Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok !
Van egy problemam nagyon surun jarok pisilni ejszaka minden 2 oraban .Mutet elott is volt hogy 2 szer felkeltem ejszaka ha sstreszes voltam akkor tobszor ,gondoltam a mehem miatt mivel megvolt nagyobbodva ,remeltem a mutet megoldja .Eddig nem is volt gond ,par napja erzem ezt lehet megfaztam ..nem ertem ..ha a kateer okozot volna gyulladast nem hamarabb kellett volna elojojjon .
Mi lehet ez nem faj csak feszit es surun van ingerem valaki jart mar igy ?
Fú baszki,ezt eddig nem mondtad... Lehet simán izomlázad van, és mivel nem mozogtál eddig, a kevéstől is besavasodsz, fájsz. Totyogás, fekvés, totyogás, fekvés... így lassan visszaerősödik az izom, és csak így. Olyan, mint egy edzés, erősítés- regenerálódás kombó.
Ha két hónapig alig mozogtál, akkor az izmaid elgyengültek, ezt kell visszadolgoznod. Nem kell világgá menni, csak legyél talpon egy órát, aztán feküdj le. Ha elalszol, akkor tudhatod, hogy az egy óra elég is kezdésnek. Amikor felébredsz, újabb egy óra talpon, és így tovább, amíg eléred azt, hogy ha le is fekszel, nem bóbiskolsz el. Akkor emelheted a talpon időt. Egyél fehérjedús kajákat, hogy segítsd az izomépítést és igyál sok vizet, gumimaci, kocsonya, csont és húsleves a kollagénpótlásra. Vagy kaszula. Hidratáló kence a hasadra.
Gondolom az érfalaid gyengesége, rugalmatlansága miatt ajánlották a fekvést, amíg a belső varratok megerősödnek.
És ez simán magyarázat a hurkákra is, amik nekünk is voltak, csak nem ennyi ideig, de mi mozgásban voltunk.
Láttam a képet és rövid a varratod ( az enyém dupla ilyen hosszú), így a mozgáshiány miatt képződő hájacska csámpásan nődögélt.
Ha a szöveteid rugalmatlanabbak az átlagénál, akkor maga a heg is sokkal rugalmatlanabb, mint a környező ép szövetek, de ezt már írtam.
Sok türelmet és nagy határ kakit!
Szia !En megfogadtam Kajszi tanacsat ,igaza volt ..igy minden zokkenomentesen ment .
Nem lessz baj !Szoritunk !
Sziasztok!
Ahogy látom elég sok új taggal bővűlt a "klubbunk", ezért legelőször megosztom a kórházi bevonuló listámat:
mosdókesztyű, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, kézfertőtlenítő, wc papír és nedves is, popsitörlő, wc ülőke fertőtlenítő kendő, papír wc ülőke, törölköző 2 nagy 2 kicsi, arckrém, deó, hálóing 2 db (egy se volt rajtam csak a kórházi), 4 pizsama, köntös, szabadidő ruha (haza jönni), pléd, kispárna 2, fehérnemű én kb 12 db-ot vittem + 1 hasszoritós bugyit ami nem volt rajtam, zokni 5 pár, sportmelltartó 2db, fésü hajgumi csatt, papucs 2 pár 1 zuhanyozni 1 szobai, tisztasági betét 3 féle (na ez is elég lett volna csak egy), gyógyszer: saját amit esetleg rendszeresen szedsz, algopiryn, espumisan, SPORKUPAKOS ÁSVÁNYVÍZ, ropi, negró, reklám szatyor, papirzsepi, szalvéta, pohár, kés, villa, kanál, telefon, töltő, füles, könyv, szemüvegtörlő.😊 Na így nézett ki az én pakkom.😁
Rengeteg kérdés merült fel ezért néhányra válaszolok én is.
6 hétig, nincs fürdés, nincs szex, nincs emelés. Igazából az emeléshez fokozatosan kell majd vissza szokatni a szervezetet, fokozatosan növelve a súlyt.
Sport: sok,sok sétával kezdünk, egyből a műtét után. 5 hetesen kezdtem el kocogni, bicajozni. (mindent orvosi egyeztetéssel).
Étkezés: kimélő ételek, tilos az aprómagvas gyümölcsök, a citrusfélék, és a puffasztó ételek. Nagyon jót tesz a kaukázusi kefír, almakompót, barackbefőtt, párot csirkemell, krumplipüré, sok-sok leves, rengeteg folyadék. A kórházi időszakba csak az ott kapottat ettem, elég is volt, tudják mi kell a friss műtét után.
Katéter kivétel nem fáj, egy nagy sóhaj és kész. Nálam a műtét utáni reggel minden csövet kivettek, de nem is volt a hasamba rakva. Kórháza válogatja. Bikini vágással műtöttek, teljes méheltávolítás tokkal-vonóval, méhnyakkal, vakbéllel együtt.
Ami a lények, és a legfontosabb, hogy lassan 2 év telt el és teljes, normális életet élek. Fittebb vagyok mint valaha, tele energiával. Nincs semmi ami negatív lenne. 🙏😊
Nagyon sok türelmet, kitartást mindenkinek! Ha bármibe tudunk segíteni, szóljatok, tapasztalat megosztásba nagyon erős a csapat.😉
Az erő legyen veletek!
Üdv: 💖Timi
Szia. Amikor igazán kiszolgáltatott és tehetetlen leszel a kórházban, az a műtét napja. Megígérem neked, hogy eszedbe se jut majd. 😀
Műtét előtt kapsz nyugi bogyót, amitől ellazulsz. Lehet el is bóbiskolsz vagy vigyorogsz tőle, mint a vadalma. Utána kapod a málézólöttyöt, szépen ellebegsz az ébrenlét határán , és alukálsz másnapig.
Mindennek, ami a műtéti előkészítés alatt történik pont az az értelme, hogy ne kelljen pisin, kakin paráznod, nyugiban lehess egy napig. Oké, azért is, hogy a dokik hozzáférjenek amihez kell, ne a rántott csirkét kelljen kerülgetniük a belsődben.
Be kell látni, hogy az egyetlen amit tenni tudsz, az az, hogy fegyelmezett páciens leszel, a többit a profikra kell bízni.
A beöntés, a pisikatéter, a drainek érted vannak, egyik se fáj, csak fura meg idegen, ismeretlen dolgok.
A varratszedés, ha lesz egyáltalán semmiség, meg se érzi az ember.
A cigi is könnyen megoldható, veszel nikotin tapaszt, műtét előtti este felraksz egyet, műtét napján nem fog kelleni, utána megint egy. Kisebb százalékost kell venni, mint a cigi amit szívsz, én legalábbis így tapasztaltam.
Viszont műtét előtti este és a műtét reggelén nem szabad cigizni. De eszedbe se jut majd, ezt is megígérem. 😀
Műtét utáni nap délutánján pedig simán el fogsz totyogni a bagózó helyig...
És van még időd arra, hogy edzettebbé tedd magad a műtétig. Hasizom erősítése, női tornák, stb.
Ne a kiszolgáltatottságra koncentrálj. Azok a dolgok,amiktől félsz, mind a gyógyulásodért vannak. A cső kell,hogy kijöjjön a trutyi a hasfalból (nekem másik oldalon is volt egy vékony, közvetlen a varrat alatt, az alatta levő savót gyűjtötte), a katéter, hogy a műtét napján ne kelljen pisilni szaladgálnod. A műtét másnapján veszik ki egy sóhajts egy nagyot felkiáltással- és már kint is van. Ha ügyes a nővérke, meg sem érzed.
A totyogás- menni, menni, mozogni már a kórházban sokat nagyon kell ahhoz, hogy a belek mozogjanak, ne tapadjanak le és beinduljon a bélműködés. Ha nem produkálsz kakit, adnak egy enyhe hashajtót - ha végigmegy a beleiden és lesz valami produktum, akkor megnyugszanak a dokik, hogy működik minden. Van, ahol nem is csesztetik az embert a kaki témával, hiszen kb két napig nem is eszel, és utána is csak diétásat, keveset.
Ami baromi fontos még, hogy rengeteget igyál, víz (mentes) vagy tea, ami jobban esik! A folyadék is kell a gyógyuláshoz!
Na a cigi lesz szerintem a legutolsó, ami eszedbe fog jutni😃. Erős dohányos szobatársam volt, hát nem foglalkozott a cigi hiánnyal egy percet sem🤪
Otthon már bátrabban lehet eszegetni, inkább többször keveset, de kímélő kajákat. Gyümölcs (aprómagvas) tilos ( megteker) ja a pukitát kihagytam😬 szóval a kórházban megy a pukiverseny, először ugye a szelek indulnak be.
Ja és higy el ne felejtsem, joghurt, kefír (kaukázusit azóta iszom minden nap) minden mennyiségben, akkor aztàn nem lesz szorulásod, ha sok folyadék mellett élőflórás cuccokat is eszel!
Szóval ha ezekre figyelsz, nem hagyod el magad, fegyelmezett beteg leszel, az mind a te érdekedet szolgálja🤗 és ha túl vagy a nehezén, minden jobb lesz! Nincs kivégzésre hajazó menstruáció, fájdalmak és a többi.
A szex is tanulható, nyilván nem lesz tök ugyanaz, de én abszolút nem panaszkodom😀
Remélem kicsit sikerült megnyugtassalak, de magadban kell helyre tenned ezt az egészet. Ez a fórum is remek terápiás eszköz☺️
Szia Timi.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy a hat hetes vizsgálat előtt se kádban fürdés, se emelés, legalábbis 4-5 kilónál többet ne, se szex. Majd ha megvizsgált, akkor megbeszéljük, hogy mit és mennyit szabad.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?