Mai kislányoknak mit tanácsolnál? (beszélgetés)
Rábiznám a szüleire. Én sem igényelftem a szüleimen kivül senki" jótanácsait " és ha a fiam tanigatná valaki, kifejezetten sértésnek venném. Persze ha lány lenne; akkor sem. ja, és ilyen tekintetben szóba se állnánk nem közvetlen családtaggal.Kicsi a családunk, n incs olyan tiszteletre méltó személy, kivel ilyesmiről beszélnénk, akinek érdekelne a véleménye vagy beavatnánk a belügyeibe.
Eddig is igy működtünk, szerintem jól, nem hiányoznak fogadatlan prókátorok
"Ha kimarad a buliból, azért, ha nem marad ki, azért sérül majd."
Ebben van valami. Én sok helyen megfordultam, sok rossz helyen is. Jót, és rosszat is tapasztaltam, enyhén sérültem. Jobb lett volna otthon maradni? Nem, mert sokkal naivabb lennék. Úgyhogy ne maradjon ki a buliból, de szelektáljon, és vigyázzon magára.
Azt gondolom, hogy a szülőkön kívül van néhány ember, akinek igen is kell kicsit nevelnie nem saját gyereket.
Amikor velem vannak a rokon gyerekek, akkor én nevelem őket. Rászólok, ha kell, elmagyarázok neki dolgokat, ha kérdez, terelgetem az idő eltöltésével.
Még tanácsot is szokott kérni tőlem, rokon gyerek. Igaz, szülői tanácsra, továbbtanulással kapcsolatban. Miért ne tehetném meg?
Sőt! Ha olyat veszek észre a gyereken, ami szerintem gyanús, akkor megbeszélem a szüleivel.
Miért gondolod, hogy a FI valami összeesküvés elmélet főszereplője?
Az enyémnek elmondtam ne legyen ilyen naiv mint én mert a jolelküeket kihasznàlják mindenhol..
Kolleganőm most vàlik két kisgyerekkel marad..mire figyeljen??ha lesz uj kapcsolata ne hagyja a gyerekei el mert romlott a vilàg csak azt olvasni a nevelőapa molesztàlta a nevelt gyereket..vagy ne alkeszt vàlasszon stb.mindog a gyerekekt is néznie kell..
Visszatérve a gyerekre..romlott a vilàg mondtam ha elmegy szorakozni a poharàt ne hagyja felügyelet nélkül,idegenekkel ne àlljon szoba..a fiuk elötte bizonyitsanak mielött szerelmesen hagynà magàt kihasznàlni..
Sok önismeret..az embernek magàt kell megismernie elsőnek hogy tudja mennyit ér és nem hagyni hogy màsok leértékeljék manipulàljàk..és hogy soha ne függjön anyagilag senkitől
Semmit nem kell tanacsolni, mindig az adott pillanatban jelen levo problemakat, nehezsegeket kell atbeszelni, megoldani, tanacsokat adni. A gyereket azzal tanitod, ahogy az egyes elethelyzeteket megoldjatok kozosen. A legbol kapott tanacsokkal nem fog tudni mit kezdeni, mert nem koti semmi esemenyhez.
En azt javasolnam neki, h ha barmi bantja, aggasztja, vagy van amit nem ert, esetleg ki szeretne magabol beszelni a dolgokat, forduljon bizalommal elsosorban a szuleihez, de ha nem tamogatoak, akkor akar hozzad.
Szerintem, pont ez a probléma manapság.
Sehogy!? Ha nem mondjuk el nekik, nem beszélgetünk, foglalkozunk eleget velük, akkor pont odajutnak, ahová a legtöbb. Buliban ő lesz, akit bedzsináznak, őt fogják szekálni a suliba, ő lesz aki akár magától is leissza magát, drogozik, stb.
További ajánlott fórumok:
- Hízni szeretnék! Mit tudnátok tanácsolni?
- Agresszív fiú kisiskolások - verik a kislányokat
- Mi a véleményetek arról, hogy 9-10-11 éves kislányoknak van facebook oldaluk? Ti megengednétek ilyen kicsi lánynak?
- Kisfiam 32 hónapos és nagyon rosszul beszél, keveri a betűket stb. Tudtok valamit tanácsolni, mert a logopédushoz még kicsi?!
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Nagyon vízhiányos a bőröm. Mit tudnátok tanácsolni ami használ is?