Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

48658. b5747f942b (válaszként erre: 48640. - B5747f942b)
2019. dec. 18. 19:16
Raktam fel képeket.
48657. Bekkababa (válaszként erre: 48646. - N.Timike)
2019. dec. 18. 18:33
Egy kalappal holnapra! Szorítok Neked! Jó ébredést!
48656. Kajszi72 (válaszként erre: 48646. - N.Timike)
2019. dec. 18. 17:59
Timike, nagy kalap kakit holnapra, jó ébredést és finom málézólöttyöt!🌻
48655. Borsi64 (válaszként erre: 48646. - N.Timike)
2019. dec. 18. 16:32
Szia! Szorítok érted. Igen az elég vicces mikor már a nővérkék megismernek. Tapasztalatból mondom én is megkaptam hogy nekem már el sem mondják mit kell tennem mert jobban tudom mint ők 😁.
48654. genia
2019. dec. 18. 15:22

Sziasztok !

Van egy problemam nagyon surun jarok pisilni ejszaka minden 2 oraban .Mutet elott is volt hogy 2 szer felkeltem ejszaka ha sstreszes voltam akkor tobszor ,gondoltam a mehem miatt mivel megvolt nagyobbodva ,remeltem a mutet megoldja .Eddig nem is volt gond ,par napja erzem ezt lehet megfaztam ..nem ertem ..ha a kateer okozot volna gyulladast nem hamarabb kellett volna elojojjon .

Mi lehet ez nem faj csak feszit es surun van ingerem valaki jart mar igy ?

48653. N.Timike
2019. dec. 18. 14:10
Nagyon szépen ,köszönöm nektek !! 🥰♥️😇😘 irok mindenképpen!
48652. viva70 (válaszként erre: 48646. - N.Timike)
2019. dec. 18. 13:59
Szorítok nagyon én is.🍀🍀
48651. Timcsi0121 (válaszként erre: 48637. - Tim70)
2019. dec. 18. 13:30
Köszönöm az infót.Nagyon örülök hogy jól vagy.
48650. Timcsi0121 (válaszként erre: 48646. - N.Timike)
2019. dec. 18. 13:22
Mielőbbi felépülést! Majd írd meg kérlek hogy hogy vagy.Drukkolok neked!
48649. K.Tamara2
2019. dec. 18. 11:58
N. Timike. Szorítok neked. Gyors gyogyulást. Kalap kakit.
48648. genia (válaszként erre: 48646. - N.Timike)
2019. dec. 18. 11:35
Szia !Nagyon szoritok neked .majd irj mikor tudsz !
48647. genia (válaszként erre: 48641. - D.Kriszti)
2019. dec. 18. 11:33
En is othon,a noverke dijazta..😁
48646. N.Timike
2019. dec. 18. 11:08
Sziasztok! Itt vagyok a korházban ,holnap lesz a nagy nap ....nyugodt vagyok olvasgatlak bennetek és böngészem a netet ....nővérkék már megismertek 🤦‍♀️😁 nem tudom hány órakor fognak műteni ....holnap lesz biztos egy kis izgalom bennem de megkapom a xanaxot attól aztán mélázni fogok🤪🤪🤪. Mindenkinek gyors gyógyulást és szép napot kívánok majd jelentkezem! 🙏😇😊
48645. Kajszi72 (válaszként erre: 48644. - Kajszi72)
2019. dec. 18. 10:43
Még valami. Lehet jó lenne, ha otthon is olyan cipőben lennél, aminek jó a talpalátámasztása és tartja a bokádat, nem úgy, mint a slattyogó papucsok. Apróság, de a gerincnek sokat számít. 🙂
48644. Kajszi72 (válaszként erre: 48640. - B5747f942b)
2019. dec. 18. 10:32

Fú baszki,ezt eddig nem mondtad... Lehet simán izomlázad van, és mivel nem mozogtál eddig, a kevéstől is besavasodsz, fájsz. Totyogás, fekvés, totyogás, fekvés... így lassan visszaerősödik az izom, és csak így. Olyan, mint egy edzés, erősítés- regenerálódás kombó.

Ha két hónapig alig mozogtál, akkor az izmaid elgyengültek, ezt kell visszadolgoznod. Nem kell világgá menni, csak legyél talpon egy órát, aztán feküdj le. Ha elalszol, akkor tudhatod, hogy az egy óra elég is kezdésnek. Amikor felébredsz, újabb egy óra talpon, és így tovább, amíg eléred azt, hogy ha le is fekszel, nem bóbiskolsz el. Akkor emelheted a talpon időt. Egyél fehérjedús kajákat, hogy segítsd az izomépítést és igyál sok vizet, gumimaci, kocsonya, csont és húsleves a kollagénpótlásra. Vagy kaszula. Hidratáló kence a hasadra.

Gondolom az érfalaid gyengesége, rugalmatlansága miatt ajánlották a fekvést, amíg a belső varratok megerősödnek.

És ez simán magyarázat a hurkákra is, amik nekünk is voltak, csak nem ennyi ideig, de mi mozgásban voltunk.

Láttam a képet és rövid a varratod ( az enyém dupla ilyen hosszú), így a mozgáshiány miatt képződő hájacska csámpásan nődögélt.

Ha a szöveteid rugalmatlanabbak az átlagénál, akkor maga a heg is sokkal rugalmatlanabb, mint a környező ép szövetek, de ezt már írtam.

Sok türelmet és nagy határ kakit!

48643. b5747f942b (válaszként erre: 48641. - D.Kriszti)
2019. dec. 18. 10:28
Szia, nekem is itthon kellett a műtét előtti napon.
48642. Kajszi72 (válaszként erre: 48641. - D.Kriszti)
2019. dec. 18. 10:05
Szia. Otthon és a becsekkolás előtti napon. Sokkal kényelmesebb neked is, a nővéreknek is. Ők kérték így.
48641. D.Kriszti
2019. dec. 18. 09:56
Sziasztok! Ti műtét előtt saját magatok oldottátok meg lent a szőrtelenítést, vagy inkább a nővérkékre biztátok? Azt olvastam, hogy nem ajánlatos otthon csinálni műtét előtti napokban, hanem közvetlen műtét előtt a nőverkének kell.
48640. b5747f942b (válaszként erre: 48627. - Katusa2)
2019. dec. 18. 08:56
Szia, a sérvre én is gondoltam, de a fiam (orvosira jár a "gyerek", konyít már egy - két dologhoz) azt mondta, nincs. Este készítek képet és feldobom. Anno ez a doki volt a legjobb a kórházban, nem tudom, mi a frász lett vele. De biztosan nem az, hogy 72 éves. Kell a kórháznak, mert a többi... Előtte két másiknál voltam, azok észre se vették a bajt. Normális endometrium van a papírokra írva. Ja, amit elfelejtettem írni, itt mindenki azt írja, hogy séta, sok séta, rögtön a műtét után. Nekem az lett mondva, hogy fekvés. Szigorúan minimum hat hétig. Amikor már a guta akart megütni, akkor elmentem kicsit erre, arra. De ez a két hónap alatt nekem a mozgás a legminimálisabb volt. Vissza gondolva a baj éppen akkor lett, amikor elmúlt a hat hét és intenzívebben mozogtam. Már mindenem fáj, csípőm, hátam, nyakam és ebből elég, tegnap elkezdtem sétálni. Nem rohanok rögtön kilómétereket, de megyek.
48639. genia (válaszként erre: 48632. - K.Tamara2)
2019. dec. 18. 06:55

Szia !En megfogadtam Kajszi tanacsat ,igaza volt ..igy minden zokkenomentesen ment .

Nem lessz baj !Szoritunk !

48638. genia (válaszként erre: 48637. - Tim70)
2019. dec. 18. 06:53
Szia !A tied volt ? Anno lementettem ezt a listat es ezt hasznaltam mikor mentem muteni ,nagy hasznat vettem !koszonom .
48637. Tim70
2019. dec. 17. 23:55

Sziasztok!

Ahogy látom elég sok új taggal bővűlt a "klubbunk", ezért legelőször megosztom a kórházi bevonuló listámat:

mosdókesztyű, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, kézfertőtlenítő, wc papír és nedves is, popsitörlő, wc ülőke fertőtlenítő kendő, papír wc ülőke, törölköző 2 nagy 2 kicsi, arckrém, deó, hálóing 2 db (egy se volt rajtam csak a kórházi), 4 pizsama, köntös, szabadidő ruha (haza jönni), pléd, kispárna 2, fehérnemű én kb 12 db-ot vittem + 1 hasszoritós bugyit ami nem volt rajtam, zokni 5 pár, sportmelltartó 2db, fésü hajgumi csatt, papucs 2 pár 1 zuhanyozni 1 szobai, tisztasági betét 3 féle (na ez is elég lett volna csak egy), gyógyszer: saját amit esetleg rendszeresen szedsz, algopiryn, espumisan, SPORKUPAKOS ÁSVÁNYVÍZ, ropi, negró, reklám szatyor, papirzsepi, szalvéta, pohár, kés, villa, kanál, telefon, töltő, füles, könyv, szemüvegtörlő.😊 Na így nézett ki az én pakkom.😁

Rengeteg kérdés merült fel ezért néhányra válaszolok én is.

6 hétig, nincs fürdés, nincs szex, nincs emelés. Igazából az emeléshez fokozatosan kell majd vissza szokatni a szervezetet, fokozatosan növelve a súlyt.

Sport: sok,sok sétával kezdünk, egyből a műtét után. 5 hetesen kezdtem el kocogni, bicajozni. (mindent orvosi egyeztetéssel).

Étkezés: kimélő ételek, tilos az aprómagvas gyümölcsök, a citrusfélék, és a puffasztó ételek. Nagyon jót tesz a kaukázusi kefír, almakompót, barackbefőtt, párot csirkemell, krumplipüré, sok-sok leves, rengeteg folyadék. A kórházi időszakba csak az ott kapottat ettem, elég is volt, tudják mi kell a friss műtét után.

Katéter kivétel nem fáj, egy nagy sóhaj és kész. Nálam a műtét utáni reggel minden csövet kivettek, de nem is volt a hasamba rakva. Kórháza válogatja. Bikini vágással műtöttek, teljes méheltávolítás tokkal-vonóval, méhnyakkal, vakbéllel együtt.

Ami a lények, és a legfontosabb, hogy lassan 2 év telt el és teljes, normális életet élek. Fittebb vagyok mint valaha, tele energiával. Nincs semmi ami negatív lenne. 🙏😊

Nagyon sok türelmet, kitartást mindenkinek! Ha bármibe tudunk segíteni, szóljatok, tapasztalat megosztásba nagyon erős a csapat.😉

Az erő legyen veletek!

Üdv: 💖Timi

48636. Kajszi72 (válaszként erre: 48632. - K.Tamara2)
2019. dec. 17. 23:36

Szia. Amikor igazán kiszolgáltatott és tehetetlen leszel a kórházban, az a műtét napja. Megígérem neked, hogy eszedbe se jut majd. 😀

Műtét előtt kapsz nyugi bogyót, amitől ellazulsz. Lehet el is bóbiskolsz vagy vigyorogsz tőle, mint a vadalma. Utána kapod a málézólöttyöt, szépen ellebegsz az ébrenlét határán , és alukálsz másnapig.

Mindennek, ami a műtéti előkészítés alatt történik pont az az értelme, hogy ne kelljen pisin, kakin paráznod, nyugiban lehess egy napig. Oké, azért is, hogy a dokik hozzáférjenek amihez kell, ne a rántott csirkét kelljen kerülgetniük a belsődben.

Be kell látni, hogy az egyetlen amit tenni tudsz, az az, hogy fegyelmezett páciens leszel, a többit a profikra kell bízni.

A beöntés, a pisikatéter, a drainek érted vannak, egyik se fáj, csak fura meg idegen, ismeretlen dolgok.

A varratszedés, ha lesz egyáltalán semmiség, meg se érzi az ember.

A cigi is könnyen megoldható, veszel nikotin tapaszt, műtét előtti este felraksz egyet, műtét napján nem fog kelleni, utána megint egy. Kisebb százalékost kell venni, mint a cigi amit szívsz, én legalábbis így tapasztaltam.

Viszont műtét előtti este és a műtét reggelén nem szabad cigizni. De eszedbe se jut majd, ezt is megígérem. 😀

Műtét utáni nap délutánján pedig simán el fogsz totyogni a bagózó helyig...

És van még időd arra, hogy edzettebbé tedd magad a műtétig. Hasizom erősítése, női tornák, stb.

48635. K.Tamara2
2019. dec. 17. 23:31
Katusa2. Köszönöm nagyon sokat segítesz❤ Azt eldöntöttem,hogy szófogadó beteg leszek. Mindent megteszek amit a doki meg a nővérek mondani fognak.Annak már most örülök hogy 2 szer fogok menstruálni és vége.
48634. Linda1977
2019. dec. 17. 22:54
Sziasztok lányok.😊ne féljetek a beavatkozástól, biztatók magatokban😊lelketek legyen rendben.igen fáj kinek jobban kinek kevésbé, de sok múlik rajtunk,ez egy új életet új kezdet.szoritok nektek
48633. Katusa2 (válaszként erre: 48632. - K.Tamara2)
2019. dec. 17. 22:41

Ne a kiszolgáltatottságra koncentrálj. Azok a dolgok,amiktől félsz, mind a gyógyulásodért vannak. A cső kell,hogy kijöjjön a trutyi a hasfalból (nekem másik oldalon is volt egy vékony, közvetlen a varrat alatt, az alatta levő savót gyűjtötte), a katéter, hogy a műtét napján ne kelljen pisilni szaladgálnod. A műtét másnapján veszik ki egy sóhajts egy nagyot felkiáltással- és már kint is van. Ha ügyes a nővérke, meg sem érzed.

A totyogás- menni, menni, mozogni már a kórházban sokat nagyon kell ahhoz, hogy a belek mozogjanak, ne tapadjanak le és beinduljon a bélműködés. Ha nem produkálsz kakit, adnak egy enyhe hashajtót - ha végigmegy a beleiden és lesz valami produktum, akkor megnyugszanak a dokik, hogy működik minden. Van, ahol nem is csesztetik az embert a kaki témával, hiszen kb két napig nem is eszel, és utána is csak diétásat, keveset.

Ami baromi fontos még, hogy rengeteget igyál, víz (mentes) vagy tea, ami jobban esik! A folyadék is kell a gyógyuláshoz!

Na a cigi lesz szerintem a legutolsó, ami eszedbe fog jutni😃. Erős dohányos szobatársam volt, hát nem foglalkozott a cigi hiánnyal egy percet sem🤪

Otthon már bátrabban lehet eszegetni, inkább többször keveset, de kímélő kajákat. Gyümölcs (aprómagvas) tilos ( megteker) ja a pukitát kihagytam😬 szóval a kórházban megy a pukiverseny, először ugye a szelek indulnak be.

Ja és higy el ne felejtsem, joghurt, kefír (kaukázusit azóta iszom minden nap) minden mennyiségben, akkor aztàn nem lesz szorulásod, ha sok folyadék mellett élőflórás cuccokat is eszel!

Szóval ha ezekre figyelsz, nem hagyod el magad, fegyelmezett beteg leszel, az mind a te érdekedet szolgálja🤗 és ha túl vagy a nehezén, minden jobb lesz! Nincs kivégzésre hajazó menstruáció, fájdalmak és a többi.

A szex is tanulható, nyilván nem lesz tök ugyanaz, de én abszolút nem panaszkodom😀

Remélem kicsit sikerült megnyugtassalak, de magadban kell helyre tenned ezt az egészet. Ez a fórum is remek terápiás eszköz☺️

48632. K.Tamara2
2019. dec. 17. 22:08
Sziasztok! Olyan sok mindenen gondolkodom mikőzbe olvasslak titeket. Pl.A dokim aggodik azon hogy fiatal és sovány vagyok. Én annyira fiatalnak nem érzem magam. Sováynak se. 155cm és 50 kg. Amiken én agonizálok az a kiszolgáltatotság ne ettől rosszul vagyok. Az első pisi, kaki fog-e sikerülni. Az első sex. Félek a csőtől és a katétertől na meg a varrat szedétől is. Meg remélem senki nem vett meg de azon is sokat gondolkodom, hogy mikor fogok tudni cigizni. Sajnos erős dohányos vagyok.
48631. Bekkababa (válaszként erre: 48626. - Demtimi)
2019. dec. 17. 20:58

Szia Timi.

Nekem azt mondta az orvosom, hogy a hat hetes vizsgálat előtt se kádban fürdés, se emelés, legalábbis 4-5 kilónál többet ne, se szex. Majd ha megvizsgált, akkor megbeszéljük, hogy mit és mennyit szabad.

48630. Marika Szebeni (válaszként erre: 48529. - Sziszike3)
2019. dec. 17. 19:39
Szia, nekem már a műtét másnapján jelentkezett a fájás. Azt mondták a műtét alatt nagyon szét voltunk feszítve.Vizes ruházom, kenegetem. Érzéketlen a combom.
48629. Katusa2 (válaszként erre: 48618. - Sheva)
2019. dec. 17. 18:57
Igen, a rákszűrést nem ússzuk meg, de ez legyen a legnagyobb bajunk! 😊

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook