Mennyi pénzből éltek? (beszélgetés)
Végig olvastam amit írtatok, és valahogy nem látom, hogy DÜBÖRÖG A GAZDASÁG, de sajnos a saját bőrömön sem tapasztalom. Nekünk, mindig szűken, de előkerül amire szükségünk van, azonban félretenni nem tudunk. A kormány intézkedéseinek köszönhetően szeptembertől 50.000.- Ft-tal több adót kell fizetnünk, de csak azért mert januárig főállású anya vagyok. Hogy akkortól mi lesz? Eddig is dolgoztunk látástól-vakulásig, ezután majd alvás helyett is dolgozni fogunk! :(
De én mindig azt mondom, hogy ez NEM PROBLÉMA! (Az már igen, hogy a 3 gyerekes barátnőm 10 év betegeskedés után a kórház Hospice osztályán van és....és a nővéremnek megmondták az orvosok, hogy nem tudnak rajta segíteni..... és, hogy vannak súlyos beteg gyerekek .....stb.)
mindig elszomorodok ezen topic láttán...sok az életművész itt,akinek bizony a semmiből kell valamit előteremteni...
elkeserítő...:(((
remélem egyszer mindenki sorsa jobbra fordul...
Ca. 205.000,- et ketten a férjemmel. Épp tegnap szabadultunk meg egy kocsi árától...
És mennyi fog még rámenni a használat során... phííí... De azért most örülünk neki nagyon! Ez az első közös nagyberuházásunk! :)))
Ez teljesen változó, de annyi biztos, hogy idén már nem tudunk annyit félretenni, mint tavaly, holott tavaly volt az esküvőnk + nászútunk is, amit mi ketten a párommal finansziroztunk és nagyon kevés ajándékot kaptunk.
Remélem, ez azért változni fog 1-2 éven belül...
Én kb. 210-ből.
20e cigi.
20e lakáskassza (ebből nem fogják vonni a kamatadót)
50e félre.
50e benzin.
50e kaja-rezsi
20e marad magamra.
na ez az :-))
van, hogy csak a kaját meg a háztartási cuccokat veszem, de van hogy elszabadul a paci (pl. nyári kiárusítás) és akkor aztán ami tetszik :-))
én még sosem mertem összeírni :))
amúgy elég hektikus, ha nincs időm, akkor úgysem megyek vásárolni, tehát nem igazán költök semmire, aztán ilyenkor (mint pl most amikor szabin voltam) rászabadulok a boltokra, akkor elég sokat tudok költeni. de szerencsére sok felesleges és értelmetlen dolgot nem szoktam venni:)
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Csóróság ki mennyi pénzből él meg egy hónapba, hogyan viseli lelkileg?
- Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)?
- Te a családoddal mennyi pénzből éltek?Ebből mennyi a rezsi/kötelező havi kiadások/törlesztés?A maradékból pedig...?
- Mennyi pénzből éltek havonta?
- Ti mennyi pénzből éltek havonta?