Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mandula műtét előtt állok. Nektek mi a tapasztalat a műtéttel kapcsolatban? fórum

Mandula műtét előtt állok. Nektek mi a tapasztalat a műtéttel kapcsolatban? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2014. jún. 12. 14:00

Sziasztok! 18 èves vagyok ès eddig nem voltam beteges fajta. Most húsvèt elötti hèten rettenetes torokfájásom volt amire bármit szedtem nem hatott. Addig fajult az egèsz,h tályogos mandulagyulladásom lett. Húsvèt keddenelmentem a házidokihoz aki egyből beutalta kórházba mert már szájzár volt kialakulóban. Bementem a kórházba egyből.mondták , hogy bekell feküdjek. Befeküdtem ès már aznap megvágta az orvosom ,h a genny lefollyon. Másnap ismèt megvágta közbe antibiotikumot kaptam. Már azt tervezte az orvos ,h ki is veszi csak èpp èrettsègi meg ballagás előtt áltam. Abba maradtunk a dokival, h ha mindenen túl leszek akkor veszi ki. Vasárnap hazaengedett. Ám èpp ,h letudtam az írásbelit egyből begyullad gennyes lett. Visszamentem az orvoshoz megegyeztünk ,h junius 3. kiveszi eljött a dátum de mivel menstruáltam elmaradt a műtèt. Junius 10re raktuk rá. Azaz ma vagyok 3.napos.Nem altattak vègig fent voltam a műtèt alatt. Fèl óra volt az egèsz visszavittek a szobámba ott 2 óráig csurgattam a nyálam ès kaptam infiziót mivel èjfèl óta nem ehettem.2 órával műtèt után ihattam ekkor kezdet a zsibbadás kimenni így kaptam mèg egy fájdalomcsillapított. Aztán jól el voltam. Persze nyelèskor fájt meg mèg ma is fáj nem annyira vèszes mint az sokan írták vagy csak èn ilyen jól bírom. Bevallom rettegtem a műtèttől ès sokat olvastam róla de semmi èrtelme mindenki máskèpp èli meg. Bekem 2.np már darabos ètelt kellett ennem szóltak anyukámnak ,h hozzon sültkrumplit rántotthússal ès meg tudtam enni nem fájt. Remèlem szèpen fog gyógyulni ès továbbra se fog fájni. Nekem is cataflam v-t ajánlottak de napi 1 bőven elèg. Aki előtte áll kitartás nem vèszes túl lehet èlni.

Ui: Bocsánat a helyesírásèrt telefonról írtam

2014. ápr. 20. 09:12
nem nagy ugy,en is tuleltem.
82. S. Alexandra (válaszként erre: 81. - 4bd4c70f56)
2014. márc. 12. 19:47
Hát, lehet hogy benyeltél valami vírust, vagy van ott valamilyen baktérium. Nekem 10.-én volt a műtét. 2 hét volt mire levállt a lepedék, még mindig fáj, fehér, és el van szürkülve a nyálkahártyám. Be vannak dagadva a nyirokcsomóim, és csupa kiütés vagyok,plusz váladékozik. Csináltak tenyésztés, találtak benne 3 féle baktériumot, úgyhogy most antibiotikum kúrán vagyok:( Lehet hogy neked is érdemes lenne kérned baktérium tenyésztést.
2014. márc. 6. 12:08
Január 21-én volt nekem a műtétem. még mindig érzem kicsit a torkomat, meg nem érzem rendesen az ízeket. Nem értem mi a fene van, olyan mintha enyhe torokgyuszi lenne vagy nem tudom mihez hasonlítani, de ez hogy az ízeket nem érzem eléggé idegesít. Veletek volt vagy van ilyen?
80. 4bd4c70f56 (válaszként erre: 78. - Mivanmég)
2014. febr. 23. 23:08
Nekem is belement a kaja a sebbe meg amikor lejött a seb alatta lévö kis gödröcskébe is ittam sokat és nekem utàna lement.Aztàn pàr nap mulva be us forrt a gödröcske. A folyékony nekem is az orromba ment sőt a legelejèn a flectoros viz ki is folyt az orromon az nagyon rossz volt.
79. S. Alexandra (válaszként erre: 78. - Mivanmég)
2014. febr. 23. 21:49
Szia, nyugodtan gargalizálj (óvatosan), langyos vízzel, vagy egyhuzamban igyál nagyon-nagyon sokat, aztán majd leviszi az áramlat. Nekem ez bevállt, mikor a levesből a tészta beragadt a gödrökbe. Ha vigyázol rá, és rengeteget iszol nem fog bevérezni. Én napi 5-6 litert megiszok, vegyesen teából, és ásványvízből. Nekem semmi sem megy az orromba, de mondjuk nekem más problémám van vele:) De én azt olvastam hogy normális ha felszalad az orrodba a folyékony, majd ha minden rendeződött, az is helyreáll majd:)
2014. febr. 23. 20:05
Szia mindenki engem febr 20.án műtöttek. Kivették a garat mandulàimat. Mondhatni semmi bajom. Nekem azt monda az orvos, hogy szilárd ételt egyek. Eddig bevált napi 3 fájdalom csillapítóval elvagyok. 1. Problémám azonban előjött..... a mandulám helyére beleágyazódott a vacsora..... ahogy utána néztem, csak 1 sorstársam írt ilyet. Most ilyenkor mi van? Friss seb, meg beleragadt kaja.... nem tudom ki hogy van vele, de parázok a bevérzéstől annak ellenére, jogy tényleg fele olyan rossz, mint a mandulagyulladás volt. Ha valaki tudja ilyenkor mi a teendő Szívesen fogadom véleményét. Jah és másnsk is az orrába megy minden ami folyékony? Köszi mindenkinek jobbulást aki így járt mint én :-)
2014. febr. 23. 01:46
most 12 napos, rajta van még a seb, váladékozik, szájzáram még mindig van, a gégém még be van dagadva, beszélni nehezen, de tudok, de még fáj. Enni még mindig alig mert a gégémnél elakad. Plussz csupa kiütés vagyok. Cataflant már nem szedek mert a sebek fájdalmát elviselem, inkább a gégém fáj még nagyon :/
2014. febr. 19. 18:59
Nekem már 4 hete volt a mandulaműtétem és kicsit még mindig fáj a torkom. Semmi nem látszik amúgy.
2014. febr. 11. 22:33

Hát a műtét jól ment, viszont nem tudtak felébreszteni az altatásból 2 órát ráhúztam. Délben kitoltak és kettőig ki voltam ütve, kaptam infúziót. Borzasztó érzés amikor hallod hogy beszélnek hozzád, simogatnak, pofozgatnak, mondják hogy nyisd ki a szemed és érteni érted, hallod, de semmid sem mozdul. Felébredtem nagyjából de remegtem mint a kocsonya, magas volt a vérnyomásom, 130 körül volt a pulzusom, légszomjam volt, és minden lélegzetvételre hányni tudtam volna. Adtak hányinger csillapítót, de nem használt. Este hatig ment ez így aztán kijött belőlem minden folyadék.... Kaptam megint infúziót, a csőtől pedig bedagadt a gégém, meg az algarati rész, úgyhogy egy hang sem jön ki a torkomon, csak bugyborékoló, szürcsögő hangok. De maga a műtét helye nem fáj, 6 óránként iszok egy Cataflant, már ha lemegy mert a gégémnél minden elakad... :/ Lázas nem vagyok, 37,2-37,4 szokott lenni. Tegnap reggel mentem, ma délelőtt engedtek ki. Szerintetek mikor múlik el ez a gége, algarat cumó? Tele van vérrel, meg váladékkal, és felköhögni nem tudom, lenyelni szintén nem. :/

Szóval fájni fájdogál, főleg úgy 5 órával a Cataflam után, ahogy kezd elmúlni,akkor a seb helye fáj egy kicsit, plusz a füleim. De az a legnagyobb problémám hogy kezd szájzáram lenni. Tanácsokat tudtok adni? Kálciumot itattak velem a kórházban hogy lemenjen a duzzanat a gégémről, de nem igazán használt. Azt mondták 3-4 nap és elmúlik.

74. 4bd4c70f56 (válaszként erre: 72. - Lincso)
2014. febr. 11. 13:44
Nekem se használt a fájdalomcsillapító amit a kórházba adtak. Én is Flectort irattam fel mert Cataflamot akart adni de nekem az soha semmire nem volt jó a Flectort meg ismerem és tudom hogy jó. Flectorból igen nekem is mondták hogy 3at lehet egy nap, de nekem volt olyan hogy 6-7 db-ot ittam meg 24 óra alatt annyira fájt. Én szerencsére már rég túl vagyok rajta, pont ma 3 hete műtöttek. :) Mielőbbi gyógyulást kívánok mindenkinek. :)
73. 4bd4c70f56 (válaszként erre: 71. - S. Alexandra)
2014. febr. 11. 13:36
Nah királyság. Haza engedtek? Hogy vagy? Hogy viseled?
72. Lincso
2014. febr. 11. 12:21
Sziasztok. 31 éves vagyok. 5 nappal ezelőtt vették ki a garatmandulám, altatásban, mert állandóan gyulladt volt (2 hónap alatt 4szer tüszős). A műtét simán ment, angolul beszéltem mikor ébresztettek :). Ezután pokol volt az első nap. Az ébresztést követően sem émelygés, sem hányinger nem volt. Egy cseppet sem éreztem, hogy véres lenne a torkom. Viszont annál inkább fájt... a fájdalomcsillapító semmit nem hatott, amit a kórházban adtak. Két órával a műtétet követően el kell kezdeni inni. Aznap nem lehet enni semmit, csak másnap hajnaltól, akkor viszont bármi jöhet, amit megkívánsz. Én a Flektor port tudom javasolni mindenkinek fájdalomcsillapítás gyanánt, mert gyorsan hat. A gond az, hogy három óránként kellene bevenni a fájdalmak miatt, azonban naponta csak 3-at szabad, mert erős. Az éjszakák fájdalmasan telnek azóta is, éjjel háromszor-négyszer kelek fel kínzó fájdalmakra. Váltakozva szedd a csillapítókat. Vény nélkül: Béres Trinel pro elég erősnek bizonyult. Voltaren dolo (az erősebb fajtát) meg sem éreztem. 5 nap után engedtek haza a kórházból. Most számolom a napokat... kitartás mindekinek.
71. S. Alexandra (válaszként erre: 70. - 4bd4c70f56)
2014. febr. 11. 11:45
túl vagyok rajta:)
70. 4bd4c70f56 (válaszként erre: 69. - S. Alexandra)
2014. febr. 9. 12:12
Huha hát nem tudom. Még mindig be van dagadva?
69. S. Alexandra (válaszként erre: 68. - 4bd4c70f56)
2014. febr. 7. 20:54
Téged is jól megszívattak a manduláid míg megszabadítottak tőlük:/ Lehet pont azért adják a LEszerom (bátorító) tablettát, hogy ilyeneken ne agyaljon az ember, meg azon se hogy éppen mit adnak rá, ne féljen a tűktől. Igen mindjárt hétfő, viszont tegnap gyökérkezelni kellett a fogam, bedagadt, fáj. Nem tudom, szerinted ez jelent bármit is a műtétre nézve?
2014. febr. 5. 23:00
Bocsi 10 hónapig fájta hasam nem 8. Hát nekem a Cataflam soha nem használt semmire, de mindenkinek más jó. A Flector viszont bevált. Lehet , hogy neked is szebb lesz a bőröd ha kiszedik. Hát a ruhán már akkor annyira nem problémáztam mert akkor már kaptam nyugtatót már bennem volt a LESZAROM TABLETTA. :) Ha nem is iszol meg olyan sokat , de 10 percenként legalább 2-3 korty, hogy ne száradjon ki. Nah akkor nemsokára túl leszel a műtéten ,a hétfő az már nincs messze.
67. S. Alexandra (válaszként erre: 66. - 4bd4c70f56)
2014. febr. 5. 22:26

Hát igen mennyi gondot tud ez okozni, nem is gondolná az ember :/ Szerinted a Cataflam V elég lesz rá? A bölcsességfog műtétemnél hatott, bár a számban keletkezett sebekre, nem használt. A szájterpesztől meg szétszakadt a szám, remélem ez most nem történik meg megint:/


Húha neked is sok gondot okozott, nem is gondolna senki a mandulákra csak ezekből, főleg ha maguknak a manduláknak nincsenek olyan feltűnő jelei. Ragyás is voltál tőle? :O Na erre még én nem gondoltam nagyon sok baj van a bőrömmel, főleg az arcommal, lehet ez is megoldódik utána? Remélem. Hát remélem maradhat, azt mondta tesznek majd rám EKG-t az altatáskor, de remélem nem azt a fajtát amit a melkas köré kell rögzíteni, hanem a tappancsosat. Bár a vizsgálatoknál a rögzítéses volt:/:/ Bár nem tudom, nem értek ehhez. Rossz lehetett nagyon hogy úgy készül saját ruha maradhat, ott meg kiderül hogy hopp hát mégse:/

Megpróbálok sokat inni majd, de nem jól állok az ivvással, nagyon keveset iszok:/ Na de majd most:P

Hétfőn lesz a műtét, és szerencsére csak akkor reggel kell bemennem.

2014. febr. 5. 22:02
Huha akkor neked is nagyon komoly gondokat okozott. Nekem is 1 évig ilyen fehér darabkák ürültek belőle de nagyon sok, tehát végülis gyulladásba volt nekem is. Hát fájt nagyon a műtét után de ittam szorgalmasan a Flectorokat. 8 hónapig olyan szinten fájt a hasam alja hogy már majdnem megörültem, azt hittem mióma vagy ciszta voltam nődokinál és minden rendbe volt, elmentem egy másikhoz is és ő se látott semmit. Házi dokihoz mentem ő elküldött vér, vizelet, székletre , meg hasi Uh -ra, mert arra gondoltunk vmi a beleimmel van, ott se találtak semmit. Ezt a mandulám okozta, jah meg ragyás voltam tőle, mióta kiszedték letisztult az arcom. Hát reméljük , hogy nem kell levenned a pizsi felsődet. Én is nagyon szégyenlős vagyok és reménykedtem, bár nekem előtte egy héttel azt mondták rajtam lehet a ruha úgyhogy nem is aggódtam , de aztán mégis le kellett venni. :)Remélem téged is kiengednek másnap és akkor már otthon gyógyulgathatsz. Arra figyelj majd , hogy utána sokat igyál, hogy ne száradjon ki a seb. Jövőhéten melyik nap szedik ki neked?
65. S. Alexandra (válaszként erre: 64. - 4bd4c70f56)
2014. febr. 5. 19:25

Szia,


Hát elősször kezdte a hólyagom, mindig hólyaghurutom volt, de nem találtak rá okot. Aztán a méhem, ha nem az, akkor a petefészkeim, a veséim, az izületeim, a szemem is mindig begyulladt. Mindenre vizsgálgattak, de semmi. Aztán az amúgy is rossz vérképem még rosszabb lett, az immunrendszerem is "túlműködött", mindig nagyok a nyirokcsomóim, és a hematológus mondta hogy hatalmasak a manduláim, van e velük gond. De nem... tüszös, vagy bármilyen mandulagyulladásom sohasem volt. Viszont genny jön belőlük, és nagyok, a dokik szerint ez okoz minden bajt, minden porcikámban.


Hát se trikóm, se cicanacim, ami volt pizsim az itthonra jó... Szóval hát már viseltes:D:D Nem szalonképes:D Muszály volt de sikerült, lezser is, pólós is. Szóval remélem nem kell levennem a műtétre, mert elsüllyedek. :( Nem azért mert ronda vagyok, vagy nagy a hasam, ronda a cicim... csak egyszerűen nem bírom elviselni, ha a barátomon kívül bárki előtt le kell vetközni.


Attól féle még, hogy hogy bírja majd a hólyaghuruttól szenvedő hólyagom a nem ivást, mert nagyon fáj ha nem iszok. :(


Remélem engem is, kiengednek másnap. ÉS szerinted mi igaz abból, hogy a gyulladtan kivett, gócos mandula helye nehezebben gyógyul?:/ Ennek van igazság alapja?


Köszönöm szépen a választ:):)

64. 4bd4c70f56 (válaszként erre: 63. - S. Alexandra)
2014. febr. 5. 16:36

Szia!

Neked milyen szerveidre húzódott rá? Milyen problémákat okozott? Nekem is csak a baj volt már vele örülök hogy kiszedték 2 hete. :)

Hát vigyél magaddal pizsit, papucsot, bögrét, wc papírt. Én mondjuk egy sima cicanaciba voltam meg egy trikóba mert én csak ezért nem vettem pizsit. Bemész a kórházba megkapod az ágyadat át kell akkor öltöznöd , majd kapsz egy nyugtatót meg infúziót mert műtét előtt nem ihatsz már vagy 8-10 órával. Hát nekem a trikót le kellett vennem és betakarva elvittek a műtőbe. Ott egy altató szuri pár másodperc múlva éreztem hogy zsibbadok és kész ennyire emlékszem. Aztán már csak arra hogy ébresztettek. Kísérő nyugodtan várakozhat a folyóson. Elvileg minden kórteremben vannak zárható szekrények. Én csak egy éjszakát voltam bent a kórházban másnap reggel már jöhettem is haza.

2014. febr. 3. 20:36

Sziasztok!


Én is csatlakoznék a mandulaműtét előtt állók táborához. 21 éves vagyok, jövő héten lesz a SOTE Fül-Orr-Gégészeti klinikáján a műtétem (garat mandulámat veszik ki), ronda, hatalmas, csupa genny manduláim vannak, nem várhatunk már vele tovább, ráhúzodott a gyulladás már egy csomó szervemre. Mit kell ilyenkor vinni magammal a kórházba? (még sosem voltam kórházban). A műtét előkészülete miből áll? Mi fog történni velem? Már érdeklődtem többször, mindenki azt mondja nem lehet rajtam műtét alatt a saját pizsim, viszont a barátnőmet, a JAhn Ferencben műtötték, és rajta rajta maradhatott a sajátja. Ez, hogy működik? Mi lesz rajtam? (lehet buta kérdés, de én nagyon-nagyon extra szégyenlős vagyok :(, még a gondolattól is rosszul vagyok, hogy hozzám érjen bárki is... Nem tudok mit tenni, kicsi korom óta ilyen vagyok ) Hova tehetem a cuccaimat? Kísérő várhat kint a folyosón? És a műtét után? Remélem másnap már haza is jöhetek. Nagyon szépen kérek mindenkit, ha tudtok mandulaműtéttel kapcsolatos élményeket, vagy pont a SOTE-vel kapcsolatban infókat mondani, megosztanátok velem? Hogy néz ki egyáltalán egy kórterem? Még látogatóban sem voltam kórházban:/ Műtét miatt nem aggódom, meg a fájdalom miatt sem, csak ezek miatt a mások, számára aprónak tűnő, jelentéktelen dolgok miatt.

62. jucusmucus (válaszként erre: 61. - 4bd4c70f56)
2014. jan. 30. 14:30

Örülök, hogy jobban vagy :)


Az evést, ivást majd megszokod :)

61. 4bd4c70f56 (válaszként erre: 60. - Jucusmucus)
2014. jan. 30. 13:04
Köszike most màr érzem hogy javult. Fàj még de most màr sokkal elviselhetőbb. Màr jobban tudok enni is. De olyan fura érzés me olyan mintha a mandulàm helyén a lyukba vagy nem tudom elakadna a kaja és 2-3 nyeléssel megy le a falat meg a víz is.
2014. jan. 30. 08:31

Szia Bubcsi !


Hogy vagy?

2014. jan. 27. 20:57
Köszi a biztatást. Ma voltam a dokinál megnézte a torkom azt mondta szépen lassan gyógyulgat már, bár mondjuk én még nem érzem mert nagyon fáj, de reménykedem hogy a napokban már javulni fog. :)
58. 1e75b9596c (válaszként erre: 56. - 4bd4c70f56)
2014. jan. 27. 18:59

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Tényleg javulni fog nem sokára.


Mindenképpen egyél szilárd kaját, nem baj, ha nem sokat eszel,de muszáj. Ahhoz, hogy a lepedék kis darabokban váljon le, sajnos ez szükséges :(

Átérzem a helyzetem, és tudom milyen rossz érzés,de enni kell.


Kitartás!!

57. jucusmucus (válaszként erre: 56. - 4bd4c70f56)
2014. jan. 27. 15:36

Nyugi, pár nap és javulni fog !


Egyél mindenképpen szilárd kaját, nehogy egyben lejöjjön a lepedék !


Jobbulást.

2014. jan. 26. 16:10
Tegnap meg ma olyan szinten fáj a torkom meg a fülem tőle, hogy megkattanok.Szivem szerint zabálnék mert nagyon éhes vagyok, de úgy fáj hogy még a vizet is alig tudom lenyelni. Nem használ a fájdalomcsillapító se. Váááááá.
2014. jan. 24. 07:46
A mai éjszakàm jó volt egyszer se keltem fel, viszont a reggeli ébredés szörnyű arra ébredtem hogy fàj a torkom iszonyatosan meg a fülem és az egész àllamba kisugàrzott. Most méginkàbb alig tudtam kinyitni a szàmat komolyan a síràs kerülgetett. Megittam egy flectort nagy nehezem remélem hamar hasznàl.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook