Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben fórum

Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)

2386. E-dit22 (válaszként erre: 2384. - E-dit22)
2016. jún. 5. 21:10
ja, az lemaradt, hogy nekem az ősrégi higanyos vált be, remélem nem töröm el egy darabig, mert az a legmegbízhatóbb :D még az alkoholos sem annyira jó, mint a higanyos!
2385. E-dit22 (válaszként erre: 2383. - Angyajka)
2016. jún. 5. 21:10
de jó ezt így látni és mindenki neve mellé nemsokára a szülés várható dátuma kerül! :)
2384. E-dit22 (válaszként erre: 2379. - Angyajka)
2016. jún. 5. 21:08

szerintem bőven jó nyelv alatt mérni, én végeztem 3 hőmérővel tesztet, a digitálist kikukáztam, mindig mást mért, de van, akinek bejön, csak ne az első csipogás után nézd meg, hanem várj legalább 3 percet.

Hüvelyben is lehet mérni, de az nekem macerásabb volt és nem szívesen dugdostam oda minden reggel a mérőt.

Ha lesz görbéd kielemezzük :) majd tedd be :) a lényeg, hogy van egy alaphő a ciklus elején, aztán ovu után fel kell emelkednie az alaphőhöz képest 3-5 tizeddel és ott is kel maradjon a mensiig vagy hónapokig, ha baba van :) kb. ennyi.

Igazából a mérésből is csak utólag lehet bármilyen következtetést levonni, de azért jó, ha tudjuk mi zajlik odabent.

Annyi a fontos, hogy legalább 3 órát aludj egyhuzamban mérés előtt és nagyjából minden reggel ugyanakkor mérd. Max. 1 óra eltérés legyen.

2383. Angyajka
2016. jún. 5. 20:57

IIiri - Június 6. (pozi teszt, 1. lombik)

Beike - Június 6 (?) (pozi teszt, 1. lombik)

Edit - Június 13. (Pozi teszt, 2. inszem)

Regina - Június 15. (Pozi teszt, 4. inszem)

Petyó - hamarosan pozi teszt, spontán/lombik ;-)

Baybee - augusztus (pozi teszt, 1. lombik)

Viki - augusztus konzultáció (hamarosan pozi teszt) ;-)

Angyajka - kb. július 4. ( pozi teszt, spontánkodik)

Na itt a táblázat újra. :))))

2382. Angyajka
2016. jún. 5. 20:52
Beike, nagyon szorítok holnapra!!! Írj mindenképp.
2381. Angyajka (válaszként erre: 2378. - Baybee)
2016. jún. 5. 20:47
Ha nem írtál volna a többiről én már rég továbbálltam volna, de én ennél "rosszabb" bánásmódot nem tudnék elviselni. A férj így is zabos, mi lenne egy sote-n vagy bmc-ben. :/
2380. Angyajka
2016. jún. 5. 20:42
Regina, ma néztem a Dm-ben a clearblue dig. ovu tesztet, de nem volt. Te hol vetted, gyógyszertárban? Lehet hülye kérdés, de annak fix vagy cserélhető az érzékelő része? Kellenek hozzá "pótfejek" ? Néztem neten, de erről nem találtam semmit.
2379. Angyajka (válaszként erre: 2375. - E-dit22)
2016. jún. 5. 20:36

Igen, az én nőgyógyim is megcsinálta volna, csak ott a kiskatonák nincsenek felturbózva, meg féltem a bacitól. Egy mediben mégis csak sterilebb.

Edit, a tudásodra lenne szükségem. Elkezdem a hőmérőzést, mert ebben a "pihenős" időszakban cikluskövetés mellett spontánkodunk. ;) Gondoltam mellette mérem a hőmet, így látom a hormonális változásokat. Szóval egy gyorstalpaló kellene, mert ahány oldalt néztem, annyi féle volt. Volt, hogy azt írták a végbélben a legjobb mérni, na arra nem vagyok hajlandó. :D

2378. baybee (válaszként erre: 2375. - E-dit22)
2016. jún. 5. 20:25
Viszont, ha nincs bizalom, felesleges maradni. Én ugyanezeket az érveket hoztam fel annó a BMCvel kapcsolatban. És már bánom, hogy nem léptem hamarabb. Így több időt vesztettünk, mint ha új helyen minden vizsgálatot előlről kezdtünk volna. Szóval ez ne tartson vissza senkit. Arra viszont nincs biztosíték, hogy máshol olyan bánásmód van, mint amit megérdemelnénk és joggal elvárunk, akár pénzért, akár tb alapon.
2377. baybee (válaszként erre: 2368. - 613a2a73d1)
2016. jún. 5. 20:15

Tudom, én is használtam. A BMC-ben sok inszemes meg volt kergülve, hogy miért csak a lombikosok kapják. Pedig sztem undibb, mint az utro.

Nem tudom milyen plusz cucc lehet benne az utrohoz képest, de az tuti, hogy progiból kevesebb.

2376. baybee (válaszként erre: 2367. - 613a2a73d1)
2016. jún. 5. 20:12
De pl. sztem ez is vonatkozik mindenkire, szóval ilyen "apróságoknak" is rajta kéne lenni.
2375. E-dit22 (válaszként erre: 2372. - 613a2a73d1)
2016. jún. 5. 18:52

a Genium-Medben is 35ezer egy inszem.

Már szinte minden nőgyógyász inszemez.

Sajnálattal olvasom, hogy ennyire megrendült a bizalmatok, de meg is értem valahol. Ellenben nem hiszem, hogy máshol sokkal jobb a helyzet és tényleg egy új helyen újra kell kezdeni minden vizsgálatot :( rengeteg idő + pénz.

2374. Angyajka (válaszként erre: 2372. - 613a2a73d1)
2016. jún. 5. 11:59
Aranyos vagy, de az nekünk már nagyon kiesik helyileg. Nem is a pénz a lényeg számunkra, hanem, hogy kapjunk is érte valamit. :/
2373. Angyajka (válaszként erre: 2371. - 613a2a73d1)
2016. jún. 5. 11:57

Én sem vörös szőnyeget akartam, de nálam alap, hogyha valakit odahívok, akkor azt nem felejtem el. Pl. Sipi engem. Jól kivettem a szabit és bumm, a semmire. :/ Egy kicsit több odafigyelést igényelnék. Én ebből az 5 inszemből azt szűrtem le, hogy túlvállalják magukat. Ezzel a 2,5 orvossal - ugye Forgács doki az inszemben nem vesz részt - nem lehet az elvárásnak megfelelően szolgáltatást nyújtani.

Így visszagondolva, összegezve azt a 5 alkalmat nekem ők baromi nagy csalódás. A gondom mindig ugyanaz volt és nem változott semmi. Augusztusban még elmegyünk konzultálni és elmondjuk ezeket. A férjem nem egy köntörfalazó ember, ő is a saját cégét irányítja, úgyhogy tudja mi az üzlet. Ő teljesen ki van akadva, a konzultáción nem ezt ígérték nekünk és ezt a szemükbe is akarja mondani.

2372. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2370. - Angyajka)
2016. jún. 5. 10:46
Még vmi eszembe jutott. Megyünk majd citogenetikára az istenhegyi génlaborba. Ott 35e egy inszem. Legalábbis az árlistájuk szerint, ami fent van a neten. Rákérdezzek majd, hogy ez tényleg ennyi, vagy van-e még vmilyen járulékos költsége?
2371. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2370. - Angyajka)
2016. jún. 5. 10:39
Igen, én is valahogy másra számítottam. Na mindegy, ezt most betudom annak, hogy ilyen hülyén jöttek össze a dolgok és rengetegen voltunk pont a leszívás/beülti napján. A kommunikáció is érdekes... Néha úgy éreztem, hogy szinte zavarom őket a kérdéseimmel. Nem szerettem volna különleges bánásmódot azért, mert én fizetősön voltam, de ettől azért többre számítottam. Például arra, hogy lesz egy konkrét orvosom, aki -ha odamegyek- tudni fogja, miért vagyok ott, mik voltak az előzményeim. Ehhez képest mindig az vizsgált meg aki éppen arra járt. Én meg csak kapkodtam a fejem, ahogy fogytak a tüszők, 8 majd 6, leszívásra meg 3. Legalább a monitorozást mindig ugyanaz csinálná. A Versys-mint írtam- azért is esett ki, mert ott nincs tb-s. Ha ott sem sikerül, akkor kuncsoroghatunk be megint másik helyre tb listára iratkozni. Ott egy sima lombik 505ropi, ha icsi kell akkor 645 ropi, icsi nélkül AH-val meg 590. Konzultáció 25/alkalom. Meg persze a gyógyszerek pluszban.
2370. Angyajka (válaszként erre: 2360. - 613a2a73d1)
2016. jún. 5. 08:58
A Versyst én is néztem majd duplája a forgácsnak. Bevallom én a forgácsos árért is jobbra számítottam, és itt nem a LED tv-t hiányolom. A szervezettség, kommunikáció, időbeosztás stb. Úgy veszem észre, hogy a lombik sem koordináltabb, mint az inszemináció. Utálom a fejetlenséget, a kapkodást. Eleve a saját természetemtől is nagyon távol áll, pláne, ahol a gyerekem és a pénzem a tét. Bennem is sok gondolat kavarog. Versysben talán megvan, amit keresek, de baromi sok konzi van előtte, mert mindent kivizsgálnak újra. A pénz... Ha belegondolok itt milyen sok pénz ment el a semmire. :/ Kifizetném, ha tudnám, hogy tuti a siker. Az inszem 90 ezer, a lombik mennyire jönne ki, nézted?
2369. E-dit22 (válaszként erre: 2363. - 613a2a73d1)
2016. jún. 5. 08:15
Kérdezzetek rá mindenképp!
2368. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2365. - Baybee)
2016. jún. 5. 00:01

Nekem mind a kettő van, reggel Crinone, este Utro.

(Amikor babás voltam egy rövid ideig, ott napi 2*2 Utrot használtam, nem is mondta a dokim, hogy irrigáljak.) Szerintem is a Crinone miatt kell, ritka gusztustalan egy "kenőcs".

2367. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2366. - Baybee)
2016. jún. 4. 23:58
Ilyen van itt is. Leszívás után le kellett menni megbeszélésre egyenként. Ott kaptunk egy kinyomtatott excel tábla féleséget, rajta az adagolás a szuriról/Crinoneról/Utroról meg a gyógyszerekről. Napra lebontva, júl 9-ig. Szerintem ez mindenkinek ugyanaz. Csak nem azonos dokihoz mentünk, ezért van itt ez a kérdés, hogy irrigálni vagy sem. A papírra ez nem volt írva, de nekem a Makai bejelölgette, mikor csináljam. Beike nem tudom kinél volt, de látod, neki meg azt mondták majd tisztul magától.
2366. baybee (válaszként erre: 2363. - 613a2a73d1)
2016. jún. 4. 23:52
Egyébként már rég csinálhattak volna egy egységes tájékoztatót, amit csak kiegészítenék mindenkinek a saját adagolási tervvel, de azok a dolgok, ami mindenkinek ugyanaz az mind rajta lenne.
2365. baybee (válaszként erre: 2363. - 613a2a73d1)
2016. jún. 4. 23:50
Kell az irrigálás 3-4 naponta, bár nekem ezt csak a crinone-nál mondták az utronál nem. De pl. a BMCben, lombik után volt olyan csaj, aki napi 6x2 utrot kapott, neki mondták az irrigálást.
2364. baybee (válaszként erre: 2360. - 613a2a73d1)
2016. jún. 4. 23:46
A Dévay nekem se volt szimpi.
2363. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2352. - E-dit22)
2016. jún. 4. 23:18

Még a fejetlenségről: szerinted az mennyire korrekt, hogy egyazon intézeten belül az egyik doki azt mondja a páciensnek, hogy progipótlás közben 4 naponta irrigáljon, a másik meg azt mondja a másik páciensnek, hogy ne csináljon semmit? És ha összeakad a két páciens valahol, akkor meg a frászt hozzák egymásra, hogy most ki csinált jót vagy rosszat magának? (itt a példánk lent, Beike és én)

Csak hogy eldőljön a fifti-fitfi, rá fogok kérdezni a nődokimnál kíváncsiságból, ő mit mond erre.

2362. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2356. - Petyó86)
2016. jún. 4. 23:12
Na igen, ez nekem is fáj egy kicsit. Nem kérek én eredeti leleteket, de legalább hadd fotózzam le, vagy jegyzeteljem ki magamnak. Kaptam ugye a Bromo-t. Ezt magas prolaktinra adják. Nekem nem mondták, hogy az magas lenne, csak az fsh volt gáz. Szerdán ha rákérdez az endós doki, hogy mégis mennyi volt a prolaktinom, hogy ezt kaptam, mégis mit mondok neki? Fingom sincs? Nem kicsit fog hülyén nézni rám.
2361. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2352. - E-dit22)
2016. jún. 4. 23:07
Semmit nem kaptam. Majd rákérdezek, ilyenkor mi van. A fejetlenségen kívül...
2360. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2351. - Petyó86)
2016. jún. 4. 23:06

Hát a "másik intézetet keresünk" kijelentés kicsit elhamarkodott volt. Az itt - és máshol- olvasottak alapján a BMC, Sote, Kaáli kizárva. Marad a Dévai meg a Versys. Férjem nagyon szeretné a Versyst, én meg nem. Egyrészt marha drágák, másrészt meg náluk csak önköltséges van. A mi pénztárcánk meg azért valahol véges. Egyetlen dolog szól mellettük, az a PGD. Ha kiderül, hogy vmi genetikai defekt van valamelyikünknél, akkor az nagyon jól jönne, ha ezt a vizsgálatot megcsinálnák az embrión.

A Dévai meg nekem eléggé..hogyismondjam ..unszimpi. Mármint maga a doki. Egy riportot láttam vele a tv-ben, valahogy engem nem győzött meg. De ugye nem vagyunk egyformák.

2359. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2350. - Petyó86)
2016. jún. 4. 23:00
Én arra sem kaptam választ, hogy a mindig normál értékem hogyan és mitől ment fel 35-re. Úgy, hogy a kövi ciklusban meg visszament 8-ra. Most a 3 hónap pihi alatt önszorgalomból csináltatni fogok minden 3. ciklusnapon egy hormonsort. Meg hőmérőzés meg ovutesztek, meg néha meglátogatom a nődokimat egy hüvelyi UH-ra, lát-e tüszőérést.
2358. 613a2a73d1 (válaszként erre: 2349. - 42233ef8c1)
2016. jún. 4. 22:54

Nem derült ki semmi a vizsgálatokból. Vagyis de. A pajzsmirigyem. Vagy 5 éve is nézték az anti-TPO-t, akkor 1-es volt az érték. Tehát okés. Tavaly meg felugrott nagyon, akkor derült ki a Hashimoto, egy újabb immunpanelből. A semmiből jött. És az a gyanúm, hogy a mostani sikertelenségnek is ez az oka. Amíg nem történik semmi, addig szuper a TSH, de ha elindul a terhesség rögtön emelkedni kezd az érték. Valahol olvastam, hogy a 2,5 feletti TSH öli a magzatot. Nekem ez most 2,3 volt beülti után 10 nappal. De fogalmam sincs hogy lehet még ettől is kisebb alapjárati TSH-t beállítani. Szerdán okosabb leszek, ha beszéltem az endós dokival.

A másik amit a vetéléseim után mondtak: ennek kromoszóma oka van, ha a 12. hét előtt megy el a magzat.

2357. baybee (válaszként erre: 2346. - 613a2a73d1)
2016. jún. 4. 17:20
Sztem feltett. És ha márciusban volt ez, akkor 2017.2.hó elvileg. Ami ha minden jól megy lehet akár 2016.12.hó is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook