Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Erről is többen több félét állítanak. Kutatások szerint egyre egyértelműbb hogy a FET a sikeresebb. Ezt az én egyik dokim is mondta.
Amugy meg szerintem ne áltassuk magunkat, ez az egész egy nagyon nagy biznisz. Ki kicsit gazdagszik meg ebből, ki meg nagyon. PomPom -mal értek egyet részben. Nagyon sok megvezetés jön a médiából.Ettől még nem gondolom hogy ez az ember nem csinált semmit. Sőt. Mégis úgy néz ki egyelőre hogy nekik vannak a legjobb eredményeik. Ha jól tudom. De nem biztos.
Konkrétan elítélték és 3 év felfüggesztettet kapott. Én meg azt gondolom h ha itt Mo-n elítélnek vkit akkor annak oka van.
Igen, ez a PGS dolog tök jó lenne amúgy és lehet h szabotálták őket anno... De azért is megcsinálta, ezekből nekem az jön le h inkább a pénz a motivációja, nem feltétlenül a biztonságos babásodásunk ami véleményem szerint egy normális meddőségi orvost kellene h hajtson.
Jó és rossz megítélése: ami az egyik országban legális és üdvözölt, az a másikban tilos. Egyikben rossz (büntetendő), másikban jó (ösztönzik).
Ezek komoly etikai elvek, s máshol más fér bele az etikába, vallásba, politikába.
Nehéz az ilyet megítélni kívülről. Én olyan helyen dolgozom, hogy látom, nem minden az belülről, mint aminek láttatják. Így tudom, hogy nem tudok kívülállóként megítélni valakit csupán az alapján, amit az újságok írnak róla. Az újság, tv, rádió egy szócső, s azé aki megfizeti. Nem akarok ebbe bele menni, nekem ő senkim. Csak mondom, nem lehet egy cikk alapján megítélni senkit.
Amúgy az ilyen szintű emberek, bármilyen szakmáról van szó, már sok mindent kellett megtegyenek, hogy arra a szintre jussanak. Jót, rosszat egyaránt.
Én pl. az egész PGS dologról úgy értesültem hogy egy hazai klinika dolgozója ajánlotta a cseheket és a PGS-t, mert itthon nem végezhető, ők sem végzik, de ismerik. Itthon Vereczkey klinikája hirdeti, hogy végzi, de ők sem csinálják technikailag, mert az tilos. Mással csináltatják, máshol.
És igen, van az a mondás, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...
Nem úgy értettem, hogy a cikk eről szól, a cikk csalásról szól, meg jogtalan pénz kérésről. De a cikkben utalás van arra, hogy milyen típusú kísérleteket végzett.
Idézem: "Emberkísérlet?
Más szempontból is komoly vitákat váltott ki Vereczkey praktizálása. 2014-ben a Magyar Nemzet írta meg, hogy Vereczkey a Versys Klinika nevű meddőségi központ vezetőjeként olyan, a lombikbeültetés sikerességét növelő eljárást alkalmazott, ami az Egészségügyi Tudományos Tanács Humán Reprodukciós Bizottság (ETT-HRB) tagjának 2013-as szakvéleménye szerint klinikai kísérletnek minősül. Emiatt a betegek csak önkéntes alapon vehetnének részt abban. Viszont így a klinika nem kérhetne ellenszolgáltatást érte.
Az ETT-HRB 2011-es állásfoglalása még szigorúbban fogalmaz: eszerint az úgynevezett aCGH (előzetes embrionális genetikai szűrővizsgálat) eljárás megsérti az emberen végzett kutatás szabályait."
Szia Honey!Belinkeled ezt a cikket?
Köszi
Sziasztok.
2ik lombikra készülve,felmentünk Kaaliba pestre Dr.Szmatonához.
Kezdunk is a követkeő ciklusba.
Az,hogy a két lombik között nincs Uh se hormon vérvétel az normális?
Köszönöm :) már én is nagyon igy 6 év után.
Azért is irtam mert nálam ez kimaradt, a 2. után mondta a doki h lehet h korul kéne nézni odalent ha a 3.sem sikerul...marha biztato volt :(
Szia!
Én a SOTE I-ből mentem át egy magán intézménybe, amit jó szívvel tudok ajánlani (Reprosys). Bejutni picit nehéz, de utána pörögnek az események.
Egy stimulációm volt ott, amiből lett 2 db 5 napos embriónk, a friss beültetés sajnos nem sikerült (elindult valami, de vegül nem maradt meg a pici), és a FET "eredménye" tegnap este party-t tartott a pocakomban (kedden voltam 24 hetes). A pörgésről annyit, hogy tavaly januárban iratkoztunk fel a várólistára, és jóniusban volt az első konzultáció (koronavírus nélkül lehet hamarabb lett volna, de ezt már nem tudjuk meg) és novemberben volt a sikeres FET.
Mind szakmailag mind emberileg nagyon jók szerintem, uh ha megtehetitek, akkor szerintem megéri felvenni velük a kapcsolatot. Sőt, azt tudom, mondani még, hogy nagyon jó arányban sikeresek a beültetések (magamon kívül 3 embert tudok, akiknek sikerült elsőre vagy másodikra, ami minden esetben FET volt).
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg