Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Most jövök a háziorvostól!Még mindig nem jött meg az eredményem!És beszélgettem vele a magzatmozgásról!És mondta,hogy nagyon kicsi a pocakom és még nem is érzem szóval rohanjak el uh-ra,és mondjam hogy nincs magzatmozgásom!
Ráadásul most begyulladt a mandulám csúnyán köhögök és már a hasfalam is fáj emiatt!
Ma meg hiába meek uh-ra mire odaérek nincs rendelés,most néztem meg!:(
Már a 20.hétbe lépek és még nem jött meg az AFP!lassan 3hete vették le!:(
Nagyon izgulok az eredmény miatt is,meg szeretnék menni az uh-ra!mert nem éreztem biztosan a pici mozgását!És a hasam is alig nőtt(sőt),igaz 49 kg-ról indultam!
Szóval félek,hogy nincs e valami baj!Akkor leszek nyugodt ha már biztosra érzem,hogy az a mozgás a hasamban a baba volt!Vagy ha látom ultrahangon,hogy mozog és minden jó!
Sziasztok.
Mindenki nagyon eltűnt! Mi újság van veletek??
Boldogságos új évet kívánok! Üdv az újaknak! Régen jártam erre, látom mindenkivel minden rendben. :)
Ritus, Zsu! Örülök h végre vannak rajtam kívül is a Földön akik sajna tápszerezni kénytelenek. Egy héttel múltunk 3 hónaposak és már másfél hónapja kap tápit, ez van. Eleinte szarul éreztem magam emiatt, de mindent megtettem. Pedig ebben a modern ősanyás világban rohadt nehéz ezt megemészteni, mikor mindenki ezerrel szoptat az ember körül. És meggyőződésük h biztos én csesztem el, mert olyan nincs h vki nem tud szoptatni. A védőnőm tett helyre, megmondta h igenis sajnos van olyan h vki nem tud szoptatni és kész.
Csenge nagyon édes, ügyes, kiegyensúlyozott baba és nekem ez a lényeg. :)
Még nem vittem el, mert még pici és nehéz kimozdulni vele. A debreceni Klinikán pedig ez egy fél napos tortúra, nem beszélve arról, hogy sok vért kell levenni hozzá....lehet hogy ezért nem is végzik kisbabáknál!
Majd ha nagyobb lesz.
Szia.
Nálunk nem vizsgáltak még ezzel kapcsolatban semmit Timinél. De sztem majd akkor lesz, ha szükséges lesz, nagyobb korában.
Jajj ez nagyon elkeserítő!!Én pedig pedig fontolgattam,hogy érzéstelenítéssel szülök(epidurális)hát nem tudom,hogy itt Debrecenben mennyire együttműködőek!Mondjuk fogadott orvos nélkül nem hinném,hogy foglalkoznak majd velem!
És te elvitted a gyereket vizsgálatra??
Nekem nem vizsgálták meg Benit, pedig csak egy vérvétel lett volna.
Alapból nem foglalkoznak vele.
Nekem szülés előtt sem tudtak vérképet nézni, így sajnos nem kaphattam semmilyen érzéstelenítőt! :( Többször is mondtam, de hiába, csak annyit mondtak, hogy ezt nem tudják megoldani, pedig ugyanabba a laborba vitték volna a vért, mint szokták. Akkor hogy vettek volna Benitől vért, ha nálam sem tették meg?
Sajnos a szülészet és a belgyógyászat nem tud együttműködni, legalábbis nálunk.
Nekünk kell külön elvinni a gyereket, hogy megtudjuk örökölte-e.
Sziasztok!
Érdekelne,hogy nektek,hogy volt,szülés után megvizsgálják a babát,hogy nem Leidenes????
Szeretném ha a babám nem örökölné, de sajnos nem lehet tudni!
Kinek milyen tapasztalata van?Milyen vizsgálatot csináltak a gyerekeiteken?Ha egyáltalán vizsgálódtak ezzel kapcsolatban!?
Most nem küldtek, csak megnézték a leletemet.
Még nem mondta az orvos, hogy szükséges lenne, csak azt, hogy majd kell. Gondolom a 12 hetes UH után.
Üdv köztünk!
Ha jól értettem téged még nem küldtek szakrendelésre a Leidened miatt???Jobb minél hamarabb elintézni!
Én 16 hetes kismama vagyok!7 hetesen fedezték fel a terhességem szóltam,hogy Leidenes vagyok,szerencsére 2 éve tudtam!És azonnal elküldtek haemostasis szakrendelésre!Még aznap vért vettek és másnap már szúrtam magam!A Klinikára járok!
Eleinte én is féltem,hogy árthat a szuri a magzatnak,meg kicsit tűiszonyos vagyok,de már rutinszerűen szúrom magam!És tudom az jobban árthat ha nem kapom a szurit!
Nagy valószínűséggel neked is minden nap kellesz a szuri,az egész terhesség alatt és után 6 hétig!
Boldog babavárást!!
írj ha kérdésed van
Szia!
Üdv köztünk!
Én debreceni vagyok és a Klinikán szültem tavaly okt.25-én. A 10. héttől szuriztam és a II. Belgyógyászatra jártam havonta kontrollra (vérvétel). Semmi gond nem volt a terhesség alatt, természetes szülésem volt fogadott orvos nélkül, komplikációmentesen. Majd szülés után még 6 hétig szúrtam magam. Egészséges kisfiam született. Boldog anyuka vagyok!:)
Ja és nekem se volt még trombózisom.
Nem kell aggódnod, ha bármiben lenne kérdésed mi segítünk itt a fórumon!
Köszönöm szépen a válaszaitokat. Nem bírtam magammal, ma elmentem a Debreceni Klinikára, ahol a nővédelmi ambulancián kifogtam egy nagyon rendes dokit. Mondtam neki, hogy aggódok kicsit a leiden miatt, azt mondta ezért biztosan nem kell, semmi gond nem lesz, csak szurizni kell majd idővel. Úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem lesz sűrű. Most fel sem vetődött, hogy lassan kellene.
Gondolom az is közrejátszik, hogy ez az első terhességem, nem volt még trombózisom, sosem dohányoztam, 2 évig szedtem fogamzásgátlót és viszonylag fitt vagyok.
Most megnyugodtam. Úgy vagyok vele, hogy semmi rossz nem történhet.
Gratulálok a babáitokhoz!
Üdv köztünk.
Én is heterozygóta leidenes vagyok. Én a szülés kiírt időpontja előtt kb. 4 héttel kezdtem el magam szúrni. Nekem csak innentől kellett. Tavaly július 8-án született meg a kislányunk, Tímea. Természetes szülés volt, minden rendben volt, nem volt gond az injekció miatt. Annyi van hogy szülés előtt 12 órával lehet beadni az utolsó injekciót, és szülés után 12 órával kell folytatni, nekem a kórházban az ápolónők szúrták vállba esténként. Én magamnak hasba adtam. Szülés után még azt hiszem 4 hétig szúrtam magam. Ha emlékezetem nem csal akkor 3-szor voltam vérvételen ez a 8-9 hét alatt.
Üdv a csapatban iloverunning!
Ne aggódj, a Leiden abszolut nem kavar be a terhességbe! Én tavaly szept. 28-án szültem, a terhességem teljesen komplikációmentes volt és a szülésem is nagyon gyors és könnyű volt. A szurikra kell odafigyelni, havonta nézik majd a vérképedet, de ennyi! Ne aggódj! Kérdezz bátran!
Boldog babavárást! :)
Sziasztok!
7 hetes kismama vagyok. Jövőhétre kaptam időpontot magánrendelésre. Akkor megyek az első vizsgálatra.
Heterozigóta leiden-em van.
Baromi hosszú a fórum, most nincs lelki erőm végigolvasni, majd ha kicsit megnyugszok. Tudnátok írni röviden a terhességetekről? Voltak komplikációk? A szúrást tudom, hogy kell majd.
Köszi
Szép nagy lány már akkor :). Timi is tápszeres, ő a kezdetektől, én 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. :) Ha kérdésed lenne esetleg, szívesen válaszolok bármire.
Jó éjszakát mindenkinek!
Szia!Ez egy jó kérdés!Júliusban szülök de már azon gondolkodom mivel védekezzünk a terhességem után!Én Pharmatex krémet használtam!Nekünk bevált,közel egy évig használtuk!Aztán magam sem tudom miért nem vettünk többet!Megszakításost alkalmaztunk és így lettem várandós!
Bízom a kenőcsben,de azért biztosra akarok menni,mert nem szeretnék túl korán második gyereket!
De az biztos,hogy olyan módszert szeretnék ami nem hormonális!Nézegettem a spirált stb de ezekben van...
itt egy kis segítség:
Sziasztok.
Itt mindenki eltűnt??? Mi újság van veletek??
Lenne egy kérdésem: Ki mivel védekezik?? Én most akarok valami másra átállni, mert Pharmatex tablettát nem érzem biztonságosnak. Várom a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk