Mandula műtét előtt állok. Nektek mi a tapasztalat a műtéttel kapcsolatban? (beszélgetés)
Bubcsi!
Merre vagy? Hogy vagy? Tudsz enni? Hogy telt az éjszakád?
Az gáz, ha a műtét utáni napon már cipekedtél. még jó, hogy nem történ valami baj...
Nem mondták előre, hogy mikor engednek ki?
Igen, 4 nap után, abban a kórházban az a szokás (Kmét).
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Muszáj szilárd kaját is enned, mert az viszi le a lepedéket, és nem egyben. Nekem azt mondta a dokim annó, hogy ha nem eszem szilárd ételt, akkor nagy az esélye annak, hogy a seb bevérzik, és akkor bizony vissza kerülhetek a kórházba.
Tudom milyen rossz, mert én is átmentem rajta, de akárhogy is fáj, egyél, mert csak úgy fog gyógyulni rendesen.
A szádat még egy darabig nehezen fogod tudni nyitni, de napról- napra jobb lesz.
Szia. Nem semmi, én a 4. napon saját felelősségre jöhettem ki.....
Feküdj sokat, nehogy csinálj bármi mást ! 3-4 liter folyadékot igyál. Én is cataflam-ot szedtem. Nekem jó volt.
Szilárd ennivalót kellett enned?
Hűtött zselé nincs a kórházi fagyasztóban? az nagyon sokat segít.
Nem irigyellek a szilárd kaja miatt, de le fogod küzdeni, mert tuti éhes vagy :).
Az. a félelem hozadéka....
:(((((
Szia!
Kitartás.
Nem adtak neked fajdalom csillapítót injekciókat? Én napi többet is kaptam.
Készülj fel, hogy holnap reggel a reggelid zsemle lesz, amit muszáj lesz megenedd,mert csak úgy engednek haza.
Teljesen át tudom érezni a helyzeted, és előjöttek bennem is azok az emlékek, amikor két éve nekem is kivették.
Próbáld hidegen inni a vizet, nekem úgy könnyebben lement, igaz úgy is nehezen, de mégis jobb volt úgy.
Innen már nincs visszaút. Lényeg: túl vagy rajta. Ha tényleg elviselhetetlen fájdalmaid vannak, szerezz be fájdalomcsillapítót, ami hatásos is.
(Szerintem a fájdalmaid lelki eredetűek: a félelem hozadéka.)
Sok sikert a műtéthez!
Másnap reggel már szilárd ételt kell enni és figyelik, hogy megetted-e. Ha igen, akkor mehetsz is haza :) Nálunk csak én tudtam megenni, annyira éhes voltam már :D Persze fájt, de csak annyira, mint a műtét előtt a tüszős mandulagyulladásnál a nyelés....és műtét után már azért volt könnyebb, mert ott volt a tudat, hogy ez egyre jobb lesz. Amúgy a torkodba ha műtét után belenézel, akkor két oldalon, a mandulák helyén fehér lepedék lesz látható. Annak kell lejönnie, azért kell a sok kaja.
sok sikert! Majd írj, hogy milyen volt. :D Én a boldogság tabletta bevétele után írtam anyuéknak egy papírra levelet és most visszaolvasva elég vicces :DDD
Szerencséje az oldalnak, hogy nem tartozol a moderátorok közé. :D
Figyelmedbe ajánlom a 28-as hozzászólásomat. :)
(Régóta álmodozom a magas fájdalomtűrő küszöbről.)
Nem lesz semmi gond, nyugi.
Jó erőset adnak tuti.
Sok szerencsét !
Üdv.
Több kórházban is azt tanácsolják, hogy szilárd kaját kell enni. Délelőtt volt a műtét, délután már enni kellett. Szilárd kaját.
Jó neked, ha a Cataflam felesleges volt, legalább nem készült ki a gyomrod.
Az ilyen hozzászólásokat kár, hogy nem lehet törölni.
Mint már írtam a régebbi hozzászólásomban, mindenkinél más és más. És mindenkinek más a fájdalom küszöbe. Örülj neki, hogy neked baromi magas.....
Üdv.
Kitartás :)
Hamar túl leszel rajta, aztán jöhet a gyógyulás :)
Àà,csak nem vagy az :)
Én most is hidegen iszom a vizet/kólàt :)
Na,meg télen is eszem a jégkrémet :)
Nem tudom. Lehet, hogy tényleg droid vagyok? :D
Ezt akkor kérdezte valaki, amikor télvíz idején, a mélyhűtőből kivett, kásásra fagyot ásványvízből jóízűen megittam egy pohárnyit. :) (Semmi bajon nem lett.)
Nekem a doki mondta, és mindenki más is , aki átesett ezen a dolgon.
Nekem szükség volt a Cataflamra, mert anélkül nagyon fájt, és nem nagyon tudtam volna elviselni, pedig nagy a fájdalom küszöböm.
Te szerencsés voltál, ha nem volt rá szükséged :)
Sebre szilárd kaja??? Minek? Húsleves, madártej, ilyeneket ettem. Nem csodálom, hogy a chipst, pirítóst nehéz volt lenyelned. Ki tanácsolta, hogy ezzel kínoz magadat? :(
Napi 4-5 szem Cataflam??? Tök felesleges.
Nagyon fontos, hogy műtét után sok szilárd kaját egyél, mert akkor kisebb lesz az esélye, hogy egyben felszakadjon a seb. Én minden este egy csomag chipset ettem, vagy pirítóst. Nagyon nehéz volt, de túléltem. Rossz volt még, hogy napokig alig tudtam beszélni.
Napi 4-5 szem Cataflam csodákra képes.
Ne félj, hamar túl leszel rajta.
Annyit azért hozzá fűznék még az egyik hozzászóláshoz, hogy nekem azért jobban fájt mint egy erősebb torokgyulladás,de ez embertől is függ.
A lényeg, hogy ne hagyd el magad, és tényleg egyél rendesen.
Igaz, hogy mindenkinél más.
Nem egy műtétem volt, úgyhogy tudom: az említésre méltó fájdalom egyiknél sem tartott tovább 2-3 napnál. Pedig mint írtam: a fájdalomtűrő küszöböm a béka segge alatt van.
Seb és seb között oltári nagy a különbség. A külvilággal érintkező seb lassabban gyógyul. Ami a torokban van, az nem ilyen. :)
Szia !
Nem hülyeség.
Mindenkinél más és más...
Volt aki rimánkodott.
Amikor "kicsippentenek" belőle valamit, ott seb keletkezik.
További ajánlott fórumok:
- Epemütéttel kapcsolatosan tud valaki segíteni?Hogy müködik, mit lehet enni utánna, stb?
- Hólyagsérv műtéttel kapcsolatban vannak tapasztalataitok?
- Körömlevétel! Lábon lévő műtéttel kapcsolatos"élmények"érdekelnének. Mennyi a gyógyulási idő, és hogy történik?
- Vane valakinek tapasztalata a laparoszkopikus műtéttel kapcsolatosan?
- Van valakinek tapasztalata könnycsatorna műtéttel kapcsolatban? Nem átmosás és ilyesmi, hanem elzáródás miatti műtét!
- Ciszta műtéttel kapcsolatos (orrüreg, arcüreg) tapasztalatok!?