Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Amúgy én is, és végül is azt hiszem használ is. :P Elég rossz alvó vagyok, bár ezt Krizsa nem tudja. :)
És volt még egy cucc,amit meg stresszoldasra ajánlott,azt mondta ő is szedi és itt a fórumon is valaki írta a nevét, csak elfelejtettem.Esetleg azt tudja valaki,hogy mi volt?
Szia Bimcsip!
Esetleg meg tudod kérdezni a barátnődet, hogy mennyit szedett és mennyire kellett csökkentenie?
Nekem 16mg a stimu előtt két héttel, utána a meddőségi dokim azt mondta, hogy stimu alatt csökkentsem 8 mg-ra, majd 4mg-al menjen végig onnantól, max 50 nap.
Kádár prof meg csak annyit mondott, hogy 16mg már két héttel stimu előtt és max 50 nap...de nem mondott csökkentést....
Sziasztok!
Akinek kellett medrolt szednie lombik előtt-alatt, azoknak hogy volt az "adagolás"? Kellett csökkenteni stimu közben és beültetésre/utánra? Vagy végig ugyanannyit szedett?
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Van valaki,aki januárban lipidet adat be?
Jajj, de jo ilyen hireket hallani.
Elmult fel evben ket terhessegem szakadt meg. A genetikus nekunk is azt mondta probalkozni kell, legalabb 44 eves koromig. Es azt is mondta a kromoszomahibak, bar gyakorisaguk no az eletkorral, ha nincs bizonyitottan genetikai gond a szuloknel, veletlenszeruen alakul ki. Es altalaban az ember nem lep bele ketszer ugyanabba a pocsojaba...
Utolso Mutetm negy hete volt, meg nem tudok a jovore gondolni.
Nekem a doki clostis inszemet javasolt a lombikok kozott. Bar valahol azt olvastam a closti idosebb korban nem ajanlott, emeli az FSHt es vekonyitja a mehnyalkahartyat. De lehet ez hulyeseg persze, nincs tapasztalatom.
Én próbálkoznék a helyetekben,akkor is ha, 40 felett vagy. Eggyreszt az unokanoverem most szult januar 7-én,43 evet betoltotte. Igaz nem inszemmel,hanem spontan, de 3szor volt terhes egymas utan, es olyan rossz eredmenyekkel, amit meg nem. lattal, raadasul 0,1 amh-val. Az elso megallt a fejlodesben, a masodikat el kellett venni betegseg miat, a harmadik egeszseges lett. Ezt csak azert irom hogy ne ird le magadat, bar az orvosok zerora alazzak a maradek pozitivitasunkat is. Oket a masodik utan elkuldtek genetikushoz tanacsadasra. Azt mondta nekik hogy probalkozzanak, ezek szerint a teherbeesessel nincs gond, es haromszor egymas utan nem fordul elo kromoszoma hiba.Mondta annak ellenere, hogy tudtak azt is, a srac kemo utan volt nem sokkal.
A ket lombik kozott viszont ha probalkozol, akkor azert mi. fel ev teljen el szerintem, es felidoben, 3 honap mulva mennek inszemre, mert az is stimulalt ciklus, ugyanugy szurod magadat, es nem veletlen van ket lombik kozott is 3 honap kotelezo szunet. Inszemet mondjuk csinalhatnak Clostylbegyttel is, ez attol fugg hogy reagaltal korabban a szurikra. Na meg a hormoneredmenyedtol.Az inszmmel kozvetlen feljuttatjak a spermat a mehedbe ugyanolyan mint a beultetes, semmivel sem masabb. Csak ott embriot, itt meg spermat fecskendeznek fel.
Nekem javasolta azt doki, hogy ket lombik kozt probalkozhatnank inszeminavioval, kicssit novelve a teherbeeses eselyet. De nem lombik helyett, igy 40 felett...
Ilyenkor mar tenyleg az ido a legnagyobb ellenseg..
Illetve meg annyiban van kulondseg az idozitett egyuttlettol, hogy a himivarsejteket a mehbe juttatjak, megsporolva nekik a huvelyen valo atjutast.
Olyan esetekben is szoktak preferalni a terminalt egyuttlettel szemben, amikor valami oknal fogva a mehnyaknal nem jutnak tovabb a spermiumok, mert valami ellenanyagot termel a no. De ez szerintem azert eleg ritka lehet.
Nekem már 41 évesen sem javasoltak inszemet.
39 voltam,akkor volt 2 Vajda dokinál,a Kaáliba mentünk utána,nem volt opció,csak a lombik!
Sziasztok!
43 éves vagyok kettő gyereket szültem már akik természetes úton jöttek össze, viszont ez tízen éve volt.. a meddőségin azt mondták pár inszemet ajánlanának mielőtt lombik.. nem tudom.. ez nem időhúzás az én koromban?
Szia! A PGD-hez a blasztocisztából (5-6 naposból leginkább) vesz ki ehhez értő embriológus pár sejtet és azt vizsgálják meg. Nem az embrió utazik, mert azt mintavétel után lefagyasztják.
A genetikus meg úgy is adhat javaslatot rá, ha Te elmész kariotipizálásra, de inkább teljes genom szekvenálásra és ha ott találnak valami eltérést, ami öröklődő, akkor indokolt a PGD. Ennek az ára talán 80 e HUF Istenhegyiben.
De az itthon elérhető PGD csak arra az egy dologra szűr, ami tőled öröklődhet. Nem ad átfogó képet az új kialakulású dolgokról. Meg az Istenhegyi, ahol csinálják, az nem áll minden klinikával kapcsolatban ezügyben. Ennek utána kell kérdezni, főleg most a változások évében.
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg