Májtisztító kúra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Májtisztító kúra
Ja igen- és este 10 után, amikor már lefeküdtünk, elvileg hajnalig nem ildomos felkelni, mert az zavarhatja az eredményt.
Csipegetni pedig egyenesen tilos du 2-től, bármilyen étel legyen is az, mert az az egészet lenullázza.
Sziasztok!
Tejet, tejterméket azért nem lehet enni-inni, mert épp az lenne a lényege, hogy az epehólyagot nem késztetjük komolyabb összehúzódásra, délután pedig má r egyáltalán nem. Az epe így gyűlik egész nap, és amikor a keserűsó majd az olaj segítségével összehúzódásra késztetjük, akkor egyszerre, egy nagy nyomással löki ki a tartalmát.
A tejtermékekben lévő zsírok miatt viszont kiürül az epehólyag, így lehet, hogy nem volt elég epe ahhoz, hogy kimossa a hólyag tartalmát. ugyanez a helyzet a kávéval is - kávét aznap egyáltalán nem lehet inni, max kora reggel.A vízivás nem zavar be, abból akármennyit ihattok, sőt, ajánlatos is, mert a keserűsó ki is szárít. A víz nem húzza össze az epehólyagot, így azzal nincsen baj.
A fehér gömbökről én is hallottam valamit, de még nem tapasztaltam, szerintem ilyenkor is sikeresnek mondható a kúra.
Megismételni meg egyébként is ajánlatos bizonyos időközönként, ennek a kúrának épp ez a lényege. Hiszen ezek a dolgok újratermelődnek, ajánlatos időnként átmosni a rendszert.
Köszi. Én is megpróbálom mégegyszer, méghozzá C-vitamin porral. Gondolom, valamennyire elnyomja a keserűsó ízét, és inkább savanyú legyen, mint keserű...
Mondjuk nálam ez a "gyorsan aludjunk el" is kétséges.
Szerintem nem baj, ha belinkelem mit találtam.
Jó sok okosság van benne. Azt hiszem én elszúrtam. A tejjel, az ivással, sőt még azzal is, hogy ugyan lefeküdtem este 10-kor, de éjfélkor felkeltem és hajnali 4-ig nem tudtam aludni, így többször mászkáltam is.
Viszont remekül érzem magam, úgyhogy bátran bele fogok vágni a következőbe. Csak az a fránya keserűsó ne lenne olyan bűn rossz.
Az ittenit, az alább leírt két különbséggel.
Én az olajos kotyvalékig nagyon éhes voltam, már-már émelyegtem emiatt, de ez nem a kúra specialitása, egyszerűen csak nem szokott ilyen üres lenni a gyomrom.
Szia! Majdnem ugyanígy jártam, ahogy Te. Én tegnap csináltam meg a rövidített változatát, a bűnöm "csupán" annyi volt, hogy a kávémat rutinszerűen tejjel ittam, és annyira szomjas voltam, hogy hajnali 1kor nekiálltam szó szerint vedelni a vizet. Bár én semmiféle fájdalmat nem éreztem. A produkció azt hiszem nem volt sikeres, én még fehér gömböket sem láttam.
Most próbálok utánanézni,de gyanítom, hogy a tej a ludas a dologban. Azt hiszem megcsinálom mégegyszer, de komolyabban rákészülök.
Sziasztok. Pár nappal ezelőtt én is megcsináltam a kúrát. Két különbség volt az ittenihez képest; először is, dél körül még ettem egy joghurtot (mellé csak gyümölcsöt), mert úgy gondoltam, ennyi tejtermék még belefér; másodszor, nem grapefruit-, hanem (frissen facsart) citromlevet ittam, mert az ismerős, aki először ajánlotta nekem ezt a kúrát, citromlevet mondott, és én erre emlékeztem.
Miután megittam az olaj-citromlé keveréket, enyhe nyomást éreztem a májam környékén, majd kicsivel lejjebb.
Viszont nem tudom eldönteni, hogy eredményes volt-e a kúra. Másnap nem találtam sem nagy, sem zöld vagy fekete izéket, csak max. 2-3 mm átmérőjű fehéres valamiket, de mivel nem volt gusztusom közelebbről megnézni, nem tudom, hogy mik voltak. Érdekes, hogy nem is a kúra 2. napján, hanem egy nappal később volt ezekből a valamikből sok.
Vajon ezek kövek voltak?
Vagy valami más, s így vagy nincsenek köveim, vagy rosszul csináltam valamit, ezért nem hatott a kúra?
Igen, én is találkoztam olyan orvossal, aki ugyan komoly véleményt nem tudott mondani a dologról, de azért elvetette az egészet. Gondolom, megszokásból, anélkül, hogy belegondolt volna, mi is ez pontosan.
Megcsináltam most hétvégén a kúrát ismét. De valahogy ezúttal nem láttam, hogy eredménye lett volna. Lehet, hogy keveset ittam a lötyiből? Nem láttam zöld bogyókat, igaz, hogy nem is kutakodtam nagyon alaposan:)
Én legutóbb egy olyan emberrel találkoztam, akinek már nincsen epehólyagja, mégis van köve, ami a májból a (volt) epehólyagjába vezető csövecskében van beakadva. Már endoszkóppal próbálták kivenni, de nem sikerült. A műtéthez túl mélyen a májban van a köve. Úgyhogy most nincs más megoldás, mint hogy uh-val megpróbálják összezúzni. Ne az ilyen rendkívüli esetekből induljunk ki, mert ilyenek sajnos vannak, de szerencsére csak ritkán.
Gondoltam, megpróbálom feléleszteni ezt a fórumot, hátha van valakinek újabb érdekes beszámolnivalója.
Nincs itt egy orvos véletlenül? Érdekelne, mit mondana erre a májtisztító kúrára, a tapasztalatokra és a kérdésekre.
Pl. azóta mesélte egy ismerősöm, hogy kisebb epekövei voltak, amiket nem mutatott ki az uh, de elkezdtek mozogni, és ennek következtében hasnyálmirigygyulladást kapott. Nade akkor itt miért nem kapott mindenki hasnyálmirigygyulladást, aki elkezdte mocorogtatni az epeköveit?
Van valakinek még tapasztalata ezzel a májtisztítással? Érdekelne! És gondolom, nem csak engem.
Milyen szűrővizsgálatra kellene küldenie? Általánosra? Szerintem szívesen elküldene, már évek óta nem jutok el hozzá, mármint a háziorvoshoz. Egyszer mondta telefonba, hogy most már igazán elmehetnék - nem tudom, egyszerűen csak rendes volt-e (amúgy az), vagy tartozik-e valami felelősséggel értem, ha nem is megyek el hozzá.
Kösz a tippet, majd megkérdezem.
Szerintem akkor egyszerűen bemozdult egy "néma" köve. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy be is akadt.
A másik kérdésre: a háziorvosnak bizonyos időközönként szűrővizsgálatra kellene küldenie, akár van panaszod, akár nincs. Ebben van hasi UH is, és fedezi a TB. De ha erre nem hajlandó, nyugodtan mondj neki egy fiktív panaszt: mondjuk, a jobb bordaív alatt fájni szokott. Legfeljebb kiderül, hogy nincs semmi baj. Néha érdemes megcsináltatni, hiszen olyan dolgokra is fény derülhet, amik nem okoznak panaszt.
Nincsenek tüneteim, legalábbis nem tudok róla, hogy lennének. De azt hiszem, legtöbben nem is tudnak arról, ha van kövük.
Egyébként gondolod, hogy mostanában olyan simán el lehet menni orvoshoz? Hiszen sokszor a szükséges vizsgálatokat sem támogatja a tb. Hogy kérjek én beutalót hasi ultrahangra, amikor semmi panaszom, csak érdekel, rendben van-e az epém, hogy megcsinálhassam a kúrát? Pedig amúgy szívesen megtenném. Egyébként az örökletesség miatt aggódom igazán. Bár lehet, hogy ha gond lenne az epémmel, már éreztem volna.
Erről az esetről írnál bővebben? Honnan derült ki, hogy elakadt az a kő, és nem "sima" epegörcse volt? Az is nagyon fájdalmas tud lenni! Hogyan oldották meg a problémát?
Én úgy tudom, a kúránál van bizonyos veszélye az elakadásnak, de ez igen kicsi. Én ugyanezzel a félelemmel vágtam vele. Azóta - kővel - hétszer megcsináltam, de semmi bajom nem lett tőle, és a fórumon, amit olvasgatok, hasonlóak a tapasztalatok. Ettől függetlenül előrfordulhat az is.
Kedves loch ness!
Jómagam is ebben a cipőben jártam és ez motívált legfőképpen, h. nem akarok édesanyám sorsára jutni, aki 2 epekőműtéten van túl ( 2x szétkaszabolták a hasát !!!! 80-as évek). Szóval nekem a 3 db kiürült kő még nem volt szilárd állapotban. Szétnyomható volt. A közepén láttam némi kristályosodást. Nekem folyamatosan voltak epeproblémáim és tudatosan irányítottam az étkezéseimet ezzel leredukáltam a panaszaimat. Ezzel úgy érezm valaminek elcsíptem a frakkját :) Ha félelmed van, beszélj dokival.