Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy a Gripe Water-t Ti milyen gyakran adtátok, vagy adjátok a babának. Ha nincs panasz, akkor mennyi kell naponta?
A tájékoztatóban csak az van, hogy max.6-szor lehet.
Elég akár napi egyszer?
Szia!mi ez a mirena?valami fogamzásgátló?
sajnos tanácstalan vagyok mivel védekezzünk a terhességem után!?tudtak olyan módszert ami viszonylag biztonságos,és hormonális??
Szia!
Köszönöm kedvességed. Nagyon örülök, hogy neked is teljesült a vágyad. Én jelenleg a 19 hétben vagyok. 2011 május 2-re tervezett a szülés. Hiszem, hogy minden rendben lesz.
További sok boldogságot kívánok:
Yda
Sziasztok! Ma feltette a dokim a Mirenát, egyáltalán nem fájt, pedig féltem tőle! Most vérezgetek, de ez normális, hamarosan elmúlik. Remélem bírni fogja a szervezetem!
emix! Jobbulást neked! Én gyűlölök hányni, szerencsére a terhességem alatt csak 3-szor hánytam.
Én kb.június 25-re vagyok kiírva!
Tegnap előtt az ügyeletre kellett vinni mert annyit hánytam az éjszaka,hogy egyszerűen összeestem a kimerültségtől!Ilyet még sose éreztem!Nem kívánom senkinek!Addig hánytam amíg csak volt bennem valami!Végül egy nagy szuri segített!
Sziasztok.
Mindenki jól van?? Akik még egyben vannak kismamák mikorra vagytok kiírva? Ki lesz a következő???
Szép estét mindenkinek és jó éjszakát!
Szia Yda!
Már nagyon régen olvastam a fórumot,de ennél szebb hírre nem is jöhettem volna mint,hogy babát vársz.Hát jól kijutott nekünk a várakozásból!!Szerencsére nekünk is sikerült!2010.február 15-én született meg kislányunk,Tímea.A vártnál kicsit korábban,a 33. héten született,de szerencsére minden rendben van vele.Szépen fejlődik.A terhességet én is végig szúrtam,a 30. hétig saját magamnak hasba adtam,ekkor kórházba kerültem,(mert beindult a szülés,akkor még infúzióval visszatartották)ott vállba adták tovább a szurit,de nagyon belilult a vállam tőle,így ismét áttértek a hasamra,de akkor már a hasam oldalába adták.Végül a szülés után még 8 hétig kellett szúrnom magam,azóta kontrollra járok 3 havonta,de minden rendben van,így semmit sem kell használnom.A hematológusom azt mondta amikor rákérdeztem a combba adásra,hogy ott még jobban belilul,mint a has,mert ott több ér van.Én is úgy néztem ki,mint akit vernek,tiszta lila foltos volt a hasam állandóan:)
A szuritól félőknek:
én életemben nem szedtem ennyi gyógyszert,használtam annyi szurit mint most a terhességem idején,mégis egészséges kislányunk született.Ha ártanának ezek a szerek akkor nem adnák az orvosok!
Szép estét mindenkinek!
Sziasztok!
Nekem nem mondták h vissza kell mennem kontrollra, csak a nődokimhoz kellett visszamennem.
Kislányunk a Csenge nevet kapta. Amikor kitaláltuk az elején még nem gondoltuk volna h ilyen népszerű név...francba. De neki nagyon jól áll. :)
Ami még szóbajött a Jázmin, Blanka, Petra, de szép a Kincső és a Johanna is.
Szia.
A mi kislányunk neve Tímea lett. Az utolsó hónapban döntöttük el.
Nekem még tetszenek: Vanda, Dalma, Petra, Lili, Liliána.
Valahogy nekem is vissza kell mennem kontrollra két hét múlva, csak a kisfiamat hova tegyem? Nem akarom magammal vinni, ha otthon maradna is, nem tudom szoptatni....jajjjjjjjjjjjjj!
Ez most nekem is macerás, mint neked!
Kiss! Igen néztek, és rendben vagyok! :)
emix: nekünk Petra lett a kislányunk, amik még tetszettek: Jázmin, Noémi, Edina, Vanda, Szabina.
Egy kis közvélemény kutatást tartanék ha nem bánjátok!?A születendő babámról még nem tudom lány vagy fiú lesz e!Fiú névre már vannak ötletek,de lányra nincs!
Szeretném megtudni tőletek nektek mely lánynevek tetszenek!?Kislányaitoknak milyen nevet adtatok?Hátha így könnyebb lesz a választás!:)köszönöm szépen
további szép estét mindenkinek!!!!
Ritus79!
Neked néztek vérképet mikor abbahagytad a szurikat?
Sziasztok!
Nagyon kedvesek vagytok mindannyian, hogy reagáltatok a problémámra. Sajnos azonban képtelen vagyok beadnom magamnak az injekciót, pedig egyáltalán nem vagyok sem félős, ijedős, nem félek az injekciótól, de egyszerűen nem tudom megtenni. Számtalanszor próbálkoztam vele, mégsem megy. A férjem csak nevet, mármint nem kinevet csak mosolyog. Ugyanakkor örülök, hogy ő adja be, mert úgy érzem ezzel is részt vesz a baba életében. Valószínűleg jobb lenne a göbösödés miatt, ha magamnak szúrnék, de így együtt vagyunk a férjemmel "jóban-rosszban".
Ritus79!
Én anno kérdeztem a heamatológusom, hogy más helyre lehet-e majd adnom?! Nem igazán válaszolt rá, csak annyit modnott, adjam a hasamba. Én is szoktam masszirozni, de mégis olyan egybefüggő keményedés már a hasam.
Emix!
Ahogyan leírtad, úgy adja be a párom is. Mégis egy kis göb, mindig marad utána. gyakran szokott csipni a beadáskor a szuri és előfordult már az is, hogy vérzett. A dokim nem monndta, hogy nagy pocaknál lehetne comba is adni, de ha majd már nagy lesz a pocakom és nagyon feszül a hasam, akkor újra rákérdezem. Addig is kenegetem kamillás gélolajjal, valamint ligetszépe olajjal. Úgy érzem, hogy egy picit ezek segítenek.
Üdv mindenkinek:
Yda
Szia!Én még csak 1 hete kapom a szurit !Ebből 3 napja szúrom magam!Eddig anyósom adta(egészségügyi dolgozó)!Ő úgy csinálta nekem,hogy finoman megcsapkodta és dörzsölte a hasam.(puhított egy kicsit a felületen)és mondta,hogy lazuljak el,engedjem el magam,ahova szúrni akart ott összefogat a bőrréteget míg bevezette a tűt!Az előttem szólók már sok hasznos tanáccsal, és tippel láttak el!Hasonlókat tanácsolnék én is, és szerintem is próbáld magadnak szúrni,sokkal jobb!!!Szerencsére nekem nem duzzad nagyon fel,a szúrás után kb.5 perc és elmúlik!Én nagyon -nagyon lassan adom a szurit(túl lassan is)mert az elején hirtelen megemelkedik a bőröm a folyadéktól és félek,hogy kijön(mert az első nap amikor egyedül adtam így jártam)egy pici vattát teszek rá és rajta tarom 2percig!
Jobb a köldök vonalába adni,bár szerintem nem szabad nagyon szélre adni!Én kb egy vonalban nagyon közel szúrom az előző napihoz,így nem lesz sok kicsi pöttyöm össze vissza,hanem egy nagy lesz belőle:)
Én 2 szurit a felkaromba kaptam,aztán has,ha nagy lesz a pocim akkor combba adom majd)
Majd írj,hogy megpróbáltad e magadnak szúrni!
Sok Sikert!
üdv Emi
Szia!
Nagyon örültem a gyors válaszodnak. Köszönöm. Akkor mostmár nem érzem magam valami kirívó esetnek, ha másnál is előfordult már az ilyen göbösödés. Igyekszem megfogadni a tanácsod.
Üdv
Yda
Szia Yda!
Én csak ezen a fórumon kerültem kapcsolatba a többiekkel, itt megosztjuk a tapasztalatainkat.
Ne aggódj, nekem is göbösödött, majd elmúlik. Még most is van rajtam egy-egy göb, plusz lilás, barnás folt, de nem foglalkozom vele. Van, hogy meg se érzem és meg se látszik a helye, de van néha hogy egy apró eret találok el és vérzik picit a helye vagy csíp, de ez a ritka.
A dokik azt mondták hogy köldök vonalában kell beadni, az mindegy hogy a köldöktől milyen távolságra. Mikor nagy volt a hasam egészen oldalra adtam be, ott ahol van egy kis "úszógumi" tehát már nem is a has, de oda is lehet. Szóval itt egyáltalán meg se éreztem és nem göbösödött.
A lényeg hogy találj olyan helyet, ahol vastagabb a bőrréteg, talán ott nem lesz göbös. valóban segít ha masszírozod, bár én még ezt se alkalmaztam.
Vagy adhatod combba is (oldalra), ahol nincs izom. Izomba nem szabad. Kinek mi válik be.
Ja és szerintem próbáld meg magadnak beadni, mert akkor jobban érzed, hova célszerű és ha fájna csak arrébb kell szúrni! A párod ezt nem érzi:)
Én mindig magamnak adtam be, még az elsőt is.
Ui: Még kb. 2 hétig én is szúrom magam!
Kitartást!
Szia Yda!
Először is mindenképp sterilizálni kell a bőrfelületet előtte. Aztán kinyomod a fecskendőből a levegőbuborékot. Mindenképp lazítsd el magad!
Göbösödés ellen azt tudom tanácsolni hogy miután beadtad a szurit, utána enyhén maszírozd el körkörös mozdulattal az anyagot egy kis vattakoronggal. Így nem fog csomósodni. :)
KISS19!
Szia! Terhességem 18 hetében vagyok, tehát kb. 4 hónapja szúrom (a párom) a hasam. Sajnos a szuik helyén göbök alakulnak ki, amelyek nagyon lassan múlnak el. Próbáltam már krémmel kenegetni a szurás helyén, de csak enyhe változást hozott. Jelenleg úgy néz ki a hasam, mintha sódert - sok kis kavicsot tárolnék a hasamnál. Mivel ezeket a göböket kerülöm, néha úgy érzem már nem sok hely van ahova lehet szúrni. Belegondoltam, hogy még csak most kezdtem az 5. hónapot, mi lesz később?! A beadással nincs semmi probkéma-tudom, mert már a heamatológusnak és a nőgyógyászomnak is mutattam a beadás módját, ugyanakkor tanácstalanul állnak a problémám előtt. Vagy csak annyit mondanak nem probléma. Engem viszont zavar! Azt szeretném kérdezni tőled - mert biztosan már nagyon sok leidenessel kerültél kapcsolatba - hogy nem hallottál-e erre vonatkozóan valakit, aki nek ilyen problémája lenne, vagy aki ennek megoldásában tudna segiteni.
Előre is köszönöm válaszodat.
Yda
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk