Mennyi pénzből éltek? (beszélgetés)
Ha ez net, akkor kb. éves 250 ezer €, ami azt jelenti, hogy egy kb. 1000 főt foglalkoztató vállalat CEO-ja vagy, vagy valamelyik klinika #1. vezetője, vagy egy minimum 10. millió € forgalmű vállalkozás tulajdonosa.
Még soha nem hallottam, hogy ilyen pozicióban lévő senior vezetők a könyvelőjükön kívül másokkal is megosszák ezt az infót!
Ritka jelenségnek vagyunk tanúi!
85-95 ezer között,/ebbe minden benne van/4 fő
kb.25 ezer/ víz-villany
25 ezer/OTP törlesztés
nem iszunk,nem dohányzunk
Kb 240 000 Ft / 5 fő
52 nm / lakótelep, nincs autó, nem dohányzunk, nincsenek káros (drága ) szenvedélyek, nincs kertünk, s a család minimum 200 km-re van.
Lakás: OTP törlesztés - 64000 Ft
Rezsi: - 50000 Ft
Gyerekek(3): - 30000 Ft
Férj: - 25000 Ft
Ennivaló, stb: - 50000 Ft
A többi "extrákra"
S mindezt úgy, hogy viszonylag jó beosztást értem el a munkahelyemen.
Amíg GYES-GYED-GYET-en voltam, sokkal kevesebb pénzt kellett beosztani, mint most. Megtanultam a túlélési technikákat, amiről úgy gondolom elég sok tapasztalatotok van nektek is. Talán nyithatnánk egy ilyen topic-ot, hogy egymástól megtanuljuk. Gratulálok annak, aki kevés pénzből is ügyesen tud élni, s kívánom hamarosan legyen több bevétele.
A PÁROM 80EZ.
ÉN ROKKANT NYUGDIJJAM 23.EZ ÉS A LÁNYOM CSAL.POT-A 12.-EZER EZ 115.EZ NICS KOCSI,SE VIKKEND,SE MOZI IGAZ ADÓSÁG SINCS CSAK REZSI-50 EZER, A LÁNYOMÉ A 10,SULIRA A TÖBBIT BEOSZTOM 4-RE AHOGY TUDOK, MÉG A FIAMNAK IS SZOKTAM NÉHA SEGITENI.a TV-ÉS A GÉP A KERT ,ÉS ÁLLATOK AZ ÖSSZES ÉLETÜNK SZÓRAKOZÁSUNK,DE AZÉRT MEGVAGYUNK,CSAK EGÉSZSÉG LEGYEN MERT MÁR ARRA NEM FOG TELLNI TÖBB IGY IS 10-EZ A GYÓGYSZER,ÉS KÉSZ.
Teljesen igazad van. Én látok olyan gyereket az oviban, aki októberben-novemberben még szandált hord és azt a tízórait, amit az én finnyás lányom (az én hibám) nem eszik meg, azt másodpercek alatt befalja.
Na az ilyen családokhoz képest mi nagyon-nagyon jól élünk a kevéskéből, ami van.
több országban is jártam már, láttam milyen életszínvonalon élnek és megértem, miért jön ki egy román havi 30ból és miért kevés egy svédnek a havi 600.
megkapod a pénzed és akármennyi is az, tudod, hogy élned kell. szóval nem sok és nem is kevés, ha úgy nézed, mert élsz belőle!!!
egy kis szemléltetés:
kerestem már havi 53000 forintot és havi 400000 forintot is. mindkettő fix pénz volt. elég jelentős különbség,ismerem mindkét végletet.
jelenleg 120 és 200 között van a fizum, a páromé 70-80. nincs autónk, meg nagy lakás/ház, utazás-tehát szarul élünk.
vagy:
van egy kis lakásunk, ahol ketten lakunk, mindig be tudjuk fizetni a számlákat, van net és kábeltévé, 4 mobiltelefon, és minden hétvégén közös program, sőt szolráium és kondibérlet is. azt eszünk,amit kívánunk.jó, mi?
mindenki eldöntheti, milyen szempontból nézi az életét...
Mi hárman élünk 200000-ből,hitelünk nincs de hó végén már alig várom a fizetésnapot!
Valamit nem jól csinálok, ahogy olvasom a többieket!
kb 270.000ft-ból élünk 5-en,ebből elmegy:
Hitel 46000.-
Számlák+biztosítások 130000.-
Autóra benzin,gyógyszerre a gyerekeknek,ruha,kaja.
Tehát ennyiből elég egy hónapra.
Igazából ennyi pénzbőlegy hónapra ki lehet jönni,gyerekek számától is függ.
Mi kb. 150eFt.
1. Gyes
2. Férjem 100e
3. ebből kifizetem az albit ami rezsivel együtt kb 65-70eFt
4. Családi pótlék
A többi elmegy a patikára és kajára. Van egy kocsink és már október óta nincs rajta zöldkártya. Egyszerűen nem tudom kigazdálkozni rá a 9eFt-ot.
Ráadásul televagyok adossággal.
14000-e ft havonta
4-en vagyunk rá!
Én nekem a GYED.-em 26000ft
NEM GYES!!!!!!!
a párom 100000.-e kap
+ 2 gyerekre a családi pótlék
havonta 40.-e a lakástörlesztés
kb 45 .-e a rezsi
a többit megesszük!!
Szia Dogitz!
Nagyon tetszett az írásod ebben a témában.
4-en vagyunk, ketten keresünk nagyon durván 180-at. Én komolyan nem is tudom, hogy hogy tudunk ebből még félretenni, de sikerül. Bár tudom: ebben a hónapban nem vettem magamnak és a páromnak semmilyen ruhaneműt, hát így. A kaján is próbálok spórolni már amennyire lehet két gyerkőc mellett.
A mi sorsunkat az élet alakította: kinevezett állást (átlagfizetéssel) kellett otthagynom párom áthelyezése miatt. Új életet kellett kezdeni egy új városban, a családtól távol. Nehéz volt, most se könnyű, de mégis elégedett vagyok. Körülöttem/tünk annyi tragédia történik, hogy én örülök, hogy így élünk, egészségben, szeretetben.
A gyermekeim nincsenek elkényeztetve, nem nézik ki karácsonyra a 15 e Ft-os autót, babát, de tudom, hogy ettől még ugyanolyan boldogok, sőt..
Mindenki tud panaszkodni, de minek, én elfogadtam az életünket így, sajnos lehetne rosszabb is és lehet, hogy lesz is.
Üdv mindenkinek.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Csóróság ki mennyi pénzből él meg egy hónapba, hogyan viseli lelkileg?
- Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)?
- Te a családoddal mennyi pénzből éltek?Ebből mennyi a rezsi/kötelező havi kiadások/törlesztés?A maradékból pedig...?
- Mennyi pénzből éltek havonta?
- Ti mennyi pénzből éltek havonta?