Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-mákos sajttorta recept

Meggyes-mákos sajttorta recept

A Meggyes-mákos sajttorta hozzávalói:
25 dkg liszt
30 dkg vaj
28,5 dkg cukor
csipet só
1 tojássárgája
20 dkg darált mák
1 dl tej
2 egész tojás
50 dkg túró vagy krémsajt
1 csomag vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
70 dkg meggy
porcukor a tetejére
vaj a forma kikenéséhez


A Meggyes-mákos sajttorta elkészítési módja:
1.) A tésztához a lisztet, 12,5 dkg vajat, 6 dkg cukrot kis sóval és 1 tojássárgával összedolgozzuk, fél órát hűtőben pihentetjük. 2.) A tejet 10 dkg cukorral és 5 dkg vajjal felforraljuk, hozzáadjuk a darált mákot, egyszer felforraljuk, és a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. 3.) A töltelékhez 12,5 dkg vajat és 12,5 dkg cukrot habosra keverünk, és a 2 egész tojást egyesével hozzáadjuk. A túrót a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével összekeverjük, és a vajas-cukros tojáshoz adjuk, elkeverjük. 4.) Egy 26 centis tortaformát kivajazunk, kibéleljük a tésztával, megszurkáljuk az alját. Rászórjuk a kimagozott meggyet, elosztjuk rajta a mákkrémet, végül ráöntjük a túrós masszát. 5.) 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Persze lehet ezt is variálni, például a meggy helyett barackkal, körtével, szilvával, szőlővel vagy áfonyával is akár, de a mákot is kiválthatjuk, mondjuk dióval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-mákos sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook