Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Lányok, a második spontán babánkat is elvesztettük, kicsit még korábban, mint a tavaly tavaszi babát. De a bánatban mégis próbáljuk megtalálni azt a jót, hogy ahhoz képest, hogy korábban még lombikkal sem fogant meg, most már kétszer "magától" megtörtént. Megyünk tovább, a férjem is azzal biztat, higgyem el, még nem tartunk ott, hogy feladjuk <3 Büszke vagyok rá, hogy annyi mindent megtesz azért, hogy szülők lehessünk.
Már nagyon sok vizsgálaton túl vagyunk, a nőgyógyászom is biztató, és ő is erőt ad.
Hálás vagyok a testemnek, hogy 45 és 46 évesen képes volt elindítani egy-egy babát. És hálás vagyok ezeknek a babáknak is, hogy azt üzenték, lehet még előre menni.
Szia! Az első lombikunknál lett beültetés, nem indult el. Másodiknál el akarták vinni az embriót az 5. napig, de a 4. napon megállt a fejlődésben :-(
Harmadik lombik spontán ciklusban, itt ugye egy tüsző van, meg is lett a petesejt, de nem termékenyült meg (spermium gondok is voltak).
Rákövetkező évben spontán megfogant a baba, de elvesztettük a 7. hétben. Utána egy inszemináció, nem sikerült. Majd idén tavasszal ismét spontán baba, őt is elvesztettük korán. De ez a két "magától megfogant" baba sok erőt ad nekünk, hogy még sikerülhet. Szóval, ne adjátok fel, mindig lehetnek javulások!
Szia,sajnos nekünk sem indult el,szintén 43évesen
2db 3napost ültettek be.
Juniusba megyünk a 2ik lombikra
Sziasztok!
43 vagyok, túl egy lombikon, ami el sem indult, készülünk a másodikra, de ez nem tesz túl bizakodóvá. Az értékeink határértékeken belül vannak, korunkhoz képest jók. Volt akinek, úgy hogy el sem indult, utána mégis sikerült? Köszönöm.
Sziasztok!
Milyen DHEA-t ajánlanátok venni? Illetve DHEA-val együtt barát cserjét lehet együtt szedni? Köszönöm
Sajnálom, hogy kaptál gyógyszert (tényleg), de próbálj meg mellette életre szóló életmódot váltani, ne diétát kezdj!
S törekedj a gyógyszer hosszabb távon történő elhagyására.
Nagyon örülük, hogy van kedved a könyvhöz. Mindent elmagyaráz tudományosan, de érthetően laikusok számára is. Jó befektetés, mert csak pár ezer forint, de egy életre szólhat a tartalma.
Bár mivel ez fordítás, sajnos lesz benne pár helyesírási és stilisztikai hiba. Ettől a szakmaisága persze nem lesz kevesebb...
Lesz a könyvben egy ábra, ami az ajánlott ételeket mutatja be, ha azt ki akarod nyomtatni majd, akkor a könyv honlapján itt megtalálod a magyar változatot: [link]
Szia Pompom!Tegnap endokrinológusnál, és igen, valóban gyógyszert írt fel (Merckformin XR-t), bár ő sem értette a történetet, hogy ez mitől jött elő, hiszen eddig nem volt gond és az életmódomban sem történt semmilyen drasztikus változás. Igazából még annyit mondott, hogy keruljem a finomított dolgokat és pártolja a teljes kiőrlésűeket. Csak az bánt, hogy most kellett volna indulnunk a 9-ik stimuval és így most megint elmegy 3 hónap, hogy rendezzem a cukorértéket. Na mindegy, ez van, igyekszem az étkezésre odafigyelni és holnap így párommal beadatjuk az oltást.
És köszi az irodalmakat, meg is veszem a könyvet.
Elvileg nem kellene megjonnie mig haszanlod a gyogyszereket, bar nekem az elso alkalommal hiaba szedtem, a vervetel elott 2 nappal el kezdtem verezgetni es a vervetel eredmenye 12 vagy 15 volt. Szerintem mindenkepp vard meg a vervetelt, nekem is azt mondtak akkor, mert az a biztos.
Milyen tetszet csinaltal?
Hány naposat ültettek be?
Próbáld nem keresgélni és értelmezni az érzéseket, csak fogadni. Mindig lehet bármi. 🤞🏻🙏🏻
Drukkolok!
Orvosa válogatja. Általában/Sokszor csak a leleteidet nézik meg és az alapján gyógyszert írnak fel, ha van eltérésed valamiben (pl. THS magasabb+lombikozol is akkor felírnak szintetikus T4-et, valószínűleg Letroxot). Esetleg PM ultrahangot kérnek, ha még nincs.
Ha eltérésed van a cukor terhelés alapján, akkor annak szintjétől függően diétát vagy gyógyszert javasolnak. De a szavaidból úgy értelmezem, hogy nem lett nagyon-nagy a terheléses eltérés, de azért már csillagos.
Diétánál elég elavult dolgokat szoktak javasolni egyesek, a dietetikusok is-bocsi, ha megsértek valakit-, úgy mint 160 g szénhidrát diéta és teljes kiörlésű kenyér.
Nem kell zöldségen élni az IR-el és cukorbetegséggel sem. De hosszú távra kell berendezkedni, mert a sanyargatós diéta nem tarthat egy életen át.
Ismerkedj meg a rezisztens keményítők fogalmával (hűtött rizs és burgonya, édesburgonya, stb.).
Ajánlok egy könyvet: [link]
Illetve ismerkedj meg a Táplálkozás Beállítás elveivel. Vannak INGYENES anyagaik is a honlapjukon és youtube csatornájukon. Nem kell rögtön költeni fórumra és konzultációkra, először ismerkedj meg velük: [link]
Ezek az eredmények jók ugye?
3. napi vérvétel
AMH: 2.74
FSH: 6.7 IU/L
LH: 5.1
Prolaktin: 348 mIU/L
Szia! Én is belepofáznék a kérdésedbe, mert úgy látom nem konkrétan egy személyhez intézted.
GAL Babaváró+t érdemes szedni (a simát meg ki kell egészíteni).
A tervezett megtermékenyülés előtt szoktak 3 hónapot ajánlani (de egy nap is jobb mint a semmi), mert annyi az embriók érési ideje.
Ha véletlenül érzékeny rá a gyomrod (van ilyen, de ezért nagy kár lenne nem szedni vagy váltani), akkor érdemes étkezés közben (ha már nem üres a gyomrod és még nem laktál jól) bevenni a kapszulákat. A port és a folyadékot kevés narancslében érdemes bevenni, nem feltétlenül egyszerre a kapszulákkal.
Ha nincs semmi extrád (pl. IR, PCO, MTHFR vagy Leiden mutáció, alacsony AMH, stb.), akkor elvileg elég, DE a lombikosoknak úgyis mindig van valami extrája.
Inofolikot szerintem ne is szedd be, mert folsav van benne és nem metil-folát. Nem halsz meg tőle, ahogy más sem, de azért van rá pár kutatás, hogy ez a forma nem olyan előnyös és akadhatnak hátrányai is. FYI: [link]
Alap szinten jó lehet a Babaváró mellé még extra C-vitamin, D-vitamin (ha pl. hiányod van, méresd meg) valamint jó minőségű magnézium (biszglicinát/malát/laktát/stb.).
Megfelelő D-vitamin szintek (TOTAL 25-OH-D):
100-175 nmol/l=40-70 ng/ml között
Ha kész lista érdekel célzott esetekre (pl. PCO, endometriózis, IVF, petefészek kimerülés, sperma gondok) (és az is, hogy miket nem ajánlanak, pl. maca), akkor nézd meg ezt a könyvet (nem affiliate link, tehát nem kapok utána jutalékot): [link]
De ma olyanom van, hogy beírom ide a könyvből az egyik listát, hátha felkelti mások érdeklődését is. A könyv sokkal több ennél a listánál, sok kifejtős, magyarázós rész van és több lista. Férfi gondokra is van lista, ha valakit ez érdekel.
Bővített étrendkiegészítő javaslat IVF/IUI-ben résztvevő nőknek:
-800 mcg étrendi folát vagy metil-folát
-400 mg Q10
-200-300 mg R-alfa-lipon sav
-600 mg nac (nátrium-acetil cisztein)
-200 NE E-vitamin
-500 mg C-vitamin
-3 mg melatonin
-25 mg DHEA-ha a tesztoszteron és DHEA-S szinted indokolja!!!
-4000-5000 NE (hiány esetén akár 10000 NE pár hétig) D-vitamin
Ebből a metil-folát, e-vitamin és c-vitamin benne van Bence GAL Babaváró+ termékében.
A többi dolog szintén megtalálható a hazai fejlesztésű GAL/YIYA/WTN kínálatában.
😳 Miért lenne Leiden mutáciom?Az sincs meg PCO-M sincs.
Az inofolic por alakban van nekem. Szerintem ez meg a GAL sem terhelik a gyomrot. Azok általában a gyógyszerek.
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg