Kutyások ide! (beszélgetés)
Sziasztok, jó reggelt!
Anatita, én már teljesen be vagyok zsongva, légyszi gyere beszámolni! :)
Itt minden normális, beleértve a napi elsö szarrá ázást is. Illetve valamelyik ebem (szerintem Luna, de a fene tudja) éjszaka, vagyis hajnalban, miután Apjuk elment dolgozni, szétszedett egy kispárnát. Arra jöttem le reggel 7-kor, hogy tiszta fehér a nappali a béléstöl. :)
Jó reggelt mindenkinek!!!!!
Nem voltam pár napja, de eg y kicsit zsufi volt a hétvége, meg a tegnapi nap is, ezért nem tudtam írni...
Anatita:Gratula a kiskutyákhoz!!!!Várjuk a beszámolókat!
Panni: Remélem már elkezdett enni Őkutyasága!Nálunk karácsonykor volt ilyen időszak, mikor otthon voltunk Mogyival.Gondolom mikro nem láttam, tömték a kiscsajt rendesen jutifalattal, és Ő sem akart enni.Aztán itthon egy kis elvonóra fogtam, azóta ismét rendben van minden:)
Anyukámék befogadtak egy kis kutyust!!!Még tejfogacskái vannak.Talán 3-4 hónap körül van.Édes, kis tündér, majd teszek fel képet róla.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mirt van, hogy ennyi idősen "rágerjed" a lábukra, kezükre, ruhájukra!?!Mókás, de biztosan nem jó előjel...Tudtok segíteni?Úgy emlékszem már volt róla szó, de nem igazán találom a témát...
És Mogyikám drága ismét beújított.Csakhogy törhessem a fejemet, hogy mi baja!!Tegnapelőtt párommal volt otthon, aki rajtakapta Mogyit, amint csócsálja a végtermékét...:(Tudatta vele, hogy ez nem oké, de miért csinálja???És ugye kiskorában volt ilyesmi, de én azóta sem láttam ezt a dolgot(szerencsére).Viszotn elgondolkoztam, hogy mivan, ha amíg nem vagyunk otthon napközben, ezt teszi.Amiből ugye nem látunk semmit, mivel a "nyomokat" eltünteti, én meg örülök, hogy Mogyi milyen ügyes, mert nincs pisi,kaki a lakásban....Hogyan járhatnék ennek a végére?
No jol van, akkor ahogy irtam, ne adj neki jutifalatot, meg semmi nasit, hanem csak a szarazat, masnapra hidd el meg a vas szoget is megeszi. :))
De nyugodtan hivd fel a dokit, o biztosan elmondja szakszeruen ez miert van :), es megnyugtat, hogy semmi baja, csak eppen valogatos kedveben van.
Látod Panni milyen ügyes kuttyod van?
Kat!Már nincs egy m2 az udvarban, ahol ne ástak volna. Bandi amíg egyedül volt csak akkor ásott, ha melege volt. A csajok megtanították neki, hogy milyen jó móka is ez. Volt olyan nap, amikor azzal szórakoztak, hogy kiszedtek egy-egy fűcsomót tövestől (szakszerűen a legközelebb a talajhoz haraptak rá), rázták egymás orra előtt, amiből aztán jó kis kergetőzés lett.
Megették az összes diót és szőlőt, nem volt gondunk a betakarítással.
Én úgy vettem észre az én kutyimnál legalábbis, hogy változnak az evési szokásai.
Van hogy rajong egyfajta kajáért, majd utána nem hajlandó megenni, eltelik kis idő bepróbálom nála ismét akkor megeszi.
Elvben én is szigorú vagyok. :)
Bátor hetente egyszer, szombat esténként kap "asztalról" kaját szinte szertartás-szerüen: olyankor, vacsora után szabdalom fel nekik a másnapi kutyaiskolás csirkét. Abból kap egy-egy darabot. Ezzel azt értem el, hogy ha meglátja a kezemben a fehér vágódeszkát, akkor fixíroz egy darabig, de olyankor igaziból is szigorú vagyok. :) Ez a rituálé most majd változik, az órarenddel együtt.
Lunát a csirke ilyenkor nem érdekli, de ö meg sajtmániás, szóval kap néha sajtot. :) De minimum puszit kell adnia érte. Elöre.
Nincs semmi baja, vidáman ugatta a járókelőket amíg kinn voltunk délután a kertben, benne van minden bolondozásban, tegnap a kutyasuliban is nagyon jól érezte magát, és nagyon engedelmes volt. Ott sajtlit (:)) kap jutalomfalatként, mert azt imádja...
Doktornőnk hálisten nem pénzéhes, és telefonon is ad tanácsot, de ő is azt mondaná, hogy hagyjam, és ne adjak neki mást. Pannin nagyon látszik, ha gyomorbaja van, meg hallatszik is általában. De most semmi.
Asztalról, meg mi kajánkból nálunk egyébként is tilos adni, szigorúak a gyerekeim. :)
Lehet, hogy Panni szerelmes... :)
Ne kapjon semmit egy napig, jutalmat sem, semmit. Ártani nem ártasz vele, ha amúgy semmi baja, akkor meg pláne.
Már kezdtem agyalni egyébként, hogy merre vagy. :)
Szia!
Lehet csak annyi a gond, hogy kapott nedves kajat, es az jobban izlik (enyimnek is az volt a kedvenc, akkor megevett mindent).
Amugy az okosok azt mondjak, hogy tarts egy bojtnapot a kutyanak, heti egy db-ot, amikor nem kap vizen kivul semmit. Nem ertek vele egyet, viszont, amit mondani akarok ahhoz ez jo info.
Tedd ki a szaraz kajat neki, nincs mas, sem jutalomfalat, sem etetes az asztalrol, sem maradek kaja, kenyer, akarmi. Ha a masodik nap sem eszik belole egy falatot, akkor erdemes konzultalni az orvossal, hogy ez most normalis avagy sem.
Az enyim kepes volt 3-4 napig nem enni, ha elutaztam... :o bar o sosem volt nagy evo, es inkabb a zoldseges kutyakajak voltak nala a menosek, nem a husosoak - tiszta vega volt :)).
De ha ez nem nyutat meg, akkor hivd fel az allatorvost (ha penzehes, ugyis azt mondja vidd be, ranez, par ezresert...), aki gondolom segit majd es megnyugtat, hogy nincs gond a nemevessel, ha par napig csinalja, es ettol fuggetlenul vidam, es nem levert.
Szia Panni!
Úgy sem eszi meg, ha teszel rá egy kis levest pl.?
Sziasztok!
Három nap ámokfutás után most megint itt vagyok...
Bolond az én kutyám!
Két napja feladatok jutalmazására elfogadja, de a táljából nem eszi meg a száraztápját. Fogyózik, vagy megbolondult a drágám? Egyébként teljesen jól van. Minden más kellene neki, csak az nem. Ma még nem teszek semmit, de ha este sem eszik, akkor lehet, hogy megnézetem a drnővel.
Kat!
Most nyáron nem porzott, mert még nem volt ennyire leharcolva. Vetettünk új füvet ősszel, majd kiderül mennyi nő ki belőle.
Anatita!
Majd rakj fel képet a kis "maradékokról"!
Már ma délután???? Két kölök????
Ez nagyon izgi! :D
:D:D:D
Én sem tudok többet, ici-picik, kutyák, kb. 2 hónaposak.
De már biztos, hogy du. gazdagabbak leszünk két kölökkel! :)
És egyiküket elnevezhetitek Maradéknak! :D
Milyen kutyik? Fényképed van már? :D Hogy kerültek oda?
Jáááj, a győri menhely keres ideiglenest 4 méretben csöpp kiskutyának, nem tudják eltenni őket, teltház van. 2-nek már van helye.
Szerintem bevállaljuk a maradékot...
Igazi rágcsaparadicsom! :D
Nektek legalább van udvarotok! Nyáron nem porzik nagyon? :)
Szia Kat!
Hát jobb is, szerintem is. Durva és utálatos egy nő. Olykor úgy lerohanja a tapasztalatlanokat, hogy olvasni is rossz. Ezért már nem is olvasom a fórumot sem, ahol jelen van.
Túl jól van már a Drága! Tegnap egész nap ugatott (vele együtt a csajok is), már ott tartottam, hogy bekötöm a száját. :)! Ha ezek beindulnak, van ám hangzavar.
Már engedi a szemcseppezést, körömvirág teával lemosást, párizsi nélkül is. Biztos rájött a buta, hogy jó az neki. A szeme szép, ha közelről nézem, akkor még egy kicsit piros. Szerencsére nem piszkálja.
Én abszolút nem vagyok képben Anna ügyben, lehet, jobb is. :)
Hogy van Bandi szeme, Erika?
Sziasztok!
Anatita!
Sajnálom, pedig én úgy szerettem volna, ha Clifford hozzátok kerül. Azért annak örülök, hogy jó helyen van.
Olvastam már T.Anna aranyköpéseit néhány fórumon, valamennyire képet ad a stílusáról. Hát..., a véleményemet inkább nem írnám le.
Nálunk is elég nehezen ment a csajoknál az étkezési szabályok megtanulása (Bandi két nap alatt rájött a lényegre). Úgy rontottak a kajára, mint a piranha-k. Evés közben faltak és állandóan a másik tányérját lesték. Ezért Bandi, aki nem enne sosem a többi ételéből, külön eszik, mert nem tolerálná, ha az övére viszont pályáznának.
Most már ott tartunk, hogy csak engedéllyel esznek, megtanulták a rendet. Olyan aranyosak amikor lerakom a tányért nem is azt figyelik, hanem engem, hogy mikor mondom "tied, egyél!". 2 hónap kellett ehhez nálunk.
Tényleg hasonlít!
Ez a "borzra bevisítás" érdekes lehet... :)
Egyébként pedig le a kalappal a kutymóid elött! Gratula!
Jó reggelt! Madárfüttyöset! :D
Mimózalevél sztorijához még annyit, hogy ne féltsetek, annak idején odaálltam Anyukám elé, és közöltem, hogy kár a gözért, mert már megvan a tervem: be fogok állítani egy kölyökkel, aki annyira édes lesz, hogy nem fog tudni neki ellenállni (Anyukám a vadászgörimnek, Marcipánnak sem tudott nemet mondani.... az utolsó évében náluk lakott. :))
Anyukám erre mosolyogva megnyugtatott, hogy a terv jó, mert biztosan nem tudna ellenállni egy kiskutyának. Aztán leültetett, és elmagyarázta, miért nem lenne egy kutyának jó nálunk. :)
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!