapokat és azon csodálkozom hogyha egy háziasszony a leírtak szerint csinál mindent akkor vajon sikerül-e neki illetve olyan lesz-e mint ami a képen van

14. 54ec386d0c (válaszként erre: 13. - Szanád)
2008. febr. 21. 09:13
még soha nem ugrott össze
13. szanád (válaszként erre: 12. - 54ec386d0c)
2008. febr. 21. 07:31
azért ugrik össze ,mert a margarinban van víz
2008. febr. 21. 07:27

Micróba olvasztom amennyi a csoki annyi margarint teszek bele.

Ha túl forró akkor is összeugrik!

11. dtrr
2008. febr. 21. 07:20
Étolaj! Én is mindig így csinálom és tükörsima lesz!!
10. esztella100 (válaszként erre: 9. - Szanád)
2008. febr. 21. 07:15
vágom...)))
2008. febr. 21. 07:05

Már leírtam többször : 10 dkg bevonócsokiba 4 evőkanál étolaj ,vizgőz felett olvasztva

se margarin ,se víz, se semmi ilyesmi....ugyanis ha viz kerül a csokiba összeugrik,valószínű nálad is ez van ...egy cukrász

8. 754c7e07c3 (válaszként erre: 4. - 4020)
2008. febr. 21. 06:36

Ne baj, ha hozzáér.

Én is gőz fölött csinálom, egy kanál vajjal, és pici tejjel összekeverem.

Lehet, hogy túl sok vajat teszel hozzá, azért olyan sűrű. Próbálj kevesebbet, mint amennyit a tortabevonón írnak.

7. monee1 (válaszként erre: 5. - Akvamarin)
2008. febr. 20. 22:30
Nekem is így vált be mindíg:)
2008. febr. 20. 22:17
én nem macerálok vele annyit. gőzfürdővel meg ilyesmivel. egy kis edénybe rakok egy kevés vizet, olajat, beletördelem a csokit.Gáztűzhely felé tartom, közbe kevergetem. nem rakom rá mert megég.
2008. febr. 20. 22:09

Külön edényben,gőz fölött,1 tábla csokihoz 2-3 evőkanál olajat kell adni,hogy sima legyen.Így a süti vagy torta később könnyen szeletelhetőbb is.

Ha így sem sikerül,talán rossz minőségű csokival próbálkozol.Nekem a tortabevonók mindig beválnak,vagy valami jó étcsoki.

4. 4020
2008. febr. 20. 22:08
Gőz fölött olvasztom és szoktam kicsi olajat beletenni. Lehet, hogy hozzáér alul a víz? Erre is gondoltam már....
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook