Mellplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Igen.
Én ezt szoktam javasolni. Ettől még senkinek sem nyílt szét. Varratot pedig 2 héttel a műtét után szedek.
Kimetsszük a heget, összevarrjuk szépen, leragasztjuk, és elküldjük a röntgenterápiára. Még aznap megkapja az elsőt, és utána még min. négyet, naponta.
Rendes röntgenfej, csak kisebb, pontosabb.
De ide vág, csak nagyon el voltunk foglalva magunkkal.
Én másnap szoktam engedni a zuhanyzást,
két hét múlva a fürdést.
Olyasmi. Amikor a seb gyógyulni kezd, odasereglik egy csomó kötőszöveti sejt. A keloidnál ezek valahogy sokkal aktívabbak, és nem állnak le, amikor kellene. A sugár elpusztítja az osztódó sejteket.
Viszont emiatt romlik a sebgyógyulás is, ezért pl. a varratokat tovább kell tartani. És még így is kinyílhat a seb.
biztos jó ez is de a Gáspáros verziót ismerem.
engem kifejezetten a sugár érdekel, hogy a rosszindulatú sejtburjánzás kezelésére amit alkalmaznak, az ugyanez-e?
HIPERTRÓFIÁS HEG
KELOID
Ezt nem pontosan tudod, HH előfordulhat metszett, vágott sebzések után is, amennyiben a vágás iránya kedvezőtlen. Ilyen pl. ízületek környékén a tengelyre merőleges irány.
A keloid valóban hajlam kérdése, de vannak területek, ahol fokozottan fordul elő, arra kevéssé hajlamos embereknél is.
További ajánlott fórumok:
- Élet a mellplasztika után-Mi történt velünk a műtét után?
- Mi a véleményetek az AESTHETICA Orvosi Központról? Leginkább mellplasztika témában.
- Kettős kontúr / double bubble tapasztalatok - Mellplasztika
- Kombinált mellplasztika (felvarrás+nagyobbítás) tapasztalatok
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített mellplasztikával kapcsolatban?
- Dr. Pap Péter mellplasztika tapasztalatok