Mélyvénás trombózis után (beszélgetés)
Szia!
Melyvenas trombozisom van es azt hiszem magamra maradtam ezzel a betegseggel.
Nincs egy honapja, hogy diagnoszizaltak. Majdnem az egesz labamat erinti es a csipoig feler.
Elkepzelesem sincs,mire szamithatok...:(
Az orvos szerint normalis, hogy kompresszios harisnya nelkul meg lilul a labam.
Hidegek a labujjaim.
Fajdalom mar 5 perc mozgas utan eszlelheto, de birhato.
Doki szerint venatornaztatnom kell, setaval meggyotorni tilos.
A korhazbol ugy engedtek el, h terheljem, terheljem, terheljem.
Nem tudom mit tegyek, most mar azt sem tudom milyen orvoshoz menjek, ha egyaltalan kell, h menjek.
Szia!
Én vagyok :) Mesélj!
Sziasztok!
Jar meg ide valaki? :(
Nézd, a doki gondolom látta hogy sokat javult a lábam és gondolom az hogy fiatal vagyok még figyelembe vette de ez az én gondolat menetem.
Tudom hogy otthon is drága mert az elsőt otthon vettük, de azt is mondták hogy nem sokat számít ha tb támogatott, itt meg azért van különbség. Nem mindegy hogy 50 euró vagy csak 30 euró.
Nálunk nagyon rá vannak kattanva erre a kompressziós terápiára és a 2 év kotelezo. Állítólag az elején kell nagyon odafigyelni a dolgokra, hogy minél kevesebb szovodmény jojjon elo a késobbiekben.... Nálunk is elég "borsos" a harisnya ára, félévente írnak fel egy párat... Én késobb meg fogom venni az I. komressziós osztályt és legalább hosszabb utazásnál, nagyobb terhelésnél fogom hordani.
Bizony én is sokat fogytam, pedig tulajdonképpen nem is volt mibol... talán gyerekkoromban voltam ilyen "gebe" :). Szerintem ez a fokhagyma-kúra is hozzájárul a fogyáshoe, de franc se bája, legalább a lábunk nincs leterhelve :)
Uh-n voltam, átnézték az ereimet becsuletesen, állítólag a billentyuim is jók :)
Orulok, hogy a lábaid jól szuperálnak :)
Vékony vagyok, de azért annyi "hájacskám" :) van sztem, hogy ne izomba adjam.. nem tudom.. :(
hétfőn hívom a dokim, csak a héten szabadságon volt sajnos..
Köszi a válaszokat! :)
Én sem szerettem maikor szúrtak. Ha újra terhes leszek nekem is szúrnom kell magam. Majd a férjemet fogom megkérni mert én nem bírom a tűt.
Az jutott eszembe hogy mi van ha izomba adod mégis és azért fáj, mert esetleg nincs elég bőr amit összetudnál fogni?
Sziasztok! Mia vagyok. Van itt vki aki huzamosabb ideig injekcióban kapta a véralvadásgátlót?
Tapasztalatra lennék kíváncsi hogy az normális e hogy viszket a hasam es a bőröm totál kiszáradt kb 3 hét alatt... még több hónapig kell szúrni magam, és a héten kétszer is úgy jártam, hogy csak másodszorra vagy harmadszorra sikerült beadnom az injekciót, mert ahova beakartam szúrni, oda nem ment be. Fájt nagyon és megakadt a tű, hiába próbáltam nyomni, nagyon fájt, pedig ha jól szúrok ilyen nincs.. mitől lehet ez? tudtok segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Mélyvénás trombózis kialakulása után mi a teendő? Mik a legjobb gyógymódok?
- Ha valakinek az alsó lábszárában mélyvénás trombózist diagnosztizálnak, akkor az normális, hogy vastagbél-és gyomortükrözést csinálnak?
- Várandós lányom trombózisos. Sehol nem kapok várandós harisnyát! Normál harisnya 4-5, hol nézzek utána?
- Mélyvénás trombózis terhesség alatt....
- Mélyvénás Trombozis!receptek, diéták, mozgás, minden amit tudni kell
- Mélyvénás trombózis után repülni - milyen intézkedéseket kell tenni?