Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok, nekem már 2 éve, hogy elvégezték a Chrobak-műtétet, és tényleg minden sokkal jobb, könnyebb lett, a műtét és a lábadozás is problémamentes volt, egy dolog maradt. Ma voltam rákszűrésen, már a tavalyi (első a műtét után) is fájt, holott előtte soha. Most megint eléggé, és a szex is fájdalmas, holott azelőtt az sem fájt soha. Ma a doki rájött, hogy mechanikus ingerekre jön elő a fájdalom, azt mondta, ez lehet a beavatkozás velejárója, és el is múlhat... Pffff. Azért a "mechanikus inger, mozgatása a méhnyaknak" eléggé hozzátartozik mind a szeretkezéshez, mind a rákszűréshez :D Van valaki, aki ugyanígy járt? Van esély rá, hogy enyhül? Köszi a válaszokat.
Szia! Üdv a csoportban! Itt tényleg sok hasznos infót olvashatsz, és összekanalaznak, ha épp arra szorulsz😃 (szinte mindenkinél van ilyen)
Jaja, az a legnehezebb, türelmes maradni magaddal. Lesznek holtpontok, amikor totál eleged lesz... hogy miért megy ez ilyen lassan, pedig nem hagyod el magad...de időt kell adni a szervezetnek, mert ha túlterheled magad, visszaesel és kezdheted előlről az egészet.
Én is ülőmunkát végzek, 4 hét után kezdtem látni az alagút vègét, de még vártam két hetet, míg visszamentem dolgozni. Az első hét nehèz volt, sokszor mászkáltam közben, hogy ne legyen kényelmetlen. Aztán egyre jobb lett, napról napra☺️
Shaiya, mit mondott a doki?
Ezt nem magamtól akartam kérdezni ...hanem Shaiya-tól!!
Szia! Mit mondott az orvos ? Remélem ,csak az amit Kajszi irt és nincs nagyobb gond 🙏
Sziasztok! 36 éves 4 gyerekes anya vagyok. Február 11-én lesz a méheltávolitásom. Méhnyakat kiveszik petefészek elvileg marad. Hason keresztül nem laparoszkoppal. Már régota olvaslak beneteket.
Koszonom szepen Kajszi ,akkor nem jatszom terninatort ...hm ..turelmes jo beteg leszek.
Kb. Lelassúlva úgy egy hónap, 6 hét, 8-10 hónap mire teljesen, igazán a régi leszel. Úgy fél év a 80%-os állapot.
6 hét után simán tudsz majd melózni, de nem tudsz egy testhelyzetben maradni órákig.
A sportot meg a doki mondja meg. Attól is függ, hogy eddig is sportoltál-e, milyen az izomzatod, milyen a sebgyógyulásod, mennyire rugalmasak a szöveteid...
De majd érzed, hogy hogyan terhelheted magad. Nagyon sok türelem kell a visszaerősödéshez. Aki terminátort játszik idejekorán, az visszaesik a gyógyulásban. Nem egy példa volt már rá itt is.
Ja, és a zumba is sport, több, mint sima tánci.
Sziasztok ! Csutortokon leszek 2 hetes mutott ,azokat kerdeznem akik tul vannak rajta mikor leszek teljesen a,regi ...mindeg porogtem es a lelasitott eletforma meddig tart ? 6 het utan tenyleg tudok majd dolgozni ulo munkam van ...hat az ules a legrosszabb most .
Sport mikor futni nem szabad tudom ,uszni nem tudok zumbazni szabad ?
Bocs a sok kerdesert....koszi ha irtok
Nem tünök el követlek benneteket és írni is fogok efelől semmi kétségem jó hogy van kikkel"beszélni"a problémáimról és rengeteg hasznos tanáccsal bátorítással láttok el.Köszönöm mindenkinek.Maradok a csoportban.
Szia Katusa. Köszönöm 🙏😘Írok persze, 2-re megyek, úgy tolnám előre az időt most... Alig várom, hogy megtudtam, mi bajom. És csak remélni tudom, hogy valóban megtudom, nem pedig hímel, hámol majd nekem.
Szia Sheva!
Nekem is olyasmi, amit írtál, a tisztasági betéten barna, wc papíron olyan húslé szerűen köszön vissza 😃( bocsi) de betét nem kell. Érdekes, mert mikor a 6 hetesen megnézett a dokim,nem látott sehol endometriumot, tehát elvileg nem maradt sehol a méhnyálkahártyából az uh szerint. De mégis, hiszen mindig megörvendeztet😜 de legalább tudom, hogy a petefészkek frankón működnek, na meg napi 2 max 2 tisztaságival vígan elvagyok😃. Nálam is kb 5 napig tart. Viszont hiába kevés, nem igazán jó, ha van szex közben, mert attól picit erősebbé válik. (1x kísérleteztem, többet nem fogok) Neked mikor volt a műtét? Az enyém 27-én lesz 4 hónapja.
Szia Shaiya, nagyon drukkolok, hogy csak az legyen, amit Kajszi is írt!!! Majd írj! 🙏☺️😘
Sziasztok. Olvasom,hogy akiknek a méhnyak meg maradt van pecsételgetést. Nekem sehol,semmi.... :)
Szia. Nagyon köszönöm a válaszod. Remélem, hogy tényleg "csak" ennyi, de most ez a seb alatt jött és felmegy egészen a csípőmig. Jobb oldalon vékonyabb, az nem is fáj, de a bal oldali elég csúf látvány, jócskán ki van dudorodva végig. Nem tudom, ez normális lenne? Fáj, de az is fura, hogy ma vagy 20-25 alkalommal voltam pisilni, nem győzök rohangálni.
Szia Vera. Nagy kalap kakit holnapra! Jó ébredést és finom málézólöttyöt!🌻
Azért ne tűnj el, ha esz valami belül, írd ki magadból nyugodtan. Ezt a mi lesz velem, mi lenne a legjobb, rohadjon meg miért én időszakot is átéltük majd mindannyian. Sajnos hozzá tartozik ehhez az egész szarsághoz... Le a bacikkal! És kalap kakit! 🌻
Szia Katusa2!
Kérlek, oszd meg velem a tapasztalataidat! Nekem is maradt méhnyak, petefészkek. Én is napra pontosan barnázok. Ami igazából nem is kicsi barnázás, mert az első nap erősebb, olyankor pirosas vér is van-persze nem sok, tisztasági betét is elég, inkább csak a wc papíron látom. Utána meg akár 5 napig is maszatolok. Ezt kicsit soknak gondolom. A doki szerint "belefér". Adenomiozis volt a szövettanomon. Félek, hogy a bentmaradt méhszövet esetleg tovább "burjánzhat". Neked hány nap? Betét kell?
Nagyon köszönöm mindenkinek ezt a rengeteg pozitív energiát szükségem is van rá.Ahogy helyre jövök felkeresem a dokit a kisműtét ügyében akkor majd tisztábban látok.Jöjjön aminek jönnie kell.Az egészség mindennél fontosabb.Örülök hogy rátok találtam.Mindenkinek sok szerencsét és jó egészséget kívánok.🙏🙏🙏
Szia. A csomók valszeg az izomvarrat csomói, csak eddig a puffadás meg az érzéketlenség miatt nem volt érezhető. Én is agyon- vissza tapogattam, meg paráztam miatta anno.
A hurkák meg simán lehetnek attól, hogy kevésbé feszes a hasad a kevesebb mozgás miatt, a varrat hege meg nem olyan rugalmas, mint az alatta és felette levő szövet.
Remélem a doki is ilyesmire jut holnap. Nagy kalap kakit!
Szia! Üdv a csopiban! Én is nemrég találtam a csoportra, sok mindenben segítségemre volt nekem is eddig ...kitartást ,sok erőt és mielőbbi gyógyulást kívánok neked is majd! Én szerdán fogok befeküdni, rákmegelőző méheltávolítás lesz nekem..
Sziasztok! Sajnálom hogy csak most találtam rátok. Röviden a történetem 30 éves vagyok és ma fekszem be a Bp-i Szent István kórházba holnap reggeli méheltávolító műtétre. Sajnos egy rosszindulatú daganatot találtak ősszel a méhemben ami ping-pong labda nagyságú ezért "kell" a műtét. Nagyon félek bár voltak már műtéteim (epe,ciszta (nem nőgyógyászati)) de ez egy nagy műtét nekem azt mondták nem hagyják benn a petefészkeket se és lehet a nyirokcsomót is kiveszik nehogy baj legyen majd később. Kisgyermeknevelőként dolgozom de nincs gyermekem ami nagy fájdalmam hogy nem is lehet már de talán a munkámban majd kárpótolnak. Örömmel olvastam akik már túl vannak rajta mennyire jól vannak remélem nálam sem lesznek problémák. Unalmas óráimban még olvasgatlak benneteket hogy majd a gyógyulás is könnyen menjen. Szép hétvégét mindenkinek és jobbulást! :)
Nagyon sajnálom, remélem semmi nagy gond 🙏🙏irj mindenképpen h mit mondott az orvos !
Sajnalom,irj majd mit mondott az orvos
Alig várom a holnapot, a seb felett annyira be van keményedve, csomókat tapintok ki, most már nagyon ideges vagyok. És fáj, egyre jobban.
Köszönöm mindenkinek a válaszát és a tanácsokat. Mindent be fogok tartani a gyógyulás érdekében.
Szia D.Kriszti
A tiltott ételek amik puffasztanak. Apró magvas gyümölcsök. Rostos ivólevek. Viszont amit ajánlok kaukázusi kefir, aktívia, és nekem azt mondta az orvos , hogy fehérjedúsan kell étkezni halat és csirkehúst egyél.
Szia, a kímélő étrend nagyon fontos a műtét utáni hetekben. Semmi puffasztó étel, inkább többször kevés (én 5x ettem), a savas gyümölcsök kerülendők. Nagyon jót tesz a joghurt, kaukázusi kefír (azóta is ez az uzsim) ja és rengeteg folyadék! Ha ezeket betartod, könnyebb lesz a kakitéma, mert erőlködni nem igazán szabad, és a beleknek vissza kell rendeződnie, kezdetben nem úgy működnek, mint megszoktad.
További ajánlott fórumok: