Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

2014. júl. 27. 13:45
Annee, szerintem keress sürgősen egy nőgyógyászt, akihez visszajársz! Nem feltétlenül magánrendelésre gondolok, a közeli kórházba is elmehetsz, de legyen valaki, akihez minden alkalommal elmész! Ne mindig ahhoz, aki épp ott van, ez nem vicc, az életedbe kerülhet, ha nem foglalkozik veled valaki rendesen. És mara, te is, neked végképp kellene valaki, aki nem csak vár, hanem csinál is valakit. Sürgősen lépjetek mindketten!
20934. boszi045
2014. júl. 25. 22:25
Szia mara!Ez igen érdekes mert nekem is pm alulműködésem van ,a kórházba már úgy mentem hogy vittem a 33-as tsh-ról a laborpapiromat de gyógyszert még nem szedtem akkor rá mert két és fél hónapba telt mire bejutottam az endóshoz ,de a kórházban csináltak másik labort ,azon már 44 volt,,egyszer kaptam bent egy negyed tablettát mégis megcsinálták a nagyműtétet és a műtét után egy hónappal kerültem be az endós dokihoz és kezdtem a gyógyszert szedni, márc. végén volt a műtét és jún. óta szedem a bogyót!
20933. mara238
2014. júl. 25. 19:29
Sziasztok! Rég nem írtam, de olvasgatlak Titeket. Kezdek kikészülni. Ugye nekem a konizációmat is azért tologatták mert pajzsmirigy alulműködésem van ami akkor derült ki, és amig be nem tudták állítani az értékeket addig az anesztes nem vállalt. Mikor már nagyjából jó lett akkor volt a konim (mint kiderült későn). Aztán folytatódott a gyógyszerállítgatás hogy tutira jól legyen beállítva erre most sokként ért, hogy a tsh-m felszaladt 75 fölé. Hétfőn hívnom kéne a nőgyógyászt a műtét miatt, így hogy? El fognak hajtani hogy előbb jöjjek rendbe... Így meg félek hogy továbbterjed a rák.Az endokrinológus meg szabin augusztus 4-ig... Volt már valaki hasonló helyzetben? Tanácstalan vagyok nagyon.
20932. Annee76
2014. júl. 24. 12:36
Köszi mindenkinek a választ! Nőgyógyászom nincs. Az SZTK-ba járok csak éppen ahhoz aki van. A gyógyszert nekem is volt kegyes ajánlani a benti nőgyógyász.. de látván hogy támogatás nélkül 46950 ft a gyógyszer.. az 90%-ra is 4695 ft és ezt 3 hónapig kéne szedni... na neeem.. és mivel tele van a méhem, így tutti visszajönne.. akkor meg mi a fenének szarakszunk, kísérletezünk??
20931. másikanyu (válaszként erre: 20929. - Annee76)
2014. júl. 24. 09:40
Szia Annee76! Szerintem is egy nőgyógyász tud neked erre hiteles választ adni. Nekem 120x90 mm-es miómám volt a legnagyobb, és még volt mellette sok kicsi, így nem volt kérdéses a műtét. De a tiédre lehet, hogy van gyógyszer, de nálam ez a mióma mérete miatt szóba sem jött. Nem semmi vizsgálatokon vagy túl, megértem, hogy mihamarabb szeretnéd, ha végleges megoldást tudnának rá. Keress egy jó orvost, akiben megbízol! Szerintem azért egy belgyógyász vagy sebész se ártana, mert azért az nekem furcsán hangzik, hogy a vastagbélből jött a vérzés. Én még nem hallottam olyanról, hogy a méhből a bélbe kerülne vér. A bélcsatorna tudomásom szerint egy zárt rendszer. Mindenesetre semmiképpen ne hagyd annyiban a dolgot, nehogy újra át kelljen élned ezeket a dolgokat.
20930. Bambika01 (válaszként erre: 20929. - Annee76)
2014. júl. 23. 14:21

Szia Annee76! Olvasni is rossz, amin keresztül mentél:( Van nőgyógyászod? Ő mit mond erre? Van, aki kap gyógyszert a miómára.

Én megértem, ha te a műtétet szeretnéd,nehogy okozzon egy újabb ilyen vérzést. Szerintem ezt a nőgyógyászoddal kellene megbeszélned!

20929. Annee76
2014. júl. 22. 20:04

Sziasztok! Pár napja olvasgatlak benneteket, most jutottam el oda hogy írok is.

Még nem tudom mire számíthatok, csak azt tudom hogy 3 hete iszonyatos vérzéssel kerültem kórházba.. igaz nem hüvelyből hanem vastagbélből jött a vérzés.. közel 20 tasak vért, plazmát, infúziókat kaptam volt 2 gyomor, 2 vastagbél tükrözésem, egy CT-m és mind negatív eredményt hozott.. amit 2 hét után képesek voltak találni, az a nőgyógyászati vizsgálaton egy 44 mm-es mióma a méh hátsó falán.. az ultrahangozó doktornőt kérdeztem, azt mondta hogy nem hiszi, de nem kizárt hogy az okozta a vérzést. Azóta vérzés nincs, de alhasi fájdalom van, de az szinte folyamatos. Hol erősebb, hol gyengébb.. Kérdeztem a doktornőt hogy akkor ezt most gyógyszerrel kell kezelni? Erre azt mondta hogy vagy műtéttel... Nem tudom mire számíthatok, mert több félét olvastam a neten is.

Furán fog hangzani.. de én nem bánnám ha kiszednének onnan mindent.. akár a méhet is. 38 éves vagyok, 3 gyerekem van, többet egészen biztosan nem szeretnék.. De mitől függ hogy műtik-e? Köszi a válaszokat!

20928. octopus67 (válaszként erre: 20924. - Másikanyu)
2014. júl. 18. 22:24
Nagyon köszönöm a biztatást,jól esik hallani "tapasztaltaktól".Igyekszem felkészülni és nem elhagyni magam,nem is fogok feküdni egész nap ,az tuti :)
20927. lila virág (válaszként erre: 20913. - Másikanyu)
2014. júl. 18. 09:04

Szia!

Bocs, jó ideje nem léptem be.

A pisilés - nekem vagy egy hétig nem volt egyáltalán ingerem, csak időnként elmentem vécére, hogy hátha van valami a hólyagban. És volt. Viszont nekem úgy kellett kipréselni, jó pár percet elüldögéltem alkalmanként. Nekem nagyon nagy volt a mióma, majdnem 20 centis, lehet, hogy azért volt ilyen strapás ez az egész, mert addig mindent szétnyomott, és jobban kellett helyezkedniük a szerveimnek, mint azoknál, akiknek "csak" 4-5 centisük volt. De ezt csak én gondolom, nem orvos mondta.

A sebem még most is érzékeny... Pedig másfél éve műtöttek. Az orvos is csak azt mondta rá csodálkozva, hogy nem kellene, hogy így legyen... Szóval, azt hiszem, ezekben a kérdésekben nem tudok neked adekvát választ adni, remélem, a többiek segítenek majd.

És addig is mielőbbi gyógyulást, felépülést!

2014. júl. 18. 08:59

Sziasztok!

Műtét után kb. 6 hétig normális a folyás, nekem ezt mondta annak idején az orvos. Nekem a kórházban volt, pár nappal a műtét után abbamaradt. Aztán egy-két nap múlva újra kezdődött, eláztattam a pizsamámat... Az orvos azt mondta, hogy kb. 6 hétig normális, és ha rózsaszínes-barnás, akkor oké. Vérnek nem szabad jönnie, akkor baj van. Nekem végül összesen öt hétig tartott, tisztasági betétnél kicsit vastagabbat használtam, bár lehet, hogy elég lett volna a sima tisztasági is, ahogy így visszagondolok. Előtte azt mondták, ezentúl nem kell betétet használnom, de jó lesz nekem (cserélnék szívesen a menstruálókkal, nekem sosem volt bajom ezzel), erre több mint egy hónapig folyamatosan betétet használtam... De azzal biztattam magam, hogy előbb-utóbb csak elmúlik, és utána tényleg nem kell majd betét. Csak akkor úgy tűnt, hogy ezentúl életem végéig betétet fogok használni...

És úgy tudom, nagyobb mozgás, megterhelés is növelheti a folyás mennyiségét, nekem pl. a hazamenetel után kezdődött újra, ami - akkori állapotomban - elég nagy megterhelés volt az addigi fekvéshez képest.

20925. Bambika01 (válaszként erre: 20923. - Octopus67)
2014. júl. 17. 17:42

Szia, nekem nem volt semmi. A műtét után a nővér tett betétet nekem, de másnap, mikor már egyedül mentem wc-re kivettem és azóta sem volt semmi. Úgy látszik ez változó, vigyél betétet magaddal mindenképp!

Tegnap vettem egy fehér nadrágot magamnak, végre ma felvettem és mindenféle para nélkül hordhattam, elmondhatatlan érzés:)

Tényleg ne félj, gyorsan túl leszel a nehezén! Én 5 hetes vagyok, már nagyon szépen alakulok!

20924. másikanyu (válaszként erre: 20923. - Octopus67)
2014. júl. 17. 16:55

Szia! Nekem a műtét napján volt, kis mennyiség (amin meg is lepődtem, mert felkészülve mindenre 3 különböző méretű és vastagságú csomagot raktam be). A második naptól kezdődően én tisztasági betétet használtam, azt is inkább a biztonság kedvéért. Aztán kb. a 7. naptól kezdett tisztulni a belső sebem, ami azt jelenti, hogy barnás-sárgás színű pecsételő jellegű folyás jelentkezett, de erre felkészített az orvos, hogy az a normális. Ez változó ideig tart, hetekben értve.

De nagyon fontos, hogy NE FÉLJ! Nincs mitől, látod milyen sokan vagyunk, akik túl vagyunk rajt, és már a műtét utáni napon sétálni tudsz! És nem csak azért, mert kell, hanem mert unni fogod a fekvést, és leginkább azért mert BÍRSZ sétálni, és nagyon örülni fogsz neki! Főleg, amikor azt látod, hogy a betéted sem véres! Hát az valami isteni érzés! Úgyhogy semmi para, sokkal jobb lesz utána, hidd el!

20923. octopus67
2014. júl. 17. 16:27

Sziasztok!

Egyenként jutnak eszembe a kérdések,a mai a következő:a műtét után alulról(hüvelyi) vérzésem lesz?Ahogy közeledik a műtét napja,egyre jobban be vagyok tojva :(

20922. másikanyu (válaszként erre: 20921. - Boszi045)
2014. júl. 14. 17:42
Úgy látszik, ezek a hormonális dolgok vonzzák egymást. Nekem 6 éve volt pajzsmirigy műtétem, már csak a baloldali van meg. Épp a múltkor mondtam, hogy annyi jóindulat van bennem, hogy nem fér már el, azért jönnek elő ezek a daganatok. De remélem, több már nem lesz. Nem szeretnék újabb műtéteket 6 évente...
20921. boszi045 (válaszként erre: 20917. - Másikanyu)
2014. júl. 14. 09:21
Egyenlőre mivel én pajzsmirigybeteg is vagyok ,arra szedem a hormonpótlást,és csak most állítjuk be a megfelelő szintet ,így most nem annyira mernék belevágni egy másikba is ,és még a másik írásomhoz hozzátenném hogy ahhoz is idő kell hogy a szervek odabent elhelyezkedjenek újra!
20920. boszi045 (válaszként erre: 20919. - Másikanyu)
2014. júl. 14. 09:10
Szia ,nekem is lent van keresztben a vágásom, nekem nem csomósodott be a szuriktól, a bőrérzékenység attól lehet hogy az idegeknek is meg kell gyógyulniuk azt olvastam hogy még a hegek is több hónapig gyógyulnak akkor is ha nem fáj és nem érzékeny,a min. gyógyulási idő 6 hét általában,és sétálgatni mozogni kell,mert összenövések is keletkezhet erőlködni nem szabad ,csak finoman ,még egy kis türelem és kitartás és lassan el fog múlni minden rossz!
20919. másikanyu (válaszként erre: 20918. - Rado54)
2014. júl. 14. 08:22
Próbálkoztam én is, hogy nyomjam a hasam, de nekem keresztben van a vágás, gyakorlatilag pont ott, ahol amúgy a hólyag van, ezért csak finoman merem. Egyébként én sem vagyok nagyon vastag, de nem vettem észre, hogy használt volna ez a módszer... Én is megérzem a lehűléseket, már előtte lévő nap sokkal jobban feszít bent és érzékenyebb még a bőröm is. Azért köszi a bíztatást, remélem mostmár tényleg javulni fog a heylzet, pont ma leszek fél tízkor 4 hetes...
20918. rado54 (válaszként erre: 20917. - Másikanyu)
2014. júl. 14. 07:18
szia,köszi amit írtál,de nem gond a katéterezés a korházban meg tanitották és megy:))nyugodtan nyomjad csak mert a belső varat meg van erősitve ésnem lesz semmi bajod,amikor haza jöttem a korházból rettenetes székrekedésem volt és hidd el mire 5-nap után végre sikerült kinyomnom azt a dugot,hát mit mondjak iszonyatos erővel nyomtam és akkor még csak 11-nappal voltam a műtét útán + az az 5-nap,a pisit is nyomhatod mert nem hasból nyomsz,nekem ajánlotta az orvosom hogy egész finoman de nyomjam meg a hólyagot akkor is tudod üriteni,mondjuk én alapból vékony testalkatu vagyok,de hiába nyomkodom:)semmi mert még inger sincs,viszont ha mostmár könnyebb a széklet akkor viszont kiürül a hólyag mert azért nem annyira de akkor is nyomni kell,de mivel nincs minden nap széklet ezért marad a katéter.vigyázz magadra.rendbe jön minden csak idő kell és türelem.én gyomorszájtól-szeméremdombig vagyok vágva (tokától-bokáig) és ilyen műtéteknél mint amit velünk itt mindenkivel csináltak sok idő kell mire helyre állnak belül a dolgok mert úgye mindent megmozgattak ott bent,hidd el minden helyére kerül.ne emelj semmit-egyél -igyál-és pihenj sokat,én nagyon hamar elfáradok,meg ha fúj nagyon a szél a hasam azt sem szereti:))üdv.Dóra
20917. másikanyu
2014. júl. 13. 22:13

Köszönöm a válaszokat! Én érzem az ingert csak olyan szakaszosan tudom a vizeletet kiüríteni. Van, amikor nem is tudom egészen, csak később, kb. 10 perc múlva. Csak még nem nagyon merem nyomni haspréssel, nehogy a belső varratokkal baj legyen. A hasamon a bőr is nagyon érzékeny, bár épp ma gondolkodtam azon, hogy ez lehet a szuriktól is, még a kórházban mondták, hogy akár be is csomósodhat az injekció helye.

Boszi 045! Nem kellene neked valami hormonpótlás? Azért ezek elég kellemetlen tünetek, sőt fájdalmas is. Nem ajánlottak semmit?????????

Rado 54! Minden tiszteletem a tied, én nem biztos, hogy képes lennék magam katéterezni. A te problémád mellett az enyém egészen eltörpül.

Köszönöm az őszinteségeteket!

20916. boszi045 (válaszként erre: 20913. - Másikanyu)
2014. júl. 13. 16:25
Szia nekem a pisiléssel annyira nem voltak gondjaim, de teljesen rendbejött olyan 4.-5.hétre, a köldök al atti érzékenység kb a 5.hét után kezdett lassan elmúlni, viszont ott ahol a méhem volt a hasam tovább volt érzékeny,elmúltam 3 és fél hónapos mostmár minden rendben ,csak mivel petefészkeim sincsenek ,így a hormonhiány tünetei jönnek ki rajtam,meghíztam ,és egyenlőre nem tudok fogyni ,a hőhullámok ,izületi fájdalmak
20915. rado54 (válaszként erre: 20913. - Másikanyu)
2014. júl. 13. 15:23
szia,olvastam,hogy gondod van a pisiléssel,én május 8-án volt a műtétem teljes kipakolás,mirigy kikapása és én sem tudok pisilni,illetve tudok csak nincs pisilési ingerem és ezért nem tudom a hólyagomat kiüriteni,ez a műtét óta igy van,katéterezem magam,de mivel sokáig székrekedésem volt és amikor nyomtam örülten akkor kiürült a hólyag,most már nincs székrekedésem(hagymát eszem)ezért bőszen katéterezek,de a napi csapolás száma attól függ,hogy mennyit iszom,de mondta a dokim,hogy rendbe jön csak türelem:))
20914. Bambika01
2014. júl. 13. 13:29
Sziasztok! Ma kezdett a dokim, mert szabin volt, hívnom kellett a szövettan miatt. Szerencsére minden rendben, rosszindulatú képlet nem látható. Ez a lényeg. Kedden azért megyek hozzá kontrollra.
20913. másikanyu (válaszként erre: 20912. - Lila virág)
2014. júl. 11. 21:55
Szia Lilavirág! Ahogy én olvastam, te már "régi motoros" vagy. Tudsz nekem arra válaszolni, hogy a pisilés mikor lesz olyan, mint a műtét előtt? Én 3 és fél hetes vagyok, de nekem még mindig sokáig tart. És a hasad meddig volt érzékeny? Nekem nem a sebem fáj, hanem a köldök alatti rész érzékeny, például amikor húzom fel vagy le a nadrágot. Köszönöm, ha válaszolsz! azért itt kérdezlek, hátha más is küzd ezekkel a problémákkal.
2014. júl. 11. 10:08
A szopókás üveg is jó, főleg, ha sikerül 3 deciset találni. Abból lehet hanyattfekve is inni. Azért jobb a háromdecis, mint a félliteres, mert ilyenkor ennyi súly is tud számítani, a háromdecist sokkal könnyebb emelgetni.
20911. octopus67 (válaszként erre: 20910. - Picurka1968)
2014. júl. 10. 16:40
Szia Picurka1969! Kösz ,hogy belekotyogsz,örülök a hasznos információnak,vizet(mentest)alapból viszek,de a szívószál jó ötlet! Felírva a többi közé!
20910. Picurka1968 (válaszként erre: 20904. - Octopus67)
2014. júl. 10. 11:15
Bocs,hogy belekotyogok,de szívószálat vigyél és fél literes ásványvizet...így tudsz fekve is inni!De ne szénsavas legyen,azt nem szabad!
20909. sugarmelon (válaszként erre: 20908. - Andrea196812)
2014. júl. 10. 08:22
Én az onkoradiológián dolgoztam együtt az általam említett két orvossal, ők külsősként dolgoznak a nőgyógyászati osztályon, operálni járnak oda heti 1-2 alkalommal, de amikor engem operáltak, minden orvos nagyon normálisan viselkedett. A szobatársamat operálta a Temesváry, minden nap bejött hozzá, pedig nem tudott neki vastag borítékot adni. Ő is mondta, hogy vannak a dokinak néha furcsa dolgai (modorilag)de más egyéb téren meg volt vele elégedve.
20908. Andrea196812 (válaszként erre: 20907. - Sugarmelon)
2014. júl. 9. 23:12
Megkérdezhetem, hogy a Temesváryról esetleg tudsz-e valamit?Kissé tanácstalan vagyok, és most próbálok információkhoz jutni.
20907. sugarmelon (válaszként erre: 20906. - Andrea196812)
2014. júl. 9. 22:44

Szia!

A kecskemétiekre nyugodtan rábízhatod magad, én Dr.Kazacsayval és Dr.Kosztelnyvel dolgoztam együtt, az utóbbi operált is, nem pénzéhesek, normálisak, képzettek.

2014. júl. 9. 22:08

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek...méheltávolítás előtt állok, és Kecskeméten keresnék egy orvost.

Érdekelne a véleményetek pl:dr.Temesváry Béláról.Vagy esetleg még a Kiskunhalasi orvosokról szívesen olvasnék információkat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook