Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Megkésett beszéd - ha későn kezd beszélni a gyerek fórum

Megkésett beszéd - ha későn kezd beszélni a gyerek (beszélgetés)

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
2008. jan. 11. 06:56

Sziasztok!Annyira kivenném Mátét az ovibol,én nem szeretem járatni.Szeret ottlenni eennek ellenére csak gond van egy sérült gyerekkel és nem tudom mindíg a mi gyerekeinknek kell e türni.bántalmazza őket egy 8és fél éves mamlasz.....és egyáltalán!!!pipa vagyok!!!

egyébként ügyik vagyunk,bár nem értem más hogy nem érti néha mikor én tisztán halom hogy:zsá szá tejizsá piju amma ajanyá:))))ti megfejtitek?de én úgy el voltam ájulva hogy tudja az éneket:))

egyre többet beszél egyébként és mindent mondani akar, Ő tehát dühös ha Bencu belebeszél vagy én javítanám,mondja hogy én atajom!!!!ennek duplán örülök mert az volt a gondunk hogy nem akarta kimondani a szavakat csak nevetett és azt mondta,én nem,én titibaba....

szóval haladunk...

köszi a szinezést,én el vagyok ájulva tőle,dehát nekem szabad elfogultnak lenni:D

lefotóztam egy rajzát és a hóember-gyurmáját is az oviban majd felteszem mert szertem nézegetni...

festés halad,ma kész lesz ez a szakasz,pár hét mulva meg a szobák és a fürdőszoba lesz...Ma nerm megy Máté oviba mert taknyoska...

hihi ez már komplett összevont csevegős fórum,de engem nem zavar:)))

Szép napot nektek!!

394. 754c7e07c3 (válaszként erre: 392. - Kaaskopje)
2008. jan. 11. 06:20
Bocsi, Köszönöm, átadom az emberemnek. :DD
393. 754c7e07c3 (válaszként erre: 392. - Kaaskopje)
2008. jan. 11. 06:20

Szia4

Persze, tegnap be sem néztem, szerintem front volt, mert teleettem magam pluszban.

Á, utálom, hogy éhes vagyok. .((

De, Te nagyon ügyes vagy.

Viszont tegnap tornáztam. :)))

Voltatok már oviban Midassal, vagy a jövő héten mentek?

392. kaaskopje (válaszként erre: 391. - 754c7e07c3)
2008. jan. 10. 07:32

Én vagyok :) Kata, isten éltesse a zuradat :) Milyen tortát csinálsz?

Nekem is marhára elegem van a fogyozásból. Tegnap már elvonási tüneteim voltak, de azért megálltam, hogy ne egyek semmi olyasmit, amit késõbb megbánnék :)

Jutka, ti hogy álltok a festéssel?

2008. jan. 9. 18:28
Szép! Sehol senki.
2008. jan. 8. 17:14

Jutka!!!!!

Mizu Mátéval? Biztos halad Ő is. Gyönyörűt szinezett. :)))

389. 754c7e07c3 (válaszként erre: 388. - Kaaskopje)
2008. jan. 8. 17:13

Ez jó ötlet nekünk is. Szerintem én is csinálok.

Nálunk annyiból áll, hogy a nő leüvölti a gyerek haját, aztán negédesen mosolyog, mert a stressz hatása alatt sikerül úgy csinálni a gyereknek, ahogy ő mondja. :((

De, nem mehetünk máshoz, mert hozzá tartozunk. :(((((

Hülye rendszer.

Nem baj, emiatt nem bánom, hogy még nem igazán foglalkozott vele.

A fejlesztőnél pedig párosítani kellett a tartalmat a formával. Ennyi volt a legutóbbi.

Azt vettem észre, a gyerekem magától, ELŐRE köszön mindenkinek. Szépen, tisztán. Igaz, mindenkinek sziát mond, de ragozza, tehát, tudja, ha ketten vannak, akkor sziasztok.

Én örülök. :))

388. kaaskopje (válaszként erre: 387. - 754c7e07c3)
2008. jan. 8. 16:55

Hú, pedig aki ilyen szakmát választ, attól elvárná az ember, hogy értsen a gyerekek nyelvén...

Nekünk sajnos ez volt az utolsó látogatásunk a logopédusnál, pedig azt hittem, hogy addig mehetünk, amíg el nem kezdi az új ovit. na jó, az már csak 2 hét :) Másrészt viszont kicsit örülök neki, mert elég messze van, és az út kb. 3/4 része olyan részen van, ahol állandóan iszonyú szél fúj, és persze, hogy mindig szembe, és hát két gyerekkel a biciklin... Ma is jól megizzadtam, mire hazaértünk, biztosan elégettem jó sok kalóriát, úgyhogy ma már nincs is szükségem tornára :))

Midas ma egyébként nagyon jól együttmüködött. Egyszer-kétszer ugyan felállt az asztaltól, de miután párszor szóltunk neki, visszajött :) Szerintem mostanra barátkozott meg a logopédussal. Mi igazából nem kaptunk házi feladatot. Egy naplót kaptunk, minden héten ki kellett választani valamilyen történést, és arról képeket beragasztani, és a képek alapján mesélni róla. Ilyen az új ovijában is lesz, úgyhogy a héten nézek is neki egy szép albumot :)

387. 754c7e07c3 (válaszként erre: 386. - Kaaskopje)
2008. jan. 8. 16:28

Na, hogy sikerült a találkozó?

Még nem tudott a logopédus érdemben foglalkozni velünk, így nem tudom, lesz-e házi, de biztos.

Egyenlőre fejlesztő pedagógusnál voltunk, de egyenlőre azt is lemondtam. Túl nagy stresszel járt a gyereknek, a nővel valami bibi van. :((

386. kaaskopje (válaszként erre: 385. - 754c7e07c3)
2008. jan. 8. 10:50

Sziasztok!

Na ez az, én is azt hittem, hogy mindenki tudja ösztönbõl, hogy ezt így kell csinálni :)) De ezek szerint nem.

Én tegnap azért nem tudtam tornázni, mert a férjem késõn ment aludni, én meg úgy nem tornázom, ha itt van õ is :))) Majd esetleg akkor, ha már belejöttem. Remélem ma végre sikerül végigcsinálni a Pilatest. Azért még tegnap este lefekvés elõtt csináltam hasizomgyakorlatokat, meg egy kis lábizmot.

Ma 1-re megyünk logopédushoz. Remélem Midas megmutatja, hogy mennyi új szót tanult :) Ti a logopédustól kaptok 'házi feladatot'?

385. 754c7e07c3 (válaszként erre: 384. - Kaaskopje)
2008. jan. 8. 06:15

Értem, köszi.

Érdekes, ösztönből így csináltam eddig is. :))

Hű, de ügyi vagyok. :)

Tegnap én sem futottam, pedig terveztem. De, á, a gyerekek lefárasztottak. :)))))))

Viszont az óvónő észrevette, mennyit beszél Döme értelmesen, és megdicsérte. :)))

384. kaaskopje (válaszként erre: 382. - 754c7e07c3)
2008. jan. 8. 00:04

A módszert tulajdonképpen Hanen módszernek hívják. Ayala Manolson (leánykori neve Hanen)egy kanadai logopédusnõ (volt?), õ fejlesztett ki ezt a módszert, ami állítólag hatásos pl. megkésett beszédfejlõdésü gyerekeknél is. A lényege tömören összefoglalva:

1. 'kövessük' a gyereket: tehát figyeljünk rá mikor beszélünk vele, minden mozdulatára, reakciójára stb., hallgassuk figyelmesen mit mond, és várjunk, legyünk nagyon türelmesek vele, ne adjunk minden szót a szájába :)

2. alkalmazkodjunk hozzá: mindig szemmagasságban legyünk vele, éreztesd vele, hogy figyelsz rá (pl. utánozd, amit mond, csinál), próbáld 'lefordítani' amit közölni akar, mindig várj a beszéddel, amíg te vagy soron, szintjének megfelelõ kérdéseket feltenni stb.

3.egészítsd ki: pl. utánzásnál a megfelelõ szót, mozdulatot hozzátenni (ha pl. mutat egy madarat az utcán, akkor te is mutatod, és mondod, hogy ott egy madár), ha mond valamit megerõsíteni benne, azaz elismételni, amit mond, ilyesmik :)

Annyira nem is lett tömör :)) Mindezt egy könyvben fejti ki még sokkal bõvebben, ami nekem megvan hollandul, de még nem értem a végére. Magyarul tudtommal nem adták ki.

Az én véleményem egyébként az, hogy tök olyan dolgokat mond, amit magamtól is kitalálok :))) Na de mondom, még nem értem a könyv végére :)

Ja és vannak Hanen tanfolyamok szülõk számára, ahol mindezt élõben is elmondják jó pénzért (gondolom :)))

Na most már viszont megyek, mert már megint éjfél, és még szeretnék csinálni pár hasizom gyakorlatot (Pilates ma is elmaradt :()

383. kaaskopje (válaszként erre: 381. - Ccd9bb7d17)
2008. jan. 7. 23:25
Tudom, láttam a naplódban :)
382. 754c7e07c3 (válaszként erre: 380. - Kaaskopje)
2008. jan. 7. 20:18
Nem ismerem. Bővebben?
381. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 379. - Kaaskopje)
2008. jan. 7. 11:12
jajjj,a Verdákat mi is imádjuk!!!!!
380. kaaskopje (válaszként erre: 377. - 754c7e07c3)
2008. jan. 7. 10:45

A miénk egy fiatal csajszi, de nagyon komolyan veszi a munkáját. És szerintem nagyon jó is a szakmájában, ugyanis az audiológiai intézet irányított hozzá, meg állítólag ebbõl a speckó oviból is, ahova Midas hamarosan járni fog, szóval onnan is több gyerek jár hozzá.

Ayala Manolson módszerével dolgozik. Ismeritek? (Bár én már kicsit utánanéztem magyar keresõkben, és semmit ne találtam róla...)

379. kaaskopje (válaszként erre: 378. - Ccd9bb7d17)
2008. jan. 7. 10:42

:))) Aranyosak :) Midas összes angol tudása annyi, hogy Cars (odavan a Verdákért, itt meghagyták az eredeti angol címét).

Én ma reggel 72,2 kg-ról indultam. Meg kéne állni, hogy legalább egy hétig ne álljak mérlegre. De persze úgysem fogom kibírni :)

2008. jan. 7. 09:28

Tök mindegy mely kocaka járólapon mérem magam,82 kg...pár napja csak 81 voltam,lehet hízókúrázni kellene,akkor fogynék?:))

Mátét Bence megtanította 3ig számolni-angolul...ma reggel mutatta be a tudását,Bence is a suliban hallotta,tehát nem pontos,csak majdnem:))

377. 754c7e07c3 (válaszként erre: 376. - Kaaskopje)
2008. jan. 7. 08:29

A mi logopédusunk egy rút, gonosz öregasszony, tehát, a Tiédnek biztos igaza van. :)))

Ja, én fogyózok!

376. kaaskopje (válaszként erre: 374. - 754c7e07c3)
2008. jan. 7. 07:36
Ja, én is megkérdeztem a logopédust már errõl, azt mondta, hogy nyugodtan folytassuk a kétnyelvü nevelést.
375. kaaskopje (válaszként erre: 374. - 754c7e07c3)
2008. jan. 7. 07:34

Jó reggelt :)

Na, felkészülteteek lelkiekben a fogyózásra? :) Én jelenleg egy sajtos abonettet rágcsálok :)) Zuhanyozás elõtt újra mérlegre álltam, másfél kilóval kevesebbet mutatott, mint tegnap este :) Tudtam én, hogy nem szabadott volna ráállnom napközben... Nem mintha a reggeli súlyomnak örömtáncot jártam volna :)))

Midas már negyed 7-kor ébren volt :( Kíváncsi vagyok mit szól majd az óvónõje (az a piszkálós), ha elmesélem neki, hogy Midas újabban kivülrõl fújja az ABC-t :)))

374. 754c7e07c3 (válaszként erre: 373. - Kaaskopje)
2008. jan. 6. 23:49

Jó ötlet!

Fránya mérlegek. :)))

Nem tudom, nekem azt mondta a logopédus, még szerencse, hogy csak egy nyelven hadarok a gyereknek, nem kettőn.

Na, a lánykádon kipróbálod. :)))

373. kaaskopje (válaszként erre: 372. - 754c7e07c3)
2008. jan. 6. 23:39

Holnap visszaviszem, megmondom, hogy sokkal többet mutet, mint kéne :)))

Hát, a szakirodalom szerint ezeknek a kis manóknak teljesen mindegy, hogy egy vagy mondjuk 3 nyelvet tanulnak meg egyszerre :) Na majd pár hónap múlva nyilatkozok a lányomról, hogy neki hogy megy :)

372. 754c7e07c3 (válaszként erre: 371. - Kaaskopje)
2008. jan. 6. 23:28

Látom, Te sem vagy közeli barátságban a mérleggel. Nálam is mindig elromlik. :))

Olvasom a naplódat a kisfiadról. Neki biztos nehezebb, hogy egyszerre tanul két nyelven.

371. kaaskopje (válaszként erre: 370. - Ccd9bb7d17)
2008. jan. 6. 23:24

Akkor most hány kiló is vagy? :))))

Ma vettem egy digitális mérleget, és voltam olyan bátor, hogy este rá is álltam, hát eléggé elszontyolodtam tõle. Fõleg miután a férjem is ráállt, és 3 kilóval kevesebbet nyomott, mint én :))) Ja és 193 cm én meg 163 :))) Szörnyü.

Kata, mindketten cukrosok lettetek? Szegények :( Még jó, hogy elmúlt.

2008. jan. 6. 13:10
én szülés után visszafogytam,előtte 82 voltam,aztán lettem 67....ebből le akartam adni 5kilót,tehát 62 re vágytam...ebböl kifolyólag most annyi vagyok mint 9hós terhesen....
369. 754c7e07c3 (válaszként erre: 367. - Kaaskopje)
2008. jan. 6. 12:55
Igen, nálunk is külföldön dolizik többnyire. Bár most még itthon van, de februárban ismét kimegy.
368. 754c7e07c3 (válaszként erre: 364. - Kaaskopje)
2008. jan. 6. 12:54

Köszi. :))

Én a harmadik sráccal híztam meg jobban, cukrosok lettünk, szerencsére csak a végén, és utána ez elmúlt. Mindkettőnk jól van, de a kilók rajtam maradtak. :((

367. kaaskopje (válaszként erre: 362. - Ccd9bb7d17)
2008. jan. 6. 12:42

Mennyi idõkre szokott távolmaradni? Hát nem irigyellek :( Az én férjem csak évi 2 napot van távol, mikor gólyatábor van, de nekem az is sok.

Kata, ezek szerint a te férjed is sokat van távol tõletek?

366. kaaskopje (válaszként erre: 358. - Ccd9bb7d17)
2008. jan. 6. 12:40

Ez vicces :) Ennyivel könnyebb lehet megjegyezni, kimondani a pókot, mint a többi rovart?

Gyere :))) De arra készülj, hogy elég szükösen leszünk, mert nagyon picik a szobák :)))

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook