Macska és baba egy lakásban (beszélgetés)
Az, hogy felelőtlen anyának titulálsz embereket, akik macskát mernek tartani, az nem személyeskedés, ugye?
Szerintem ne hisztizz. Ha te elmondhatod a véleményed, elmondhatja más is.
Én megoldom, nem kell taács köszi. Én a tényeket írtam le, te pedig szeméyeskedsz.
A steril környezet egy szélsőség, a macska, mint fertőzés rezervoár a baba mellet egy másik szélsőség.
Akit érdekel a sok-sok kórokozó, amit a macskák terjesztenek, olvasson utána itt: [link]
Nem hinném, hogy felelősségteljes szülő ezután macskát tartana a lakásban baba mellett.
Nem, ez nem így van. A féregtelenítéssel csak a férgeket lehet távoltartani. A macskák vírusokat és baktériumokat hordoznak tünetmentesen és fertőzik a gyerekeket.
Rotavírus pl.
toxoplasmosis,psittacosis,(vírus)
gyűrűféreg ( a macskák 40%-ának van tünet nélkül)
campylobacter, streptococcus and staphylococcusok (baktérium)
ezek torok- és fülgyulladást okozhatnak a babának és kötőhártyagyulladást
Szerintem, ha féregtelenítve van, akkor nem.
Én 3 havonta adom a cicáknak a féregtelenítőt, abból kiindulva, hogy az utcáról is bevihetem a cipőmmel a lakásba, és úgy gondolom, így nem tud fertőződni a cica sem.
Nem akarja, hogy unatkozz :P:D
A toxoplazmozisra.
Nem tudom, Nekünk kinti cicánk meg kutyánk van, de sosem voltak betegek.(kop, kop, kop)
Viccet félre téve. Nekem is van egy 14 hónapos kisfiam. Folyton morzsál, koszol, mázol, falatfest és egész nap csak takarítok utána:)
Arról nem is beszélve, h a legapróbb szmötyit is megtalálják....amit én tutira nem is vennék észre még nagyítóval se.
Egyébként egy 100% benti cica tudja egyáltlaán terjeszteni ezt a betegséget? Nem érintkezik a külvilággal. Tiszta.
További ajánlott fórumok:
- Macska a lakásban
- Kutya-Macska a lakásban! Igen vagy nem? Ki mennyire bír-, vagy nem bír együtt élni az állatokkal?
- Kisbaba és macska egy lakásban. Tapasztalatokat várok a témával kapcsolatban.
- Macska a lakásban - érvek és ellenérvek
- Kutya vs macska. Kisgyerekek mellé melyiket ajánlanátok és milyen fajtát, ha lakásban tudnátok tartani (egyelőre)?
- Lakásban tartott macska vs. babaprojekt