Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Lányok, január közepén 2,157 lett a TSH-m, amire Alföldi doktorúr 25 mg Letroxot írt fel. Egy hónapja szedem és annyira levitte, hogy 0,930 lett. :O Szerintetek érdemes még szedni? Nem annyira örülnék, ha még ennél is lejjebb menne...
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Westernek is és nekem is 2. gyerek, bár nekem az első is csak 40 évesen sikerült. Nekem egyszerűen csak szerencsém van, még most is jók az értékeim, pedig már az egyik petefészkemet is ki kellett venni másfél éve a túlstimu miatt.
Szia igen nézzes elöször Dhea színtet én is ezt tanàcsolom.😉
Úgy látom nem tolonganak a jelentkezők sajnos. Nekem van egy ismerősöm 45 éves spontán lett terhes. Jó nem első gyerek hanem talán 3. 2017-ben a mezei nőgyógyászomnak volt egy páciense 47 évesen spontán terhesség. Akkor a lombikkal is kellene sikerülni elvileg.
Az is számít hogyan szedjük. Fokozatosan kell bevezetni.
Nem mindenki tudja szedni. Nekem nem volt tőle semmi bajom, most is mondta a doki hogy szedjem, mert 1,7 volt a szint. egyenlőre még pihentetem magam majd a köv. ciklusban elkezdem szedni.
Hogy vagytok? Minden rendben?
Nekem az endokrinológusom (Dr Tűű László) azt mondta, hogy nem kell nézetnem DHEA szintet, nyugodtan szedjem.
Mondjuk én ennek ellenére nézettem, de olyan rosszul lettem a szedésétől hogy abba kellett hagynom.
Elnézést a nyomdai hibáért.
Így jár, aki hamarabb nyomja az elküldés gombot,és utána olvas.
Természetesen idézőjel keretezi a népszerű szót.
Először nézess DHEA szintet, és ha alacsony csak akkor szerezd be.
Sziasztok! Belevágunk a 3.-ba, nem adjuk fel! :-) A doki most javasolta a DHEA szedését. Valakinek van vele tapasztalata? Honnan lehet beszerezni? És milyet érdemes? Köszi előre is a javaslatokat.
Köszi, Wester, hogy írtál, én nem akartam a te lombikodról részleteket írni.😘
Sziasztok!
Köszönöm az együttérző, bátorító szavakat, kedves jeleket.
Ha valahol, ebben a körben nem kell ecsetelnem, milyen napok állnak mögöttem.
Kérdésekre válaszolva:
Brnóban, donor petesejtben nem gondolkodom,nálam nem opció.Páromnak van egy felnőtt fia, így olyan nyomás, hogy legalább neki legyen gyereke, nincs.
A hormon értékeim közül az fsh problémás. Előző ciklusból van egy 3. napi sor, csütörtökön megyek endokrinológushoz, kíváncsi vagyok mit mond.Pozitív véleményre nem számítok, tavaly előtt már menopauza előtti állapotot diagnosztizált.
A prolaktin szint miatt Bromocriptint szedek, 1995(!)óta.
Már akkor PCOS-t diagnosztizálak, amikor még nem volt ilyen népszerű probléma.Azóta a Bajcsyban egy nőgyógyász jól letolt, miket beszélek dehogy vagyok policisztás😀Bár ciszták már nincsenek...meg IR se....az nem is volt.
Így állok most.Dönteni, mi legyen, még nincs erőm.
Párom félt, pihenőt szeretne.De ha valami akkor IDŐNK nincs.
25-30 milliò az amerikai lombik lett volna. De 20 millió biztosan elment 3 vetélés, rengeteg doki, ivig, Brünó, Ciprus. Szó szerint drága kisfiam :)
Szia Wester!
Köszi az infót! A 25-30milliot mire érted? A cipusira vagy összesen ennyit költöttetek az évek alatt lombikra?
Igen,Ági jól mondja,45 leszek májusban, 43 voltam mikor sikerült. Nekem cytoplazmás lombikom volt Cipruson, ez azt jelenti, hogy az én sejtmagomat donor cytoplazmába helyezték. Ezzel a 43 évesen 5-10% esélyt lehet növelni néhány százalékkal+ pgd. Fontos, hogy ugyan az én genetikai állományom öröklődik, de bekerülhet vmi a donoréból is. Mint ahogy donor petesejtes lombiknál is a kihordó génjeinek egy része is bekerül a vérkeringés által. Nekem ez a része nagyon misztikus. Egyébként én már jelentkeztem brünói donoros lombikra, mikor sikerült,nálunk Ciprus volt az utolsó esély. Rengetegetet utána olvastam főleg amerikai oldalakon, dr Sher ha jól emlékszem. Nagyon fejlett kint a technológia, nagyon alapos a kivizsgálás része, de csodára ők sem képesek és szerintem engem egy 25-30 milliós kudarc padlóra küldött volna...Csak mert múltkor szó volt arról, hogy ki meddig megy el..
Ez engem is foglalkoztat...😔
Mi vagyunk a leg"öregebbek" Westerrel, vagyis én,mert én már 45 vagyok. A többiek mind fiatalabbak 39-42 közöttiek, ha jól emlékszem.
most várunk a beültetésre 😁
Lányok! van olyan itt közülünk (Wester és Ági kivételével) akiről tudok, akinek sikerült 43-44 évesen saját petesejttel teherbe esni és ki is hordani a babát?
Ez jó hír! Írd meg, mikor lesz a beültetés! Drukkolok!
Nem sikerült.
Nem tudom, hogy mennyire kötött mennyiséghez sajnos. Nekünk 2 millio/ml volt.
Vidd haza a kicsikéket!Szorítunk!
Köszönöm! :) mindenképp jelentkezem!
Kell hozzá valamennyi mennyiség, hogy megcsinálják?
Ha látóterenként 1-2 van akkor azokat van értelme úsztatni?
ÉS sikerült a lombikotok?
Szabó Ferenc az orvosa, ő javasolta. A tesztoszteron 8,5 nmol/l volt (referencia 5,720-26,140) szóval határértéken belül volt de azt mondta mivel az ösztradiol szintje viszonylag magas (113 nmol/l) ezért a Zitazonium gátolja az ösztradiolt és feljebbviszi a tesztoszteront. Labort nem kért most újat, de a töredezettség és a spermatogram is jobb eredményt mutat.A szám és a motilitás is sokat javult, viszont a morfológia továbbra is határérték alatt van, változatlanul 3%.
Szorítunk nagyon!! Sok sikert!
Bobo78, gratulálok a gyönyörű kislányotokhoz! 😍😘
Kedves Andi,
Szerintem tökéletesen leirtad. Fál óráig úsztatják őket és nekem azt mondta a biológus, hogy ezzel az eljárással a gyártó szerint 100%ban szűrhető a fragmentáltság. Nálunk 3,5 % a töredezettség, így nem tudom, hogy mennyi pluszt adott a dologhoz...az viszont biztos, hogy 90ezer forintocskába fájt.
További ajánlott fórumok: