Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Habos túrós recept

Elkészítési idő 60 perc

A Habos túrós hozzávalói:
A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
kevés tejföl

A töltelékhez:
50 dkg túró
4 db tojássárgája
15 dkg porcukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj

A habhoz:
4 db tojásfehérje
10 dkg porcukor


A Habos túrós elkészítési módja:
A hozzávalókból lágy, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Akkorára kell nyújtani, hogy a tepsibe terítve magas pereme legyen. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára öntjük. Nagyon híg, de ez nem baj! Előmelegített sütőbe teszük, és kb. 30 pecig sütjük, míg a töltelék rezgőssé válik (nem jó, ha teljesen megszilárdul). A 4 tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük, a töltelék tetejére simítjuk, és 10 percre visszadugjuk a sütőbe. A tepsiben hagyjuk kihűlni a süteményt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos túrós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook