Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Laktációs (szoptatási) szaktanácsadó gyakornok válaszol fórum

Laktációs (szoptatási) szaktanácsadó gyakornok válaszol (beszélgetés)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
649. Babeck (válaszként erre: 648. - *Vinike*)
2013. ápr. 12. 08:51

Nekem is akkor kezdett lassulni a hízása (mármint a kisfiamnak :)), sőt, volt, hogy stagnált is. Azt mondta a gyerekdoki, hogy amíg nem fogy, addig nincs baj, havi 10-20 dkg is elég. Mert a hízás üteme lassul, ahogy nő a baba.Meg az is lehet, hogy épp hosszra, vagy buksira gyúr.

Igény szerinti szopin nem gondolkodtál?

648. *Vinike* (válaszként erre: 647. - Babeck)
2013. ápr. 12. 08:42

Nem. :( 4.5 hónapos.

Most újra próbálom 3 óránként szoptatni mint újszülött korában, hátha...

647. Babeck (válaszként erre: 646. - *Vinike*)
2013. ápr. 12. 08:29
Mennyi idős a Kicsid? Nem indult be a mozgásfejlődése? Gondolok itt: forgás, kúszás, mászás, ilyesmikre. Mert ha igen, akkor lemozogja a kaját :)
2013. ápr. 10. 09:20

Én viszont továbbra sem vagyok elégedett.:((((

Emília szinte semmit nem hízik.:( Nekünk már tuti nem lesz meg a duplázás. Nem is értem. Tejem van, naponta 6x eszik. Miért nem hízik??????

645. inta (válaszként erre: 644. - Pofianyu)
2013. ápr. 8. 12:48

Szia!

Azért nem tetszett az orvosnak, mert 2 hónapos koráig a minimumokat hízta, majd 2-től 3 hónapos koráig már azt sem, ott csak havi 450-et hízott.

Azóta adok neki lefejt tejet is, és most az étvágya is megnőtt, így hízott 2 hét alatt 400-at (itthoni mérések). Most éppen is elégedett vagyok, de a pótlásra sajnos szükség van.

Köszi a tanácsokat! :)

644. pofianyu (válaszként erre: 642. - Inta)
2013. ápr. 8. 11:27

Szia!

most kiszámoltam, tehát a születési súlya óta hízott kb 1920 grammot, ami hetenként átlagban 140 gramm. A legkisebb súlyához képest pedig 2150 grammot, ami pedig hetenként kb 153 gramm. Ez egy átlag. Jó lenne látni, hogy eleinte többet hízott most meg lelassulT? A súlyát féléves korára kell megdupláznia, most majdnem 6 kiló már, kb egy kiló kell még hogy megduplázza és van még 3 hónap addig. Nem nagyon értem az orvos aggodalmát, mert a szoptatott babák nem a tápszeresek súlygörbéje szerint fejlődnek. Mindig is keveselte a hízást? Az hogy Nándinak nem elég egy cici egy evésre az sem baj, simán lehet mindig két ciciből szoptatni, vannsk babák akiknek annyi kell. Már sokkal fiatalabb korban is. Úgyhogy nyugodtan szoptasd két mellből.

És hetente mérd, hogy ne idegesítsenek a számok feleslegesen!!! :-)

643. pofianyu (válaszként erre: 640. - Babeck)
2013. ápr. 8. 11:23

Szia!!!

ilynekor amikor lettek ez a pár csepp tej, érezted hogy volt tejleadó reflexed is? A melleiden érezted hogy megteltek?

Érdemes figyelni, hogy ez most folytatódik e, amúgy sokaknál előfordul hogy jóval a szoptatás abbahagyása után újra van tejük hirtelen. Ennek semmi komoly jelentősége nincs, valószínű nálad is valami ilyesmi zajlik, csak te még szoptatsz is, így még kevésbé furcsa. Persze értem h nem vagy ehhez szokva és emiatt lehet kellemetlen is a szitu... Melltartóbetétet érdmes bevetni újra akkor. AZtán reméljük, hogy megszűnik ez a cseppegés hamar.

642. inta
2013. ápr. 8. 08:37
Na, csak összehoztam egy meztelen mérést,5900 g volt tegnap este, azaz 14 hét 2 naposan.
641. inta (válaszként erre: 638. - Pofianyu)
2013. ápr. 6. 21:50
Bááááhhh... elfelejtettem....
640. Babeck (válaszként erre: 639. - Pofianyu)
2013. ápr. 6. 17:12

Szia :) Igen, 14 hónapos lesz 9-én. Mindkettőből szopizik reggelente, de szerintem csak első tejcsit, mert nincs (vagy nem tűnik fel :D) a sok nyelés egymás után. Már megolt párszor, most ilyen pecsételgetés van pár napja (két hónapja volt rendesnek mondható vérzésem).

Egy-egy jókora folt volt két nap egymás után. És délután, szóval jó sokkal szopi után.

Változás nem volt az életünkben, mondjuk történések vannak, de minket érintő stressz az nem sok szerencsére.

639. pofianyu (válaszként erre: 635. - Babeck)
2013. ápr. 6. 11:37

Szia Babeck,

jól emlékszem hogy a kicsid most kb egy éves? Mind a két mellből szopizik még reggel? És eddig nem fordult elő hogy folyt a tej? Szopi előtt vagy után tapasztaltad ezt? Megijedtél tőle vagy? Mennyire folyt? Nagyon vagy csak pár csepp? az elmúlt napokban is történt ilyen? változott valami az életetekben? Menzeszed megjött már egyáltalán vagy most érzed először hogy meg akarna jönni?

638. pofianyu (válaszként erre: 637. - Inta)
2013. ápr. 6. 11:30
na, hány kiló?:)
637. inta (válaszként erre: 636. - Pofianyu)
2013. ápr. 5. 12:54

Jaj, szegény, jobbulást!

Mi jól vagyunk, Nándim most kemény mennyiségeket eszik, megnőtt az étvágya, továbbra sem bírom egy mellel, és többnyire változatlanul pótolni kell délután.

Ma pont 14 hetes, de most nem tudom, hány kiló, majd fürdés előtt megmérem.

Neked is szép napot! :)

636. pofianyu (válaszként erre: 634. - Inta)
2013. ápr. 5. 10:19

Szia!

ne haragudj. csak kidőltem, lett egy kis mellgyulladásom lázzal.

hogy vagytok most?

azt nem tudod h akkor pontosan most hány hetes és mennyi kiló? csak kiváncsi lennék, hogy mennyiket hízott összesen.

Szép napot!:)

635. Babeck
2013. ápr. 3. 20:59

Segítség :(

Az én porontyom már csak reggelente szopizik. Melltartóbetét már hosszú hónapok óta nem kell. Erre ma elkezdett folyni a tej a bal mellemből. Ez normális? Lehet köze ahhoz, hogy meg akaródzik jönni?

634. inta
2013. ápr. 2. 19:14
28-án volt 3 hónapos.
633. pofianyu (válaszként erre: 632. - Inta)
2013. ápr. 2. 17:57

SZIA!

pontosan hány hetes Nándi most?

632. inta (válaszként erre: 630. - Pofianyu)
2013. ápr. 2. 13:15

Köszi szépen a választ.

A szülésnél részben az volt a gond, hogy tizenvalahány óra vajúdás után végül császár lett a vége, de ez nem nagy kaland, nem vagyok rajta fennakadva, inkább csak a 'hogyan'-on.

A nagyobb gond volt, hogy a vajúdási órák alatt estétől reggelig nem tágultam semmit, ezért az orvosom megkért, hogy egyezzek bele az EDA-ba, mert addigra nagyon elfáradtam, a szülés meg nem haladt stb, a császárt meg szerettük volna elkerülni.

Az anesztes, aki négyszer gerincen szúrt végül közölte, hogy nekem ezt nem lehet beadni, valamiért kivétel vagyok ezügyben, veszélyes lenne, ezért nem kaptam meg, csak megszúrt ugye többször, ami miatt a mellékhatások szépen elő is jöttek (EDA-nal általában nem maga a fájdalomcsillapító okoz mellékhatásokat, hanem a tűszúrás, ami miatt kicsordulhat 1-2 csepp liquor). A tarkó-és fejfájás nálam olyan mértékű volt, hogy nem tudtam járni vagy ülni, vagy akár a fejemet mozdítani az ágyban, úgy meg viszonylag nehéz szoptatni. Vagy enni. Vagy élni. De ha ez nem elég, akkor persze nem indult meg a tejem sem napokig, nem is csoda, nem tudtam enni sem, inni sem, infúziót kaptam napokig, ezen kívül úgy tűnik, a mellbimbóim nem alkalmasak szoptatásra (Nándi azóta is bimbóvédővel szopizik), majd ismét benyaltam egy kivételt, és a terhességi toxémia rajtam utólag jött ki, attól elszálltak a májenzimjeim, és ha addig fekve nem fájt a fejem, akkor kaptam olyan migrént, hogy csak úgy hánytam tőle 2 napos császársebbel, öröm volt nézni, a vérnyomásom meg felment 190-re, úgyhogy gyógyszeresen kellett kezelni.

Így hát talán egyedül a császársebem nem fájt...

Szóval nem voltak nagy kilátásaim, hogy valaha is szoptatni fogok, tej- és "mellbimbóhiány", meg mozgási képtelenség miatt.

A gyerekbe persze öntötték a kórházban a nagylyukú cumisüvegből a tápszert, de én is ezt akartam, mármint 5 napig nem lehet éheztetni egy csecsemőt, úgy, hogy az se biztos, hogy valaha lesz tejem :(.

A többi kérdésedre válaszolva: igen, egy ideje minden etetést mérek, és ezt most orvosi utasításba is kaptam :(. Szerinte nem hízott eleget Nándi, az előző hónaphoz képest csak 470 g-ot.

A fejést illetően lehet, hogy beállt az egyensúly, ezért fejek kevesebbet, de akkor nem jól állt be, mert Nándi nem lakik jól :(. Délután, estefelé már sír etetés után, ha átrakom a másik cicire, akkor megnyugszik, majd mikor az a mell is kiürül, megint sír persze. Szóval nem elég ez így. Egyébként a korábbi fejésekhez viszonyítva ugyanahhoz a fejéshez hasonlítottam, tehát az estihez.

Ráteszem többször is a korábban már "használt" mellre, de így sem elég sajnos.

A gyakoribb mellre tétel nálunk korábban sajnos nem jött be. Nándi ideges tőle, hogy nincs tej akkor sem, sír, dühöng, nem alszik. Egy ideig erőltettem, de nem lett eredménye.

Illetve most abból a szempontból "gyakrabban" van mellen, hogy korábban ugye csak egy mellből evett egyszerre, így egy mellre napi 2 vagy 3 szopi jutott, most viszont kettőből eszik szinte mindig, mert egyből már nem elég neki, szóval több inger éri mindkét mellet.

Igen, belefutottunk egy növekedési ugrásba is, de nem csak ennyiről van szó, egyértelműen kevesebb a tej, a mérleg miatt tudom :(.

Köszi szépen a válaszaidat még egyszer!

631. pofianyu (válaszként erre: 628. - Titánia83)
2013. ápr. 2. 11:19
köszönöm:) van tejcsi bizony:)
630. pofianyu (válaszként erre: 625. - Inta)
2013. ápr. 2. 11:18

Szia!

köszönöm a hosszú választ, ez így nagyon jó, mert kicsit jobban értem, hogy mi van Veletek.:)

mesélnél kicsit a szülésedről? Mi volt a gond? Császármetszés volt végül?

Megnézegettem az adatokat amiket küldtél, én ebből úgy látom, hogy eddig nagyon szépen gyarapodott Nándi. Mit értesz az alatt, hogy nem eszi meg a súlyának megfelelő mennyiséget? Mennyit kellene ennie szerinted most? Ez azt jelenti, hogy minden etetést mérsz?

Egy idő után jobb az és könnyebb is, ha csak heti egyszre minden héten ugyanaznap mondjuk este leméred és meglátod, hogy azon a héten mennyit gyarapodott. A mérleg nagyon hasznos de sajnos nagyon tud stresszelni is és sokszor feleslegesen aggódunk tőle. :)

A fejés mennyisége is nagyon változó, abból sem szabad messzemenő következtetést levonni. Egyik oka annak, hogy kevsebbet tudsz fejni az az, hogy beáll egy egyensúly, amennyit Nándi eszik kb annyi tej termelődik, ez nagyon okosan van kitalálva, így nem feszül az ember melle egy idő után folyton, hanem kellemesen felpuhul. Sokszor ebből gondolják a mamák, hogy nincs elég tejük, pedig ez csak egy normális folyamat. A fejés mennyisége attól is függ, hogy milyen napszakban fejsz, reggel vizesebb és több tej van, este meg kevesebb de sokkal zsírosabb. Így ha este fejsz akkor lehet hogy kevesebb jön le, mint mondjuk reggel. De ez nem gond, és nem jelenti azt hogy kevés lenne a tej. A babáknak este pont erre a zsírosabb tejre van szüksége az éjszakai alváshoz. Az nagyon jó, hogy fejsz, a mellnek kell az inger, ettől is nő a tej mennyisége:) Meg az is jó, hogy van a fagyasztóban. :)

A cumi-cumisüveggel annyi a gond, hogy cumizavart tud okozni már akár akkor is ha csak kicsit használjátok. Ezt most nem tudom innen megmondani, hogy Nándinak azért nehéz szopizni mert már van egy kis cumizavara, ehhez látni kellene, hogy hogyan szopizik. De ez is benne van a pakliban, főleg hogy mondtad, hogy eleinte, az első héten tápszert kapott, cumisüvegből.

Én úgy látom, hogy az lehetne egy megoldás, ha megpróbálnád még sokkal többször cicire tenni napközben is. AZt hogy éjszaka ébreszteni kéne, azt nem mondom, persze jót tenne atejtermelésnek, de mivel eddig szépen gyarapodott nem hiszem, hogy szükség lenne erre. Inkább az lenne a jó, ha már akkor amikor látod, hogy cuppog, rágja az öklét, kicsit kezd nyűgösködni, aludni szeretne vagy szopizott és még szopizna, tedd mellre! Ez lehet hogy így azt jelenti majd egy idő után, hogy nem napi 5-6x hanem 10-12x szopizik, de ez amúgy az ennyi idős babáknál teljesen normális szám. Ha van kedved meg lehetne azt is próbálni, hogy szopi után amikor evett egy cicit majd kapja a másikat, akkor vissza is rakhatod a másik melledre újra mielőtt a pótlást odaadod.Nem baj ha váltogatod, egy szopi alatt többször is, nyugodtan, még ha úgy érzed hogy üres is a melled, jön egy újabb tejleadó reflex és lesz benne elég tej:) Így, ezzel a tejmennyiség is növelhető. Minél gyakrabban szopizik annál zsírosabb és több tej lesz. Az igéyn szerinti szopi az gyakorlatilag azt jelenti, hogy a baba minden szopiigényét az anyamellen elégíti ki. Ha ott akar elaludni az a legjobb, ha nyűgös, ha fáj valami akkor is ez lehet a megoldás. Legyél nyugodtan bátor ebben, nem fogod elkényeztetni ezzel, hanem pont a legjobbat adod neki:) Ahogy olvasom Nándi igazán nagyon jó baba, nézelődik, elvan egyedül jól alszik, ügyesen mozog, ez mind nagyon jó:)

A szopi közben ha nyűglődik az is lehet hogy érdemes lenne megböfiztetni, nem tudom hogy milyen gyakran szoktad, de van hogy muszáj közben is, mert különben nyűglődik, meg sír a cicivel a szájában (nálunk is van ilyen most, nekem is új, az első kisfiammal ez nem volt gond). Érdemes lehet ezt is megpróbálni:)

Nem tudom, hogy válaszoltam e mindenre, remélem valamit hasznosnak találsz ebből. Ha bármi eszembe jut még irok, de várom azt is hogy te is irj! :)

Még két dolog: a kakis pelusok száma a hatodik hét után sokszor csökken, anyatejes babák akár napokig nem kakilnak és ez nem azért van mert nincs elég tej. A másik, hogy az hogy egy mell nem volt neki elég az lehet csak azért mert ahogy nő, nőtt a gyomra és többre volt igénye. ezzel sincs semmi gond! Nem kell megijedni. Ha esteleg az van hogy nincs elég tej, ami idővel előfordulhat, ahogy nő a baba igénye, akkor jön általában pár olyan nap, amikor a baba sokkal többet enne, és ezzel megnöveli a tejmennyiséget. Ez a növekedési ugrás, amit te is emlitettél, ez 3 hetes 6 hetes, 3 és 6 hónaposan szokott jönni.

629. inta (válaszként erre: 627. - Pofianyu)
2013. ápr. 2. 11:00

Köszi szépen! Nem sürgős, megúsztuk a hétvégét tápszer nélkül, ma már utazunk haza, otthon pedig van lefagyasztva tej. Amúgy sem akut probléma, vagy gyorsan megoldódó :).

Most olvastam, hogy nemrég született babád, gratulálok hozzá, sok boldogságot! :)

628. Titánia83 (válaszként erre: 599. - Pofianyu)
2013. ápr. 2. 09:11

Szívből gratulálok! :)

Jó egészséget és sok-sok örömöt kívánok a pici Danihoz. Tejcsi az meg úgy is lesz. ;)

627. pofianyu (válaszként erre: 626. - Inta)
2013. ápr. 2. 08:40

Szia!

olvastam amit irtal és ma amikor elcsendesül a ház, és alszanak a gyerekek, irok is vissza! :)

remélem délután lesz egy kis ilyen periódus:)

626. inta (válaszként erre: 625. - Inta)
2013. ápr. 1. 17:04

Ja, hogy mit látok rajta, amiből azt gondolom, pótolni kell: le-letépi magát a ciciről egy idő után, nyűgösködik, sír ilyenkor. Ha mellet váltok, megnyugszik, amíg abból jön elég tej.

Sajnos peches vagyok ebből a szempontból, Nándinak rendesen meg kell küzdenie a cicivel, nehezen jön belőle, gondolom, ennek sem örül.

625. inta (válaszként erre: 624. - Pofianyu)
2013. ápr. 1. 12:44

Szia! Kellemes húsvétolást! :)

A kicsikém neve Nándi, 3980 g-mal született, 3750-nel hoztam haza, ez volt a legkisebb súlya. Pénteken 5450 g-nak mérte az orvos.

Napi 5-6-szor pisil, plusz éjszaka, kaki átlag 4-szer van (néha 2-szer, néha 6-szor). Az utóbbi időben valamivel kevesebbet kakil, mint korábban, korábban nem fordult elő, hogy ne minden szopi után találtam volna valamit a pelusban :).

Amíg a sárgasága tartott, nem hagytam, hogy átaludja az éjszakát, 4 óránként keltettem éjszaka. Magától aludt volna.

Az ébresztést az orvos tanácsára hagytam abba 2 hetes kora után. Ezután még néha ébredt éjszaka egyszer kétszer, de azóta nem, olyan 1 hónapos kora óta.

Este kb 8-kor kap enni utoljára, majd fürdés, altatás, és alszik kb 7-ig.

Korábban úgy tettem mellre, hogy alvásból ébredt, sírt, mellre tettem. Ez olyan 4 óránként volt, ekkor még korábban kelt reggel, de mióta kitolta az ébredéseket 7-re, nem akarom hagyni, hogy 4 óránként egyen, mert kimaradna lassan egy étkezés. Így mostanában, ha nem ébred nagyjából 3 óránként, akkor ébresztem.

Igen, anyatejjel pótolom, van lefejt tejem a fagyasztóban, és minden nap tudok fejni változó mennyiségeket 3-szor fejve (80-220 g - korábban csak este fejtem, és úgy az átlag olyan 120 volt).

Kap cumisüveget, cumit is, ha kéri. Pohárból is kapott már enni, kanálból is, de annak óriási hiszti volt mindig a vége, és mivel szívesen szopizik továbbra is, újabban megint cumisüvegből kap enni, így legalább Nándiba kerül a kaja, nem a ruhájára. Szűklyukú cumisüveget kap, kizárólag szopi után, ha még sírdogál, hogy enne, és kapkod a mellem után.

A cumiját szereti, leginkább elalváshoz, de kiejti, ha nem kéri, és nem igényli mindig.

Egyébként jókedvű baba, könnyen nyugtatható, szépen játszik akár egyedül is egy darabig, erős, már régóta emeli a fejét, mellkasát, a fejét ölben is ügyesen tartja, 3 hónaposan (véletlenül) hasról átfordult a hátára. Reggelente mikor ébred, először nézelődik, beszélget, csak utána kezd el nyűglődni, ha egy darabig nem történik semmi.

Abból gondolomn, hogy nincs elég tejem, hogy minden rendben volt, egyszerre egy mellből jóllakott, majd visszavittük a mérleget, és így nem tudtam mérni, de kb onnantól nyűgösködött szopi után. Egy drabig azt hittem, csak a hasa fáj - ez is benne volt a dologban, de nem csak ennyi volt. Visszahoztuk a mérleget, és láttam, hogy nem eszik többet (így ez nem növekedési ugrás), de fejni kevesebbet tudtam, ő pedig ekkor már 2 mellből evett annyit, mint korábban egyből, ha egyáltalán evett annyit.

Azóta eltelt egy hónap, valamivel több a tejem, de nem elég, igaz, azóta ő is többet szeretne enni, mint korábban, szerencsére, mert eddig nem akarta megenni a súlyának megfelelő adagokat. Most már igen. Ennek ellenére, ha nem adok neki pótlást, akkor sem kér gyakrabban, hanem beletörődik, és játszik, majd alszik, nem ébred hamarabb.

Ezt nem kérdezted, de talán számít: eleinte nagyon nehezen és nagyon keveset evett. A sárgasága miatt aluszékony volt, kínkeserves volt az ébresztés, és az első hetekben 30-60 g-ot evett csak.

Szerencsétlen szülésem volt, és sokáig nem tudtam felkelni vagy lefelé nézni (bármit csinálni, ami kimozdítja a fejem a vízszintesből), tejem 5 napig egyáltalán nem volt, így a szopi gyötrelem volt, de még ezután is a fájdalmaim miatt.

Én mellre tettem, hogy legyen inger, ő kínlódott, majd tápszert kapott cumisüvegből, amíg tejem nem volt. 1 hetes koráig kapott tápszert így, majd lassan lett végre tejem, és nem adtam több tápszert, bár mondom, eleinte nagyon keveseket evett, de féltem, hogy nem fog szopizni vagy a tejem megy el.

Bocsánat, ez hosszúra sikeredett, igyekeztem mindenre válaszolni :).

624. pofianyu (válaszként erre: 623. - Inta)
2013. ápr. 1. 10:43

Szia! :)

Minden előtt szeretnék párat még kérdezni:) Hogy hívják a kicsidet? (csak hogy tudjam a nevén szólitani:). Mennyivel született, mennyi volt a legkisebb súlya és mennyi most? Hány kakis és pisis pelusa van most? Illetve vettél ezekben észre változást?

Milyen jelekre teszed mellre, miből gondolod, hogy szívesen szopizna? Az éjjeleket mióta alussza át? ez pontosan mit jelent? Hánytól hányig alszik? Kap nyugtatócumit, cumisüveget?

Honnan gondoltad anno, hogy nincs elég tejed? A pótlás az anyatej? Mit látsz rajta, hogy azt gondolod pótolni kell?

A kedve milyen?

Remélem hamar tudsz válaszolni ez most hirtelen sok kérdés lett:)

623. inta
2013. márc. 31. 20:57

Sziasztok!

Szeretnék én is tanácsot, véleményt kérni...

Kisfiam 3 hónapos, és újabban - már egy hónapja - gondok vannak a tejmennyiséggel.

Előtte probléma nélkül szoptattam etetésenként egy mellből, esténként fejtem átlag 80-120-at.

Aztán egyszer csak kevesebb lett a tej. Pont akkor vittük vissza a bérelt mérleget, így nem tudtam, mennyit eszik etetésenként, abban bíztam, hogy növekedési ugrás miatt kevesebb a tej, de mikor visszahoztuk, kiderült, hogy nem eszik többet, tehát a tej kevesebb. (Kevesebbet tudtam fejni, és a kisfiam is elégedetlen volt, pedig ekkor már 2 mellből adtam neki.)

Azóta ingadozó a tejmennyiség. Most már 3-szor fejek, van, hogy csak egy 20-as jön le, van hogy 120 egy fejésnél. Van, hogy 2-szer is pótolni kell, van, hogy egyszer sem. Szerencsére van még bőven lefejt tejem, de hát el fog ez fogyni előbb utóbb.

Korábban hagytam 4 óránként enni, de most már 3 óránként eszik (ébresztenem kell), összesen naponta 5-ször, reggel 7 és este 8 között. Az éjszakákat végigalussza, ez eddig is így volt.

Egyébként, ha sír evés után, de nem kap pótlást, akkor is hamar megnyugszik. Viszont adom neki a pótlást, mert nem eszi meg a testsúlyánk megfelelő adagokat, és mert látszik, hogy szívesen enne még.

Még sorolhatnám, hogy miket teszek, egyéb adatokat stb, de nem tudom, szoptatási szempontból mit lenne érdemes megemlítenem még :).

Mi a véleményed?

Köszi!

622. *Vinike* (válaszként erre: 620. - Pofianyu)
2013. márc. 31. 17:52
Ja, éjszaka amikor nem alszik vissza, akkor csak forgatja a fejét (hason alszik), és vagy vigyorog, vagy nyafizik. Ritkán sír igazán. Cumit kap, azzal alszik vissza. Nem szoktam ringatni, köztünk alszik.
621. *Vinike* (válaszként erre: 620. - Pofianyu)
2013. márc. 31. 17:45

Köszönöm, akkor nem aggódom nagyon ha azt mondod, hogy ebben a korban ez normális.:)

Cumija van, cumisüveget 1-2-szer próbáltam neki adni vízzel vagy lefejt tejcsivel, de csak játszott vele.:) Ezen kívül semmi mást nem kapott még, és nem is tervezem a közeljövőben a hozzátáplálást elkezdeni ha nem muszáj.:)

620. pofianyu (válaszként erre: 619. - *Vinike*)
2013. márc. 31. 16:48

Szia!

köszönöm mi is jól vagyunk, Dani szépen szopizik, aludni aludthatna többet is, ő nappal nem viszi túlzásba;)

Számolgattam itt, és azt látom, hogy eddig nagyon szépen gyarapodott a kislányod, lassan meg is duplázza a súlyát, amit fél éves korra kell amúgy. Elsőre is ezt mondtam volna, de most hogy látom a súlyát, főleg azt gondlom, hogy nincs itt valószínű gond. Kakil, pisil eleget, jó a kedve, alszik ezek nagyon jól hangzanak. A gyarapodás általában 3-4 hónapos kor körül szokott lelassulni az anyatejes babáknál, és ez teljesen normális, amíg nem fogy, addig nem kell aggódni, és persze figyelembe kell venni a többi dolgot is folyamatosan: a kedvét, pelusokat, alvást...

Még annyit kérdeznék, hogy kap cumit vagy cumisüveget vagy kapott mostanában? kapott e bármi mást tej mellett? éjszaka mit csinál amikor nem kér cicit? hogy alszik vissza?

szép Húsvétot Nektek:)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook