Mennyi pénzből éltek? (beszélgetés)
Az Audi-s velemenyemet fenntartom:), de egyetertek tokeletesen azzal, amit irtal...erre mondtam azt korabban, hogy szamomra teljesen szembeotlo minden hazalatogatas alkalmaval, hogy az emberek sokszor erejukon felul az utcanak elnek (ld. szervizt kifizetni nem tudno terepjaros esete, amit te is emlitettel).
Ha mar autoknal tartunk, ferjemnek egy Porsche 911 *-ja van ("jatekautonak":)), nekem egy Volvo XC90-em (az itteniek vezetesi stilusahoz ezt ereztem a legbiztonsagosabbnak), igy az a megitelesem, hogy irigykedesre sok okunk nincsen....
...es igerem, befejeztem az OFF-olast
OFF
Nekem ezt az itteni csortevaltast leszamitva (ami meggyozodesem szerint egy mero felreertesen alapul...), nincsen ilyen szethuzos magyaros tapasztalatom, pedig ebben a varosban el a legnagyobb magyar diaszpora a Ny-Europai allamok kozul. Kifejezetten pihenteto ilyen szempontbol ez az expat let, hogy itt senki nem foglalkozik azzal, hogy ki mit csinal, kinek mije van, stb., hanem egyszeruen mindenki teszi a sajat kis dolgat es jut 1-rol a 2-re...
Bocs, de szerintem az marhaság. Ha megnézed a használt autó kínálatot, mindjárt kiderül, hogy a drágább, és nagy kategóriás autók elárasztják a használtautó kereskedőket.Egyszerű a magyarázat: Ipse megveszi hitelre,majd jön az első szervíz ami hasonló kategóriás kocsinál elérheti az 1 millió forintot is. Neki meg nincs erre pénze, fogja és betolja az első kereskedésbe. Hogy ki irigykedik és kire,meg ki milyen kocsival jár? Hát, most inkább a hatalmas BMW X5 3.0 D Full Extra Terepjáró ami megy , vagy Volkswagen Touareg és hasonló kategória, csak nagy legyen és terepjáró. Irigyli a radai, eszi az üzemanyagot, ami nem olcsó. Jár ezzel a gazdag nem szőke, az öreg fekete, meg a fiatal liba. De, való igaz a terepjárókra rákaptak a nagydarab és kopasz maffiózók is. Márka nem számít, csak a farok legyen meghosszabbítva. Kivételt képez és tisztelet, a a gazdag nem szőkének, az öreg feketének, meg a fiatal libának.
Amikor a testvérem Amerikában élt, ott is ez volt a helyzet. A kinti magyarok széthúztak, irigykedtek egymásra. Kocsit bárki tud venni a hiteleket hozzávágják az emberhez, sőt 0 foritért is odadják,meg 2 évig nem fizetsz majd utána.
Vaj miért? LEnnének tipppek.......
Igaz nekem Audi A6-om van , de se nem bűnöző se nem szőke cicababa vagyok..kétkezi kőkemény munkával dolgoztam meg azért amim van...
Furcsa az osztályozási módotok....
Nagyon jó dolgokat irtál....:)))
Teljesen igazad van!
Az a baj, hogy már 3x törték fel a kocsinkat, kirabolták a házunkat..szóval nem tudom, nem onnan van e. :D
De ne legyél ennyire zaklatott, én biztos nem a személyed elleni támadásnak szántam. Én is jogász vagyok, igaz, csak egy hónap múlva kezdek dolgozni.
Viszonyítási alap, hogy 12 óráért fogok 110 000 brtuttót kapni, és én még nagyon jól alkudtam. A pérom rendőr ő úgy nettó 85000-t keres, ha jó hónapja avn (ami azt jelenti, hogy csak egy hétvégén van otthon, és végig délutános éjszakás szabadnap nélkül.). Ehhez van 30000 Ft kocsirészletünk, tankolunk, eszünk, ruházkodunk, bérletet veszünk - nyaralni már nem nagyon jut, csak szülői segítséggel. Nem panaszként írom, nem is szemrehányás. Ezek csak tények. Egy okból nem mindegy, hogy bizonyos embereknek mije van: tudom, hogy a családom,a párom hülyére dolgozza magát, állandóan attól retteg, hogy mikor küldik el, és ha igen, akkor miből fizeti ki a 60 ezres gázszámlát, és közben látványosan sokan vannak, akik egész semmit nem dolgoznak, és jééé mégis ezerszer jobban élnek mint mi. Szerintem a csajok is pusztán ezért vannak feldúlva, nem hiszem, hogy az bárkit is bántana, érdekelne, hogy valaki, aki jól választott hivatást, munkahelyet, szerencsés, megdolgozik érte, az mit engedhet meg magának, miylen kocsija van, és hol nyaral. Hidegen hagy. Én is ezért fogok hajtani. És bízom benne, hogy szép lassan előbbre jutok, és biztosítom a gondtalan jövőt a családomnak.
Engem ne sajnálj. :))
Nem is ezzel van a gond. Sőt. Ránk is mindig furcsán néznek, hogy uygan mitől van nekünk huszonévesen autónk - de évekig gyűjtöttünk, spóroltunk rá, fizetjük a hitelt, és persze könnyebb úgy, hogy még nincs saját családunk.
De a kopasznyakús dolog sajnos tényleg igaz, és ami kimaradt a bőszoknyás, és kutyaláncos honfitársaink. És nem vagyok irigy, nem lesem őket dierkt, egyszerűen csak nem csukom be a szemem, és képtelen vagyok elkerülni a szembesülést. És nem irigységről van szó, de azért elgondolkodtató, hogy vajon miből telik rá. Mert a jelentős többség nem adófizető, tisztességes polgár. De mindegy. Legyen ez az Apeh gondja. :))
Igen, igazad van, elkanyarodtunk, ugyhogy utolag is "mea culpa"...:)
Megnezem, hogy van-e olyan topic, hogy "kulfoldon parkapcsolatban elo nok tapasztalatai":D. Ha nincs, inditok egyet...
Jo, ha el tudtok szakadni a remektol (szam.gep, tel.), foleg ha meg gondolatban is.
Az en ambicioim a tiednek joval alatta maradnak, egyedul joval celtudatosabb voltam, tudtam, mi kell ahhoz, hogy megalljam a helyem, manapsag inkabb visz a viz. A veszelyes ebben az, hogy akarhogy nezem, en nem haladtam semmit, es az onbecsulesemet ez nem nyomja az egekig, sot. Gyerek nincs, es egy darabig meg nem is tervezem. Aldozatrol szo sem volt, amikor en kimentem hozza, o meg nagyon kis kezdo volt, bar tervei voltak, de nehezsegeink annal inkabb. A masik az, hogy ha maradok otthon, es megcsinalom kinkeservvel, amit akartam, sem biztos, hogy elorebb lennek, mint igy. :) Magyarorszag mar csak ilyen.
Azt hiszem rendesen elkanyarodtunk a forum temajatol. :S
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Csóróság ki mennyi pénzből él meg egy hónapba, hogyan viseli lelkileg?
- Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)?
- Te a családoddal mennyi pénzből éltek?Ebből mennyi a rezsi/kötelező havi kiadások/törlesztés?A maradékból pedig...?
- Mennyi pénzből éltek havonta?
- Ti mennyi pénzből éltek havonta?