Macska és baba egy lakásban (beszélgetés)
Ezen már kb. 20 éve túl vagyok.
Azt írod, még takarítás mellett is ott van mindenütt a szőre. Akkor szerintem nem jól csinálod - a takarítást... Nekem a hosszúszőrű macskám nyomait nem lehet mindenütt megtaláláni, pedig nem vagyok tisztaság- és rendmániás...
Tanulj meg szöveget értelmezni!
Valamit rosszul csinálhatsz, mármint takarítás címén...
Tetszik vagy sem, mindenhol ott a szőre alapos takarítás mellett is. Ugyanis a macskaszőr száll mindenfelé a lakásba. Szőnyegbe, szövetbe beleáll, beletapad. Én szeretem a cicáimat, és a gyerekek is, de a lakásba nem jöhetnek be.
Nem tudom te merre jársz, de válogasd meg jobban azokat, akikhez bemész.
Ez mekkora... inkább nem minősítem. Gyanítom, te is láttál 1 rossz példát, és azóta általánosítassz...
A macskám kevesebb koszt csinál, mint a gyerekem, mégis megtartom mindkettőt...:)
Szerintem sosem volt állatod, mert az állat ott szeret lakni ahol a gazdája. Nekünk voltak kutyáink is, a nyaralást úgy terveztük mindig, hogy legyen kert, mert ugye a kutya biztos boldog lesz a nagy szabadságban, hát nem volt az. Ő is a lakásban akart lenni, mert azt szokta meg. Tehát ha mi a lakásban voltunk azonnal tolakodtak ők is be. Egyébként naponta futtatva voltak, nyáron vízparton úszhattak. Tehát amit megszokik az állat nekik az az ideális.
Nekem a legpedánsabb barátnőm tart macskát... nulla kosz és nulla mocsok van utána.
A macska szabad állat. Állatkínzás panelba zárni. Főleg, hogy nem ahhoz szokott, de amúgy sem oda való. Ahol gyerek van, ott pláne. Tudod milyen egy lakás, ahol macskát tartanak bent? Egy takarítónő is kevés utána. Persze jó ha a gyerek állatszeretethez van szokva, de azért ne velünk aludjon, ne mászkáljon a dolgainkon..
Tudom a cicus gazdija fog dönteni és ahogy mi emberek, az állatok sem egyformák. Hétéves cicát költöztetett testvérem kertes házból társasházba télire, mert meghalt a gazdája. Semmi gond nem volt, sőt érdekes tavasszal a jó idő megérkezésével, gondolták visszaviszik, hagy vadásszon, és a cica hanyatt homlok ugrott be a kocsiba, esze ágában sem volt ott maradni "egyedül" naponta jártak hozzá etetni előtte.
Most vedlenek a cicusok, jobban kell figyelni. De ha ráadásul még ragaszkodó is a cicus, adni kéne neki egy esélyt, hogy veletek maradjon...
Ivartalanitva van de nagyon ragaszkodò.A baba ruhàjàn mâr talâltam macskaszõrt pedig alapos fertõtlenitõs kézmosàs van és mâgikus henger a ruhàra.Ez elég nagy fejtörést okoz és neheziti a dolgot,hogy àtmenetileg 1-2 hònapra anyòshoz kell mennünk lakni.
Szerintem ebben az esetben nem a baba miatt, hanem a cica érdekében lenne jobb neki kertes házat találni. El tudjátok ajándékozni?
Nekem perzsám van, hullik a bundája rendesen, de még sose találtam macskaszőrt a gyerek szájában, pedig csekkoltam!:)
A cicád meg szerintem ragaszkodik a gazdájához is! Előbb próbáld ki, megszokja-e az új helyet, mielőtt másik gazdit kerítessz neki!
Igen, sajnos előfordul, hogy már nem szokja meg.
A miénk sajnos nem tudta pedig ivartalanítva volt, teljesen belebetegedett. Amint visszavittük anyuhoz minden tünete elmúlt.
Ha eddig kinti cica volt, nehezen fogja megszokni a lakást, de nem lehetetlen, ivartalanítva van?
Visszaolvasva,kicsit elvesztem a jobb meg bal kézben...
És már nem tudom hol vannak a cicák...
Értem én, csak elég lelombozó, h az én áldott bal kezem máskor, máshol ilyen csúnya jelentéssel ruházzák fel :DD
Hàt ahogy làtom megolszlanak a vélemények.A csalàdommal pici koromban a mamàméknàl laktunk ahol 8 macska volt és egy kutya.Nem mondom,hogy tisztasàg volt mégsem lett semmi bajomsõt még a toxsoplazmàt sem kaotam el érdekem mòdon ezért nagyon kelett vigyàznom a terhesség alatt.Nekünk igazi rosszcsont cicànk van de imàdom.Érdwkes amúgy,hogy az emberben mennyire àtértékelõdnek a dolgok ha életet ad egy gyermeknek,anya lesz!Tõlem függ az élet!A fejlõdése szempontjàbòl hasznos a hàziàllat tudom,de mégis kiràz a hideg ha bele gondolok,hogy cicaszõr kerülhet a szàjàba amit nem lehet kivédeni.Nekem ez nehéz döntés.A màsik,hogy a cicust mi neveltük fel,parvo virust elkapitt és egy hétig minden nap vittük az orvoshoz infúziòt kapott.Tehàt felelõs àllattartònak érzem magam.De jò lesz neki egy panelban ha eddig fàra màszott és a kertben hancúrozott?
Nem a szüleim és példa volt, méghozzá elég rossz.
Nem mondtam, hogy másnak nem sikerülhet, felőlem mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, a véleményem írtam le és ennyi.
Egyébként kb. összegezhetem, hogy vannak itt véleménnyel azok, akik életükben nem tartottak állatot a lakásban, de x helyen látták, hogy y emberek milyen elfajzottan csinálják, és ez azt jelenti, hogy mindenki így csinálja.
Árnyalt, jól átgondolt vélemények ezek hiába.
:)
Azért, mert a szüleid nem tudnak kulturáltan állatot tartani, másnak még sikerülhet.
:)
Nem kell, csak a kézfogó partnereiddel ezt ne tárgyald meg:)))
Attól, hogy bal kezes vagy (én is amúgy), még jobb kézzel fogsz kezet, szóval azt nem befolyásolja. Csak alapból, megértem, hogy a magyar ember praktikus , meg szeretem is a praktikus dogokat, de azért ez már a lónak a túl oldala, hogy a gyűrű jelképét ilyen alpári logikával ledegradálják. Mondjuk amikor ez a hagyomány megalapozódott, még valszeg nem voltak ilyen spéci 3-4rétegű WC papírok:)))
Oó, én jobb kezes vagyok és jobb kézzel törlöm, akkor most át kell szoknom a bal kezes törlésre?
További ajánlott fórumok: