Macska és baba egy lakásban (beszélgetés)
Óóó, a romantikus részről nem is tudtam, de ez olyan szép :) Az első részéről meg... hát igen, én, mint balkezes, ezt nagy aljasságnak vélem, hogy a bal az undis kéz :DDD
Úgy írtad akiket ismersz :-) A boltos nénit is ismered, de gondolom nem csekkolod a bugyiját :-) Akikkel élsz az persze más tészta :-)
Én azon vagyok kiakadva, hogy a karikagyűrű jobb kézen hordásának a hagyománya is a fenéktörlésből ered. Ugyanis a jobb kezeddel fogsz kezet, tehát az a tiszta kezed, és a ballal törlöd a... ezért van a jobb kézen a gyűrű. Valahogy az amerikai hagyományt, miszerint a bal gyűrűsujjból megy egy ér a szívhez és ezért ezen van a gyűrű, romantikusabbnak vélem:)
Meglehet. Egyébként a palack víz meg már majdnem olyan, mint egy bidé...
Hát, hogy más embereket is ismersz, nekik csak nem nézed meg :DDD AMúgy ez is kultúra ám, nagyon eltér már a témától, de vannak olyan vallások, ahol ugye "az" a környék tisztátalan, így nem is érnek hozzá. Még papírral sem. A budira is ráguggolnak, és egy üveg palackozott vízzel mossák az alvázukat. Nem vicc. Nyugati egyetemeken néhol még ilyen ikon is kivan rakva, h wc-n guggoló ember áthúzva :D
Akikkel élek/éltem, azokét láttam, tehát mi itt a kérdés? :)
Az is egy undorító dolog.
A macska betaníthatóságáról pedig annyit, hogy nálunk meg lett nekik tanítva, hogy nem mehettek fel az asztalra. Ezt oly annyira sikerült jól kivitelezni, hogy szilveszterkor az utcabeliek házról házra jártak enni-inni és az asztalt úgy bíztuk a macskára, hogy az tele volt minden jóval virslitől kezdve mindenféle húsokig, mégis érintetlen maradt. A szobatisztaság is alap náluk, egyszer véletlenül bezártuk a kocsiba a macskát, több mint 1 napig bent volt, és mindaddig visszatartotta a szükségleteit.
Na igen, némi anatómia, ugye...De a lényeg ugyanaz.
Csak azért mert nem tudnád megcsinálni,alkatodból fogva,ehelyett kitaláltuk a szappant,az élőlények meg más baci pusztító megoldást,az övék,környezet barátabb.
Arról meg pláne nem tehetnek szegény állatok, h úgy lettek tervezve, h nem tudják kitörölni maguknak :)))De ha belegondolunk, h a macska elássa a produktumát, szerintem ez is tisztasági dolog a macska részéről. Vagy az, h a kutya csak a kert egy bizonyos részébe hajlandó tojni :D ŐK is igényesek, csak nekik nincs hüvelykujjuk és nyeregízületük, ami lehetővé tenné a popsitörlést :D
Az én férjem meg bizony nem fog kezet a munkahelyén, :)
Mert látta, milyen sokan nem mosnak kezet wc után.:(
Akkor nem ismersz iszlám vallásúakat :D
Csak érdekesség képp írom, hogy annak idején mikor gyerekek voltunk, apuék nem engedték, hogy a házban tartsunk állatot. Pedig mi néha, még a tyúk udvart is beköltöztettük volna, a kutyákkal meg a macskákkal. Most hogy felnöttünk, elköltöztünk, beengedték a macskákat, én mai napig is, meg vagyok rajta lepődve, de hát ők tudják.
Igaz ha megérkezünk a srácokkal, inkább kimennek valószinű nem bírják a zsivajt. Bántani nem bántják az állatokat, mert arra nagyon allergiás vagyok, mivel általában a gyerek szekálja addig a jószágot míg baj nem lesz.
Honnan tudod? Leellenőrzöd mindenki alsóneműjét :-O
Miért, olyan hajlékony vagy egyébként?:)
Akiket én ismerek, azok mind kitörlik :)
Nem minden állat nyalja, pl a teknős sem :-D És kitörölni papírral se teszi minden ember :-D
Tényleg? Én. pl. nem szoktam magamnak nyalni a hátsómat...
Az ember is az "állat" kategóriába tartozok,csak kitaláltunk magunknak egy másik megnevezést.
:) Édes vagy, hogy így gondolod, de szerintem sok állat már annak is örülhet, ha az evés lehetősége megadatik neki. Biztos sok cica szeretne egerészni, madárra vadászni, de manapság már az is örömmel tölt el, ha 1-el kevesebb állatkínzós cikket olvasok
Arról nem beszélve, hogy elgondolkodtató az, hogy aki a gyerek miatt lepasszolja a macskát, miért tartott előtte? Kicsit olyan hatást kelt, mintha cska pótlék lett volna. Aztán lehet dobni.
Így van :) azért azt kéne belátni, h nem minden lakásban tartott állatnál jellemző az amit az elébb írtak. Nekem egy ismerősöm közölte egyszer a macskámra, hoyg fúúúj, macska. Mikor rákérdeztem, h miért fúj, annyit mondott, mert látta egy ismerősénél, hogy a macska az asztalon van, és nyalogatja magát. Értem én, hogy ez fúj, de akkor ettől már minden macska, és minden lakásban tartott állat fúj? Miért hiszik azt, h ez mindenhol így működik? Azért mert láttak egy vagy több rossz példát, nem jelenti azt, h csak olyan van.
Az én ismeretségi körömben pedig a macseknak meg van a maga helye, nem nyalják-falják, és mégis állatszerető embereknek gondolom őket.
A miénk vadászik!:) Nyáron nem kell légycsapó, mert mindent levadássza előbb-utóbb!:)))
Persze ez más, de nekünk perzsánk van, nem az az igazi harcos lélek!:)
Jó abban igazad van, hogy ezek a macskák már túl vannak szocializálva.
Viszont, szerintem egy állatnak meg kellene adni a lehetőséget, hogy a természetéhez hasonlóan viselkedje. Például a macska vadászhasson, mert hát a macska, szeret egeret fogni, meg madarakra vadászni, vagy csak nekünk vannak ilyen elfajzott állataink.
Példának kutyát hoztam fel, de egyébként az "állat" szót használtam, a véleményem más állatra is érvényes, nem csak kutyára.
De ne keverjünk már össze egy nagytestű kutyát egy macskával :) Igen, ez a felállás valóban gáz sztem is, többek között a kutyus mozgásigénye miatt is, de anyósodék esete már egy másik fórumtéma indítását veti fel inkább, nem?...
Azért vannak olyan helyzetek,amikor pl egészségügyi okokból muszáj bent tartani egy kutyát..Amikor a gazdi,a kutya nélkül még a zokniját sem tudja felvenni!Ezeket sokan elfelejtik.
szintén zenész!:)
Bár nálunk a gyerekszobába még bemehet, csak győzzek porszívózni...:)
További ajánlott fórumok: