Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
hello csajok!
újabban vérzik az orrom az Aspirin protecttől:(( volt valakinek hasonló problémája? na persze nem patakokban, csak 2 fújás és abbamarad, de akkor sem olyan jó:(
Ó, mi is f..za csapat vagyunk. Szív és érrendszerben mi is jók vagyunk, persze ez nem kunszt a mi génjeinkkel, sőt rák is játszik. Akad diabétesz, meg amit akartok.:)))))))Szóval licitálhatunk egymásra.:D
Szerintem depressziója előbb-utóbb annak is lesz, akinek különben nem volt, ha elkezd meddőségikbe járni.
Köszi, igyekszem is erre koncentrálni.
Nem arra gondoltam, hogy az embólia amiatt van, csak azt hittem, a két dolog van, maikor összefüggésben van... de csak tippelek.
Valaki hogy megtudjam hogy kezeli a szervezetem a vitaminokat milyen vér vétel kell???
Vagy,hogy miben van hiányom...
A tüdőembóliát okozhat a vérrög és ez is összefügghet trombózissal. :(((( Ezért irtam, hogy nem érdemes csak a szívhalállal foglalkozni.
Valszeg, ha eddig eljutottál, anélkül, hogy jelen lenne, hogy, kell, akkor nem valószínű, hogy kell. Viszont azért ez mókás ez a mondás, hogy nem akar vérhígítóval terhelni. Akinek hivatalosan kell, azt akár "terhelik" vele, akár nem, meg fogja kapni. Ez nem olyan, mint a c vitamin.
huh, ez jó bonyolult téma akkor. Én azt hittem az embólia is összefügg a trombózis hajlammal. Nagyimnak igen, a lábában volt időssebb korában.
Hát remélem, h én ezt megúszom, eddig minden rendben, kérdeztem a dokimat, hogy most a terhesség alatt nézzük-e meg (mert eddig ez elmaradt), azt mondta, már vérhigítóval nem akar engem terhelni. Remélem, igaza van és nem csak felelőtlen. :-)
Öregkorban gyakoribb és tényleg nem mindenki genetikusan hajlamos. Hírtelen szívhalál sem csak trombózis eredménye lehet és nem is érdemes erre kiélezni az egészet. Hidd el, egy tüdőembólia épp olyan halálos és ahhoz is csak egy kis rög kell, ami valóban gyakran a lábban keletkezik és onnét indul el. Sajna a probléma, igazándiból, hogy valójában tényleg rögösödsz-e, hol van és hol landol a rög, ami lehet, akár a lepény is.
Számít az is hogy volt-e spontán vetélésed és hány. Ez is lehet indikáció.
Étteremben mindenütt jobbat kapsz, pláne turista központokban. Mi Líbiában éltünk egy ideig és szuper halakat lehetett venni, de a köznép olajos makarónin élt és birkán.
Fennálhat. Persze a trombózison áttesetteknek kb. 50%-ának van génmutációja. A mutációval rendelkezők felének sohasem lesz trombózisa.
az én trombózisos nagyimnak sem okozott gondot a teherbeesés, sőt! Konkrétan azt mondta, ha ránézett nagyapám, már terhes volt.... de ettől máég tartom, hogy az ő idejükben az ő életvitelükkel nem lehet a mienket összehasonlítani. És a sok hátrányos dolog, sztem összeadódik, tehát mi csak azt tehetjük, h amiről tudunk, azt próbáljuk orvosolni ezzel növelve az esélyeinket.
Amúgy a nagyim 20-35 év között volt terhes, a trombózis meg csak 60 évesen jött ki. PErsze a hajlam nyilván megvolt előbb is. :-)
nem tudom, ott én csak Tunéziában jártam, de ott szerintem sokkal jobb kaják vannak. :-))))
MTHFR: na nekem ilyet soha nem néztek laborban...
CSaládi dolgok: ha nekem az anyai nagymamámnak és dédimnek volt trombózisa, akkor fennállhat nálam is? És ha igen, melyik? a Leiden (vagy más trombi hajlam), vagy akár a folsav probléma?
Röviden: szinte minden. Leiden hetero, MTHFR homozygota, ennek megfelelően emelkedett homocisztein szint, protein c és s alacsony. Először még úgy volt, hogy esetleg antifoszfolipid szindróma is, de ez, hál Istennek nem igazolódott.:))
Ettől függetlenül kissé szkeptikus vagyok az egésszel szemben, mert a Leiden az nagy valszeg a nagyanyám ágáról jött, meg egy fele az MTHFR-nek is, ettől függetlenül nem okozott neki gondot se a teherbeesés, se a kihordás és akkor még nem volt se terhes vitamin, se Clexan.
Valóban sokat számít a családi háttér is. Nekem nem volt még trombózisom, de a családból többeknek igen. Sajnos, legjobb tudomásom szerint, azok a génhibák (bár ez lehet szerzett probléma is), amelyek a hajlamot okozzák dominánsan öröklődnek.
Ettől függetlenül, mivel a protein S és C értékeim nem voltak jók, így a további vizsgálatokat kértek. Azokból viszont már leszürhető volt, hogy mi is a probléma.
Én csak Észak-Afrikáról tudok beszámolni, ami hasonló életmód szempontjából, de ne hidd, hogy bármivel egészségesebben élnek. Kevés mozgás a háztartáson kívül és nagyon ch gazdag diéta a nagyátlag számára.
A folsav felszívódásnak magának nem hiszem, hogy jele van, de azoknak a tényekzőknek, amitől nem jó a felszívódá/felhasználás, az igen. Pld. magas homocisztein szint. A magas homocisztein szint az MTHFR mutációval áll kapcsolatban.