Lombik - Alacsony AMH (beszélgetés)
Egyszer volt terhelésem, akkor 4,9 és 4,6 volt a cukor, az inzulin meg 5 és 30.
A legutóbbi éhgyomrin 4,88 volt a cukor és 4,1 az inzulin.
Szerintem a korábbi nőgyogyim említette volna, ha lehet mit kezdeni a petevezetőkkel. Ő végezte a műtéteket, minden egyes alkalommal próbált megnyitni, de csak nagy nyomású izével vagyok átjárható. Ő javasolta anno a lombikot, pont ezért + az endo miatt. Nem tudod megkérdezni, mi ez a módszer?
Akkor nyugalom és diéta továbbra is. Nem túl biztató távlatok, de hátha. Mennyi volt az utólsó cukor+inzulinod?
Mellesleg, nem lehet a petevezetődet átjárhatóvá tenni? A sógornőm segített a barátnője lányának orvosi megoldást találni, miután sikertelen lombikja volt, ami azért kellett, mert átjárhatatlan volt. Nem tudom pontosan, milyen műtétje volt, de azóta már megszülte a természetesen fogant babáját.
Sziasztok! már régóta olvalak benneteket,mert az én AMH is 0,1 alatti, sajnos nekem kemoterápia miatt lett ennyi, de most nem emiatt írok.
Van egy barátnőm, akik 2 éve próbálkoztak, tavaly nyáron műtötték endometriózussal, és az orvos már akkor mondta, hogy szerinte csak a lombik lesz járható. Valamikor októberben az AMH-ja neki is 0,1 alatti lett, de a doki már előtte megállapította, hogy korai petefészekkimerülése van. (Az anyukája 38 évesen klímaxolt, ő most 38 éves). Az FSH-ja folyamatosan magas volt, januárban kb. 26-30, erre nem emlékszem pontosan, és akkor a doki felírt neki valamilyen hormongyógyszert, ennek a nevére pontosan nem emlékszem, de klimaxos nőknek írják fel. Azt mondta a doki, hogy szedje be az összeset, utána UH és vérvétel. A lényeg: febr.elején lekezdte szedni, állítólag alig voltak együtt a férjével, és két hete kiderült, hogy terhes lett! Most 8 hetes terhes, a doki a csodájára jár! Ezt csak azért írtam, hogy tényleg vannak még csodák!
Ja tudom, de már nem érzem olyan rosszúl magam, nem a kolléganőm tehet róla.
Nekem is lesz lassan a hasamban és majd legalább megkapom tőle a babaruhákat!
A te barátnődnek is csak egy picit lesz rossz 1-2 napig, te pedig próbáld rábeszélni a folytatásra.
TE vagy nekünk a követendő példa!
Jaj de izé (finoman szólva) a dokid!
Hát eddig is magas volt az FSH-d, sőt még több is.
Nekem is húzta a száját a 20-as FSH-ra, de azért találta ki ezt a fogigátlósat, hogy majd az leviszi.
Jaj már mit húzza az idődet, állandóan így is szurikra jársz! Le van carva az FSH meg a többi!
Még jó, hogy az enyémet nem nézegeti látta magas és kész.
Na majd megnyugtat tényleg a bökdösős nénid!
Remélem minden eredményed jó lesz és mond valami okosat a köv. hónapban!
Sziasztok, megjöttem. Fortyogok az idegtől!!!
A menetrend a következő: ha kész a mai (2.napi) vv eredménye, hívom dokibácsit. Szerinte a huszonakármennyi FSH "bazimagas" (ez idézet volt tőle) és tudni szeretné, most mennyi. (Borítékolom előre, most is annyi lesz kb. Mindig annyi.) Aztán még ebben a hónapban akar cukor-inzu terhelést végeztetni, mert szerinte nekem gyógyszerre lesz szükségem. Könyörgöm, másfél éve ezzel a rohadék eredménnyel rohangálok hozzá, dokikhoz, csinálom önszorgalomból a diétát, kezdtem el a sportot és nézegetem x havonta az éhgyomri inzulint, mert senki nem vesz komolyan! És akkor maaaajd következő hónapban ESETLEG kezdhetünk, ami persze függ a mai, a 21 napos és a terheléses eredménytől...
Én úgy szeretem a dokibácsimat és tök bízom benne, de ezzel most nagyon kiakasztott...
Arról nem is beszéltünk, hogy ha eljutunk odáig, milyen stimulálásban lesz részem, mert az is az eredményektől függ.
És persze a stimulálás veszélyes lehet az endóra nézve, de hát ez ellen nem lehet mit tenni.
Még jó, hogy ma megyek akupunktúrára, remélem az én drága böködős dokinénim majd kicsit összerakja a lelkemet...
És még a nap is elbújt és beborult az ég.. Francba...
Jól hangzik, sőt, ha több időm lenne otthon és biznék abban, hogy a párom társam lenne benne - amivel most igazán probléma van - akkor mindenképp kipróbálnám. Sajnálom, hogy Győrbe mentünk, mert úgy tűnik, hogy sok helyen segítőkészebbek, mint ott.
Most először szeretném megtudni, hogy minden rendben van-e odabent és hogy állnak a hormonjaim. Nőgyógyászhoz - egy újhoz - mindenképpen elmegyek májusban, mikor itthon leszek egy hétre.
További ajánlott fórumok:
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek?
- Ha a férfi alacsony
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha minden rendben van uh.de az AFP alacsony 5.lombik 2elvesztettél csináltatnál aminocentesist aminek 2% a vetélési kockázata?
- Lombik stimuláció alatt/miatt alacsony vérnyomás (több ájulással), petefészek túlműködés mással is előfordult?