Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia!
Ritkán nézek ide be, de láttam, hogy a belső sugárral kapcsolatban érdeklődsz. Nekem volt a műtét (teljes eltávolítás) után 3 belső sugárkezelésem utókezelésként. A kezelésnek nem volt mellékhatása, a hasam kicsit érzékenyebb volt utána, de mivel a műtét után 4 héttel sugaraztak, lehet, hogy ez az érzékenység még a műtéttől volt.Még a külső sebem-hegem se gyógyult be.
Hetente 1x kellett menni 3 héten keresztül. Lehetett enni, inni előtte és utána is. Busszal egyedül is haza tudtam jönni, nem kellett kíséret, nem voltam rosszul.
Egy kis teremben voltam egy nőgyógyászati széken, az első alkalommal volt egy nőgyógyászati vizsgálat is, gondolom bemérte az orvos, hogy a hüvely milyen hosszú maradt.
Utána behelyezte a sugárfejet, ami egy műanyag tokban van elhelyezve (bocsánat, de olyan mint egy műfütyi féle). Arra kapcsolták rá a sugarat. Az orvos utána elment, a két asszisztens (férfi) a másik szobából felügyelt a kezelés alatt egy üvegablakon és monitoron keresztül.
A kezelés kb. 5-11 perc volt, attól függött, hogy mennyire volt új a sugártöltet (amikor lecserélték, akkor rövidebb volt a kezelés ideje, mint a szoláriumnál a csőcsere).Közben halk zene szólt.
Először nagyon féltem az egésztől, de aztán már tudtam, hogy mire számítsak.
Nem vágyom vissza, de kibírható az egész. Nem fáj, csak nem kellemes ott kifeküdve lenni.
Szia!
Csatlakozva Yallah2-hoz, nem törvényszerű a hízás,egy dekát nem szedtem fel 2 éve, de nyílván figyelni kell magadra.
Üdv: 💖Timi
Szia!!! Nincs kőbe vésve a hízás, én tanúsíthatom!!! Én 55 éves vagyok, 51 voltam amikor műtöttek, nekem kivették a petefészkeket és vezetőket is. Méhet méhnyakat is. Mindent. Nekem már papír szerint rég el kellett volna híznom. De nem híztam. Sőt!!!
Van 2 korombeli kolléganőm. Na ők elhíztak. Műtét nélkül. Az egyiknek már elmúlt a menzesze . A másik még mindig rendszeresen menzeszel. És 100 kiló!!!!
Sziasztok!
Leírom a történetemet, hátha valakinek segít.
Engem egy hete műtöttek. Miómám volt, amitől teljesen rendszertelenül véreztem évek óta, sokszor nagyon erősen és kiszámíthatatlanul, illetve az elmúlt évben nőni is kezdett. Mindezt mirena spirál mellett. Mivel 45 éves vagyok és van három gyerekem, így több orvos is a méhem eltávolítását javasolta.
Végül laparoszkóppal műtöttek, és a méhemen kívül e petevezetékeimet is kivették.
A műtét napján kellett kórházba mennem, reggel már műtöttek is. Az első nap nagyon kómás voltam és az éjszaka is szenvedtem, hányingerem volt, és gondolom a CO2-től feszített mindenem. Másnap hajnalban álltam fel és vették ki a katétert azóta jól vagyok, különösebb fájdalmam sincs. Négy kis sebem van, amik teljesen szépek, holnap lesz a varratszedés. A hasam kicsit még puffadt és kicsit küzdök a vécézéssel. Azt javasolták, hogy ne egyek rostos ételeket, szerintem ez a bajom.
Lelkileg engem nem viselt meg a műtét, előtte is alig izgultam. Sokkal rosszabb volt, hogy évekig mindig betétet kellett használnom, mert nem lehetett tudni, hogy mire számítsak, szex utáni nap is általában véreztem, meg random hol kicsit, hol nagyon.
Most alig várom, hogy nyár legyen, mehessek strandra, hordhassak végre tanga bugyit stb. Persze utána olvastam a méheltávolítás későbbi hatásainak, és sok ismerősöm is meghízott a műtét után (igaz nekik a petefészküket is kivették), de igyekszem egészségesen enni, és ahogy lehet elkezdek sportolni, hogy ezeket a kockázatokat is csökkentsem.
Sziasztok!
Anyukamnak jan.24-én volt teljes méh, petefészek eltávolítása. Utókezelésként 3 BELSŐ sugarterapiat írtak fel neki. Van erről valakinek tapasztalata? Előre is köszönöm szépen!
Szia Edina
Sok erőt kitartást a holnapi naphoz.
Szoritok Neked
Szia Timi
Köszi a szèp szavakat
Nekem 3 gyermekem már van
Többet NEM is akarunk.
Neked kitartást Sok Szerencsèt
És azért irjál,hogy mi van Veled
Szia!
Vér és nyák mellett lesodródott felszínes ectocervicalis laphám foszlányok és endometrialis nyálkahártya részletek láthatók presecretios fázisképű mirigy átmetszetekkel. Fokálisan myometrium köteg is fellelhető. A vizsgált síkban hyperplasiara, malignitásra utaló szöveti jel nem látható.
Sziasztok!
Meg van a szövettan eredményem de dokim csak hétfőn lesz!
Valaki tudna segíteni a kiértékelésben?
Szia Edina
Sok erőt ,kitartást kivánok Neked
Èm is efelé ballagok😱
Most várom a szövettan eredményét
Szia jó reggelt
1x voltam kint pisilni,amugy nagyon jót aludtam
Most 4 hét varakozás a szövettanra
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?