Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
A Pigmanormos reménykedő időszakot is végigolvastam itt, és sajnos mint kiderült, nem csak rákkeltő, hanem nem is múlik el tőle a folt:(
Senkinek sem mulasztotta el a foltjait:(
Akkor inkább halványítom, minthogy ilyesmivel hámlasszam le a bőrömet.
Lányok! Ti napoztatok/nyaraltatok idén?
Tuti tipp van, tudod, a Pigmanorm szteroidos krém, az igen, húsodig hámlaszt, ha nem kened vékonyan, erről még a fórum elején írogattunk, ha jól emlékszem 58. hozzászólás, de nem biztos, akkor még én is más néven voltam fent.
Nekem az használt gyorsan, de nem volt végleges, szépen visszajöttek a foltocskák.
Nekem csak a bajuszom tűnt el pár éve, 2 nyár is eltelt mire megszűnt.Meg apróbb foltok jöttek ki a homlokomon és az orcákon, de azok egy nyár alatt eltűntek kezelés nélkül. Én főleg a kövirózsa növény nedvével kenegettem és szerintem annak a hatására tűnt el.
De használtam a kövirózsa krémet is, csak azt nem lehet annyiszor használni, mert a krémtől kipattogsz. Nekem amúgy sem száraz a bőröm...
De a krém csak halványít tapasztalataim alapján. De én ELTŰNTETNI AKAROM.
Most csak a halvány foltokat ecsetelem a kövirózsa nedvvel és a kövirózsa cseppel. Remélem hogy sikeresen veszem fel a harcot.
Nem is jöttek vissza az eltűnt foltok?
Ezek szerint én türelmetlen vagyok. Én csak este kenem be, mert zsíros a bőröm és nem bírom elviselni, ha ragad, és nekem ragacsos érzést vált ki a kövirózsa krém. Igazából olyan nehezen kenhető.
Mostanában nem olvastalak benneteket, majd visszaolvasok, addig is leírom, hogy velem mi a helyzet.
Legutóbb Ephilis zselét akartam venni, mert én azt használtam már egyszer és bevált. Azután itt írták, hogy megszűnt, végül talán újra megjelent.
Mikor bementem a gyógyszertárba nem volt, és a patikus ajánlotta a Silanus kövirózsakrémet, hogy azt sokan viszik. Nem volt dárga, talán 600,- ft, viszont én nem látom, hogy használna, igaz feledékeny vagyok, és nem is kentem be minden nap.
Szerintem legközelebb visszatérek az Ephilishez. Nekem télen elhalványul, szinte nem is látszik. Majd ahogy jönnek az első napsugarak kezd megerősödni.
Van valakinek tuti tippje?
Ezen én is csodálkozom, hogy mi nem találtunk semmi megoldást, de én egy sztárnak sem láttam májfoltot vagy pigmentfoltot az arcán.
Illetve egy képen, ahol Eva Longoria smink nélkül van és mintha bajszocskája lenne... de lehet hogy csak igazi bajusz:D
Éppen ma néztem, hogy nagyon szépen halványul a foltom és takarom is pánttal, ha kimegyek a szabadba.
Remélem, egyszer eltűnik...
Erre én is (meg fog jelenni, vagy már megjelent?), de most pont arra lennék kíváncsi, épp ez jutott eszembe, vajon M.Jackson milyen szerekkel fehérített, mert olyan kell nekem is!:))
Remélem, ez is benne lesz a NL-ban!
helló!
20-a után küldik,15-e után érkezik a szállítmány.Ez a legújabb hír.Meg hogy fel lesz téve a haszn.utasítás.
Állítólag a mostani Nők Lapjában összeírták az összes lehetőséget a májfolt eltávolítására.
Erre kiváncsi vagyok :).
Lányok! Köszönöm a termékajánlatotokat!
Mindegyiket megfogom nézni!
Én régebben soha sem használtam fényvédőt, mert nem égtem le. Fokozatosan barnultam mindig. Ameddigre strandra jutottam, már barna voltam. Na egyszer volt, hogy nagyon leégettem az arcomat:((((
De ez 17-18 éves koromban volt. Le is hámlott az egész. Már bánom, hogy ennyit napoztam, mert nagyon csúnyának látom a bőrömet. Valamelyest sötétebb, mint a testemen a bőr+ a folt. Szeretnék újra hófehér lenni:(
Kezd már halványulni nekem is, használom a leveleket, és a kövirózsacseppet is.
Azért nem semmi, hogy sokunknak huszonévesen már öregségi foltjaik vannak.
Egyszer vettem fényvédőt, még 7-8 éve, 20 FF -osat,Londa nevű és új széria... mikor bekentem magamat és napoztam, délutánra teli lettem apró, piros viszkető pöttyökkel. Mehettem bőrgyógyáasztra, mert valamijére allergiás lettem.
Azóta sem volt sehol ez a naptej-márka.
Igen, vigyázni kell vele.
Nekem most a Sundance FF50 napozókrém gyermekeknek arcra van, de ragad. Végülis olcsó és jól véd, és ezeket a hatóanyagokat nem tartalmazza, amelyeket Cand Ida leírt:)
Szia!
A Hauschka kicsit drágább, azt bioboltban lehet kapni vagy a neten. Én 4.800,-ért vettem. Úgy tudom, hogy 4 színben létezik.
A Lush-nak van egy külön bolthálózata, de sajnos csak Bp.-en. A neten tőlük is lehet rendelni dolgokat, viszont sajnos nem minden termékük tiszta, samponokkal, szappanokkal, hajkondicionálókkal vigyázni kell. Itt lényegesen olcsóbb az alapozó, de kisebb a kiszerelés is, mert arckrémbe keverni is lehet. [link]
Az alapozó 2.690,- két színmélységben és két azon belül 1-1 színben létezik. Azért hátha sikerül beszerezni :).
Szia!
Magam részéről köszönöm, épp most fogyott el az alapozóm és a faktorosom is. Remélem, a Hanuschka vagy a Lush kapható gyógyszertárban is, mert az általad előzőekben említett helyeken Pesten nem járok mostanában! Esetleg megírnád, hogy kb. milyen összegre számítsak?
Köszi!
Lányok!
hasonló cipőben járunk, így segíteni szeretnék. Nagyon sokszor írtam már a természetes termékekről. Sajnos senki még csak figyelemre sem méltatott. Talán egy éve olvastam valakitől itt a fórumon, hogy Hauschka termékeket vett, s odafigyelt, hogy mit ken az arcára.
Sajnos ezzel nem mindenki van így...pedig tudott dolog, hogy rengeteg pénz van a kozmetikában. Ezt bizonyítja, a következő kis írás, amit bemásolok.
Azaz, amig márkásabbnál, márkásabb fényvédő krémekkel küzdötök a foltjaitok ellen, azok szépen épp a krémekben lévő vegyi összetevők hatására sötétednek, hogy biztos vevői legyetek a különböző napkrémeknek és csak próbálkozzatok újra...hátha majd a következő segít, fáradtságot, pénzt nem kímélve.
Amíg a következőkben említett anyagok szerepelnek az összetevők között, addig biztos, hogy ti is a kozmetikai ipar megvezettetjei vagytok. Szerintem ne hagyjátok és figyeljetek oda, hogy mit kentek, legalább az arcotokra. És a természetes napvédők sem kerülnek többe vagy sokkal többe, mint a "jól bevált" reklámoknak köszönhető szemetek.
Íme a leírás:
"Kritikus fényvédőanyagok
A legújabb vizsgálatok szerint egyes kémiai fényvédő filterek (benzofenonok, amelyek UV-B és UV-A szűrők) úgy is károsíthatják az egészséget, hogy szabadgyököket szabadítanak fel és fényérzékennyé teszik a bőrt:
Benzophenone-1 (BP-1),
Benzophenone 2 (BP-2),
Benzophenone-3 (BP-3), vagy Oxybenzone nemcsak allergizál, de egyes kísérletek szerint a májat is károsíthatja, sőt állatkisérleteknél hormonszerű hatást is kimutattak. Csak 0,5% -tól kötelező feltüntetni a készítményen, hogy "oxibenzonumot tartalmaz!".
Homosalate (HMS): - kémiai filter az UV-B sugarakat szűri ki, allergizálhat és ez esetben is feltételezik a hormonhatást.
Homomenthylsalicylate: hormonhatással lehet számolni
4-Methylbenzylidene camphor (4-MBC): egyes szakértők szerint instabil UV-B filter, negatív anyagnak tartják, amely allergiát is kiválthat
A 3-Benzylidene camphor (3-BC): - kémiai fényvédő, szintén problémás anyag.
Octyl methoxy-cinnamate (OMC),
Octyl-dimethyl PABA (OD-PABA),
Benzyliden-norbornanon anyagok allergizálhatnak, s a hormonhatást ezeknél sem zárják ki.
A napozószerek vásárlásakor nem árt kicsit jobban odafigyelni az összetevőkre, egy átlagos, hétköznapi kereskedelemben kapható termék összetevői között kizárólag kémiai UV szűrővel ellátott naptejeket látni forgalomban.
Szerencsére ma már kiváló, természetes, úgynevezett fizikai fényvédelemmel ellátott bio naptejek vegyszermentes védelmet nyújtanak, és gyógynövénykivonatokkal védik a bőrt a korai öregedés, sejtkárosodás ellen.
Íme az ízelítő a kínálatból:
Börlind Sun bio termékcsalád, nem csak allergásoknak:
A Börlind Sun napozó termékek ökológiai ellenőrzött gazdálkodásból származó alapanyagokat tartalmaznak, nem tartalmaznak kémiai fényvédőszert. A bőr védelmét fényvédő ásványi mikropigmentekkel és növényi kivonatokkal(pl.homoktövis, E vitamin) érik el – a mesterséges összetevők okozta napallergia lehetősége ezáltal minimálisra csökken.
Ezek az ún. fizikai fényvédelmet nyújtó napozószerek hatásos védelemet nyújtanak
mind az UV-A, mind az UV-B sugarakkal szemben, felkenés után azonnal hatnak.
Érzékeny bőrűeknek is ajánlott.
Dr. Hauschka napozószerek:
Az egyre népesebb rajongótáborral rendelkező, holisztikus szemléletű dr. Hauschka Kozmetika napozói nagyon magas minőséget képviselnek. A kozmetika célja: megőrizni az ember és a természet közötti harmóniát. Ez a szemléletmód tükröződik, ha a dr. Hauschka napozótermékek termék-életciklusát végigkísérjük:
• biodinamikusan termesztett gyógynövényeket dolgoz fel
• figyelembe veszi a természetes ritmusokat a termesztésnél, feldolgozásnál és az ápolási koncepciónál egyaránt
• nem tartalmaz semmilyen szintetikus (színező, illatosító, konzerváló) adalékot
Sante natúrkozmetikumok,napozószerek:
Intenzív, azonnali védelem az érzékeny és napra érzékeny bőr számára. Növényi olajok és kivonatok biztosítják a különösen szép barnaságot és ápolt bőrt. Ajánlatos a napozás okozta bőrirritációk megelőzésére a kockázati tényezők figyelembe vétele.
- Azonnali védelem az UVA-és UVB sugarak ellen
- Ellenőrzött Natúrkozmetikum (BDIH)
- Vízálló
- Szintetikus fényszűrő mentes
- Szintetikus tartósítószer mentes
- Szintetikus illat- és színezék mentes
1. Természetes hatóanyagokból készülnek, mint növényi olajok, zsírok, aromák. Elsősörban bio, biodinamikus (Demeter) gazdálkodásból és vadon szedett alapanyagokból.
2. Nem tartalmaznak mesterséges konzerválószereket, illatanyagokat, vegyi vagy petrolkémiai alapanyagokat, mint például paraffinolaj, szilikon.
Bármelyik márkát is választjuk, biztosak lehetünk a hatékony fényvédelemben és a bőr irritációmentes ápolásában."
Szia!
Annemarie Börlind napozókrém 30-as fényvédője,
kifejezetten arcra, mattosító, természetes, vegyszermentes.
A nyár vége miatt jelentős kedvezménnyel is megtalálhatod.
Szerintem nem mindegy, hogy mit ken az ember lánya az arcára :)
Szia!
Én a La roche 50 faktoros szinezett krémét használom fényvédőnek, szerintem nagyon jó, egyáltalán nem ragad, és megmondom őszintén h tegnap próbáltam meg rá először sminkelni, és nagyon jól sikerült, én ezt bátran merem ajánlani...Igaz az ára nem vami olcsó, de lehet kérni egyes patikákban termékmintát, ha gondolod először próbáld ki, aztán meglátod....
Sziasztok!
Elsősorban azért írok, hogy megköszönjem adrimounak a tippet. Elkezdtem használni az agnus castust. Még kb 2 hete ugyan, de úgy tűnik, halványodnak a foltok. Évek óta küzdök vele, kipróbáltam már sokfélét, de az tuti, hogy napblokkoló krémet mindig használok, mert anélkül 1nap alatt eszméletlenül elkezd sötétedni. A kövirózsa csepp volt eddig a leghatásosabb, de ezzel a homeopátiás szerrel együtt, és persze az ősz beköszöntével úgy tűnik, javulok.
Ja, nálam kb 6 éve kezdődtek az első foltok a homlokomon, fogamzásgátló bogyó elhagyásával..
Mindenkinek nagy türelmet és ha valaki valami jó tippet ír még, azt megköszönöm!
Szeretnék olyan fényvédőt venni, ami nem ragad, hanem lehet sminkelni rá!
Tudtok ilyet?
Nekem a Babét ajánlották...ez tényleg jó?
Igen, nekem is erősödött nyáron akkor, amikor másfél órát a szabadban (borús időben) sétáltam fényvédő nélkül:(
Bárcsak feltettem volna, lehet hogy mostanság már alig látszana!
Talán decemberi havazáskor hagyhatjuk csak el...
Van, hogy csak reggel és este, és sokszor napi 5-ször, amikor nem vagyok sminkelve.
Igen, csak a foltokat kenem.
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?