Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
szerintem bőven jó nyelv alatt mérni, én végeztem 3 hőmérővel tesztet, a digitálist kikukáztam, mindig mást mért, de van, akinek bejön, csak ne az első csipogás után nézd meg, hanem várj legalább 3 percet.
Hüvelyben is lehet mérni, de az nekem macerásabb volt és nem szívesen dugdostam oda minden reggel a mérőt.
Ha lesz görbéd kielemezzük :) majd tedd be :) a lényeg, hogy van egy alaphő a ciklus elején, aztán ovu után fel kell emelkednie az alaphőhöz képest 3-5 tizeddel és ott is kel maradjon a mensiig vagy hónapokig, ha baba van :) kb. ennyi.
Igazából a mérésből is csak utólag lehet bármilyen következtetést levonni, de azért jó, ha tudjuk mi zajlik odabent.
Annyi a fontos, hogy legalább 3 órát aludj egyhuzamban mérés előtt és nagyjából minden reggel ugyanakkor mérd. Max. 1 óra eltérés legyen.
IIiri - Június 6. (pozi teszt, 1. lombik)
Beike - Június 6 (?) (pozi teszt, 1. lombik)
Edit - Június 13. (Pozi teszt, 2. inszem)
Regina - Június 15. (Pozi teszt, 4. inszem)
Petyó - hamarosan pozi teszt, spontán/lombik ;-)
Baybee - augusztus (pozi teszt, 1. lombik)
Viki - augusztus konzultáció (hamarosan pozi teszt) ;-)
Angyajka - kb. július 4. ( pozi teszt, spontánkodik)
Na itt a táblázat újra. :))))
Igen, az én nőgyógyim is megcsinálta volna, csak ott a kiskatonák nincsenek felturbózva, meg féltem a bacitól. Egy mediben mégis csak sterilebb.
Edit, a tudásodra lenne szükségem. Elkezdem a hőmérőzést, mert ebben a "pihenős" időszakban cikluskövetés mellett spontánkodunk. ;) Gondoltam mellette mérem a hőmet, így látom a hormonális változásokat. Szóval egy gyorstalpaló kellene, mert ahány oldalt néztem, annyi féle volt. Volt, hogy azt írták a végbélben a legjobb mérni, na arra nem vagyok hajlandó. :D
Tudom, én is használtam. A BMC-ben sok inszemes meg volt kergülve, hogy miért csak a lombikosok kapják. Pedig sztem undibb, mint az utro.
Nem tudom milyen plusz cucc lehet benne az utrohoz képest, de az tuti, hogy progiból kevesebb.
a Genium-Medben is 35ezer egy inszem.
Már szinte minden nőgyógyász inszemez.
Sajnálattal olvasom, hogy ennyire megrendült a bizalmatok, de meg is értem valahol. Ellenben nem hiszem, hogy máshol sokkal jobb a helyzet és tényleg egy új helyen újra kell kezdeni minden vizsgálatot :( rengeteg idő + pénz.
Én sem vörös szőnyeget akartam, de nálam alap, hogyha valakit odahívok, akkor azt nem felejtem el. Pl. Sipi engem. Jól kivettem a szabit és bumm, a semmire. :/ Egy kicsit több odafigyelést igényelnék. Én ebből az 5 inszemből azt szűrtem le, hogy túlvállalják magukat. Ezzel a 2,5 orvossal - ugye Forgács doki az inszemben nem vesz részt - nem lehet az elvárásnak megfelelően szolgáltatást nyújtani.
Így visszagondolva, összegezve azt a 5 alkalmat nekem ők baromi nagy csalódás. A gondom mindig ugyanaz volt és nem változott semmi. Augusztusban még elmegyünk konzultálni és elmondjuk ezeket. A férjem nem egy köntörfalazó ember, ő is a saját cégét irányítja, úgyhogy tudja mi az üzlet. Ő teljesen ki van akadva, a konzultáción nem ezt ígérték nekünk és ezt a szemükbe is akarja mondani.
Nekem mind a kettő van, reggel Crinone, este Utro.
(Amikor babás voltam egy rövid ideig, ott napi 2*2 Utrot használtam, nem is mondta a dokim, hogy irrigáljak.) Szerintem is a Crinone miatt kell, ritka gusztustalan egy "kenőcs".
Még a fejetlenségről: szerinted az mennyire korrekt, hogy egyazon intézeten belül az egyik doki azt mondja a páciensnek, hogy progipótlás közben 4 naponta irrigáljon, a másik meg azt mondja a másik páciensnek, hogy ne csináljon semmit? És ha összeakad a két páciens valahol, akkor meg a frászt hozzák egymásra, hogy most ki csinált jót vagy rosszat magának? (itt a példánk lent, Beike és én)
Csak hogy eldőljön a fifti-fitfi, rá fogok kérdezni a nődokimnál kíváncsiságból, ő mit mond erre.
Hát a "másik intézetet keresünk" kijelentés kicsit elhamarkodott volt. Az itt - és máshol- olvasottak alapján a BMC, Sote, Kaáli kizárva. Marad a Dévai meg a Versys. Férjem nagyon szeretné a Versyst, én meg nem. Egyrészt marha drágák, másrészt meg náluk csak önköltséges van. A mi pénztárcánk meg azért valahol véges. Egyetlen dolog szól mellettük, az a PGD. Ha kiderül, hogy vmi genetikai defekt van valamelyikünknél, akkor az nagyon jól jönne, ha ezt a vizsgálatot megcsinálnák az embrión.
A Dévai meg nekem eléggé..hogyismondjam ..unszimpi. Mármint maga a doki. Egy riportot láttam vele a tv-ben, valahogy engem nem győzött meg. De ugye nem vagyunk egyformák.
Nem derült ki semmi a vizsgálatokból. Vagyis de. A pajzsmirigyem. Vagy 5 éve is nézték az anti-TPO-t, akkor 1-es volt az érték. Tehát okés. Tavaly meg felugrott nagyon, akkor derült ki a Hashimoto, egy újabb immunpanelből. A semmiből jött. És az a gyanúm, hogy a mostani sikertelenségnek is ez az oka. Amíg nem történik semmi, addig szuper a TSH, de ha elindul a terhesség rögtön emelkedni kezd az érték. Valahol olvastam, hogy a 2,5 feletti TSH öli a magzatot. Nekem ez most 2,3 volt beülti után 10 nappal. De fogalmam sincs hogy lehet még ettől is kisebb alapjárati TSH-t beállítani. Szerdán okosabb leszek, ha beszéltem az endós dokival.
A másik amit a vetéléseim után mondtak: ennek kromoszóma oka van, ha a 12. hét előtt megy el a magzat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?