Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
Monic! Nem kell az arcodra semmilyen más krémet használni. Használd az egészet az egész arcodra, mert jó hidratálónak. Nekem bejött, ha kicsit is halványít, de legalább hidratál.
Nem fog sötétíteni a foltodon!!!!!
A foltodon csakis a NAPFÉNY sötétíthet!!!!
A kövirózsa-cseppet lehet kapni Herbáriákban, gyógynövényboltokban. Kicsit talán hatásosabb, mint a krém, de én a krémet is szeretem.
Nyugi, ez nem 5 nap alatt fog világosítani, hanem 2 hónap alatt.
Most jön a hidegebb idő, kevesebb, gyengébb napfény és el fog halványodni.
Amúgy mostanában mivel takarod a foltjaidat?
Hát én sem szedtem sosem fogamzásgátlót, és még nem is szültem...Ez egyszer csak kailakult...Ha elmetünk nyaralni, mindig bekentem, de az utóbbi két évben már első nap totál leégett, másnapra feldagadt az egész fejem, nem tudom ez is miért alakult ki nálam, régebben nem volt próblémám ha nyaralni mentünk és napoztam...Úgy gondolom emiatt alakulhatott ki, meg volt egy erős vashiányom is, szerintem vhol összefüggenek a dolgok....Mindkét oldalon van, az egyiken kisebb a másik oldalon nagyobb, nem vagyok szép látvány:(És már bele se merek gondolni, ha egyszer szülni fogok mi lesz...Ezt a kövirózsa cseppett hol lehet beszerezni?és az anyukádnak mitől múlt el?használt rá vmit?
Nekem mindig sok problémám volt a bőrömmel,nangyon száraz bőröm van, söt még ilyen allergiám is van, szóval én már gyerekkorom óta kinlódok a bőrömmel, és már csak pont ez hiányzott hozzá:(Hát mindegy ez van, ha jobban belegondolok, még örüljek h nincs nagyobb bajom, mert ez nem is fáj, nem is érzem, csak épp látom, de tudom mindig azt mondják, lehetne rosszabb is ennél:(
Ma már az egész foltot bekentem ezzel a krémmel, de totál úgy látom, mintha erősebb lenne, ezért félek használni bármit is....
Szia Monic!
Hogy mitől alakulhatott ki? Egyesek szerint a májfolt a fogamzásgátlótól is kijöhet, vagy ha valaki szül és utána lesz foltos az arca. De ez csupán a női nemi hormon változástól(?) van. És van akinek soha sem múlik el, de hallottam olyan személyről is akinek elmúlt szépen, anélkül, hogy bármit is csinált volna vele.
Én nem szedtem soha sem fogamzásgátlót és nem szültem. De viszont sokat napoztam!!! És végig fényvédő nélkül:(
Sokat napoztattam az arcomat is és pórul jártam. Bár régebben anyumnak és foltos volt az arca de neki eltűnt. Lehetséges, hogy van rá hajlamom is.
Kék szemű és világos bőrű vagyok. Vékony a bőröm, átlátszó, érzékeny. De letudok barnulni ennek ellenére.
Én is 50 FF fényvédőt használok, de ragad. És arra már nem szívesen kentem fel az alapozót. De ha feltettem, akkor is nagyon zavart, mert ragadt abban a nagy melegben. Komolyan, már örülök, hogy rosszabbodik az idő, mert legalább már nem kell annyira félni a naptól.
Mekkora a folt az arcodon? Csak az egyiken van?
Próbáld ki a kövirózsa cseppet vagy szerezz be kövirózsát és annak a nedvével dörzsölgesd (inkább amikor otthon vagy).
Csodát gyorsan egyik sem tesz, kell rá 2-3 hónap, és napi legalább 2-3 kenegetés, ha nem több hogy halványodjon.
Eltűnni is van remény, bár ebben nem vagyok biztos... Eddig csak kisebb foltjaim voltak, amik eltűntek egy éven belül a megjelenésüket követően.
Köszönöm szépen a válaszotokat!
Fibi, szóval úgy gondolod kenjem csak tovább ezzel a krémmel, de tényleg úgy látom, mintha erősödne, vagy nem is tudom...Igazából, most csak egy kis helyen próbálom napok óta, h nem vált e ki más reakciót a bőrömöm, mert amugy nagyon érzékeny a böröm, nem tudom h megpróbáljam e az egészre felkenni..És miután ha bekented teszel még fel alapozót?Vagy fényvédőt?és azt milyet használsz?én azokba nagy melegekbe, a laroche 50 faktoros krémét kentem, de nem mondnám h jobb lett tőle, vagy csak nekem olyan szembe tűnő mindig...Sajnos az én arcomon is nagyon nagy ez a folt, és sokat agyalok rajta, h mitől is jöhetett ki, h tényleg nincs e vmi bajom, ami így mutatkozik meg....De ha egyszer eltűnne és úgy néznék egyszer reggel a tükörbe h nincs ott én lennék a legboldogabb a világon, no meg ti is akik tudjátok, h milyen érzés ez....szerinted naponta hányszor kenjem?és te milyen alapozót használsz?Az előzö kommentben írták nekem a haushka féle alapozót, ma kicsit utána jártam a neten, mivel még én a nevét se hallottam, teljesen természetes anyagokat tartalmaz...mi a véleményed róla?
Hát a kérdésedre nem tudom megmondani a választ, h mi a különbség a kettő között, de az enyém kétlem h pigmenfolt lenne.....
Szia Monic!
Ha erős napfényben kimész vele erősödik, ezt garantálom neked. Sőt, én csak egyszer mentem el több órára ki aszabadba nyáron és nem is sütött a nap, mégis estére már erősödött, amit hónapokig védtem és már alig látszott:((((
De most már úgy látom, kezd halványodni. Alapozó alatt alig látszik, csak én látom:)
Jelenleg kövirózsa cseppel kenem (ez is jó, szerintem erősebb, mint a krém, mert teljes konc. a csepp de a krémben csak x% a hatóanyag).
Nappalra csak cseppet és kövirózsalevelét dörzsölöm bele.
Este arcmosás után húzódik picit a bőröm, akkor használom a Silanus kövirózsa krémet, mert nagyon jó hidratáló.
Régebben, kb. 5 éve jött ki folt rajtam először.
Először bajuszban volt folt, azt naponta többször kenegettem , és 2 év alatt eltűnt, de utána a már kövirózsa cseppel, majd levéllel dörzsöltem.
Nem használtam fényvédőt mégis eltűnt...ez érdekes.
Tavalyelőtt apróbb asszimmetrikus foltok jöttek ki az arcomon és egy pici a homlokomon és az orrnyergen. Nem csináltam velük semmit és tavaly nyárra már nem jöttek ki.
Igazából ez a folt egy nagyon nagy folt a homlokomon és én hiszem, hogy egyszer már nem jön vissza, ha kerülöm a napot és védekezem.
Nekem is sötétebbnek látszik a folt, ha bekrémezem, de ez csak hamis látszat.
A napot kerüld amikor csak lehet, és mindig használj fényvédőt.
Mi a különbség a májfolt és a pigment folt között?
Most hogy van eső, remélem megnőnek a levelei:) Nyáron eléggé picik maradtak a levelek.
Lenne egy kérdésem (mindig filózok):
Most csak a homlokomon van egy nagy folt ami halvány. Máshol nincs. Ha következő tavasszal csak fényvédővel+kalappal megyek ki és kerülöm a napot és takarom a homlokomon a foltot, akkor is előjön?
Nem lehet hogy egy-két év múlva eltűnik, és akkor már csak fényvédővel kell védekeznem?
Így nem regenerálódhat a bőröm?
Vagy örökre csúfít ez az ocsmányság? :O
Én Silanus kövirózsakrémet használok, halványodott, de még látszik. De már nem foglalkozom vele, mert a halványodásnak is nagyon örülök.
Télen tuti, hogy el fog múlni, jövőre meg remélem nem jön ki, mert 1 hónapja abbahagytam a fogigátlót emiatt.
Szia!
Nem tudom, szerintem piacon, nénikéktől, kertészetekben is láttam már.
Én a tesómtól telepítettem át a Tisza-tavi nyaralómba, ahol agyagos a talaj, és gyönyörűen fejlődnek, iszonyatos módon szaporodnak, de amit hazahoztam nyár elején, az nekem sem túl szép, nem szaporodik, csak úgy van, én meg szüretelem szegényeket.
:D
azért én csak várom a Guti Enikő féle krémet is.
Az emailre nem kaptam visszaigazolást.Nekem azt mondta,hogy 15-e után küldi.Mások már 20-áról beszélnek.
Van valakinek újabb híre?Vagy esetleg az egy sikertörténeten kívül használta még valaki?
A kövirózsát piacon,olyan helyen,ahol nénikék árulnak lehet kapni,baráti áron.Én pár éve vettem,szaporodik,terjeszkedik a balkonládában.Akkor azért vettem,mert fülfájásra is azt mondják,jó.
a telet is bírja,nem kell behozni.De most,hogy ennyit írtok róla,teszek cserépbe,és én is elkezdem használni.
Szia Ronett!
Te hol vettél cserepes kövirózsát?
Mert én már nagyrészt lelegeltem, és kellene lassan új, ezt hagyom regenerálódni.
Ezt még a szembeszomszéd nénitől kaptam régebben, de hol lehet ilyet venni?
Igen, nekem is a sima kövirózsa növény leve volt a leghatásosabb, írtam is hogy régebben ez tüntette el a bajuszkámat.
Sok sikert!
Az enyém is szép halvány.
Sziasztok csajok!
Én most már kb. 1-1.5 hónapja kenem a kövirózsával (növény, nem krém), igaz, csak reggel, mert este a párom miatt nem szeretném, napközben meg nem áll módomban mindig lemosni a sminket, és mindenki megcsodálja a folttalanságomat, legalábbis a halványodás mértékét. Nyilván nagyban hozzájárul az is, hogy a napsütés hiányában egyébként is halványodik.
sziasztok!
Rendeltem én is,telefonáltam,mailt küldtem.Bizony rég volt :(
Akkor azt mondta,szept 15 után tud küldeni,akkor jön szállítmány,de nem is szabad nyáron használni.
Egy adag,egy nagyon pici adag!!!!krém 9000ft,és 2000 a postaköltség.
nem tudom,hogyan küldi,azért várom.De semmi visszajelzést nem kaptam én sem,mint egyéb esetekben,ha elfogadták a rendelést.Remélem,van valaki,akinek jobb tapasztalatai vannak.
Kíváncsi vagyok,és reménykedem.
Ez az utolsó utáni dolog,amit kipróbálok.
Sziasztok!
Nekem gyanús ez a nő. tuti, hogy valami csalás van ebben. Nem hiszem, hogy tudna nekünk segíteni. Eddig semmi nem segített. Vagy esetleg hétpecsétes titok egy folt eltávolítás?
Bárki aki ideír, hogy így jó meg úgy jó, eddig sosem jött be, csak egy csomó pénzt költöttetek rá.
Én maradok a kövirózsánál és imádkozom, hogy jövőre már ne jöjjön ki...ez az idei foltom ...talán elmúlik...
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?